Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez matti » 07 Sie 2014 11:29

W ciągu ostatnich godzin wiele się dzieje;

1. Część tęczy w Warszawie spłonęło
2. Niejaka Rafalala (http://www.odloty.pl/pl/ogloszenia-towa ... 35430.html) staje się gwiazdą medialną... .

Coraz ciekawiej
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez kat. » 07 Sie 2014 11:51

Dziwię się Zawiszy, że dał się wciągnąć w ten cyrk, ale ma parcie na szkło nie mniejsze niż ten cały Halabala czy jak mu tam. Oczywiście dżentelmenem nie jest i nigdy nie będzie, ale znów wraca pytanie: czemu ludzi chorych psychicznie bądź udających chorych psychicznie i biorących za to kasę usilnie promuje się w mediach? Przecież Aga to ogarnięta dziewczyna (tak, wiem, wiem, coś tam chlapnęła czasem) i wiedziała, czym to się skończy.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez matti » 07 Sie 2014 11:55

Nie wiem o co tutaj chodzi.

Niedawno bana dano JKM za spoliczkowanie Boniego. A teraz gwiazdą mediów są męskie k...y. Agresywne przedstawicielstwo grup LGBT. Chyba powoli idziemy w stronę :tolerancji" w wydaniu zachodnim
matti
Kadra B

Postprzez weiner » 07 Sie 2014 16:06

Ja akurat jestem negatywnie nastawiony do JKM ale jeśli chodzi o akcję z tym przebierańcem ... porażka. Pozostaje chyba tylko mieć żelazne nerwy i zlewać to czym raczą nas media.

Przecież Aga to ogarnięta dziewczyna (tak, wiem, wiem, coś tam chlapnęła czasem) i wiedziała, czym to się skończy.

kat., Polsat zapewne zaciera ręce - dla nich takie akcje są przecież na rękę, jest sensacja i oglądalność leci w górę :D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez kat. » 07 Sie 2014 16:39

No niby tak, ale myślę, że i tak się troszkę przeliczyła i aż takiego syfu się nie spodziewała. Jest od lat sporo programów, gdzie różne dziwactwa ku uciesze gawiedzi są prezentowane (typu Rozmowy w toku), ale przesuwanie ich w stronę poważnej albo chociaż udającej poważną publicystyki to nieporozumienie. Aga lubi obyczajowe tematy, żadną też tajemnicą jest, że ma raczej tęczowo-postępowe poglądy, ale konfrontując takich gości wykazała się niewielką wyobraźnią i było jej zwyczajnie głupio, a zapanować nad sytuacją nijak nie potrafiła.

Zastanawiam się też, czy środowiska LGBT wypychając przed szereg coraz bardziej radykalnych i ehmm "barwnych" przedstawicieli nie strzelają sobie w kolano, ale to nie mój problem. Widocznie uznano, że już jest czas, by epatować lud w stopniu o jeden poziom wyższym.

Swoją drogą, kiedyś Frida napisała coś w stylu: nie obawiam się, że gej czy Grodzka mi przywali, gdy uzna, że krzywo nań spojrzałam, a łysy kibol - już tak. No to ciekawe, czy łypnęłaby z ukosa na Rafalela :D A Zawisza rejterując ze studia nie kierował się tylko urażoną ambicją :lol:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez matti » 07 Sie 2014 17:54

Zawisza po ludzku się bał. Gdyby miało nóż to nie wiem czy byśmy nie pisali Ś.P. Artur Zawisza

Ja już kilka godzin przed zapowiadaną rozmową apelowałem, żeby RN reprezentował Marian Kowalski. On jakby przywalił Rafalali to by się automatycznie stała Rafałem... .
matti
Kadra B

Postprzez Odyn » 07 Sie 2014 18:18

JKM dostał bana za ten policzek, a taka Tralalala za chuligaństwo jest promowany w mediach.Gozdi wiedziała kogo zaprasza i wiedziała,jak to się skończy.Członek RN i Rafalala w jednym pokoju nie jest dobrym pomysłem.Z drugiej strony Zawisza wiedział z kim będzie i mógł dobrać inne słownictwo.JKM też dostał zaproszenie na rozmowę z Tralala,ale odmówił i nie zrobił burdelu.
P.S Myślałem,że Zawisze ściemnia z tą "męską dziwką",ale faktycznie nią jest.Bierze 200zł.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez weiner » 07 Sie 2014 21:17

No cóż, ten cały Rafalala to patola i zwykłe zero. Gdzieś się coś w główce poprzewracało a teraz na salony ciągnie ...
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez matti » 08 Sie 2014 08:13

Coś mi się zdaje, że trololo za rok wystartuje w wyborach parlamentarnych z list TR
matti
Kadra B

Postprzez kat. » 08 Sie 2014 10:24

Koko spoko, na razie będą powstawać na zamówienie tkliwe artykuły, jaką to Rafałek był rozkoszną dziewczynką w dzieciństwie, i jaką ma teraz poetycką, artystyczną duszę. Wczoraj już coś takiego wisiało na łonecie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Odyn » 08 Sie 2014 10:53

Tralalala to zwykły żygolak jest,pewnie to jest dla niego świetna reklama
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 08 Sie 2014 10:55

Tylko że sami robicie temu dziwadłu reklamę;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 08 Sie 2014 11:05

Tak, jesteśmy opiniotwórczy jak TVN, GW i onet razem wzięte :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 08 Sie 2014 11:17

Gdyby nie wasze posty nie wiedziałbym o tym cudaku :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Wybitny ekspert » 08 Sie 2014 13:28

Każdego można nazwać cudakiem, dziwadłem czy tym czymś. Pytanie czy wynika to z niewyedukowania, głupoty, nienawiści czy jakiś głębszych urazów.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez matti » 08 Sie 2014 16:06

Wybitny ekspercie niektórzy ludzie jeszcze potrafią normę oddzielić od czegoś nienormalnego. Ciężko faceta przebranego za babę i do tego sprzedającego się za 200zł, uznać za normę. To jest poważne zaburzenie
matti
Kadra B

Postprzez Odyn » 08 Sie 2014 16:27

Wybitny ekspert napisał(a):Każdego można nazwać cudakiem, dziwadłem czy tym czymś. Pytanie czy wynika to z niewyedukowania, głupoty, nienawiści czy jakiś głębszych urazów.

Dla mnie nawet ten gościu nie jest dziwactwem.Dziwactwem jest za to,promowanie żygolaka i chuligana w mediach jakby był nie wiadomo jaką ważną personą.Ty zwykły koleś,który się sprzedaje za 200zł.I takie postacie są gwiazdami medialnymi.To jest dziwactwo.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 08 Sie 2014 17:47

Przy okazji eurowizji była dyskusja, o co zamieszanie, a co to komu przeszkadza, i takie tam. No to postępowcy mają kolejne bożyszcze i kolejnego "artystę". Bo epatowanie seksualnością nie jest przecież dziwactwem, ale "sztuką".

matti napisał(a):To jest poważne zaburzenie

Że gość jest zwichrowany, to wiadomo, ale też jest koniunkturalistą i cynicznie wykorzystuje sytuację. Wieszcze z Monty Pythona zrobili przed laty skecz o gościu z trzema pośladkami. Ale to epatowanie anormalnością powoli przerasta karykaturalne wyobrażenia o niej sprzed lat.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Sie 2014 18:46

Prawda jest taka, że wynajmujący mieszkanie po prostu chciał odejść (nie obrażał), a ten poważnie chory mężczyzna zaczął po prostu do niego sapać. Zapraszanie tego czegoś do mediów jest żenadą, ale dyskusja na ten temat jest jeszcze większą żenadą. Jakoś nikt nie robi problemów jak się nie chce studentom (zazwyczaj chłopakom, bo dziewczyna chociaż po libacji posprzątają :D ) wynająć mieszkania. Każdy może nie wynająć murzynowi, żydowi, blondynce bo to jest jego własność a jak ktoś zrobi burdel, to czasem zastawiona kasa może nie wystarczyć. I koniec tematu, a to coś robi tylko krecią robotę lewicy.

P.S. Podobno Korwin-Mikke się chce ZAWSZE lansować, a odmówił dysputy z tym czymś, zapewne skończyło by się ciekawiej niż w przypadku Zawiszy. Jak widać jednak czasem pewne wartości są silniejsze niż względy marketingowe.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 08 Sie 2014 19:55

Czemu dyskusja jest żenadą?

Jeśli wszyscy będą odwracać / zamykać oczy i udawać, że problem nie istnieje, to w niedalekiej przyszłości o obyczajowości i o tym, co jest "normalne" będą dyskutować Biedroń z Rafalalą. Pewnie, że czasem niewiedza jest zdrowsza dla psychiki i można się jakoś od tego wszystkiego odciąć (vide: podpis Markosa), ale to sprawia, że schodzi się z automatu do podziemia.

Wielcy artyści też izolują z całych sił popkulturę / udają, że nie istnieje, ale skutek jest taki, że wylatują poza nawias i sami zamykają się w hermetycznym kręgu, który nazywają "całym światem".

Dla mnie to bardzo ciekawe zjawisko.
RakuNH napisał(a): I koniec tematu, a to coś robi tylko krecią robotę lewicy.

Sam tak wyżej napisałem, ale czy na pewno? Ludzie naprawdę są urabiani tą "postępowością" i "europejskością" od lat i czy z powodów stricte koniunkturalnych, czy dlatego że chcą być cool freshy trendy, czy dlatego że są pożytecznymi idiotami, gotowi są pod sztandarami tolerancji atakować normalność naprzeciw jakiejkolwiek 'barwnej" dewiacji. OK, starsze pokolenie jest niereformowalne (jak ja, 88-latek ;)), ale młodsze?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości