Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 02 Sie 2012 23:20

Może wygłoszę herezję, ale wolałbym mieć na jesień choć jedną drużynę w LE niż wspomnienie o wiadrze medali w picipolo na olimpijskim dystansie.

Austriacka piłka też zaryła mocno o dno. Admira przegrywa u siebie ze Spartą Praga, a Rapid w Nowym Sadzie z Vojvodiną. Rapid może się jeszcze wybroni u siebie, bo Vojvodina jest cieniutka (choć i tak serbskie kluby w tym sezonie przyzwoicie), ale ogólnie mecz Legii z Ried zapowiada się jako stracie o honor dla obu lig.

Natomiast Szwedzi naprawdę mają powody do radości i to nie tylko z powodu szczęścia w losowaniu i trafienia na polskie ogórki :roll: Elfsborg wywozi remis z Danii, a Kalmar wygrywa 1-0 z Young Boys. Mają realną szansę na komplet drużyn w nast. fazie.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Janko10 » 02 Sie 2012 23:28

Wygłosiłeś herezję. :|
A szwedzka liga potęgą. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 03 Sie 2012 06:45

I to wcale niepotrzebna inkwizycja, żeby usmażyć cię na stosie.
Ja widać nie trzeba drużyny z Anglii, Hiszpanii czy Niemiec aby wstrząsnąć naszym futbolem. Wystarczą Szwedzi.(i Kazachowie) :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 03 Sie 2012 07:03

Są Igrzyska = nie ma Pucharów (dla mnie).

Nawet nie wiem jak mecze przebiegały. Zdaje się na opis kata. No cóż, boleśnie będzie w tym roku. Legia, mam nadzieje, się jeszcze obroni, ale reszta... Lech 3:0 z AIK. Klęska Rumaka...

A i kat dołączam się do tej inkwizycji Janka i figaro. Bluźnisz synu, bluźnisz.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 03 Sie 2012 08:39

Ja też podpisuje się pod tym co napisał ssonicsl. Igrzyska są najważniejsze.
Przykre porażki naszych "świetnych" klubów. Dwie klęski z drużynami ze Szwecji, a trzeba pamiętać, że w rankingu lig europejskich nasza jest jednak wyżej od szwedzkiej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez kat. » 03 Sie 2012 09:30

Znalazły się hulsy pici - polo ;) Chodzi mi tylko o to, że nie zamierzam udawać wielkiego fana dyscypliny, w której pojawia się nagle medalowa szansa. I nie spinam się na te olimpijskie medale, jakby to była sprawa życia i śmierci. A odpadnięcie naszych drużyn na tym etapie to byłaby nagła śmierć polskiej klubowej piłki po kilku sezonach względnej żywotności ;) I to w męczarniach, bo jeszcze "awansuje" tak czy inaczej Śląsk...

Z rankingu odpada beznadziejny sezon 2007/2008, jest (była?) szansa dźwignąć się w rankingu o parę oczek. Pytanie tylko po co nam ewentualnie piąta drużyna w perspektywie kilku lat, skoro tych ekip, które bez obciachu można wysłać choćby na kazachskie stepy, ubywa zamiast przybywać.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 03 Sie 2012 10:06

Legia da radę i będziesz miał jeszcze Śląsk więc otrzyj łzy i nie mazgaj się. :lol: Po drugie kto bronił kopaczom przyjechać na IO.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 03 Sie 2012 10:19

Akurat IO to w kalendarzu piłkarskiego hulsa impreza mocno drugorzędna. Pewnie olali ją jak pewna medalowa nadzieja w innej dyscyplinie, w której podobno do blachy dają kwiaty i waciki ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 03 Sie 2012 10:27

Też tych bojów nie widziałem ,w czasie igrzysk wybieram sobie pływanie przeważnie zamiast Pucharów ,inna sprawa że jakoś w internecie ,nie chce mi się oglądać Polskich zespołów , w zasadzie tylko Chelsea oglądam , no i czasami jakieś inne klasyki w Premier League ;) No i ostatnie Gran Derbi widziałem.
Ale gdyby któryś z tych meczy był na otwartej antenie ,to raczej bym obejrzał. Niby Figaro mówi ,że szkoda się denerwować ,ale ja młody więc nerwy tak nie szkodzą ;) Ale nasza kochana tefałpe dba , o zdrowie kibiców , na szczęście :lol:
A tak poważnie to blamaż się szykuje , jeśli chodzi o Legię , to wcale taki pewien bym nie był ,niby to nie ma nic wspólnego z obecnymi czasami ,ale kilka lat temu odpadli z naprawdę słabą ,w tamtym okresie Austrią Wiedeń ,ot taka mała przestroga ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 05 Sie 2012 01:47

ŁOLABOGA!!! Brytole za burtą! :shock: ;) :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Lilavati » 08 Sie 2012 19:34

Jutro trzeba oglądać finał Japonia-Stany Zjednoczone o 20.45 !
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez kat. » 08 Sie 2012 21:24

A to czemu? Alex obiecała, że zdejmie koszulkę, jeśli USA wygrają? I tak jestem za skośnookimi.

Podobno Śląsk grał lepiej. Info "telefoniczne". ;) jejku, nawet Celtic awansował dalej. Wstyd.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 09 Sie 2012 08:41

1. Japonia
2. USA
3. Francja

Niechże tak będzie :roll:

Śląsk. No przynajmniej nie przegrali do 0 ;) Ligo Mistrzów czekaj.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 09 Sie 2012 09:00

Oj nie, Alex nie może być smutna po finale ,dlatego:
1. Usa
2. Japonia
3. Mniejsza z tym( ale jak już trzeba wytypować to Francja)

Dzisiaj rewanże w Lidze Europy ,oczywiście sprawa już jest rozstrzygnięta , jeśli chodzi o 2 nasze zespoły ,ale Legia z szansami .Oby się udało ,bo na ten Śląsk to nie liczę zbyt mocno.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Aleksandra » 09 Sie 2012 10:30

Oczywiście,że Amerykanki wygrają,już raz się dały Japońcom ograć drugi raz tego nie zrobią i tu wcale nie chodzi o mój rasizm i niechęć to azjatów.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez kat. » 09 Sie 2012 21:08

Ufffff....

Dobra, to był tylko Ried, ale wreszcie po meczu polskiej drużyny nie mam poczucia zmarnowanego czasu. Zacięty i bardzo ładny dla oka (choć trenerzy to chyba postarzeli się o kilka lat...), no i z happy endem. Tak, Legia która w samej końcówce zmarnowała trzy setki awansowała szczęśliwie...

Ljubo i Rado niech sobie będą w słabej formie, jeśli łącznie będą zaliczać 5 bramek i asyst w każdym meczu. Czemu Urban ściąga Ljuboję, który jak nikt inny potrafi przetrzymać piłkę, to chyba tylko on wie. No chyba, że Serb miał dość.

Austriacy zagrali dziś paradoksalnie o niebo lepiej niż w pierwszym meczu. Wyraźnie chcieli strzelić minimum jedną bramkę, wiedząc, że z taka siła w obronie na pewno jakieś potracą.

Legia jednak nieskuteczna straszliwie. Okazje 3 na 1 wypada wykorzystać.

Końcówka to już w ogóle konkurs pt. kto spapra lepszą okazję na bramkę. Chyba jednak Austriacy wygrali (ta główka z kilku metrów nietrafiona w odsłoniętą już w zasadzie bramę)

Nie wiem, czy kontuzja Żewłakowa jest wielkim osłabieniem. Co nie zmienia faktu, ze z tą obroną Europy nie zawojują. Całe szczęście, że mają od lat szczęście do świetnych bramkarzy.

Zerkam na wynik Ruchu. :roll: No dobra, nikt na nich nie liczył, a poza tym mieli najsilniejszego rywala.

Lech przynajmniej zdobył punkty do rankingu.

Dziś sporo niespodzianek. Belupo wygrywa z Bilbao 2-1, przegrywając jednak dwumecz 3-4 (Chorwaci mieli fatalne losowanie, Hajduk teraz gra na Interze i o dziwo też prowadzi).

Gruzini z Dila Gori zdemolowali Anorthosis, aż się Cypryjczycy zagotowali i postanowili przerwać tę nierówną walkę, czyli pewnie wyjdzie na to samo - 3-0

Węgierski Videoton demoluje 3-0 Gent i to na wyjeździe.

Odpada z Norwegami Metalurg Donieck.

W innych ciekawych meczach Anży pewnie wygrywa z Vitesse, awans po karnych Crvenej Zvezdy i czarnogórskiej Zety, która wyeliminowała FK Sarajewo. Chwaliłem ostatnio Szwedów, ale dziś i Elsborg, i Kalmar odpadają.

A Hajduk już 2-0, trzeba chyba podglądać ten mecz ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 10 Sie 2012 13:16

Bardzo dobre losowanie. Legii nie odbierałbym szans nawet w starciu z Lazio (wiadomo jak Włosi podchodzą deo LE), a Rosenborg jak najbardziej do przejścia. Choć trzeba zauważyć, że 1) póki co potyczki skandynawsko- polskie nie nastrajają optymistycznie 2) abstrahując od Helsingborga, do którego znów uśmiecha się szczęście w losowaniu i trafiają na jeszcze większych drwali niż oni sami, norweska piłka klubowa ma się lepiej niż szwedzka w tym sezonie i może pochwalić się aż trzema drużynami w tej fazie LE 3) jeśli Urban nie połata jakoś przez najbliższy czas linii defensywnej to i tak jest max. 20 % szans na awans.

Śląsk natomiast, no cóż. Przynajmniej nie muszą się daleko fatygować.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 11 Sie 2012 06:58

Nie nie widziałem, ale się niezmiernie cieszę. Wyeliminować austriacki zespół to jednak dla polskiego klubu równie duże osiągnięcie co wyeliminowanie klubu białoruskiego. Takie czasy. Losowanie całkiem całkiem. Kto wie może jednak będzie to Liga Europy.

Wynik Ruchu.... Jednak trochę za wysoki. Czesi nie Hiszpanie, Ruch nie jakiś półamatorski zespół z San Marino. Lekki wstyd...

Japonia. Świetny mecz (przynajmniej po skrótach), ale z francuską skutecznością się nie da wygrać, co zresztą pokazały i moje Francuzki w meczu o brąz.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 13 Sie 2012 17:59

Olimpia Grudziądz pokonuje Lecha Poznań w PP 2:1 po dogrywce. Według opinii tych co byli na meczu zasłużenie. A chciałem się wybrać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez jacek89 » 14 Sie 2012 10:03

Z meczu Olimpii z Lechem była także transmisja w telewizji na kanale Orange Sport i muszę przyznać, że absolutnie zasłużone zwycięstwo Grudziądzan.
Olimpia ma bardzo ciekawą kadrę, jest kilku doświadczonych zawodników, a znajdą się też młodzi, którzy potrafią prosto kopnąć piłkę.
Już jak wchodzili do I ligi to mieli fajną drużynę i awansowali bardzo pewnie z tego koszmarku o nazwie II liga zachodnia. Mieli bodajże 6 porażek na koniec sezonu.
Kto wie, być może w niedalekiej przyszłości do Grudziądza zawita nawet Ekstraklasa :D
Z Lechem wygrali przede wszystkim ambicją, a na takie mecze gdy piłkarze gryzą trawę to się naprawdę miło patrzy.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości