Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez Snill Jenta » 19 Wrz 2015 13:38

friducha napisał(a):Zbudujesz płot? Zamkniesz granicę?

Madziary już się we własnym getcie zamykają :lol:
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 13:43

Drogi użytkowniku Snill Jente. Nie znam twojej płci więc wybacz, że zwrócę się do ciebie bezosobowo. Mój drogi jak nie chcesz mieć przypiętej łatki lewaka jak ja to radzę wystrzegaj się wszelkiej ludzkiej wrażliwości na krzywdę innych.
"Nikt nie zasługuje na to by spotkało go coś złego"- radzę ci szybko wykasuj.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Snill Jenta » 19 Wrz 2015 13:52

Jestem dziewczyną, mam to w nicku przecież. "Jenta" = "dziewczyna".
Nie sądzę, by należało te słowa kasować, bo nie są w żaden sposób obraźliwe, a też nie chodzi mi jedynie o muzułmanów i resztę - to ogólna myśl. I w bardziej "życiowym" kontekście ją rozpatrywałam. Zresztą kat. już na to odpowiedział.
I naprawdę nie interesuje mnie, kto mi co "przypnie", bo sama jednoznacznie nie definiuję swoich poglądów ;) Ale nie widzę też potrzeby sprzeczania się itd., peace and love :)
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 14:24

Ostatnie słowa przypomniały mi początek lat 70 kiedy jako 15-16 latek sympatyzowałem z ruchem hipisowskim.
Jenta- dziewczyna to po jakiemu?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Snill Jenta » 19 Wrz 2015 14:40

figaro56 napisał(a):Ostatnie słowa przypomniały mi początek lat 70 kiedy jako 15-16 latek sympatyzowałem z ruchem hipisowskim.
Jenta- dziewczyna to po jakiemu?

Haha, tak napisałam, bo po co się kłócić czy coś :D Różne osoby mają różne poglądy i mogą wyjść z tego ciekawe dyskusje. I jak kat. napisał, owe różnice wcale nie muszą mieć negatywnych skutków :P
Po norwesku 8-)
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 15:13

Fridko moja drogo - przeprosiny oczywiście przyjmuje, bo jak wiadomo powszechnie, bardzo Cię lubię. Ale, ale... Ja naskoczyłem na Figara? Przeczytaj sobie jego pierwszy, "wyważony" post w temacie imigrantów, zapraszający do dyskusji. Oszczędzę Ci czasu i go przytoczę.

figaro56 napisał(a):Coś traci rewolucyjny zapał to prawicowe forum. Nikt nie chce strzelać do imigrantów ani topić robactwo w morzu. Słabo w porównaniu z innymi.

To jest ta lewicowa wrażliwość na inne poglądy / przekonania? To samo zrobiłaś później Ty. Ustawiłaś wszelkich przeciwników imigracji pod ścianą. Z etykietką "chcą strzelać do imigrantów / topić robactwo w morzu" (słowa inne, sens ten sam). Niestety to jest kalka działań mainstreamu. Jak ktoś w pewnych kwestiach ma jakieś "ale", od razu staje się antysemitą / faszystą, który od razu chce zabijać / torturować itd.

Jestem ostatnią osobą, która powie, że kultura islamu jest zła i trzeba ją tępić. Albo - że Arabowie traktują kobiety źle. Jest inna, traktują inaczej. W jakiejś mierze mnie nawet ta kultura ciekawi. Lubię wspomniane 1000 i jedną noc, z zaciekawieniem czytałem Pamuka, którego Czerwień i Śnieg uważam za jedne z najlepszych współczesnych książek. Staram się ją zrozumieć. I im bardziej się staram, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ta koegzystencja, o której piszecie, jest z gruntu niemożliwa. Piszesz, Frida, o Cyganach? Pamiętam Twoją opinię o nich. Że tutaj Twoja tolerancja i lewicowe przekonania natrafiają na nieprzekraczalną ścianę. Z nimi nie da się koegzystować. Nie i tyle. Dlaczego uważacie, że z "Syryjczykami" (*w cudzysłowie, bo podobno mało który z "uchodźców" ma już coś wspólnego z Syrią, po prostu dostali sygnał, że można przekraczać nielegalnie granicę, a i tak ich wpuszczą, nie bez powodu płoną dokumenty) będzie inaczej? No będzie, bo będzie dużo gorzej. Problem cygański to na razie problem tylko kilku - kilkunastu miast.

W Tarnowie żyją sobie dwie syryjskie rodziny, to chyba pierwsi uchodźcy w Polsce. Autentyczne rodziny i prawdopodobnie autentyczni uchodźcy. Ponoć im się podoba, sąsiedzi nie narzekają. Szukają pracy - no, po wizycie w tarnowskim Pupie mogą zmienić zdanie o mieście :) Nikt - ja również - nie chce ich zabić, pogonić itd. Jeśli piszę, że jestem przeciwko imigrantom, to jestem przeciwko tej fali, której już nikt ani nie ujarzmi, ani nie zweryfikuje. A próby rozmowy o ich asymilacji rozwiązującej problem... No bądźmy poważni i z błędów innych wyciągajmy wnioski. To będzie tylko dodatkowa kasa do przekręcenia dla szemranych "tolerancyjnych" organizacji, jak to jest współcześnie z tzw. "Romami".

Figaro - Snill nie może być lewaczką, bo płynie w niej gorąca serbska krew. ;) Therese - Figaro jest serbofobem, czemu dał wyraz w temacie niepodległości Kosowa ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 15:59

Szkoda czasu na norweski. Ucz się lepiej szwedzkiego. ;) Już po polsku się w świecie szybciej dogadasz.

Friducha dzięki za linka dla Sana. To pokazuje, że przeciwnicy imigrantów chwytają się wszelkich sposobów aby wywołać w ludziach strach. Niektórzy odlatują jakby już ktoś wysadził ich w powietrze przez wirtualnych terrorystów. Plotą takie bzdury jakby lewitowali. Na rzeczową dyskusję trzeba poczekać aż opadną na ziemię, bo na razie ktoś gotów powiedzieć iż benzyna jakiej użył ten który podpalił żonę była z ropy ......arabskiej.
Oj Kat miotasz się chłopie napuszczasz na mnie wszystkich. Co do Kosowa i całej tej zawieruchy bałkańskiej zdania nie zmienię. To Serbowie są odpowiedzialni, że w tym konflikcie przemówły działa. Później jak to na wojnie wina rozkładała się na wszystkie strony konfliktu aż do masakry w Srebrenicy. Nie mam nic do Serbów wbrew temu co plecie kolega Kat. Mam do morderców jak Karadzić czy Milosević. Również do tych chorwackich czy bośniackich. Chciałbym aby nie było Vukovaru, Srebrenicy czy aleji snajperów w Sarajewie ale to było i jest wyrzutem na serbskim sumieniu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 16:27

To było żartobliwe akurat. Po prostu uważasz, że Kosowo jest albańskie, a skądinąd wiem, że użytkowniczka, którą chciałeś dobrodusznie uchronić przed smutnym losem lewaczki uważa nieco inaczej ;) Acz opinia Zygiego jaką mam w podpisie zobowiązuje :D

San oczywiście strzelił samobója, bo sam pamiętam przynajmniej kilka zabójstw "z miłości" , kiedy to mordercami byli wychowani w tradycji chrześcijańskiej nastoletni Polacy. Ciekawy przypadek dla adwokata jak miłość w swej maniakalnej postaci ogranicza poczytalność, ale żaden do uogólnień o narodach i religiach.

Ale w dalszej części znów Figaro pokazujesz to samo. Brak argumentów, więc trzeba się chwycić jakiegoś bzdurnego postu, żeby zachować równowagę. Czemu nie ustosunkowałeś się do 90 % mojej wypowiedzi, tylko desperacko wywlekasz post Sana?

Kilka rodzin (!) na stutysięczne miasto to powinna być nasza kwota. Nie dla fali uchodźców. Pamiętam, jak w debacie prezydenckiej pani Pochanke pytała kandydatów, łamiącym się głosem, o uciekające przed islamistami rodziny CHRZEŚCIJAŃSKIE z Syrii. Teraz jakoś to chrześcijaństwo znikło z mainstreamu, rodziny jeszcze czasem widać, ale coraz rzadziej. Już na tym etapie zbyt grube nici? ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez san » 19 Wrz 2015 18:15

Friducha- w Polsce jest kilkanaście milionów małżeństw polskich i kilka tysięcy arabskich. Znaj proporcjum mocium panienko :)
Kat- masz słabą pamięć. Słyszałeś o takim przypadku, żeby facet jechał kilkaset kilometrów i przez kilka granic, żeby z miłości zabić żonę?
san
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 19:22

Ale jakie ma to znaczenie dla oceny, także prawnej, czynu? Tyle tylko, że raczej wyklucza afekt i wskazuje na premedytację.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 20:50

Zbrodnię z premedytacją będzie trzeba mu udowodnić. W artykule za mało faktów aby jednoznacznie powiedzieć iż nie była to zbrodnia w afekcie. Chodzi o narzędzie zbrodni czy przypadkowe, czy oskarżony zabrał je ze sobą. Może ta podróż była próbą pogodzenia się ze strony oskarżonego i coś poszło nie tak.
Jedyne co pisze ten dziennikarz i powtarza San to fakt, że na pewno jechał ją zaciukać bo był to muzułmanin a żaden Polak kilkaset kilometrów by nie zrobił aby żonę tak potraktować. Na szczęście wyrok wyda sąd a nie San i dziennikarz. Powiem ci San, ze z wyglądu tez mi się nie podoba. No ale to żaden dowód dla sądu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 19 Wrz 2015 23:58

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:05, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez mareqna » 20 Wrz 2015 07:40

A jakie były pierwsze sondaże w jedynych słusznych mediach i ogłupianie społeczeństwa,że większość Polaków jest za przyjęciem imigrantów.A jakoś w jedynych słusznych mediach znikneły sondaże po genialnym występie J.K. na mównicy sejmowej.Mieszkam w dużej aglomeracjii i nie spotkałem osobiście choćby jednego człowieka czy z prawej strony czy z lewej strony sceny politycznej który byłby za przyjęciem arabskich emigrantów.Społeczeństwo nie jest takie głupie i swój rozum ma i nic tu wciskanie kitu w środkach masowego przekazu przez jedynie słuszne autorytety.I te autorytety jedynie słuszne które negle pokochały naukę Kościoła i Papieża cytują z pamięci( jedno zdanie)i bedą wciskać kit o dobrych Samarytanach i prawicowych oszołomach pałajacych nienawiścią do muzułmanów i nie tylko dopóty dopóki nie dojdzie do pierwszej tragedi z udziałem islamistów a to tylko kwestia czasu.
A moim obowiązkiem jest martwić się o bezpieczeństwo swoich dzieci i dzieci ich dzieci.....taki jest mój obowiązek i tyle.A czemu boję się Islamistów??? hm,no bo jestem prwicowym oszołomem.

Marcos dawno to zauważyłem,że w sprawch światopogladowo-politycznych tą samą piosnkę śpiewamy a różni nas tylko kibicowanie w sportach zimowych no ale gdyby nie Francja to chyba poszedłbym za bratem i też kibicował Norge? Kto to wie?
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 20 Wrz 2015 08:46

figaro56 napisał(a): Powiem ci San, ze z wyglądu tez mi się nie podoba. No ale to żaden dowód dla sądu.

Oj, zdziwiłbyś się, Figaro. Autentyk z sądu rodzinnego: "A co mnie opinia (biegłego) obchodzi, że nieuzależniony. Wystarczy na gębę spojrzeć i widać, że alkoholik" :D

Frida, ale o jakiej propagandzie mówisz? O tej od matek i dzieci? Rzeczywiście, ludzie mogą się wkurzyć, jeśli zrozumieją, że wciskano im cały czas w różnych tefałenach i polsatach ciemnotę i te setki tysięcy to tylko wysłannicy rodzin w postaci ojców / najstarszych synów.

friducha napisał(a):Znasz hasło "kupując kebaba, osiedlasz Araba"??

Znam. I powiem Ci, że czasem jakaś podstępna, ani chybi lewacka siła sprawia, że mam na niego, kebaba, nie Araba, smak. I dodam jeszcze, że w swym prawackim oszołomstwie i stereotypowym myśleniu jestem kebabowym rasistą, bo preferuję lokale, gdzie buły robią śniadzi panowie z Turcji, a nie polskie, choćby przepiękne, studentki socjologii czy tam bibliotekoznawstwa, bo dla tych pierwszych zrobić dobrego kebaba to sprawa wręcz honorowa :)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 20 Wrz 2015 08:51

jest po prostu normalnie, bo ludzie rozumieją prostą prawdę: żyj i pozwól żyć innym

I tą prawdę rozumieją nasi milusińscy uchodźcy? Innowiercy w Polsce od zawsze mieli warunki do życia nie gorsze niż na zachodzie. I teraz też tak jest. Wyłączając skandynawski fetysz multikulti.

Getta i zony no-go zamieszkane przez krwiożerczych Helwetów? Może. Wojna wiele potrafi namieszać.

mareqna wyłącz tv. pomaga dla zdrowotności ;)

Jenta, oczywiście :]
Ostatnio edytowany przez maksim, 20 Wrz 2015 10:05, edytowano w sumie 1 raz
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Snill Jenta » 20 Wrz 2015 09:37

maksim napisał(a):wyłącz tv. pomaga dla zdrowotności ;)

W TV to najlepiej ogląda się sport :P
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez friducha » 20 Wrz 2015 10:49

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:06, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 20 Wrz 2015 12:33

maksim napisał(a):Getta i zony no-go zamieszkane przez krwiożerczych Helwetów? Może.

Na szczęście sympatyczni uchodźcy rozprawiają się z Helwetami, zanim obudzą się w nich krwiożercze instynkty. Akcja podobna jak ta naszej mniejszości etnicznej w Maszkowicach. 8-)

https://www.facebook.com/10001017991433 ... 8/?fref=nf
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 20 Wrz 2015 15:53

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:06, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 20 Wrz 2015 16:47

Hmm... Wydaje mi się, że ktoś chciał uniknąć tego, czego doświadczają pasażerowie tego zatrzymanego auta.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości