Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez RakuNH » 10 Wrz 2015 11:57

figaro56 napisał(a):Coś traci rewolucyjny zapał to prawicowe forum. Nikt nie chce strzelać do imigrantów ani topić robactwo w morzu. Słabo w porównaniu z innymi.

A po co do kogoś strzelać? Przecież nikt nie chce do Polski a jeśli ktoś chce to znaczy że faktycznie ucieka przed wojna i jego obecność nie będzie szkodliwa dla kraju.

W pierwszej kolejności państwo polskie powinno wspierać tych, którzy opuścili kraj nie z własnej woli i czują się Polakami. W drugiej kolejności tych którzy nawet finansowo i logistycznie nie mogą sobie pozwolić na ucieczkę przed muslimami bo po prostu się ich boją na "drodze" ewakuacji. Imigranci zarobkowi niech sobie robią co chcą jeśli chcą ciężko pracować ale muszą sobie zdawać sprawę, że w fast foodach będzie wieprzowina, że jak chcą sobie dymać kilka panienek to jedna może być żoną a reszta nie, że latem wszyscy chodzą tak ubrani jak im wygodniej i niekoniecznie jest to pełne ubranie itd.

Nie będę się zniżał do poziomu wrzucania Ci informacji o muzułmanach i ich podejściu do Europy i poszanowaniu kultury gospodarza.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 10 Wrz 2015 12:52

W pierwszej kolejności państwo polskie powinno wspierać tych, którzy opuścili kraj nie z własnej woli i czują się Polakami.

Amen. Tylko kogo w naszym rządzie obchodzą Polacy? Nawet w trakcie kryzysu ukraińskiego nikt się nie zająknął o polskiej mniejszości w tym kraju, bo od razu zostałby poplecznikiem Ruskich i dążył do rozbioru. A ile było problemów z setką Polaków bądź niby-Polaków z Donbasu (kartę Polaka wyrabia się głównie mając odpowiednie dojścia, a nie przez faktyczne udowodnienie pochodzenia). Ale teraz, koko spoko, kilkanaście tysięcy, co to dla nas. Jedź, Figaro, np. do Łomży i popytaj mieszkańców jak miło im się mieszka obok garstki kochających Polskę jak Irlandię Czeczenów.

W każdym razie fajnie to wygląda, jak luminarze chrześcijańskich wartości - Tomek Lis, Justyna Pohanke (ta już w trakcie debaty prezydenckiej) czy Aga Gozdyra (tradycyjnie postępowa) - zamieniają się w Teresy z Kalkuty :)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2015 13:42

Kat- nie muszę jechać do Łomży bo mam Czeczenów pod nosem. Większych problemów z nimi nie było. Zaznaczam jak dotąd.
Raku - zgadzam się z tobą, że powinni wszelkiego rodzaju imigranci przestrzegać prawo kraju który ich przyjmuje i powiem ci że z tymi ludźmi nie bedzie problemów. Problemy się zaczną z drugim pokoleniem dzisiejszych uchodźców. Tymi w Europie urodzonymi i wychowanymi i tu wykształconymi.
Jeżeli pytacie mnie dyżurnego lewaka na tym forum czy się tego nie boję? Tak boję się, chociaż nie będzie to zapewne mój fizyczny problem aby się o tym przekonać. Tyle to żyją tylko baobaby czy inne sekwoje. Jeżeli pomimo to zapytacie czy przyjąć te 10 000 imigrantów to odpowiem tak przyjąć. Uważam, ze 38 milionowy kraj może bez problemu wchłonąć te 10 000 ludzi.
Pewnie niewielu z nich w Polsce pozostanie szukając lepszego życia w zamożniejszych krajach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 10 Wrz 2015 14:15

Oczywiście, że można przyjąć tylko jest też kwestia zasad. Żadnych dożywotnych zasiłków (w kilka miesięcy można się nauczyć języka ucząc się go u źródła, a przez kolejne lat już tylko szlif), żadnych obozów koncentracyjnych bo wtedy łatwiej jest wprowadzać jakieś "swoje" zasady na takich terenach. Jeśli ma to być na zasadzie że państwo płaci dożywotnio kasę i jeszcze zamyka ich w gettach, to nie powinno się przyjmować nikogo. Jak jakiś zamachowiec będzie chciał zrobić zamach to zrobi więc bym tutaj nie dramatyzował pod tym kątem.

Już pomijam jakim problemem jest kwestia weryfikacji kto tak na prawdę ucieka, a kto jedzie się dorobić i żyć sobie spokojnie. Skoro UE przyjmuje to to jest znak dla wszystkich - jedziemy!
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 10 Wrz 2015 14:29

"Tolerancyjny" koment pod pierwszym z brzegu artem o Czeczenach w Grudziądzu

Ja jako mieszkaniec i sąsiad owych obcokrajowców mogę się wypowiedzieć. Większość z nich nigdzie nie pracuje, przywożą im gotowe obiady, żywność. Był okres nagminnych kradzieży i dewastacji samochodów, oczywiście byli od razu pierwszymi podejrzanymi, ale nic im nikt nie udowodnił. Ogólnie nic złego o nich nie mogę powiedzieć, ale porządku wokół siebie nie lubią, wszędzie pełno śmieci, wyrzucają różne rzeczy przez okna. Dzieci bardzo ruchliwe i hałaśliwe. Mimo wszystko byłem świadkiem życia takich ludzi w krajach ogarniętych wojną i wolę, żeby tu mieszkali niż mają cierpieć w swojej ojczyźnie.

To te "mniejsze" problemy, jak rozumiem :)

Ilu Izrael przyjmie uchodźców? wie ktoś? ;) To najbliższy - po Turcji - "europejski" i cywilizowany kraj?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 10 Wrz 2015 14:44

RakuNH napisał(a):Już pomijam jakim problemem jest kwestia weryfikacji kto tak na prawdę ucieka, a kto jedzie się dorobić i żyć sobie spokojnie. Skoro UE przyjmuje to to jest znak dla wszystkich - jedziemy!

Właśnie. Ta rzeka uchodźców nie ma końca i nieprędko będzie miała. Teraz przyjmiemy 10 czy 12 tysięcy, za kilka miesięcy kolejne tyle, później następne. W ten sposób się problemu nie rozwiąże. Jak się podkładało żaru do pieca to teraz trzeba znaleźć pomysł aby ugasić ten płomień. Przyjmowanie wszystkich i dawanie azylu jak leci to wyjście na krótką metę. Co z nimi zrobić, wszystkich umieścimy na poligonie jak dywaguje pani z urzędu ds. uchodźców?
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2015 15:38

Ty jednak Kat nie możesz się obyć w jakiejkolwiek dyskusji bez argumentów "a u was murzynów biją" Co mnie obchodzi ilu Izrael przyjmie czy też nie. Może najpierw sami kogoś przyjmijmy a potem patrzmy na innych. Widzę, że u niektórych antysemityzm przybiera nieco kuriozalne cechy.
"Hałaśliwe i ruchliwe dzieci" no to już na pewno powód do odgrodzenia się podwójnym drutem kolczastym.
Natomiast zaczynam podziwiać autentycznie Raku. To chyba jedyny który zachowuje zdroworozsądkową pozycję wobec problemu i można z nim prowadzić rzeczową dyskusję mimo iż politycznie jesteśmy na przeciwległych biegunach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 10 Wrz 2015 16:56

Zlituj się, Figaro. Co jest antysemickiego w sugestii, że powinniśmy brać przykład z kierujących się zdrowym rozsądkiem i własnym interesem Żydów? Przykład Izraela dlatego, że to naród o ogromnej diasporze, a w tym proimigranckim bełkocie powtarza się często argument, że przyjęcie imigrantów to nasz obowiązek, skoro Polacy w dużej liczbie korzystają z gościny innych krajów. No ale dla niektórych już słowo Izrael jest, jak widać, antysemickie i pełne nienawiści.

Co mnie obchodzi ilu Izrael przyjmie czy też nie.

Grunt, że Brukselę obchodzi nasza Rzeczpospolita Murzyńska ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 10 Wrz 2015 17:51

Zapewne jakby Niemcy nie mieli problemu to UE też by to w ogóle nie obchodziło a tak to im się trochę dupa pali przy tym na dzień dzisiejszy już zalewie Europy Zachodniej. Całego świata UE nie jest w stanie uszczęśliwić. Szczerze mówiąc to nie wiem czy w Kongo dalej się wybijają (ale chyba tak bo to de factwo jedna strefa wojenna) ale dlaczego Europa nie weźmie uchodźców z tamtego terenu?! Inna sprawa, że ta solidarna Europa kiedy nawet w mediach głównego ścieku były informacje o rzezi na chrześcijanach powinna wtedy zająć się sprowadzaniem chrześcijan, którzy są na trasie rozrostu ISIS ale skoro nie wpychali się do Europy to nie byli problemem.

Ja może nie jestem już takim ortodoksyjnym prawakiem, chociaż według Fridy oszalałem bo głosowałem na Brauna :mrgreen: (na zasadzie takiej, że już mi się nie chce tłumaczyć złotych myśli JKM pt. "zawsze się trochę gwałci" - a Braun choć straszny katol to chociaż zachować się umie), ale ogólny mój światopogląd się nie zmienił. Nie uważam, żeby rozdawnictwo było systemem dobrym, efektywnym i zdecydowanie wolałbym rozdawanie ulotek niż życie na koszt kogoś kto nie ma żadnego interesu żeby na mnie płacić. No ale to tak w ramach informacji że nie zlewaczałem mimo starości :mrgreen:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2015 20:23

Raku- jest takie powiedzenie.Kto nie był lewicowcem za młodu ten jest świnią na starość. Nie ma problemu nawet jak trochę "zlewakujesz".
To ty miej litość Kat i nie porównuj Izraela do Polski bo tego się po prostu nie da. Izrael 8 i pół miliona mieszkańców z tego 20% to Arabowie. Otoczony ponad 100 milionami wrogich im Arabów ze wszystkich stron. Większość z nich nie uznaje ich państwa i odmawia im prawa do życia. Nadal dziwisz się, że Izrael nie udziela schronienia arabskim imigrantom. Dla Polaków Arabowie to nadal "ciekawostka przyrodnicza".
Ostatnio edytowany przez figaro56, 10 Wrz 2015 22:15, edytowano w sumie 1 raz
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 10 Wrz 2015 20:31

figaro56 napisał(a):Dla Polaków Arabowie to nadal "ciekawostka przyrodnicza".

Szczególnie dla kobiet. :mrgreen:

Już jestem za stary żebym jednak zlewaciał ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Snill Jenta » 10 Wrz 2015 22:58

W temacie madziarów jeszcze - ja to tylko tu zostawię
http://www.ambassador-serbia.com/2015/0 ... s-hungary/
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez mareqna » 11 Wrz 2015 08:17

Snill Jenta napisał(a):W temacie madziarów jeszcze - ja to tylko tu zostawię
http://www.ambassador-serbia.com/2015/0 ... s-hungary/

Wzruszająca,łzawa historia zupełnie jak w ,,Zdradach"albo ,,Porzuconych" :cry: Zwyrodniały węgierski hajduk zabił matkę z dzieckim na torach a wspaniały bohaterski serbski czetnik uratował dziecko z nadjeżdżającego pociągu i to nic,że urwało mu obie kończyny dolne co już niestety na zdjęciu ucięli skubańcy ;)

Prof.Piotr Wawrzyk oświadczył,że Państwo Islamskie oznajmiło wprost,że wsród fali uchodźców które dociera do Europy sa jego wysłannicy i nie wyobraża sobie,ze nasze służby mogły dobrze zweryfikowac emigrantów.Premier Izraela powiedział, że nie przyjmie żadnego uchodźcy, bo jest wśród nich wielu terrorystów i jego kraj nie jest w stanie tego sprawdzić.Czyli państwo które posiada najlepszy wywiad na świecie nie jest w stanie zidentyfikować przybyszów z krajów arabskich to Polska z swoimi służbami co nie potrafią zidentyfikować kelnerów i sztabek złota które biznesmen z Lezańska podarował posłowi Buremu wyłapie terrorystów islamskich.A może tak takie Wałęsy,Lisy albo Kwaśniewskie dadzą dobry przykład i do swoich posiadłości i pod swój dach przyjmą po jednej rodzinie muzułmańskiej?
Nie mam nic przeciwko muzułmanom i ich wierze,kulturze obyczajom tylko niech pozostaną na swoim kontynencie i walczą o swój lepszy kraj.Też nie wiem co robia nasi żołnierze w Iraku czy Afganistanie na obcej ziemi wprowadzając siłą kulturę europejską krajom o obcej kulturze.Zostawmy ich,niech sobie żyją według własnych zasad niekoniecznie akceptowanych przez rozpasaną w swoich obyczajach wolną i szczęśliwą Europę.

Osobiście cieszę sie niezmiernie z tego tematu bo jak pisze Dominika Wielowieyska z Gazety Wyborczej dzieki uchodźcom Prawica (Katole,Oszołomy) będzie miała większość konstytucyjną w wyborach parlamentarnych. :D
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez Snill Jenta » 11 Wrz 2015 13:05

There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez kat. » 11 Wrz 2015 14:07

No właśnie. Warto chyba przypomnieć, że nielegalne przekroczenie granicy jest również w Polsce przestępstwem. Każdy poplecznik imigrantów pośrednio nawołuje / pochwala działalność nielegalną.

figaro w innym wątku napisał(a):takiego monitorowania jako obywatel szanujący prawo od odpowiednich organów oczekuję.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez matti » 14 Wrz 2015 09:13

Liczba Polaków w Wielkiej Brytanii;

2013 - 679 tys.
2014 - 820tys.

Wojnę mamy czy co?
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Snill Jenta » 15 Wrz 2015 08:45

Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez markos7207 » 15 Wrz 2015 10:15

Mitt eget norsk partibarometer.
Na przykładzie gminy Asker w Oslo, bo jakąś musiałem wybrać. A co;)
Zwycięzca oczekiwany(szkoda że w realu 10x mniejsze poparcie w skali N a w Asker jeszcze mniej). No ale przynajmniej tam Ap dostaje baty od Høyre, które u mnie zaskakująco nisko podobnie jak FrP.

Image
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 15 Wrz 2015 14:46

Ale i w Norge są jeszcze miejsca gdzie dewianci nie dominują. O choćby w gminie Iveland ;)

Image

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 15 Wrz 2015 16:40

Dobra, ale jakbyście mogli jeszcze napisać, co znaczą te skrótowce i kto (lewaki? prawaki?) wygrali, to byłbym wdzięczny. Bo mnie jakieś Hoyre i KRF nic nie mówi...
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości