Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Ile medali zdobędziemy na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie?

Żadnego
0
Brak głosów
Żadnego
0
Brak głosów
1-3
1
2%
1-3
1
2%
4-7
3
5%
4-7
3
5%
8-10
9
15%
8-10
9
15%
11-12
8
13%
11-12
8
13%
13-15
5
8%
13-15
5
8%
16-20
1
2%
16-20
1
2%
Powyżej 20
3
5%
Powyżej 20
3
5%

Razem głosów : 60

Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Postprzez RakuNH » 02 Sie 2012 09:42

Czyli ewentualny mecz kwalifikacyjny do 4 rundy LM nie musi być pokazywany a Liga Pocieszenia (Europejska) już wedle przepisów musi? Dosyć ciekawe mamy przepisy. Ja jednak wolę Polsat, który puści 90% meczy i czasem wypromuje swoje inne anteny niż TVP robiące sobie ze wszystkich jaja w każdym temacie ;)

Za ukradziony medal ME należy się Zwaryczowi stypendium. ;) Na to samo liczy Mizdal, bo patrząc na jej wagę czyli 69, to miała mizerne szansę na ósemkę, a w 75 będzie o to łatwiej.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 02 Sie 2012 10:12

Fazy grupowe obu tych rozgrywek zgodnie z ustawą o radiofonii i telewizji powinny być pokazywane w otwartych kanałach (choć nasi kochani posłowie nie mieli czasu zmienić słów "Pucharze UEFA" na "Lidze Europejskiej"). Ale są też inne imprezy których pokazywanie w kanałach ogólnokrajowych jest wymagane, np trwające właśnie Igrzyska Olimpijskie.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 02 Sie 2012 11:17

Jeszcze trwa pojedynek polskich florecistek z Francuskami, ale zaraz będzie koniec. Jestem wściekły. Nigdy w życiu nie spodziewałbym się takiej kompromitacji polskiej szermierki na igrzyskach. W każdej broni zarówno wśród mężczyzn jak i Pań. Trzeba coś z tym zrobić, by w Rio nie przeżywać takiego upokorzenia.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ssonicsl » 02 Sie 2012 12:05

Ale chodzi o występ na tych Igrzyskach czy ogólnie o całą sytuację w szermierce? Bo jeśli to drugie to OK. Dla mnie największy zawód miał miejsce jeszcze przed startem Igrzysk, a mianowicie brak drużyny szpadzistek.
A jeśli to pierwsze, to moment chwila nie róbmy sobie tefałpeowskich nadziei tam gdzie ich nie ma. Rankingi światowe najwyżej stawiały naszą drużynę florecistek, bo na 5 miejscu. Indywidualnie Gruchała 9, Socha 13, Zawrotniak 16. Naprawdę to są miejsca, które dają podstawy do myślenia - będzie medal? Ja wiem, w TVP i innych pseudomediach z pseudodziennikarzami tak, u mnie nie. Ja liczyłem na niespodziankę gdzieś. Postawiłem na szermierkę, była w strzelectwie. Mieliśmy 8 szans, niestety niespodzianki brak. Takie sprawili inni. Bywa. Florecistki właśnie przegrały. I przegrały w 2, 3 i 4 starciu, bo potem już była wyrównana walka. Przegrały wysoko? I tak najniżej z wszystkich ćwierćfinałów.

Przegrała Daria Pogorzelec. Pewnie znowu będzie jęk. Ale popatrzmy na rozstawienie. Polka 23, Słowenka 10, Niemka 8, Brazylijka 1. I tak sporo zrobiła. Teraz niech powalczy w repasażach, może, może będzie miała trochę szczęścia. Ale występ już i tak na duży +.

Czerniak pewnie z 4 czasem. Reszta planowo odpadła.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 02 Sie 2012 12:27

Mistrzowskie drużyny Serbii zbierają na igrzyskach mocno po dupskach, co mnie oczywiście smuci. Dziś Serbia na własne życzenie przegrywa dramatyczny mecz z Niemcami. A raczej na własne życzenie do dramatycznego meczu doprowadza, pozwalając Niemcom wrócić do gry przy stanie 0-2, po fartownie wygranym secie, kiedy rywale powinni być rozbici i wystarczyło im jeszcze jedno waza-ari 8-) . Do tego piłkarze ręczni też na koncie dwie porażki i dziś w perspektywie duże prawdopodobieństwo trzeciej z Danią, no ale kluczowy do wyjścia z grupy powinien być mecz z Węgrami, oczywiście o ile wcześniej Korea im ippona nie zrobi. :P

I jeszcze w ramach kopania tvp, które jest trendy ostatnimi czasy. Rozumiem, że występy Polaków to priorytet, ale jak kogoś interesuje wlekąca się w ogonie stawki polska pływaczka (są różne zboczenia...), to chyba przełączy sobie na jedynkę / dwójkę, i przerywanie arcyciekawego tie breaku nie jest koniecznością :roll:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez ssonicsl » 02 Sie 2012 12:48

OK sprawdzam rankingi dla przykładu w judo zobaczymy co wyjdzie:

48 kg kobiet - 3, 5, 4, 7 ( w kolejności złota medalistka, srebrna, i dwie brązowe)
52 kg K - 25, 12, 19, 8
57 kg K - 1, 7, 11, 5
63 kg K - 3, 6, 1, 2
70 kg K - 1, 24, 10, 2

60 kg M - 5, 3, 14, 1
66 kg M - 32, 17, 4, 8
73 kg M - 5, 2, 6, 7
81 kg M - 2, 4, 7, 21
90 kg M - 17, 7, 1, 2

Tylko 10 zawodników znajdowało się poza pierwszą 10 rankingu. Na 40 przyznanych medali. Przypadku nie ma. Dla przypomnienia ŻADEN polski judoka nie znajduje się w czołowej 10.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez friducha » 02 Sie 2012 15:11

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:08, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 02 Sie 2012 20:07

No i Kawęcki zrobił swoje. Na medal nie było żadnych szans. Może to i dobrze dla Polaka bo jego wynik jest dobry, ale nie rewelacyjny i byłoby czego żałować jakby rywale popłynęli wolniej. Na razie kolekcjonujemy miejsca tuż za podium. Zobaczymy co się stanie jutro. ;)

Ma ktoś jakąś "klasyfikację punktową live"? Ta strona IO jest lekko mówiąc słaba.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez san » 02 Sie 2012 23:05

Nadal stan : -1. Jutro mają szanse: wioślarze, Zieliński, Czerniak i Majewski. Z nich medale na MŚ w ubiegłym roku miał tylko Zieliński i Czerniak. I chyba na dwa medale możemy liczyć
Vezzali zdobyła szósty złoty medal i nie ma emerytury a Gruchała od ośmiu lat już ma. Te emerytury to prawdziwe nieszczęście naszego sportu.
san
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 02 Sie 2012 23:24

Całkiem fajny dzień. Dla nas też nie najgorszy jeśli nie jest się tvpesiakiem.
W Dominatorów nie wierzę. Jutro minimum 2 medale albo te IO nie będą fajne dla nas.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez ssonicsl » 03 Sie 2012 07:23

No i czwartek był naprawdę dobrym dniem! Szkoda tylko, że dla pseudodziennikarzy nie. Ale kij im w oko :x

Kawęcki - 4, więcej się nie dało. Poziom pierwszej 3 zbyt wysoki. Lochty bez złota :)

Kajaki górskie - 7 miejsce Pacierpnik jest wielkim sukcesem tej dziewczyny, 36 w rankingu. Oczywiście szkoda, że nie powtórzyła 1 przejazdu, ale ... 5 miejsce duetu Szczepaniak/Pochwała. I ponownie było blisko, ale zabrakło. W sumie to nie podobają mi się przepisy, w myśl których każda faza zaczyna się od zera. Znacie inną dyscyplinę w której zawodnicy rywalizowali by osobno na trasie w dwóch fazach i każda była liczona oddzielnie?

Florecistki - Hehe znowu ten nielubiany ranking. Ładnie się wszystkie ekipy ułożyły, jak w rankingu :) Źle nie było, dobrze też nie. Ot tak na miarę oczekiwań.

Daria - i znowu zamiast się cieszyć w mediach jęki, płacze i narzekania... Naprawdę ciężko mi to zrozumieć :( . Dobry występ, brawa dla Darii. Dużo jeszcze przed nią, ma tylko 22 lata, choć Brazylijka, numer 1 rankingu jest 20 latką. Ale pewnie ma większy talent...

Marta Pihan-Kulesza - sukcesem jest, jak przypomniał Ireneusz JAN Nawara sam udział w finale. Pierwsza Polka od 32 lat. Szkoda upadku na równoważni bo byłoby lepsze miejsce niż 19, może pierwsza 15. I tak nieźle. Ten sport w Polsce prawie nie istnieje, a na świecie dyscyplina chyba numer 3 w sportach indywidualnych.

USA - Wczoraj to był hamerykański dzień okraszony niesamowitym meczem Dream teamu. Ależ nawrzucali tym Nigeryjczykom. W pierwszej kwarcie trafili chyba z 11 trójek. Pobili wszelkie rekordy, 156 punktów. Szacun.

Dziś apetyt tych krwiopijczych mediów powinien zostać zaspokojony. Liczę na co najmniej 2 medale.

A i kompletnie zapomniałem o żeglarzach :roll: Zośka fantastyczne wyścigi, Przemek nieco słabiej, ale wciąż trzyma podium, Życki/Kusznierewicz drugim wyścigiem chyba już ostatecznie stracili szanse na medal.

A i jeszcze jedno. KIEDY TEN BŁAZEN JÓŹWIK ZOSTANIE WYRZUCONY Z TVP?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 03 Sie 2012 07:35

8-) Ty też Janko dołączyłeś do grona czarno widzących? Ja mawiał Kazio Górski "dopóki piłka w grze....." i tego się trzymam. Na ewentualne wieszanie psów rezerwuję sobie czas po IO. Dziś dzień medalowych nadziei.
Friducha- czy potrzebne podnoszenie ciężarów aby jak to określiłaś zepsuć kobiecą sylwetkę? (patrz Bjoergen). Po drugie dlaczego odmawiasz silnym dziewczynom aby mogły się realizować w sporcie bo to nie odpowiada twojej wizji kobiety? Kim byłaby Agata Wróbel gdyby nie sport? Kolejną potężną, grubą kobietą z kompleksami. Po trzecie podnoszenie ciężarów to siła plus technika a właściwie technika plus siła. I tu cię zaskoczę a mianowicie kobiety generalnie dźwigają lepiej technicznie. :D (większa ruchomość w stawach).
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 03 Sie 2012 09:13

W niskich kategoriach jest akurat sporo ładnych sztangistek. Poza 75,+75 to można znaleźć na prawdę ładne kobiety mimo że zajmują się takim a nie innym sportem ;)

Dziś trzeba sobie powiedzieć jasno - 2 medale to absolutnie plan minimum. Jeden albo brak medali będzie porażką i nie potrzeba tu opinii Odero i Kurzajewskiego :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 03 Sie 2012 09:58

bye
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 03 Sie 2012 10:03

Żeby nie zapeszać, jakoś specjalnie się nie podpalam ;) ale licząc na tych 8-10 medali właśnie Majewski, Czerniak i Zieliński mieli wedle mojej prognozy je zdobyć. Więc wychodzi na to że powinny dziś być trzy ;) na wywiosłowane medale nie liczyłem a i Konradowi może być ciężko.
Na szczęście studia TVP praktycznie w ogóle nie oglądam, wystarczyło mi na całe igrzyska parę minut z Odetką :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Sie 2012 10:05

friducha napisał(a):Jakoś dziwnym trafem nie zauważyłam żadnej w waszym plebiscycie na miss Londynu :D :D :D

Są i to dwie ;) Jakby mi się chciało to bym wyszukał więcej, ale mi się nie chce szperać po galeriach. Jak na bieżąco oglądam to nie są to na pewno jakieś "paszczury".
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 03 Sie 2012 10:20

Chyba i mnie udziela się minorowy klimat wyczekując na londyńskie medale których, póki co ani widu ani słychu ;) , bo z tego wszystkiego nawet już zapomniałem że byłem takim hurra-optymistą i stawiałem na 11-12 medali :lol:. No ale to wina Raku że wymyślił taki przedział :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 03 Sie 2012 10:22

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 03 Sie 2012 12:05

Ale były emocje na livetimingu :D Byłem prawie pewien, że Sawrymowicz przegra tracąc na 1500 do piątego półtorej sekundy, a do ósmego 0,03 ;) Na szczęście jest finał i o 5-6 miejsce może powalczyć. Medal absolutnie poza zasięgiem.

Dominatorzy zgodnie z planem. I tak dobrze, że awansowali do finału. Siatkarze plażowi pięknie, ale znów (chyba) przegraliśmy medal głupią porażką w grupie. Choć u siatkarzy wygląda to nieco inaczej niż u badmintonistów, bo zapewne po wygranej z Łotyszami przegraliby z Amerykanami. To tylko moja taka "chłopska" analiza, ale wielce prawdopodobna. Tak czy siak w 1/4 na pewno łatwo nie będzie, ale już pierwsza 8 jest i trzeba walczyć.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 03 Sie 2012 12:19

Era dominatorów dobiegła końca ale to było jasne już dużo wcześniej. Szacun dla wioślarskiej 4-ki za wszystko co zdobyli w latach świetności.
Majewski z trzecim wynikiem szybko załatwił sprawę z awansem do finału, a z głowy ma Cantwella ;) .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 35 gości