Muzyka

O wszystkim.

Re: Muzyka

Postprzez Janko10 » 26 Cze 2012 22:59

Idealny do Twojego stanu Duche. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Duche » 26 Cze 2012 23:32

Oj tak ;)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 27 Cze 2012 10:35

Kto ma rodziców, wujków, ciotki z TVS ten słyszał to co najmniej tysiąc razy :lol: Jacek Silski to bożyszcz moich ciotek. Jakby miały trochę lat mniej to by sobie zrobiły fototapetę z jego wizerunkiem :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 20 Lip 2012 13:54

Trochę folku dla odmiany po tych herezjach ;)

Nowy Molot, albo Molat z białoruska jak kto woli

www.youtube.com/watch?v=i8ivJTFCErY

Chorwacka Rusałka, czyli Stribog

www.youtube.com/watch?v=uMNegVAWp5M

Ale ogólnie czekam na nową Katatonię, choć teaser trochę rozczarowujący niestety

www.youtube.com/watch?v=u79MohYXcl4
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez kat. » 13 Sie 2012 22:56

Pamiętam tę kapelkę jeszcze z połowy lat 90. , grali wtedy zabawne soundtracki do cięcia się żyletką albo do słuchania przy wjeździe windą na ostatnie piętro. A że wtedy nie miałem ochoty się chlastać a i wieżowców w okolicy jak na lekarstwo, to jakoś zapomniałem o tej kapeli i teraz po latach zdziwiłem się słysząc ich ostatnie płyty, przebojowe i z jajem, ogólnie klimatyczne granie, jakiego w Polsce, w której króluje od wielu lat (by nie rzec "od zawsze") BM/DM, bardzo niewiele.
Krakowski Cemetery of Scream 8-)

www.youtube.com/watch?v=6hn3c3bmUJo

www.youtube.com/watch?v=B4KxR_wDC7M

jeszcze ze starym wokalistą
www.youtube.com/watch?v=3AtTpj5tpNI

i pościelówka ;) "Night in white satin", muzycznie nawet fajna wersja, wokalnie taka se.

www.youtube.com/watch?v=eyiZ8_cOpXE
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 27 Sie 2012 21:09

A tutaj znajdziecie najlepszy album w historii muzyki ;). Pojedyncze kawałki z tego albumu wrzucałem wielokrotnie, ale tu jest w całości :)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 28 Sie 2012 09:30

Na normalnej, mainstreamowej muzyce się nie znam, ale najlepszy album w historii muzyki awangardowo-alternatywnej to w mojej skromnej opinii Arcturus "La Masquerade Infernale" Anno Satanas :twisted: 1997 Nie słuchałem już tego w całości parę lat, bo naprawdę można zostać opętanym. Ale bez obaw, dopiero gdzieś po setnym przesłuchaniu wgryza się mocno w łeb i nie chce puścić. I już nic nie jest takie, jak przedtem ;) Na wokalu oczywiście Garm (ten z prezentowanego na niniejszych łamach Ulver).

http://www.youtube.com/watch?v=elWvX-uUM0I

A wczoraj wylazła nowa Katatonia :) ale jeszcze się powstrzymam z przesłuchaniem całości. I czekam na nowy Tiamat (czy raczej nową Tiamat), ale Edlund dorwał jakąś Greczynkę i od 4 lat ma ważniejsze sprawy do robienia niestety. Znaczy dla niego na szczęście, bo według starej prawdy nie można tworzyć będąc szczęśliwym. :P

No to coś z przedostatniej płyty, 2004

http://www.youtube.com/watch?v=YjIg5lrbEwU
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 14 Wrz 2012 20:16

Johan chyba zagląda na biathlon.pl, bo wkrótce po moim marudzeniu anonsował po czterech długich latach nową płytę. Ukaże się ona pod koniec października i będzie nosić tytuł "Scarred people". A oto jak skubaniec pracuje nad okładką:

www.youtube.com/watch?v=t2wrBHBveD8&feature=relmfu

Poprzewracało się tym Szwedasom w dupach od tego socjalu :D

W oczekiwaniu dwa kawałki z ostatniej płyty "Amanethes" (niektórzy marudzili, dla mnie fragmentami genialna, reszta solidna)

otwierający

www.youtube.com/watch?v=IH6cqxaWs38

i zamykający to wydawnictwo

www.youtube.com/watch?v=RU45A2F5o9U

I jeszcze moje odkrycie z ostatnich dni. To już piąta płyta kanadyjskiej grupy Woods of Ypres , a dopiero teraz zauważyłem tę kapelę. Cóż, rzadko zerkam za ocean (oprócz Novembers Doom), a czasem jednak warto:

www.youtube.com/watch?v=P8ieVfyEdZs

www.youtube.com/watch?v=fKOmu9LHrR4&feature=relmfu
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 05 Paź 2012 16:43

Coś lajtowego dla odmiany. Niemieckie kwiatuszki, czyli Bloodflowerz (Bl[A]dflowerz). Przez kilka lat działalności nagrali trzy sympatyczne płytki, rozpadli się w 2007. Nigdy nie zrobili oszałamiającej kariery, ale w gatunku female fronted gothic rock/metal byli kapelką solidną, na pewno o wiele lepszą od kilku kapel, którym udało się tę karierę zrobić, no ale takie już prawa biznesu czy raczej masowego gustu, że wartość =//= popularność. Lirycznie w sam raz na romantyczny wieczór ;)

z debiutanckiej

http://www.youtube.com/watch?v=HxZPTRLk9vw

drugiej

http://www.youtube.com/watch?v=7xqv1Gx3P14

i pożegnalnej płyty:

http://www.youtube.com/watch?v=uiMFLZYMh3c
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 18 Paź 2012 23:07

Zupełnie przypadkiem, zwróciłem dziś uwagę na pewną grupę, dokładnie rzecz ujmując nieco wytatuowana dziewczyna przykuła mój wzrok na fotce ;) . Ale to nie przez dziary wzbudziła moje zainteresowanie :P . No i okazało się że to wokalistka zespołu o kapitalnym głosie.
Raczej wcześniej ich nie słyszałem, w każdym razie jakoś nie kojarzę, ale w tym momencie ich nawet polubiłem ;) . Gust muzyczny chyba mi się zmienia :)
Zwłaszcza ten kawałek choć nie widać walorów Marii :P. Ogólnie nowy album Blood całkiem fajny(na poprzednich też ciekawe utwory, na razie jestem na etapie poznawczym ;) ), no może tytułowy utwór nieco hardcorową Lady Gagą zajeżdża. To jeszcze jeden ognisty kawałek z tego albumu. I jeszcze Scarlet

A teraz nieco lżejsze klimaty, ale za to jakie piękne, Tuwim Panie ;)
Venus
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Lis 2012 15:27

List
Kołysanka
I'm your man , Leoś się chowa

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 03 Lis 2012 22:00

Dzięki Markos, otworzyłeś mi oczy i uszy, na coś, co muszę ze wstydem przyznać, że umknęło. Kołysanka zwala z nóg.
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 28 Lis 2012 23:53

Tak ostatnio mi się przypomniało...
Budka z Trojanem :)
i jeszcze w temacie lokomotywy (uwielbiam ten kawałek). :)
lokomotywa
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez markos7207 » 29 Lis 2012 22:25

A mi się też cosik przypomniało, przez dłuższy czas nie mogłem sobie przypomnieć kto to wykonuje ;) . Teledysk kojarzył mi się z kawałkiem Roberta Milesa. Mały "Goldi" normalnie :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 03 Gru 2012 23:00

Zgodnie z obietnicą tłumaczę Zdzichowi genezę mojego nicku w typerze. Mój nick w typerze mianowicie wziął się z tego, że w trakcie rejestracji słuchałem tej oto fińskiej kapelki a w sumie to solowego projektu

http://www.youtube.com/watch?v=9jvhvxbH5rs

http://www.youtube.com/watch?v=rO4rLFo509s

i łagodniej nieco

http://www.youtube.com/watch?v=w5qOLix5RQE

No i taka właśnie ta geneza mojego nicku nie do odgadnięcia :D

Fińskie klimaty to zazwyczaj bardzo zimowe klimaty (choć Korpiiklanich to tylko wiosną - latem słucham), więc dla ocieplenia coś z Meksyku 8-) Kapela - a w zasadzie też solowy projekt - o równie wdzięcznej nazwie i jeszcze bardziej wdzięcznym logosie:

http://i3.ytimg.com/vi/noHRPt6wv_4/mqdefault.jpg (myślę, że nawet Zdzichu - rozkminiacz tajemnic nie do odgadnięcia tego nie odczyta ;) )

http://www.youtube.com/watch?v=Lg27xL2DLkc

http://www.youtube.com/watch?v=FQzeoiMNT4M
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 16 Gru 2012 17:07

Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 19 Gru 2012 23:08

Fajnie ta Gabi śpiewa (a propos niusa z głównej). Pamiętam , że m.in. Liv Kristine mierzyła się z tym kawałkiem w ramach Leaves' Eyes

www.youtube.com/watch?v=8qYEHVvZsQA

No to jeszcze raz Liv tym razem z solowej płyty w duecie z Nickiem Holmesem

www.youtube.com/watch?v=yAQo4mN2OYw

I stare dobre czasy z Theatre of Tragedy

www.youtube.com/watch?v=eGz2ayRG-no

A co do Gabi, to na razie w fajnych klimatach się porusza i tylko mam nadzieję, że jakichś tandetnych sportowych hymnów na IO czy MŚ nie każą jej robić, jak onegdaj Urbasiowi, który przestał być trrrrrrrrru :oops:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 30 Sty 2013 00:20

Jesli ktos lubi polski rap, to polecam: B.R.O - Para Papa.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez markos7207 » 30 Sty 2013 00:58

A tam rap, nie ma to jak nasz produkt eksportowy :mrgreen: , co nie Zdzichu ? :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości