Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez friducha » 25 Maj 2015 01:32

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:03, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 25 Maj 2015 02:14

Ale czemu jesteś dumna? Jesteś PiSowczykiem bo w sumie już nie pamiętam? :mrgreen: Moje poglądy się bardzo nie zmieniły, wiadomo że młodość bywa radykalna ale nie uważam że coś mi się należy dlatego że zamiast alkoholu kupuje sobie leki i wszyscy mają na to płacić :D

Natomiast lepszy być może uczciwy socjalista niż zdeklarowany złodziej. :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 25 Maj 2015 09:37

bye
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 25 Maj 2015 13:07

Bardzo głębokie metafory stosujesz :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 26 Maj 2015 12:12

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Adrian Woźniak » 03 Lip 2015 22:41

Widziałem, że we wcześniejszych wiadomościach ktoś wspomniał o książce Wojciecha Sumlińskiego, więc chciałem się do tego odnieść.
Przeczytałem tą pozycję tuż przed wyborami i dosłownie włos się na głowie jeżył od pierwszej do ostatniej kartki. Wydaje mi się, że wszystko co tam zostało napisane jest prawdą. Dlaczego? Bo gdyby tam znalazły się jakiekolwiek oszczerstwa, to wówczas Pan Sumliński musiałby "zamieszkać w sądzie". Dla mnie nie do przyjęcia było i jest, że na razie nie widać żadnych konsekwencji związanych z tą publikacją. Rozwiązanie jest tylko jedno - konfrontacja prezydenta z Panem Sumlińskim i w konsekwencji proces karny o zniesławienie głowy państwa tego drugiego albo trybunał stanu dla pierwszego. To nie jest powieść science fiction zainspirowana sukcesem Harrego Pottera, tylko poważna sprawa, która de facto dotyczy każdego z nas. W każdym razie jedno jest pewne, Bronisław Komorowski przegrał głównie przez tą książkę, a właściwie dzięki niej.
Raku, jeżeli chodzi o Twoje pytanie. Ktoś tutaj już wspomniał o "zmowie milczenia" między PISem a PO. Zgadzam się z tym w 100%. Podejrzewam, że jedna strona na drugą ma jakieś haki i wzajemnie się szachują. Trudno w końcu uwierzyć, że Duda i jego sztab nie wiedzieli o książce Sumlińskiego wcześniej. Gdyby przy 10-milionowej publice wspomniał o kilku ciekawych informacjach z tej książki, to wówczas mielibyśmy do czynienia z politycznym nokautem.
Ale cóż, pewnie dostał przykaz typu "nie wychylaj się" i po sprawie.
Reasumując, sytuacja polityczna nie jest za ciekawa. Priorytetem Polaków powinno być postawienie na nowe osoby, zwłaszcza młode, które "nie wiedzą" co to układ magdalenkowy, okrągły stół czy PRL. Na jesieni pewnie jednak znowu rodacy wybiorą te same twarze, nieudolne, często powiązane z różnymi aferami czy twierdzące, że Polska to ".....i kamieni kupa". Osobiście chciałbym, aby premierem został ktoś, kto byłby krzyżówką 3 osób: Brauna, Korwina i Kukiza. Każdy z tej trójki ma swoje wady, ale też postuluje jakieś zmiany. Może to jest jedyna nadzieja, żeby ten kraj jeszcze uratować?
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Wybitny ekspert » 04 Lip 2015 18:39

Widzę że upały rzeczywiście są niebezpieczne dla zdrowia...
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez RakuNH » 04 Lip 2015 20:13

Wybitny ekspercie ja widziałem w wielu tematach na tym forum, że niektórym może być gorzej bez względu na warunki atmosferyczne, bo zima też nie służyła ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 01 Wrz 2015 22:54

I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez maksim » 04 Wrz 2015 17:03

Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez markos7207 » 05 Wrz 2015 22:17

https://www.youtube.com/watch?v=Fsm_RydmqUU

My wam też już dziękujemy.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 05 Wrz 2015 22:19

Skąd oni ich biorą? Z jakiś rezerwatów? :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 05 Wrz 2015 22:24

A Mucha nie jest z Krakowa? :mrgreen: Nie no, Joasia już się przygotowuje do nowej fuchy, idzie w kabaret ;p

No a aktorzy chociaż z kartki to bez suflera, to może tak blado;]
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 05 Wrz 2015 22:35

RakuNH napisał(a):Skąd oni ich biorą? Z jakiś rezerwatów? :lol:

z in vitro.
chust pionierskich zabrakło. Mucha to musiała scenariusz napisać :)
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez mareqna » 07 Wrz 2015 07:38

Fajne to referendum :)

Prorocze słowa wypowiedział w 2006 roku przywódca Libii pułkownik Muammar al-Kaddafi dla jednej z telewizji arabskich że za kilka dziesięcioleci 50 milionów muzułmanów w Europie przekształci ten kontynent w muzułmański.Już na początku tysiącleci przewidywał,że Allach udzieli wielkiego zwycięstwa Islamu w Europie.I parodią dnia dzisiejszego jest to,że europejsci Żydzi i piewcy nihilizmu,parytetów,chłopa bez jaj i baby bez cycków zapraszają islamskich fanatyków do Chrześcijańskiej Europy tylko po co?chyba na ubój rytualny.Z Orbana robi się oszołoma a sam premier Izraela wczoraj zapowiedział,że nie wpuści żadnego emigranta do swojego kraju a na granicy Izraelici powstawią mur.A może islam jest lekiem na postępującą laicyzację Europy i może naszym lewakom i działaczkom feministycznym odpowiada że,kobieta „koziego syna” jest poniżej kozy właściwej, nie ma prawa spojrzeć na innego mężczyznę, nie ma prawa uczestniczyć w ceremoniach i jest niegodna tego, żeby pójść do szkoły. :(
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez maksim » 07 Wrz 2015 10:47

Idąc rano do sklepu Społem zaszedłem pod OKW by zobaczyć wywieszkę. Wynik circa 15 per centów. Chyba trochę brakło.

W skali kraju jeszcze lepi :D brawo
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez markos7207 » 09 Wrz 2015 21:24

https://www.youtube.com/watch?v=v7CQkivQNQI

Mocne słowa ale w większości prawdziwe. Pędzą tam gdzie w Europie największy socjal. Niemcy, Szwecja, Norwegia. Ciekawe dlaczego nie idą po pomoc do braci w wierze, bogatych szejków z Arabii Saudyjskiej czy ZEA?
I te pretensje do Węgrów, gdzie zwaliło im się na głowę i rozpierzcha po kraju dziesiątki tysięcy ludzi, że nie witają ich chlebem i solą. Ci którzy rozpoczęli kilka lat temu arabską wiosnę niech teraz biorą odpowiedzialność za wprowadzanie tam demokracji w zachodnim stylu.
Nie usprawiedliwiam węgierskiej dziennikarki czy tam reporterki, ale omal nie została stratowana więc może tak odreagowała.

Wracając do wystąpienia JKM, miny tych pań bezcenne. "Co on p***li?" ;P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 10 Wrz 2015 10:53

Coś traci rewolucyjny zapał to prawicowe forum. Nikt nie chce strzelać do imigrantów ani topić robactwo w morzu. Słabo w porównaniu z innymi.

Markos kim trzeba być aby postawiać nogę biegnącej osobie z dzieckiem na ręku? Już nie mówiąc, że złamała wszelkie reguły którymi powinien się kierować reporter (dziennikarz). Moim zdaniem powinna stanąć przed sądem za spowodowanie zagrożenia zdrowia i życia tego dziecka, że o mężczyźnie nie wspomnę. Miałby Jobbik swoją bohaterkę.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Snill Jenta » 10 Wrz 2015 11:26

http://prostozmostu.net/swiat/terrorysc ... -uchodzcow
Co te madziary...
Jeśli to prawda, to przykre, że z powodu takiego czegoś trudno mieć jakieś jednoznaczne stanowisko w tej sprawie. Bo przy takiej ilości osób niemożliwe jest oddzielenie dobrych od złych.

figaro56 napisał(a):kim trzeba być aby postawiać nogę biegnącej osobie z dzieckiem na ręku? Już nie mówiąc, że złamała wszelkie reguły którymi powinien się kierować reporter (dziennikarz).

To.
Btw skąd się wziął temat tej dziennikarki? W linku jest tylko wypowiedź Krula.

markos7207 napisał(a):omal nie została stratowana więc może tak odreagowała.

"Prowokowała mnie, więc ją zgwałciłem".
Ostatnio edytowany przez Snill Jenta, 10 Wrz 2015 13:23, edytowano w sumie 1 raz
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez mareqna » 10 Wrz 2015 11:54

Trzeba zostawić biedną dziewczynę w spokoju a cieszyć się z sukcesu wielkiego Jarosława Kaczyńskiego w Krynicy.Ten skromny polityk wreszcie został doceniony tytułem Człowieka Roku na XXV Forum Ekonomicznym.Trzeba przyznać obiektywnie,że ta nagroda wpadła wreszcie w godne ręce!!!!!
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości