Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez doliniarz » 15 Cze 2010 11:32

http://www.sport.pl/sport/1,65025,80153 ... ocnej.html
Trzymajmy kciuki za koreańczyków z północy bo w przypadku porażek pewnie będą mieli niewesoło. Jakby tego było mało trafili do "grupy śmierci" . Byle ta nazwa nie skończyła się dla nich dosłownie :oops: .

A w WKS ponoć zagra jednak Drogba co trochę zwiększa ich szanse na dobry wynik z Portugalią.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 15 Cze 2010 11:57

Drogba ma sam zadecydować czy zagra z Portugalią. Nie chciałem na razie oceniać formę zespołów, bo jeszcze nie wszystkie się nam zaprezentowały. Niemcy to prawdziwa międzynarodówka - to jest trochę przegięcie. Ale grają dużo ładniej niż kiedyś. Zaskoczyli mnie tak pewnym zwycięstwem. Mam jednak nadzieję, że wiele na tym turnieju nie zdziałają. Moim zdaniem chyba najlepszym meczem na razie było spotkanie Argentyna - Nigeria. Obie drużyny powinny wyjść z grupy, choć nie można lekceważyć Korei Południowej. Beznadziejna gra Grecji - tym razem jednak ten antyfutbol chyba nic im nie da. Cuda nie zdarzają się dwa razy.
Bezbarwna Francja, kłopoty bramkarzy w Anglii i pierwsze zwycięstwo drużyny z Afryki - Ghana jest blisko awansu. Poza tym słaby Kamerun, jeżeli lwy chcą się liczyć Eto musi za tą drużynę wziąć odpowiedzialność i grać nawet lepiej niż w klubie, choć akurat tam gra naprawdę nieźle.
Holandia bez fajerwerków, ale może o to chodziło, bo z reguły Pomarańczowi grali pięknie, ale po wyjściu z grupy zawsze mieli problemy. Może tym razem będzie inaczej?
Szkoda, że Włochy nie przegrały z Paragwajem!!!
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 15 Cze 2010 15:05

Ale sobie śłowacy sobie życie skomplikowali teraz bedzie ciezej wyjsc z tej grupy ,ale Slowacy sa sami sobie winni ,bo nie próbowali iśc za ciosem tylko skupili sie na utrzymaniu wyniku, a co do mistrzostw to narazie wiekszosc zespołów stosuje szachy mało jest efektownych meczow ,ale to zrozumiałe bo nikt nie chce pierwszego meczu przegrac ,jak narazie dla mnie najlepszy m graczem mundialu bramkarz Nigeri Enyema
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 15 Cze 2010 22:48

Trzymam mocno kciuki za Włochów, USA, Holandię, Australię i kraje z Afryki. Na razie USA i Holandia świetnie, reszta poniżej oczekiwań. Forza Azzuri! No i Allez Oranje!
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Duche » 15 Cze 2010 22:50

Każdy tylko nie Włosi i Portugalczycy.

Ogólnie jak zwykle trzymam najbardziej kciuki za Holandię, ale także jak najlepiej życzę Niemcom i Hiszpanom. Afrykańskie zespoły także darzę sympatią no i Koreę Północną, bo współczuję tym chłopakom, że muszą żyć w takim syfie, więc niech zagrają jak najlepiej, przynajmniej będą mieli jakieś radosne chwile w swoim życiu. Dzisiaj dzielnie zagrali z Brazylią.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 15 Cze 2010 23:21

Nie mogę tego oglądać. Na meczu powinna być atmosfera a nie te cholerne trąbki... :evil: :evil:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 16 Cze 2010 00:59

No to niech wygra Holandia. Oni grają świetny futbol. Ooo Meksyk jeszcze lubię, szkoda, że nie gra Rosja :(

Raku to prawda, trąbki zabijają całą meczową atmosferę, aż uszy bolą :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Fevon » 16 Cze 2010 08:23

Szkoda, że Korea przegrała z Brazylią, chłopaki naprawdę grali z determinacja. Może uda im się z innymi drużynami i na chwałę oświeconego wodza wyjdą z grupy 8)
Fevon
Junior młodszy

Miejscowość: Sosnowiec

Postprzez doliniarz » 16 Cze 2010 09:39

Nie chce nawet wiedzieć co grozi płn koreańczykom jak przegrają wszystkie mecze :evil: . Szkoda, że nie zremisowali, bo dużo gorzej nie grali. Niech polscy kopacze biorą z nich przykład i grają z takim zaangażowaniem jak oni to kibice może będą w stanie wybaczyć im nawet te porażki.
Racja, te wuwuzele to jest tragedia!!! Nie da się oglądać meczy przez ten hałas i w ogóle nie czuć atmosfery mistrzostw tylko tak jakby grano na jakimś wiejskim festynie.
A jak już mówimy o sympatiach to nr 1 to Włochy! Później Chile, Korea Płn (współczuję im i podziwiam zaangażowanie), kraje afrykańskie, Holandia, Urugwaj i Hiszpania.
Na przeciwległym biegunie kraje, którym życzę samych porażek: Niemcy, Brazylia, Portugalia, Szwajcaria, Grecja. Szczególnie trzy pierwsze.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 16 Cze 2010 10:22

Dzisiaj kończy się pierwsza kolejka rozgrywek grupowych. Tak więc będziemy już widzieli w akcji wszystkie drużyny. Ja kibicuję krajom afrykańskim i tym, którzy starają się grać pięknie czyli Hiszpanom, Holandii, Chile (jestem niezwykle ciekawy jak ta drużyna się zaprezentuje, myślę, że to może być najładniejszy futbol na mistrzostwach, bo widziałem ich w eliminacjach). Poza tym ogólnie lubię niespodzianki. Chciałbym by mistrzem została drużyna, która jeszcze nie zdobyła nigdy tytułu. Na razie bardzo mało bramek, króluje piłka defensywna, ale mam nadzieję, że choć trochę od drugiej kolejki spotkań się to zmieni.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 16 Cze 2010 18:02

Helweci pokonali Hiszpanię 1-0...Szok!

Uwielbiam sensacje 8)
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 16 Cze 2010 22:36

Ja tam bardzo lubię jak skazywana na porażkę drużyna wygrywa (o ile pokonana nie jest Barcelona lub reprezentacje Holandii i Rosji). Hiszpanie dzisiaj walili głową w mur. Choć mieli wielką przewagę w prowadzeniu gry, to jednak nie mieli pomysłu na rozmontowanie szwajcarskiej defensywy. Mieli parę sytuacji, ale Torres jednak bez formy. Piękny był także strzał Alonso, jakby to wpadło to byłaby cudowna bramka, która spokojnie mogłaby kandydować do tytułu bramki turnieju. Szkoda, że Szwajcarzy nie strzelili drugiej bramki (słupek :( ), bo tak to będzie się mówić, że mieli oni jedną sytuację i strzelili. Wynik 2:0 z Hiszpanami robiłby jednak większe wrażenie.

Mimo wszystko o awans Hiszpanów jestem spokojny, choć Chile może im napsuć sporo krwi. Dzisiaj zagrali ładnie dla oka i co najważniejsze wygrali. Honduras nie powinien nikomu sprawić kłopotów i Szwajcaria powinna wygrać z nimi mecz. Najbardziej teraz czekam na mecz Hiszpanów z Chile. Może to być mecz o awans, a patrząc na to jak zagrało dzisiaj Chile i jak zazwyczaj gra Hiszpania to szykuje nam się kapitalne widowisko.

Oby Iniescie nic się nie stało... Swoją droga chłopak jest prawie tak samo szklany jak Robben, który także chyba obecnie ma jakiś uraz. Szkoda obu bardzo.

Te wuwuzele są tak denerwujące, że szok. Dzisiaj chyba po raz pierwszy na tych mistrzostwach było można usłyszeć kibiców - hiszpańskich. W każdym innym meczu ciągle tylko słychać to irytujące brzęczenie.

Urugwaj wygrał zasłużenie. Piłkarsko byli zdecydowanie lepsi niż RPA. Nie wróżę gospodarzom jakiegoś sukcesu w decydującym meczu ze słabą Francją. Chyba że ściany w ostatecznym momencie zaczną pomagać gospodarzom. Ja osobiście liczę, że z tej grupy dalej awansują Meksyk i Urugwaj.

Taki prezent ode mnie z okazji MŚ :)

Image Image Image Image Image

Piłka nożna od piękniejszej strony.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez dan » 17 Cze 2010 09:28

No to skończyła się pierwsza kolejka fazy grupowej. I mamy dużą niespodziankę w postaci porażki Hiszpanii ze Szwajcarią. W tej grupie może być taka sytuacja, że trzy drużyny zakończą I fazę turnieju z 6 punktami na koncie. Wystarczy, że Honduras przegra wszystkie mecze, Hiszpania wygra z Chile, a Chile ze Szwajcarią. Takie rozwiązanie jest możliwe, a tylko dwie drużyny wychodzą z grupy.

Na początek 2 kolejki porażka RPA. Wydaje się, że po raz pierwszy w historii gospodarze mistrzostw świata mogą nie wyjść z grupy, choć mają jeszcze teoretyczne szanse.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Fevon » 17 Cze 2010 10:43

Image
Fevon
Junior młodszy

Miejscowość: Sosnowiec

Postprzez Adrian Woźniak » 20 Cze 2010 23:06

Jak na razie mistrzostwa nas nie rozpieszczają, większość meczy jest nudna jak flaki z olejem. Pada mało bramek, zespoły grają albo nieporadnie, albo bardzo asekuracyjnie. Mam nadzieję, że to się zmieni.

Ktos napisał, że Holandia gra bardzo dobrze. Nie wiem skąd taki wniosek? Ja po obejrzeniu obydwu meczów tej drużyny stwierdziłem, że to jest najgorzej grająca drużyna "pomarańczowych" jaką pamiętam, a futbol międzynarodowy śledze od 1994 roku. Aż dziw bierze, że Holandia zdobyła 6 punktów z tak fatalną grą. Zresztą wystarczy spojrzeć jak padały dla nich bramki. Duńczycy sprezentowali im samobója, a w drugim meczu przy strzale Sneijdera nie popisał się bramkarz japoński. Nie moge uwierzyć, że to jest ta sama drużyna, która na Euro 2004 stworzyła razem z Czechami niesamowity spektakl, która przed czteroma laty w Niemczech rozegrała bardzo ciekawe mecze choćby z Wybrzeżem czy Argentyną i która wreszcie 2 lata temu w kapitalnym stylu rozbiła ekipy Włoch i Francji, odpowiednio mistrzów i wicemistrzów świata z 2006 roku...

Zresztą nie tylko Holandia zawodzi, ale i wszyscy faworyci z Europy: Anglia, Włochy, Francja, Niemcy, Portugalia, a nawet Hiszpania.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez doliniarz » 21 Cze 2010 10:55

Racja! Zdecydowana większość meczów to nuda i nic więcej. Europa i Afryka zawodzi. Szczególnie Anglia i Francja grają kaszanę (mnie to nie martwi), choć Włosi też niewiele lepiej.
A co do Holandii. Adrian, to prawda, że nie grają tak widowiskowo jak przyzwyczaili wszystkich, ale też nie przesadzał bym zbytnio. Na takich turniejach gra się o wynik i może Holendrzy to w końcu zrozumieli. Trzeba się oszczędzać. Poprzednio grali pięknie, a ostatnio do strefy medalowej doszli tylko na Euro 2004. W sparingach przed mundialem Holendrzy rozbijali przeciwników i grali świetnie więc na pewno tego nie zapomnieli. No i pamiętajmy, że jak dojdzie Robben to ich siła ofensywna wzrośnie jeszcze o kilkadziesiąt procent.
Ciekaw też jestem gdzie dojdzie Argentyna, bo ich mecze wyglądają tak jakby grali cały czaas na 100%.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 21 Cze 2010 11:15

Mnie zawodzą całkowicie drużyny afrykańskie, ale za to dobrze gra cała Ameryka Południowa. Co do Holandii - oni z reguły grali pięknie, ale po wyjściu z grupy mieli straszne problemy, może tym razem będzie inaczej, bo nie zaczęli mundialu tak jak zwykle. Francja jest strasznie bezbarwna - teraz widać ile znaczył Zidane. Najlepsze wrażenie robi Argentyna, ale często jest tak, że drużyny, które prześlizgują się przez fazę grupową później zachodzą bardzo daleko, na przykład Włosi (mam nadzieję, że tym razem Italia w miarę szybko odpadnie).
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 21 Cze 2010 13:36

Mnie zabolało szybkie odpadnięcie Kamerunu, drużyny której oprócz Polski, Norwegii i Brazylii najbardziej kibicuję od wielu, wielu lat. Szkoda że "Nieposkromione Lwy" tak szybko zostały poskromione i to przez zupełnie przeciętne drużyny... :(
Za to po wczorajszym meczu z WKS, co raz bardziej wierzę że możliwy jest szósty tytuł "Kanarkowych" mimo że mają(według mnie)najsłabszą drużynę jaką pamiętam, a moja pamięć sięga mundialu w Hiszpanii. A propos wczorajszego meczu to mam nadzieję że kariera francuskiego "sędziego" na tych mistrzostwach już się skończyła.
Największe zagrożenie dla Brazylii upatruję w Argentynie która ma największy obecnie potencjał piłkarski ze wszystkich drużyn.
No i nie skreślałbym jeszcze Italii mimo że też nie ma w ich szeregach lidera typu del Piero czy Totti.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 21 Cze 2010 14:40

Ale Portugalia urządziłą sobie strzelanie w meczu z Koreą szkoda mi ambitnych i walczących Koreanczyków ,teraz ten obóz pracy sie do nich chyba juz zbliżył wielkimi krokami ,a dla Portugalii może to bedzie jakieś przełamanie ,natomiast juz za chwile mecz o wyjscie z grupy h Chile Szwajcara ,oraz wieczorem mecz o wszystko dla Hiszpanii która została sprowadzona na ziemie przez Szwajcarie w pierwszym meczu
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 21 Cze 2010 15:58

Faktycznie afryka słabo, a przyczyną tego według mnie jest brak zgrania, zgrzyty w drużynie, brak dyscypliny taktycznej oraz niska skuteczność. Apropo drużyn którym kibicuję to są to Włochy, Argentyna, Meksyk, Urugwaj. Co do faworytów, to myślę, że Anglicy się jeszcze przebudzą i dojdą wyjątkowo do finału. Natomiast Włosi mają najgorszą drużynę od kiedy im kibicuję, czyli od mundialu we Francji i bez ogromnej ilości szczęścia nie zajdą daleko. Mogłoby być inaczej gdyby grał Buffon czy Pirlo, który co prawda może zagra przeciw Słowacji, ale po kontuzji zapewne nie będzie w najwyższej dyspozycji. Ponadto Cannavaro już dawno powinien dać sobie spokój z grą, a napastnicy Italii wyglądają, że są bez formy, co nie wróży Włochom nic dobrego. Choć zapewne z grupy wyjdą po remisie ze Słowacją :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości