Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez markos7207 » 09 Sie 2014 09:39

No właśnie, nazwijmy rzeczy po imieniu, to są dewiacje. Dla mnie najbardziej zastanawiające jest to nachalne promowanie takich osobników w mediach. Jak chce łazić po ulicy przebrany za kobietę, proszę bardzo ale niech nie wymaga aby wszyscy mu bili brawo. Są granice tolerancji o akceptacji już nie wspomnę.
Przypomniał mi się pewien przypadek z maja bodajże, zza Oceanu. W drafcie wybrano jakiegoś gościa do jednej z drużyn NFL, który otwarcie przyznaje się do homoseksualizmu i z tej okazji umieścił na ćwierkaczu całuśną fotę, jak to zlizuje tort z ust swego wybrańca. Oczywiście prezydent Obama pośpieszył z gratulacjami. Jednym się mogło podobać, innym mniej a u innych powodować odruchy wymiotne.
Jeden z graczy NFL pozwolił sobie skomentować tę fotkę, dwoma wyrazami, "OMG" i "Horrible". Szybko się okazało że to były bardzo niepoprawne stwierdzenia. Dostał karę finansową, nazajutrz musiał się pokajać, usunął wpis i do tego został zawieszony do czasu aż przejdzie odpowiednie szkolenie antydyskryminacyjne czy jakoś tak.
Wahadło tolerancji niebezpiecznie przechyla się w lewą stronę.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez matti » 09 Sie 2014 12:20

Ta ich tolerancja działa tylko w jedną stronę. Ten zawodnik od stwierdzenia "horrible" został ukarany i dla niego już tolerancji żadnej nie było? On nie może wyznawać swoich zasad (np. nie umieszczam intymnych fotek na portalach społecznościowych?) bo musi tolerować i akceptować to co robią osoby mające niejednokrotnie poważne zaburzenie. Zachód jest już przegrany. Francuzi z którymi gadałem rok temu byli w szoku jak zobaczyli ulice Rzeszowa - uznali, że u nich to nie do pomyślenia, żeby nie spotkać podczas spaceru pary gejów "liżących się" na ławce. A u nas przez tygodniowy pobyt nie spotkali. Stwierdzili, że "Polska to ostoja normalności". W tym roku też przyjeżdżają pod koniec sierpnia!!!

Co do mediów to one starają się nachalnie propagować zachowania lobbowane przez LGBT. Ma to poparcie części bardzo młodych ludzi (z tego co obserwuje głównie dziewczyn w wieku gimnazjum i trochę wyżej). No bo "miłość to miłość". Ja jednak postuluje żebyśmy pozostali ostoją normalności w Europie. Choćby nas od "ciemnogrodu" wyzywali 24h na dobę... .
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Wybitny ekspert » 09 Sie 2014 17:25

Żyjcie w swoim szarym, smutnym katolickim świecie ale nie każcie innym tak żyć! 8-)
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez kat. » 09 Sie 2014 17:34

Przebieraj się w pończoszki, chodź w szpilkach, ale w zaciszu domowym i wobec osób, które to kręci. I nie rób z tego happeningu czy sztuki ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 09 Sie 2014 20:03

A co ma życie w katolickim świecie do dewiacji i bycia męską dziwką promowaną przez TV, której życiowym problemem jest to że ktoś nie wynajął jej mieszkania? Ten człowiek obrażony został dopiero wówczas gdy naruszył nietykalność drugiego człowieka. Z tego co wiem, to ateiści tez uważają że człowiek rodzi się albo kobietą albo mężczyzną, ale być może człowiek rodzi się jako bliżej niesprecyzowane ono, które później może zostać np. psem i to nie jest choroba psychiczna tylko postępowość...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez matti » 10 Sie 2014 07:02

https://www.facebook.com/InicjatywaPatr ... =1&theater

Powiem wprost. Rafalala i wszyscy jej zwolennicy wynoście się stąd

To co wkleiłem tylko potwierdza, że ludzie związani z TR i wszelkiej maści przedstawiciele LGBT tolerancją to sobie tylko mordy wycierają. Ich tolerancja polega tylko na tolerowaniu siebie i podobnych do siebie. Tak Wybitny Ekspercie - tolerancja do siebie i do innych swojego pokroju - to domena tych ludzi. Więc odpuść sobie głupkowate wpisy
matti
Kadra B

Postprzez Kacpero221 » 10 Sie 2014 10:07

matti napisał(a):Co do mediów to one starają się nachalnie propagować zachowania lobbowane przez LGBT. Ma to poparcie części bardzo młodych ludzi (z tego co obserwuje głównie dziewczyn w wieku gimnazjum i trochę wyżej). No bo "miłość to miłość".

A to coś złego? Bo nie wiem czy wyjeżdżać z Polski czy się leczyć.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Wybitny ekspert » 10 Sie 2014 10:19

Nie będę odpowiadał na zaczepki NIEKTÓRYCH, bo niespecjalnie na to zasługują. Sformułowanie "wynoście się stąd" nie wymaga komentarza.
Natomiast co do polskich symboli narodowych, to zostały one tak mocno przejęte przez narodowców, że trudno się dziwić że część osób ma złe skojarzenia. To przykre ale biało-czerwona flaga tak często była używana przez różnego rodzaju środowiska kibolskie, narodowe itd. że została ona w pewien sposób zawłaszczona.
Ja też bym koszulki z Orłem nie założył. Natomiast nie nazwałbym też jej oczywiście szmatą, to raczej domena Pawłowicz itp.
A jeśli chodzi o tą panią Rafalalę to widać że działa na granicy pewnej prowokacji, a frustracja i wściekłość prawicy z powodu dosyć nieznaczącej i groteskowej osoby jest mocno zastanawiająca.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez matti » 10 Sie 2014 10:23

Propagowanie wszelkich czynności seksualnych jest czymś złym. A robienie bohatera z dziwki to już w ogóle podchodzi pod psychiatryk.

Osoby takie jak Rafalala powinny wyjechać - powód jest w linku wyżej. Ludzie nienawidzący Polski i Polaków nie powinni mieszkać w Polsce. Bo i po co mają się męczyć? Po co cierpieć codziennie spotykając kogoś w koszulce z orzełkiem?

Dziś normą jest plucie na kraj i naród. To wywołuje aplauz w mediach - wsadzanie flagi w psie gówno itd.

Wybitny Ekspercie - a czy ja bronię iść komuś z biało-czerwoną flagą podczas parady równości? Albo w marszu 1 maja? NIE! Najlepiej napisać, że narodowcy zawłaszczyli coś. Takie brednie to mogą opowiadać tylko ludzie związani (choćby jako zwolennicy) z TR. Jak można zawłaszczyć flagę i godło? Przecież to symbol wszystkich Polaków i tych z prawa i tych zlewa. Problem w tym, że ci z lewa od dawna traktują te symbole jako zło, które trzeba zniszczyć (o RN jeszcze nikt nie słyszał gdy wsadzano flagę w psie gówno). Pisanie o "zawłaszczaniu" symboli narodowych jest żenujące.
matti
Kadra B

Postprzez weiner » 10 Sie 2014 16:06

Wybitny ekspert napisał(a):Żyjcie w swoim szarym, smutnym katolickim świecie ale nie każcie innym tak żyć! 8-)

Czemu wychodzisz z założenia że katolicki świat jest szary i smutny? Nie musi tak być. Fakt, w naszym kościele jest sztywno i osobiście bardzo mnie to zniechęca ale dzieje się tak właśnie przez nas ludzi. Kiedyś byłem przypadkiem obecny na mszy, którą odprawiał ksiądz z Afryki - atmosfera była świetna, każdy był wesoły i wyluzowany - tak powinno być na co dzień! Generalizujesz i zbytnio upraszczasz - mimo wszystko młodzi ludzie wierzący również się potrafią bawić a to, że żyją wg. określonych zasad to już ich wybór. Tyle się mówi o tolerancji dla drugiego człowieka, szczególnie w środowisku gejów, lesbijek i trans. więc czemu jest coraz mniej tolerancji dla katolików? Czemu ludzie z tego środowiska celowo ukazują katolików jako ciemniaków a samą religię jako coś nie atrakcyjnego? Okey - ktoś chce być gejem czy les to jego sprawa - osobiście uważam że wiele traci w życiu bo pełna rodzina to coś pięknego a jak ktoś ma w głowie poukładane to będzie potrafił się bawić i mając 50 lat. Ja jestem do pewnych granic tolerancyjny ale jak widzę taką Rafalale, która jest zwykłym burakiem i prostakiem i promuje się dzięki swojemu chamstwu to naprawdę mam ochotę złapać takiego osobnika za łeb i sprowadzić na ziemię.
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Wybitny ekspert » 10 Sie 2014 16:41

Oczywiście że to była generalizacja, chodziło mi o grupę osób z którymi tutaj polemizuję (przynajmniej próbuję, bo niektórzy inaczej myślącym każą się wynosić).
Chodziło o ich wąski horyzont, a nie o cały świat katolicki, bo ten jest bardzo różny. Napisałem wyraźnie w "WASZYM (...) katolickim świecie".
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez matti » 10 Sie 2014 17:03

To Ty utożsamiasz się z osobnikami pokroju Rafalali i nienawidzisz Polski?
matti
Kadra B

Postprzez Wybitny ekspert » 10 Sie 2014 17:33

Dlaczego miałbym nienawidzić Polski?

A skoro się już tak pytamy nawzajem, to czy mógłbyś mi wyjaśnić co miałeś na myśli pisząc dosyć zabawnie:
matti napisał(a):Propagowanie wszelkich czynności seksualnych jest czymś złym.

Ty jako prawicowiec powinieneś być za tym żeby rodziło się dużo dzieci, a być może tego nie wiesz ale bez wykonania tych "złych" czynności żadne dziecko się nie urodzi. :P
Ostatnio edytowany przez Wybitny ekspert, 10 Sie 2014 17:45, edytowano w sumie 1 raz
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez matti » 10 Sie 2014 17:36

To przeczytaj co pisałem... . Osoby nienawidzące Polski i dostające drgawek na widok barw narodowych niech wyjadą bo po co się męczyć mają? Odnosiłem się do wpisów tej całej Rafalali.
matti
Kadra B

Postprzez RakuNH » 10 Sie 2014 19:24

Wybitny ekspert jak zawsze rzuca hasełko o katolikach, a później to rzekomo inni go prowokują i zaczepiają. To taki nasz forumowy Ryfiński. Nie widziałem, żeby pisał że zestrzelenie samolotu nad Ukrainą to też wina katolików i ich zaściankowości i nie tolerancji ale kto wie...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Odyn » 10 Sie 2014 19:37

Ja tam osobiście nie ma nic do Rafallali,niech się żyje i puszcza z kim chce i jak chce,nie moja sprawa.Nie podoba mi się natomiast,że media ze zwykłej dziwki (właściwie żygolaka) i chuligana robią nową celebrytkę i symbol tolerancji.Dodatkowo niezwykle frustrujący jest ten relatywizm moralny stosowany przez media.Nie rozumiesz też spłycenia tego tematy,jak tu niektórzy próbują robić.Jak komuś nie podoba się Rafalala to jest katolikiem.Otóż nie tylko katolikom nie podobają się takie postaci jak Rafalala.Dziwię się,że niektórzy mają taką percepcję,że jak komuś nie podoba się Rafalala,to od razu osoba,która od rana do nocy siedzi w kościele.

@matti.
To nie jest oficjalny profil Rafalali,to zwykły fejk i ktoś się za nią podszył.Nie czerp stamtąd informacji na jej temat.On nawet chyba nie wie,że takie konto istnieje
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez matti » 11 Sie 2014 08:09

Wybitny Ekspert; każdej czynności seksualnej. Media nie są od tego, żeby promować zachowania seksualne.

Odyn; ja na ten profil nawet nie wszedłem bo jest on zablokowany zapewne przez właściciela bo zbyt duży hejt tam jest
matti
Kadra B

Postprzez matti » 11 Sie 2014 13:02

http://natemat.pl/113105,wybito-szyby-w ... t-artystki

Coraz ciekawiej. Tego się można było spodziewać po ubiegłotygodniowym show. Chyba pozostaje jej tylko emigracja
matti
Kadra B

Postprzez kat. » 12 Sie 2014 14:20

kat. napisał(a):Jeśli wszyscy będą odwracać / zamykać oczy i udawać, że problem nie istnieje, to w niedalekiej przyszłości o obyczajowości i o tym, co jest "normalne" będą dyskutować Biedroń z Rafalalą.

No... przed chwilą usłyszałem na PN, że wieczorem właśnie oni sobie porozmawiają o tolerancji. Na pewno będzie miło i kulturalnie, a konfrontacja poglądów i argumentów - arcyinteresująca :roll:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez matti » 12 Sie 2014 15:28

Gdzie i o której? Nagram sobie
matti
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości