Jakie macie hobby

O wszystkim.

Re: Jakie macie hobby

Postprzez caro736 » 12 Kwi 2012 19:29

Kat, podziwiam za to podziwiam ;). W dzisiejszych czasach takich abstynentów to mało jest.

Figaro, o to się nie martwię. Jak mnie pamięć nie myli obiecywał mi, że na moją 18 coś wypije, obietnic się dotrzymuje :lol:.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez kat. » 12 Kwi 2012 19:54

Dwa lata... nie wiem, czy dożyję, ja już niemłody człek ;)

Ale jak by co, to jesteśmy umówieni. 8-)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez caro736 » 12 Kwi 2012 20:11

Kat, muszę Cię zmartwić ale nie za dwa lata a za rok :).
Jaki stary? Przecież ty młody chłopak jesteś! Wieczny chłopiec, tak? :D
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez kat. » 12 Kwi 2012 20:43

Pewnie, że tak, tylko czasem zapominam o tym przez to łamanie w krzyżu na zmiany pogody :D

A w którym miesiącu masz urodziny? Wybacz, jeśli już pisałaś, ale się pogubiłem w natłoku życzeń różnorakich. :)

O, opijemy przy okazji kryształy dla Emila i Daszki (kto będzie mógł) ;)

Przechodzimur - sorka za rozmycie tematu, no ale tu ważne sprawy z ziomalką uzgadniamy 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez caro736 » 12 Kwi 2012 21:55

Ach te zmiany pogody, czasami nawet na mnie działają :D.
Nie, nie mówiłam jeszcze. Powiem Ci, że już na dniach, bo w sobotę :).

Ooo ten pomysł bardzo mi się podoba! Zarówno KK dla Emila jak i Darii i kwestie ich uczczenia :D.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez Daniel » 12 Kwi 2012 22:16

figaro56 napisał(a):Raku ja też mam za sobą epizod filatelistyczny kiedy byłem w szkole podstawowej. Chyba każdy chłopak przez to przechodził.

O, racja, filatelistyka, o tym nie wspomniałem w swoim pierwszym poście. Mam nawet zbiór wystawowy "Ptaki Europy", niegdyś nieraz eksponowany na filatelistycznych wystawach, nawet parę nagród zdobył. Obecnie skupiam się na zbieraniu sportowych nagrań i znaczki nie są najważniejszą kolekcjonerską pasją, choć czasem coś zdobędę. Zmieniły się zresztą i główne filatelistyczne zainteresowania. Teraz są to Saara z okresu zarówno przedwojennego jak i powojennego, głównie z uwagi na piękno wykonania znaczków, a także poczta miejska Warszawy z lat 1915-1918 - wielkie bogactwo odmian barw i papieru w poszczególnych nakładach i arkuszach nawet w obrębie jednej emisji, ponadto interesujące stemple.
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez figaro56 » 12 Kwi 2012 23:06

Ci w tym Tarnowie to mają pomysły. Pić za KK jakiegoś Emila czy Darii. :roll: Osobiście nie mam do tej dwójki nic ale wypić za ich KK mogę tylko pod warunkiem, że to oni postawią.
Nie no Daniel, to ty jesteś przy mnie jeśli chodzi o filatelistykę jak zawodnik ekstraligowy przy trampkarzu z C-klasowej drużyny.
Przejście na tematyczne zbieranie znaczków to już wyższa szkoła jazdy do której ja się nigdy nie zbliżyłem.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 12 Kwi 2012 23:28

Dołączam do filatelistów ale tych z trampkarskiej C-klasy. :lol:
Bimbru nie pędzę ale degustacja jak najbardziej. :lol:
W sumie standard: "wino, kobiety, śpiew" i... znaczki. :lol:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 12 Kwi 2012 23:42

Figaro - ja tu dalekoperspektywiczną randkę ogarniam, a Ty mi się detali czepiasz. Za Ciebie też możemy się napić, lepiej? :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 13 Kwi 2012 08:16

Kacie, jasne że się nie gniewam. Jestem gorącym zwolennikiem komunikacji międzyludzkiej, zawsze i wszędzie ;) . Jak jeszcze na drugą nóżkę ( figaro był pierwszy) wzniesiecie toast za moje zdrowie, to będzie mi bardzo miło :roll: .
Pochwalę się Wam jeszcze, ze posiadam całkiem sporą kolekcję książek ze znakiem żółtego tygrysa (tematyka II Wojna Światowa) w której posiadanie wszedłem, mecząc rodzinę, znajomych i obcych też. :lol:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez caro736 » 13 Kwi 2012 15:08

Hmm.. co ja tu czytam ziomal randka :D. Dobrze, ale pod warunkiem, że ja wyznaczam miejsce i datę :lol:.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez RakuNH » 13 Kwi 2012 15:12

Bez oświadczyn na forum proszę ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Seductora » 13 Kwi 2012 15:24

Do czego tu doszło. Teraz randka, a co później? Te forum zaczyna mnie coraz bardziej zadziwiać. :lol:
Seductora
Junior

Postprzez markos7207 » 13 Kwi 2012 15:50

Samogon jako hobby, a to bardzo ciekawe :lol: . Co jak co, ale bimber mi jakoś nie podchodzi, może nie miałem okazji trafić na dobrze zrobiony a może częstujący był zbyt niecierpliwy ;). A jak chodzi o winko domowej roboty to mistrzynią w jego produkcji jest moja mama(spokojnie, chodzi o produkcję czysto hobbystyczną a nie hurtową :lol: ), a wino wiśniowe to po prostu rarytas o który podczas jakichś uroczystości dopytują się wszyscy goście mający okazję już wczesniej go spróbować. Także Przechodzimur w ramach rewanżu mogę Ci sprezentować jakąś ćwiarteczkę ;) .
A moje hobby to oczywiście głównie sport, zwłaszcza zimowy. Kiedyś także miałem etap filatelistyczny oraz kolekcjonowanie nalepek od piwa z różnych, nawet najbardziej egzotycznych krajów, i miałem ich całkiem imponujących rozmiarów zbiór. Obecnie zadowalam sie już tylko degustacją chmielowego trunku 8-) . Podobnie jak Daniel mam też sporą kolekcję nagrań z imprez sportów zimowych z ostatnich 20 lat.
Ogólnie przychylam się do jankowego hasła "wino(może być coś mocniejszego), kobiety i śpiew"( ten śpiew to na upartego i po spełnieniu pierwszego członu hasła) :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 13 Kwi 2012 16:49

Seductora napisał(a):Do czego tu doszło. Teraz randka, a co później? Te forum zaczyna mnie coraz bardziej zadziwiać

No co? Biathloniści co rusz się ten tego, to kibice nie mogą? Biathlon łączy ;)

Caro - zabrzmiało ciut złowróżbnie z tym wyznaczeniem miejsca, ale ok. Jakieś klimatyczne pustkowie nad Brniem? ;)

Póki co i tak jestem zobowiązany. I wierny oczywiście, więc nie musisz się mnie bać. :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 13 Kwi 2012 18:11

Ze sportowych hobby to żeglarstwo i kiedyś niektórzy też to uważają za sport wędkarstwo. Tak ogólnie nie potrafiłbym żyć bez jezior i rzek w pobliżu. Tu mała uwaga, że te moje hobby nigdy nie pochłaniały mnie bez reszty. Pamiętam kolegów z koła wędkarskiego, którzy majątki wydawali na sprzęt w pogoni za rekordami a dla mnie ważniejszy był kontakt z naturą niż wędkarskie rekordy. Raz tylko wziąłem udział w zawodach wędkarskich i zupełnie mi to nie odpowiadało mimo iż w debiucie 7 miejsce nie było najgorsze. Mam nawet jakiś dyplom do dzisiaj za te 7 miejsce i była też nagroda rzeczowa podbierak. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 13 Kwi 2012 18:40

Wędkarstwo jako sport to patologia :D Daj spokój, znęcanie się nad drobnicą, tony zanęty wywalone do wody, no i swego czasu kult fallusa :D kto ma dłuższego kija, ten jest przekumaty :D

Dla mnie też przede wszystkim kontakt z naturą. Metody to spławik (na Białce), ciężka gruntówa (na Dunajcu) albo spining, choć tu jakoś nigdy nie miałem większych sukcesów. Kiedyś z kumplem mieliśmy fazę na muchę, ale skończyło się na amatorskich produkcjach much ;) a sprzętu stosownego nigdy nie ogarnąłem.

Z ryb to głównie brzany dunajcowe. W niektórych sezonach można było natrzepać koło 100 ładnych sztuk przez sezon. Parę przegranych kilkugodzinnych walk też się zdarzyło. Poza tym certy, świnki (jak już się trafiła w Dunajcu, to medalówka).

Na Białej to tylko zabawowo łowiłem, choć za gówniarza to od wiosny do jesieni prawie codziennie chodziłem nad rzekę - głównie klenie, jelce, płotki, okonie na spining, czasem po dużej wodzie trafiały się certy i świnki, rzadziej brzany i szczupaki.

Na Wiśle w niektórych rejonach brzany (k. Szczucina, a więc rejon ziomalki, też ładne sztuki + 60 cm), w innych leszcze, karpie itd. Czasem jeszcze na stawy się jeździło (wyrobiska pożwirowe, jakich pełno w okolicy) na karpie (ale wszystkie kilówki, bo to sztucznie zarybiane) albo na Rożnów na leszki.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 13 Kwi 2012 19:32

Spining to była moja zmora i albo sprzęt miałem nie taki albo po prostu umiejętności nie te. Jak się trafił jaki szczupak to przeważnie musiałem go trochę naciągać do ochronnego wymiaru. ;) Gruntówka to Wisła i loteria bo jak to na Wiśle nigdy nie wiadomo co wzięło a na jeziorach polowanie na węgorza.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez caro736 » 13 Kwi 2012 20:05

Złowróżbnie? Myślisz, że bym Cię gdzieś uprowadziła :lol:? Pustkowie nad Brniem? Pewka! :)
Ja i tak się Ciebie nie boje :D.

Ja też coś się wypowiem o wędkarstwie :D. Raz mój tata mnie wyciągnął i już pewnie nikomu się nie uda. Myślałam, że umrę tak mi się nudziło. Ja jestem z tych niecierpliwych osób, więc nie za bardzo nadaje się do tego.
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez kat. » 13 Kwi 2012 20:19

Jak to mój kumpel rzekł, gdy dziecię mu się urodziło:
- Dobrze, że syn. Będzie z kim na ryby jeździć. :mrgreen:

Odważna i niecierpliwa... wybuchowa mieszanka, nie powiem. ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości