Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez kat. » 22 Wrz 2014 16:00

Postępowi Europejczycy widzą w islamizacji Europy jakiś problem, a nawet zagrożenie? Toż to przecież rasizm, faszyzm itd. itp.

Kisiel pisał o współczesnym mu socjalizmie, że bohatersko zwalcza problemy, których w innym ustroju by nie było. Jak widać niewiele się zmieniło.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Odyn » 22 Wrz 2014 16:53

kat. napisał(a):Postępowi Europejczycy widzą w islamizacji Europy jakiś problem, a nawet zagrożenie? Toż to przecież rasizm, faszyzm itd. itp.

Kisiel pisał o współczesnym mu socjalizmie, że bohatersko zwalcza problemy, których w innym ustroju by nie było. Jak widać niewiele się zmieniło.

Ta lubię ten cytat z Kisiela "Socjalizm to taki ustrój,w którym bohatersko zwalcza się problemy nie znane w żadnym innym ustroju"
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez matti » 22 Wrz 2014 17:28

Wybitny ekspercie;

Ja nie pisałem o Tobie... bo mam takie wrażenie, że odebrałeś ten wpis tak jakbym Ciebie oskarżał o skłonności, które zostały opisane.

Uważasz, że tylko mocna UE (jako federacja?) ma szanse uratować się przed Islamem? Cieszę się, że zauważasz problem... . Ale sposób rozwiązania jest nie najlepszy w mojej opinii. UE sama prowadzi politykę popierania imigracji. To co napisałeś uznane zostałoby za rasizm czy też szowinizm. Unia jako organizacja międzynarodowa problemu nie dostrzega..., dostrzega go część obywateli. Ale tak jak pisałem - oni już przegrali. Europa Środkowa może się jeszcze uratować
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Wybitny ekspert » 22 Wrz 2014 19:30

Jedynym ratunkiem jest asymilacja imigrantów i wpojenie im swoich reguł cywilizacji zachodnich. Nie wiem jak można sobie wyobrażać że zamkniemy Europę. Przecież te łodzie imigrantów które codziennie dobijają do brzegów Włoch z Afryki potem tworzą całe dzielnice biedy, fanatyzmu religijnego, a w kolejnych pokoleniach całe zgraje bandytów chcących podpalić Europę.
Jak można zamknąć kontynent przed nimi? Chcecie wybudować mur na granicy, na wybrzeżach? A tych którzy są? Przecież to jest nierealne.
Jedyną możliwą drogą jest asymilacja, zrastanie się grup społecznych. Tak powstały Stany Zjednoczone.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Odyn » 22 Wrz 2014 20:08

Wybitny ekspert napisał(a):Jedynym ratunkiem jest asymilacja imigrantów i wpojenie im swoich reguł cywilizacji zachodnich. Nie wiem jak można sobie wyobrażać że zamkniemy Europę. Przecież te łodzie imigrantów które codziennie dobijają do brzegów Włoch z Afryki potem tworzą całe dzielnice biedy, fanatyzmu religijnego, a w kolejnych pokoleniach całe zgraje bandytów chcących podpalić Europę.
Jak można zamknąć kontynent przed nimi? Chcecie wybudować mur na granicy, na wybrzeżach? A tych którzy są? Przecież to jest nierealne.
Jedyną możliwą drogą jest asymilacja, zrastanie się grup społecznych. Tak powstały Stany Zjednoczone.

Ty naprawdę wierzysz,że da się wszystkich albo większość islamistów zasymilować. Wszystkie państwa Europy próbują ma masową skalę to robić poprzez nieograniczoną edukację dla nich i inne sposoby np.próba załatwiania im pracy,nic nie przynosi skutku.Francja z tym problemem błąka się już z 50 lat i praktycznie nikogo nie udało się zasymilować.Co ty myślisz,że jak ty ich będzie chciał zasymilować i dasz im wszystko na tacy,to oni będą chcieli.A widzisz,a oni nie chcą,to już taka kultura,jak nie są zmuszani,to tego nie robią,a otwartość społeczeństwa pokazuje,że nie tędy droga.Jak rozwiązać ten problem? Bardzo prosto,po prostu skończyć z ogromnymi pomocami socjalnymi i zasiłkami.W Europie większość arabów nie pracuję tylko żyje z zapomogi.Gdyby nie dostawali zasiłków,musieli iść do pracy,a żeby dostać pracę musieliby się bardziej zasymilować w przeciwnym razie zdechli by z głodu.Część islamistów pewnie zaczęłyby tworzyć organizację przestępcze,ale policja powinna wtedy działać stanowczo i konsekwentnie,a nie bać się działać,żeby to przypadkiem nie zostało uznane za przejaw nietolerancji.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 22 Wrz 2014 20:16

Wybitny Ekspert
"Tak powstały Stany Zjednoczone"

Tylko,że USA tworzyli ludzie i grupy,które łączyły czynniki,które umożliwiają stworzenie jednego silnego państwa.USA budowali ludzie głównie imigranci.Tylko,że tych ludzi łączyły właśnie te czynniki,wspólne tło historyczne,historia,religia(judeochrześcijaństwo).Co nas łączy z arabami,na jakich czynnikach możemy budować wspólne państwo?Ja takich nie widzę.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 22 Wrz 2014 20:43

Mały Ahmed pyta się swojej mamy:
- Mamo, co to jest socjalizm i rasizm ?
- Socjalizm, synku, jest wtedy, kiedy biali ludzie pracują po 8 godzin dziennie, płacą podatki, a w zamian my dostajemy dopłaty do mieszkania, zasiłki, bony na jedzenie, darmowe leczenie i szkoły...
- Aha. A to oni się nie denerwują, że tak muszą nam oddawać pieniążki?
- Oczywiście, że denerwują, kochanie. I to jest właśnie rasizm.

;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Odyn » 22 Wrz 2014 20:56

kat. napisał(a):Mały Ahmed pyta się swojej mamy:
- Mamo, co to jest socjalizm i rasizm ?
- Socjalizm, synku, jest wtedy, kiedy biali ludzie pracują po 8 godzin dziennie, płacą podatki, a w zamian my dostajemy dopłaty do mieszkania, zasiłki, bony na jedzenie, darmowe leczenie i szkoły...
- Aha. A to oni się nie denerwują, że tak muszą nam oddawać pieniążki?
- Oczywiście, że denerwują, kochanie. I to jest właśnie rasizm.

;)

Ten kawał jest skrótem wszystkich moich postów w tym temacie
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Wybitny ekspert » 22 Wrz 2014 21:43

Ten kawał kończy tą dyskusję bo tu nie ma z niczyjej strony chęci polemiki, jest absolutnie pełne przekonanie o swojej racji.

Odyn napisał(a):Gdyby nie dostawali zasiłków,musieli iść do pracy,a żeby dostać pracę musieliby się bardziej zasymilować w przeciwnym razie zdechli by z głodu.

Jeśli ktoś tak myśli trudno o czymkolwiek w ogóle rozmawiać, a wręcz trudno jest żyć w jednym państwie z ludźmi tak nastawionymi do innych.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Odyn » 22 Wrz 2014 22:35

Wybitny ekspert napisał(a):Ten kawał kończy tą dyskusję bo tu nie ma z niczyjej strony chęci polemiki, jest absolutnie pełne przekonanie o swojej racji.

Odyn napisał(a):Gdyby nie dostawali zasiłków,musieli iść do pracy,a żeby dostać pracę musieliby się bardziej zasymilować w przeciwnym razie zdechli by z głodu.

Jeśli ktoś tak myśli trudno o czymkolwiek w ogóle rozmawiać, a wręcz trudno jest żyć w jednym państwie z ludźmi tak nastawionymi do innych.

Po pierwsze,czy nie polonizujemy,czy nie przedstawiamy swoich racji?Czy unikam polemiki? Czy robię wycieczki osobiste pod twoim adresem obrażając?Właśnie gdybym był przekonany o swoich racjach to bym cię nazywał debilem,głąbem,idiotą.A czy to robię?Nie.Wypraszam sobie takie teksty,że jest pewny swoich racji.To ty właśnie,jest bardziej pewny swoich przekonań,mówiąc jakie mam nastawienie do innych,kompletnie mnie nie znając.A powiem ci jakie mam nastawienie. Jestem otwartym człowiekiem na różnorodność,szanuję mniejszości.Osobiście znam trzech arabów,którzy są lekarzami.Fantastyczni ludzie,świetni specjaliści,w pełni zasymilowani.Ja nie mam nic przeciwko temu arabowi,który przejeżdża do mojego kraju,podejmuje ciężką i uczciwą pracę,powoduje wzrost naszej gospodarki,asymiluje się i żyje z nami w pokoju.Proszę bardzo,ja zapraszam takie osoby.Natomiast jestem przeciwny ludziom,którzy przyjeżdżają do mojego kraju,żyją za moje ciężko zarobione pieniądze,rozwalają mój kraj od środka,a ja jak coś skrytykuję,to jestem od razu faszystą.przeciwko temu protestuję to fakt.W końcu to Anthony John Abbott premier Australii powiedział,że to" mniejszość islamska powinna dostosowywać się do nas,a nie my do nich" W Australii mieszka całkiem spory odsetek ludności islamskiej,tylko,że w Australii wydatki socjalne są bardzo skromne,a od pewnego czasu już praktycznie w ogóle nie istnieją.Większość islamistów jest tam zasymilowana,właśnie dlatego,że trudnią się pracą,a nie żyją z socjalu.Podobnie jest w Kanadzie.To właśnie Europa sama zaprasza arabów do siebie wabiąc ich wysokimi świadczeniami socjalnymi,a dodatkowo w pełni akceptując ich zachowanie i poczynanie,tłumacząc to otwartością i tolerancją.To właśnie europejscy politycy odwracają zdanie Abotta robiąc,że to większość podporządkowuje się mniejszości i żyją mentalnie w jakieś utopi,że w ten sposób się islamiści się zasymilują. Otóż nie. Dotąd tego nie zrobili o tego nie zrobią,jak nie będą musieli.Niestety,ale prawda jest taka,że jak islamistów do czegoś nie zmusisz,to oni tego nie będą robili i się nie zmienią.Tak jest prawda
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez matti » 23 Wrz 2014 07:56

Wybitny ekspercie;

Przedstaw nam swoje pomysły dotyczące asymilacji wyznawców Islamu...na tym polega dyskusja.

Dobrze wiesz, że USA budowane były przez ludzi wywodzących się z jednego kontynentu - Anglicy, Francuzi, Holendrzy, Włosi, Niemcy, Polacy... . Stąd tam się udało, choć teraz i tam zaczynają się problemy. Masa murzynów również żyje z socjalu i nie ma zamiaru pracować, chodzić do szkoły. Wielu z nich podregulowuje budżet domowy kradzieżami. Dziś "czarni" stanowią około 50% mieszkańców USA i stanowią olbrzymi problem dla budżetu tamtego państwa. I możesz stwierdzić, że napisałem teraz coś rasistowskiego...ja jednak tak tego nie odczuwam. Moi sąsiedzi mieszkają w Stanach i trzy razy zmieniali dzielnicę (dziś mają po 80 lat) - za każdym razem robili to w momencie, gdy w okolicy zaczęli osiedlać się czarni i zaczęły się kradzieże i gwałty... . Ich oducz rasizmu!!!

Co do Europy to nie ma szans na ucywilizowanie islamistów. Wystarczy popatrzeć na ich zachowania - oni są przyzwyczajeni do tego, że mają za darmo kasę (socjal). Dzięki tej kasie żyją. Rządy państw nie chcą im tych pieniędzy zabrać bo zaraz mielibyśmy krzyk nazistowskiej lewicy, że rasizm, szowinizm itd. I tak oto liczba wyznawców Islamu rośnie. Pozostałych spada. Europa Zachodnia jest już przegrana... . Przy okazji zauważ, że islamiści organizują różne wiece, protesty. Ochraniani przez tamtejsze służby (m.in. policję) idą po ulicach miast i krzyczą "Anglio do piekła..., Cameron do piekła...". A na pytanie dlaczego się tak zachowują, dlaczego nie respektują praw obowiązujących w tym kraju? Odpowiadają - bo to nie jest nasze prawo. My uznajemy tylko prawo szariatu... . Na pytanie dlaczego inni ludzie mieliby również stosować się do prawa szariatu? odpowiadają - to jest prawo boskie i każdy ma się dostosować, a jak tego nie zrobi to zostanie ukarany w myśl przepisów zawartych w szariacie....

Wybitny ekspercie jeszcze raz apeluje żebyś swoje pomysły przedstawił. Następnie jedź do UK i wcielaj je w życie i potem nam przedstaw wyniki swojej pracy.
matti
Kadra B

Postprzez matti » 24 Wrz 2014 13:34

GUS podał najnowsze dane dotyczące emigracji czasowej z Polski

Okazuje się, że za granicą przebywa 2mln200tys. ludzi (stan na 31.12.2013 r.). Jest to 70tys. więcej niż na koniec 2012 r.

Moje pytanie brzmi; Jak to się stało, że liczba emigrantów wzrosła tylko o 70tys. ludzi w skali roku, skoro codziennie z kraju wyjeżdżają pełne autobusy i samoloty? Jak to jest możliwe skoro ja sam zaobserwowałem w ubiegłym roku wyjazd wielu moich znajomych - są za granicą do dziś.
matti
Kadra B

Postprzez Adrian Woźniak » 02 Paź 2014 19:37

Może to jest jak z długiem publicznym: jest wersja oficjalna i nieoficjalna...?
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez matti » 27 Paź 2014 09:10

Rzeczywisty przyrost naturalny w 2014 r.będzie ujemny. Według danych Eurostatu w I kwartale 2014 r. mieszkało w Polsce około 36,57mln ludzi (od 1.01.2013 r. Eurostat wlicza w liczbę mieszkańców danego kraju tylko tych co przebywają w jego granicach ponad 3 m-ce). Z tego powodu znacznie spadła nam liczba ludności - z 38,7mln do 36,57mln. Dane Eurostatu za II kwartał 2014 r. są kuriozalne - okazuje się, że liczba ludności naszego kraju zeszła do poziomu 38,49mln (czyli ubyło nam około 80tys. obywateli w zaledwie 3 miesiące!!!). Jakie są powody tak dużej emigracji (poza podstawowymi)?

1. Demografowie twierdzą, że na przyśpieszenie decyzji o wyjeździe z kraju wpływ miały wypowiedzi Davida Camerona i innych europejskich polityków na temat konieczności ograniczenia imigracji
2. Niektórzy twierdzą, że to osobista zasługa Donalda Tuska, który straszył ludzi wojną... .

Tak czy siak perspektywy wyglądają tragicznie - http://nauka.newsweek.pl/populacja-pols ... 012,1.html

Oczywiście te perspektywy należy znacznie zredukować bo nie uwzględniają one ponad 2mln emigrantów, którzy do kraju nie wrócą
matti
Kadra B

Postprzez san » 01 Lis 2014 23:42

Nasi trenerzy, którzy w ubiegłym roku byli na MEJ w la mówili, że 20-30% reprezentacji Niemiec stanowiła polska młodzież. Przygnębiająca historia. Nie dość, że jesteśmy im całkowicie podporządkowani politycznie to jeszcze kradną nam nasze dzieci.
Kiedy pytali Tuska o politykę prorodzinną to stwierdził, że nic takiego nie będzie, że to mężczyźni powinni się wziąć do roboty. Bęcwał do kwadratu :)
san
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 02 Lis 2014 01:08

Taaa, wina Tuska.

Kto podpisał traktat lizboński, który ostatecznie uczynił z nas niemiecką kolonię? Nie chciał, ale musiał, tak?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Wybitny ekspert » 02 Lis 2014 09:47

Całe szczęście że podpisał!
Lepiej być niemiecką kolonią niż amerykańską czy Putinowską!
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Odyn » 02 Lis 2014 18:12

Wybitny ekspert napisał(a):Całe szczęście że podpisał!
Lepiej być niemiecką kolonią niż amerykańską czy Putinowską!

A może lepiej nie być niczyją kolonią,tylko własnym niepodległym państwem ;)
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 02 Lis 2014 18:20

Niepodległość jest w naszym położeniu mało realna.

Pytanie tylko, czy jest trzecia droga, inna niż lizanie tyłka Niemcom / USA i kto jeszcze dupę nadstawi (polityka PO, wcześniej SLD) albo wymachiwanie wszystkim wokół szabelką, które też kończy się zawsze w anusie (polityka PiS).
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez san » 02 Lis 2014 21:33

kat. napisał(a):Kto podpisał traktat lizboński, który ostatecznie uczynił z nas niemiecką kolonię? Nie chciał, ale musiał, tak?

Co ma wspólnego traktat lizboński z polityką prorodzinną? A swoją drogą to były czasy. Pamiętam jak Merkel i Sarkozy przyjeżdżali do Polski i błagali Kaczyńskiego żeby podpisał a ten- czekamy na wyniki referendum w Irlandii. Ale się wtedy trzęśli ze strachu :)
san
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości