Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez Masha » 22 Mar 2011 22:53

Brak mi słów :roll: Riesch to przechodzi samą siebie :roll:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Duche » 22 Mar 2011 23:00

Chyba stracę resztki sympatii do Riesch. Od dłuższego czasu lubię ją coraz mniej, a po tych wypowiedziach to już w ogóle. Nie fajnie się Maria zachowuje.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Masha » 22 Mar 2011 23:09

Dla mnie PŚ 2010/11 pań to jest jawne oszustwo. Odwołali dwie konkurencje które są najsłabsze dla Marii...czyli supergigant i slalom gigant...Odwołują ostatnią konkurencję PŚ podczas gdy mężczyźni kończą slalom (OBA przejazdy), trzeba było zrobić jeden przejazd dla panów a potem jeden dla pań...W niedzielę bez problemów rozgrywają się zawody drużynowe...czyli był idealny termin by przenieść zawody, bo na kij komu zawody drużynowe... :roll: Da się to racjonalnie wytłumaczyć? Tak, chcieli by PŚ wygrała Bawarka i udało się... :roll:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 22 Mar 2011 23:18

Coś w tym na pewno jest. To co zrobili w sobotę to nie było fair w stosunku do Vonn i kibiców narciarstwa. Mogli spokojnie przenieść te zawody na niedzielę skoro sytuacja była niewyjaśniona i wszystko mogło się jeszcze wydarzyć. Mogli to zrobić również ze względu na odwołanie wcześniej supergiganta. Lindsey została skrzywdzona dwukrotnie podczas finałów. Wiadomo, mogła przecież nie wygrać i tak, ale nie dano nawet jej szansy na ostateczną rozgrywkę. Nie wiem czy ta drużynowa konkurencja jest na tyle ważna, aby stawiać ją nad wygraną w PŚ. Jak dla mnie PŚ 2010/11 pań zakończył się z dużym niesmakiem.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 18 Kwi 2011 15:13

No i Lindsey jednak nie wpadła na ślub Riesch,a więc to już chyba definitywny koniec tej przyjazni.Czyli w przyszlym sezonie czeka nas wielka rywalizacja tych dwóch znakomitych alpejek.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 19 Kwi 2011 23:58

Widocznie coś tam było niefair w ich rywalizacji :P Nie dziwię się Lindsey, też bym nie wpadła na ślub Riesch :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 27 Kwi 2011 12:27

Szwedka Anja Pärson która już od paru lat zapowiada że każdy kolejny sezon może być jej ostatnim i tym razem postanowiła pojeżdzić przynajmniej jeszcze rok. W przyszłym sezonie chce skupić się na konkurencjach szybkościowych a więc na zjeżdzie i supergigancie.
Z pucharowego kalendarza może wylecieć superkombinacja a w jej miejsce proponuje się slalom równoległy rozgrywany w dużych miastach. Zmiany być może nastąpią już w kolejnym sezonie ale najprawdopodobniej obowiązywać będą od sezonu 2012/13. Mam nadzieję że jednak do zmiany nie dojdzie bo zdecydowanie wolę superkombinację niż slalomy równoległe.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 21 Paź 2011 19:39

Już jutro rusza sezon narciarstwa alpejskiego ,zacznie sie od giganta pań ,tradycyjnie w Austriackim Soelden,skoro gigant to napewno mocna powinna być mistrzyni świata Tina Maze,ja liczę na udany występ mojej faworytki ,do zwycięstwa w całym pucharze świata,czyli oczywiście Lindsey Vonn ,która w przedsezonowych treningach mocno skupiła sie nad poprawą slalomu giganta,zobaczymy czy na tyle,aby regularnie gościć w czołówce tej konkurencji.I zobaczymy jak będą wyglądały relacje Lindsey z Marią Riesch jej do niedawna wielką przyjaciółką,a teraz być może największą rywalką na stoku .Czyli jutro postawie sobie na podium Worley,Maze ,Vonn,ach jak by było pięknie gdyby takie podium było,kolejność mogła by ewentualnie ulec zmianie.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 22 Paź 2011 11:06

ssonicsl napisał(a):Naprawdę jeśli tylko Tina utrzyma formę przez cały sezon, to naprawdę może pokonać te dwie "przyjaciółeczki". A więc z nadzieją będę czekał na następną zimę.

O ja naiwny :( Pierwszy przejazd koronnej konkurencji i już 20 miejsce. Przejazd fatalny, bardzo ospały. Ech nie tak to się miało zacząć. A Vonn 4. Jak jeszcze będzie stawać na podium w swojej najsłabszej konkurencji to już teraz można jej przyznać Kryształową Kulę.
Naszej jedynaczce też się start nie udał. Poza 40-stką.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Duche » 22 Paź 2011 13:05

Lindsey z jaka petarda rozpoczela sezon. Kto by pomyslal, wygrala wreszcie w gigancie. Ciekawe czy to taki przypadek, czy moze juz Vonn bedzie swietna we wszystkich konkurencjach. A Maria juz na starce ma strate do Amerykanki.

Szkoda Wloszki, ale spalila sie widac psychicznie.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 22 Paź 2011 14:52

http://i55.tinypic.com/oqhv1j.jpg

Najważniejsze to teraz złapać tych alpejskich kiboli. ;) Jak Vonn wygrywa w gigancie to pewnie w styczniu już będzie się mogła cieszyć z KK. Występu Polki nie ma co komentować.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 22 Paź 2011 22:37

Powraca Matthias Lanzinger - na konferencji prasowej ogłosił, że jeszcze w listopadzie wystąpi w zawodach halowych, a docelowo pragnie zdobyć złoto na igrzyskach paraolimpijskich w Soczi. Trzymam kciuki ;)
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Daniel » 27 Paź 2011 14:14

Kalle Palander przeszedł dokładne badania po upadku w Soelden. Niestety, konieczna jest operacja kolana, co oznacza, że sezon 2011/2012 już się dla Fina skończył. Ostatnio mówił, że jego przyszłość zależy od tegorocznych wyników - jeśli to będzie sezon udany to będzie startował aż do Soczi, a jeśli nieudany to zakończy karierę. Obawiam się że w tej sytuacji Palandera już więcej nie zobaczymy.
Daniel
Kadra A

Postprzez markos7207 » 28 Paź 2011 10:51

Pewnie to już będzie kres sportowej kariery Fina.
Wracając do inauguracyjnych zawodów(których niestety nie mogłem obejrzeć) to bardzo radosna wiadomość że Vonn w końcu okazała się najlepsza także w gigancie, mam nadzieję że pojdzie za ciosem i ponownie na koniec sezonu będzie się radować z KK.
U panów nieco zawiedziony jestem postawą Wikingów; Svindal grubo poniżej możliwości, Jansruda usprawiedliwiają silne bóle pleców na które narzeka od wielu miesięcy. Ligety znów zaczął sezon od mocnego uderzenia, ale to dopiero pierwsze koty za płoty ;) .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Lis 2011 12:21

Identyczne problemy ze śniegiem(a konkretnie z jego brakiem) jak w Beitostølen, mają organizatorzy slalomów w fińskim Levi zaplanowanych na 12 i 13 listopada. Slalomowy stok zamiast biały jest zielony jak w środku lata, a prognozy podobnie jak w Norwegii także w Finlandii nie są optymistyczne. Są małe szanse aby odbyły się jakieś zawody w alpejskim PŚ przed wylotem za Ocean.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 03 Lis 2011 11:32

No i nie pośmigają sobie slalomiści między tyczkami na pagórku w Levi :( . Zawodu z braku śniegu zostały odwołane, podobnie było w 2007 roku.
FIS ma umowę z Levi na rozgrywanie tam slalomów do 2015 roku, należy mieć nadzieję że w kolejnych latach zima nie będzie sie ociągała ze swoim nadejściem ;) .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 09 Lis 2011 01:03

Karierę zakończył Włoch Alberto Schiepatti, ma dość wojowania z urazami
Daniel
Kadra A

Postprzez Masha » 28 Lis 2011 15:54

http://www.eurosport.pl/narciarstwo-alp ... tory.shtml

Szkoda :roll:

Jak widać facebook najpewniejsze źródło wiedzy :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 28 Lis 2011 16:51

Coś wisiało w powietrzu skoro na imprezę wybrała się z 16-latkiem ;) . Jednym słowem Tomuś "paszoł Von(n)" :lol: .
Z tego wszystkiego zapomniałem dodac że bardzo ucieszyło mnie zwycięstwo Aksela w supergigancie czym zrehabilitował się za średnio udany, mówiąc oględnie zjazd. Oby tak dalej ;) .
Niestety nie oglądałem tych zawodów bo polska sieć energetyczna pada gdy nieco mocniej podmucha :?
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 28 Lis 2011 18:39

Czyżby Lara w końcu na nowo zadomowiła się w "10"? W sobotę mogło być podium, gdyby nie 2 kosztowne błędy w drugim przejeździe.
A Schild nadal bezkonkurencyjna w slalomie - trochę to już nudne się robi :lol: Pietilae-Holmner druga (może być nawet lepiej niż w zeszłym sezonie), a co najważniejsze przed Riesch :twisted:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości