Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez friducha » 25 Paź 2011 19:21

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:42, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 25 Paź 2011 21:37

figaro56 napisał(a):Janko- napisałeś, ze Grecy nie wyginęli ale upadli. Podejrzewasz, że bankructwo Grecji ma jednak jakiś związek z promocją homoseksualizmu sprzed wieków? :lol:
.......Syn twierdzi, że przy tym nastawieniu greckiego społeczeństwa wszelka pomoc to wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Ja tam nie wiem ale dowodów, że tak nie było nie ma... Mogło tak być... :roll:
Syn Ameryki nie odkrył...
ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a): ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):Widzisz coś w tym złego?
Tak.
A co np.?

Bo jest to hmm... niesprawiedliwe? Równy procent od wszystkich tak, równa kwota nie. A dlaczego brak propozycji aby wszyscy dostawali taką samą pensje, bez względu na wykonywaną pracę, jej jakość i długość? Bo to też byłoby niesprawiedliwe. Wiem. Sprawiedliwość społeczna jest dość (bardzo) nieostrym pojęciem, ale to jej nie dyskredytuje...

A co generuje w Państwie koszty Obywatela? Jego dochody czy to, że jest? Demokratyczne, czyż nie???
Co do sprawiedliwości społecznej… Wybacz, ale nie chciałbym tej „puszki” otwierać. Ale się nie powstrzymam: tego określenia się brzydzę.
ssonicsl napisał(a):Co do osób homoseksualnych. Naprawdę co Wam oni przeszkadzają? Skąd ten strach? ...

Nic mi nie przeszkadzają. Byle mi nie narzucali i się nie narzucali. Mówię za siebie.
ssonicsl napisał(a):...Na wykładach z psychiatrii sądowej dowiedziałem się, że 50% aktualnych rodziców NIGDY nimi nie powinno zostać, bo się do tego nie nadają. ...
Kiedyś również przeczytałem(chyba w Newsweeku), że z przeprowadzonych badań wyszło iż około 10% baranów jest się homo. Ciekawe prawda.

Po pierwsze nie wierz w propagandę a po drugie czy myślałeś, że homosiowość jest zastrzeżona dla człowieka? Chyba, że uważasz, że to dowód na 10% w homo sapiens? No to zapytam co ma owca do człowieka i jak tych homosiowych baranów policzono? Zwierzali się?... A u mrówków to ile homosiów?
ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):To samo jest z dziedziczeniem. Wystarczyłoby zmienić debilny przepis zachowku oraz zlikwidować podatek od spadku i problem mamy z głowy. A jeśli komuś się nie chciało napisać testamentu to jego problem.

A możesz tak dla przykładu napisać krótki (zmyślony rzecz jasna) testament, tu na forum. Jestem ciekaw czy dasz radę. Bo to nie jest takie proste jak się większości osób wydaje (chodzi mi o poprawność formalną). A i przepis o zachowku nie jest debilny....

Oczywiście mogę napisać. Nie jest to bardziej skąp likowane niż podanie o zasiłek czy o wydanie paszportu, o zameldowaniu już nie wspomnę… Ale jeśli chodzi o poprawność formalną to się na forum nie da. Skoro jesteś znawcą tematu to wiesz, że albo odręcznie albo notarialnie albo „ze świadkami”. Na papierze toaletowym się da, w toalecie na ścianie własnym gównem za przeproszeniem też, ale w Internecie nie. Stwierdzam fakt, nie oceniam.
Ale może napiszę ten testament sieciowy… Friduszce bym coś zostawił może… :o
Zachowek jest debilny, bo nie pozwala mi w prosty sposób przekazać mojego majątku komu chcę. Oczywiście wszystko da się zrobić w sposób skomplikowany. Ale to już problem dla zwykłego zjadacza chleba.
ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):
matti napisał(a):To zwyrodnienie społeczeństwa greckiego (jak również rzymskiego) spowodowało upadek tych państw. Grecja podniosła się w XIX wieku, a Rzym nigdy....

A co doprowadziło do upadku Państwo Papieskie :lol: Też zwyrodnialstwo? ...

To akurat możliwe.
ssonicsl napisał(a):...Najważniejsza była jednak gospodarka. Zawsze jest....

Tuś mi brat!
ssonicsl napisał(a):Obecna Grecja to karykatura społeczeństwa i państwa. Raz daj ulge/przywilej/dotacje to wiedz jedno - po dobroci tego się zabrać już nie da. Greckie życie ponad stan, oszukiwanie państwa na lewo i prawo (my w tym też jesteśmy dobrzy) i samo państwo działające na zasadzie byle do jutro. W końcu pękło. Ponieważ Grecy nie chcę się zmienić to tu nawet bankructwo niczemu nie zaradzi. Najlepiej byłoby Grecję wyrzucić z strefy Euro i UE. To może wtedy mieszkańcy Hellady poszli by po rozum do głowy. A te wszystkie chore dodatki tak bronione przez Greków, to naprawdę ręce opadają...

To nie trza było dawać. Chciało się UE to co narzeka???
Skoro Grek potrafił to dlaczego Polak nie może? Polak to za chwilę. W kolejce: Włoch, Portugalczyk, Hiszpan… Jak to wszystko „dupnie” to Polak raczej nie zdąży pójść reszty śladem.
Figaro – jak można nie robić i mieć, to co się dziwisz?... A jak zaprosili do euro, to co się dziwisz jeszcze raz?... A po co euro? Trza było JKM-a posłuchać parę lat temu.
matti napisał(a):Greków nie trzeba wyrzucać z UE bo ta chora organizacja stworzona na wzór ZSRR sama padnie...

Zgoda Matti. Ale ile trzeba czekać? Moim zdaniem dłużej niż na upadek ZSRR a to by oznaczało jeszcze minimum pół wieku… Dużo.
A wyrzucenie Greków tylko by im dobrze zrobiło.

friducha napisał(a):....Popraw mnie jeżeli się mylę, ale zdaje się, że zarówno jeżeli chodzi o unię walutową jak i samą UE niestety w traktatach nie przewidziano żadnej ścieżki wyjścia. I to jest chyba głównym problemem. Z drugiej strony gdyby taka ścieżka istniała to prędzej skorzystałyby z niej Niemcy czy Francja zmęczone dojeniem niż "uciśnieni" Grecy :lol: Jakoś jestem dziwnie spokojna, że w żadnym referendum Grecy nie opowiedzieliby się teraz za wyjściem z UE.
matti napisał(a):Greków nie trzeba wyrzucać z UE bo ta chora organizacja stworzona na wzór ZSRR sama padnie...

Może padnie, a może nie. Jeżeli nie będzie interweniować to zagrożenie upadkiem staje się bardziej realne. W przeciwieństwie do Ciebie matti, miałam okazję dorastać w tzw. demoludzie i mam porównanie. I zapewniam Cię, że różnicę widzę na każdym kroku, a podobieństw nijak się dopatrzeć nie mogę.

No ścieżki nie ma. Można by ją znaleźć ale "grupa tworząca władzę" się do tego nie przyzna.
Padnie, padnie, Friduszko. Tylko niestety to potrwa i zapłacą za to nasze wnuki. A w sumie to niby dlaczego mają mieć lepiej, przecież i tak standard życia pewnie gówniarze będą mieli lepszy, czyż nie?...
friducha napisał(a):...Poza tym nie jest do końca prawdą, że chleb nie jest dotowany. Ubogie rodziny często korzystają porzez MOPS-y z dopłat do posiłków więc argument kompletnie nietrafiony...

Wyrwane z kontekstu i na marginesie: skoro całe rolnictwo jest w UE dotowane to nie ma możliwości (niestety), żeby "chlebek" nie był co najmniej pośrednio dotowany.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez ssonicsl » 26 Paź 2011 10:12

RakuNH napisał(a):To dlaczego biedniejsi muszą płacić tyle samo za chleb? Nie jest to żadne wyzwanie logistyczne a żeby płacili proporcjonalnie do swoich zarobków. Świat byłby piękniejszy ;)

Byłoby to nie lada wyzwanie pod względem logistycznym. Bo niby jak to miałoby wyglądać? Aby kupić chleb ktoś musiałby z PITem do Biedronki wchodzić, a pani na kasie by musiała sprawdzać jaka się ulga należy i czy PIT jest prawdziwy i czy jest to PIT tejże osoby? A dziecko na jakiej podstawie by kupowało? Też z PITem mamy i taty? A jak się rozliczają z osobna? To którego?
Poza tym jak wspomniała friducha są różne chleby i bułki (np te tanie tescowe puste w środku :lol: ) w różnych cenach i każdy kupuje taki jak mu się podoba (a czasami taki na jaki go stać). To samo dotyczy wszelkich innych rzeczy, np. ubrań.
Jeszcze raz w takim razie pytam. Dlaczego nie postulujecie o równe płace dla każdego (śmierdzi komuną, nie ;) )
Janko10 napisał(a):Po pierwsze nie wierz w propagandę

Hmm ... a które to propaganda i jak ją rozróżniać. Któż pozna cóż jest propagandą a cóż nie? Jeżeli psychiatra podaje mi pewne dane, czy też naukowiec badający zachowania zwierząt dlaczego ja, osoba która się tym nie zajmuje mam mu nie wierzyć?
Janko10 napisał(a):a po drugie czy myślałeś, że homosiowość jest zastrzeżona dla człowieka?

Ja nie, ale jest spora grupa osób, która tak właśnie uważa. I jest to jednym z argumentów, że homoseksualizm jest czymś nienaturalnym, występującym jedynie u ludzi.
Janko10 napisał(a):Chyba, że uważasz, że to dowód na 10% w homo sapiens? No to zapytam co ma owca do człowieka i jak tych homosiowych baranów policzono? Zwierzali się?... A u mrówków to ile homosiów?

Nie dowód, ale przykład, że człowiek bynajmniej nie jest niczym wyjątkowym. Jak liczono? Nie wiem, nie znam się. Domyślam się, że w taki sam sposób w jaki bada się inne zachowania zwierząt typu przywiązanie do stada, czy zachowania godowe.
Janko10 napisał(a):Oczywiście mogę napisać. Nie jest to bardziej skąp likowane niż podanie o zasiłek czy o wydanie paszportu, o zameldowaniu już nie wspomnę… Ale jeśli chodzi o poprawność formalną to się na forum nie da. Skoro jesteś znawcą tematu to wiesz, że albo odręcznie albo notarialnie albo „ze świadkami”. Na papierze toaletowym się da, w toalecie na ścianie własnym gównem za przeproszeniem też, ale w Internecie nie. Stwierdzam fakt, nie oceniam.
Ale może napiszę ten testament sieciowy… Friduszce bym coś zostawił może… :o
Zachowek jest debilny, bo nie pozwala mi w prosty sposób przekazać mojego majątku komu chcę. Oczywiście wszystko da się zrobić w sposób skomplikowany. Ale to już problem dla zwykłego zjadacza chleba.

Nie nie chodziło mi abyś napisał swój testament. Tylko fikcyjny wyimaginowany. Typu mam dwa domy, 4 samochody, gitarę i 500 tys zł na koncie. Po prostu większość osób (które tego jeszcze nie robiły) myśli tak, dom i samochód dla żony, 2 następne dla córki, 4 dla brata, gitara dla friduchy ;) , a kasa dla PZBiath. I to wtedy jest źle.
I nie nie jestem znawcą tematu. Ja z prawem spadkowym nie miałem wiele do czynienia.
EDIT: Ha. Właśnie zmieniły się przepisy odnośnie testamentów (23 październik). Wprowadzono zapis windykacyjny, który faktycznie ułatwia życie i można przekazywać poszczególne rzeczy konkretnym osobom, ale tylko przed notariuszem (testament notarialny).
Janko10 napisał(a):To akurat możliwe.

Tak. Po dłuższej chwili stwierdzam, że faktycznie mogło to być przyczyną, ale tylko jedną z wielu ;)
ssonicsl
Kadra A

Postprzez friducha » 26 Paź 2011 11:12

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:45, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 26 Paź 2011 21:05

friducha[quote="Janko napisał(a):Po pierwsze nie wierz w propagandę a po drugie czy myślałeś, że homosiowość jest zastrzeżona dla człowieka? Chyba, że uważasz, że to dowód na 10% w homo sapiens? No to zapytam co ma owca do człowieka i jak tych homosiowych baranów policzono? Zwierzali się?... A u mrówków to ile homosiów?.
Myślę, że całkiem podobne argumenty stosowano wobec Kopernika i Galileusza :lol: Ciekawam Janko czy nadal uważasz, że ziemia jest płaska? A badania porównawcze przeprowadza się głównie na ssakach naczelnych, najczęściej szympansach.
A akurat na mrówkach możnaby udowodnić "naturalność" świata jak w "Seksmisji": W mrowisku po pierwsze rządzą baby. Isnieją podatki- bo jak inaczej nazwać karmienie królowej i wspólne budowanie mrowiska? Osobniki męskie żyją jeden sezon i do piachu :lol:

Zarzucam nowy temat: okropne trzęsienie ziemi w Turcji, a rząd tego kraju nie życzy sobie pomocy międzynarodowej :o Czyżby powodem był fakt, że katastrofa dotknęła głównie Kurdów?

Bardzo śmieszne... Możliwe, że moją wypowiedź można było opatrznie zrozumieć, ale bez przesady... Oczywiście wpuszczenie Janka w ciemnogród wywołałoby Twój szczery aplauz.
Dla wyjaśnienia:
1. Propaganda - chodziło mi o twierdzenie, że 50% rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci, nie o homosiowe barany. 50% to totalna bzdura. Przede wszystkim każdy sobie może zdefiniować normę i jednemu wyjdzie, że 1 % się nie nadaje a drugiemu, że 99%. Oczywiście pewnie np. rodzic który w swoim życiu dał choć raz dziecku klapsa jest już na czarnej liście. I mamy już w tym momencie pewnie te 50% albo i więcej.
2. W homosiowe barany jak najbardziej wierzę.
3. Nie do końca zrozumiałem ssonicsla co chciał zasugerować/powiedzieć, stąd seria może nieskoordynowanych pytań. Broń Boże nie argumentów, jak piszesz.
4. Jestem naprawdę ciekawy jak się liczy homosiów wśród baranów. Musi to być trudne i pewnie można naciągnąć wyniki badań w zależności od oczekiwanego wyniku.
5. Z doświadczenia wiem jak niby tacy sami fachowcy wydają sprzeczne opinie. Znam też sprzeczne badania naukowe. Dlatego mam dystans i ograniczone zaufanie do badań kiedy ktoś może mieć w tym interes. Szczególnie w tematach typu adopcja dzieci przez homosiów czy też udowadnianie homosiowej normalności czy też nie.
6. Po co wprowadzasz tu jeszcze jakieś badania na ssakach naczelnych to już nie mam pojęcia...

Nie wiem co Ty tak naprawdę wiesz o mrówkach ale:
1. Naturalność Świata jak w Seksmisji?... No chyba, że nie o tym samym filmie myślimy...
2. W mrowiskach doszukujesz się analogii do istnienia podatków? Podziwiam szczerze, ty je chyba lubisz i chcesz je wszędzie widzieć. Królową się karmi dla podtrzymania gatunku. Gdzie tu podatki to nie wiem... To, że społeczeństwo musi współpracować aby przetrwać to jasne ale porównanie z podatkami? W ten sposób każde współdziałanie musiałoby się kojarzyć z podatkami... Jasny gwint... Sex i podatki... Brrrr... Fuj. Daj spokój.

Co do trzęsienia w Turcji: a może po prostu ta pomoc jest zbędna. Dopuszczasz taką możliwość?
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 27 Paź 2011 08:16

Sam mam mieszane odczucia co do tej adopcji ale to całe bicie piany wokół tego problemu. W rzeczywistości dotyczyć będzie takiego marginesu społecznego bo nie wierzę że nagle pary gejowskie masowo rzucą się adoptować dzieci. Pewnie, że nawet krzywda jednego dziecka to za wiele ale przecież można ten margines tak kontrolować , wziąć pod taką lupę psychologów dziecięcych i diabli wiedzą kogo. Argumenty za: Skoro pary hetero potrafią wychować geja to w drugą stronę też można. No i koronny to wszystko lepsze niż dom dziecka. Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.
Co do Turcji to możesz Janko mież rację ale Turcja pomijając ostatnią katastrofę nie gra na tych terenach w otwarte karty. Już wcześniej nie wpuszczano niezależnych dziennikarzy na te tereny czy instytucje pozarządowe.
Przepraszam za literówkę ale wysiadł ten przycisk u góry po prawej stronie z tą strzałką w lewo i nie mogę nic skorygować. Muszę tu wezwać jakąś "złotą rączkę"
A wy oczywiście dyskutujcie dalej . Czytam z uwagą i robi się co raz ciekawiej. Barany, mrówki, szympanse..... :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 27 Paź 2011 12:49

Janko10 napisał(a):1. Propaganda - chodziło mi o twierdzenie, że 50% rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci, nie o homosiowe barany. 50% to totalna bzdura. Przede wszystkim każdy sobie może zdefiniować normę i jednemu wyjdzie, że 1 % się nie nadaje a drugiemu, że 99%. Oczywiście pewnie np. rodzic który w swoim życiu dał choć raz dziecku klapsa jest już na czarnej liście. I mamy już w tym momencie pewnie te 50% albo i więcej

Moment, moment, to co opisałeś powyżej to jest według Ciebie propaganda? Różne wyniki badań z powodu różnych kryteriów przyjętych przez badających to jest niby propaganda? Z takim postawieniem sprawy zgodzić się nie mogę i zapewne do żadnego consensusu nie dojdziemy. A i zdaje mi się, że klaps to za mało aby się na "czarną listę" dostać. Bo 50% da klapsa, a np. 33% będzie miało swoje dziecko w głębokim poważaniu. To ile wtedy byłoby tych złych rodziców?

Janko10 napisał(a):3. Nie do końca zrozumiałem ssonicsla co chciał zasugerować/powiedzieć, stąd seria może nieskoordynowanych pytań. Broń Boże nie argumentów, jak piszesz.

Ale to było z mojej strony ogólne sformułowanie i bynajmniej nie kierowane do Ciebie, mój drogi Janko.

Janko10 napisał(a):4. Jestem naprawdę ciekawy jak się liczy homosiów wśród baranów. Musi to być trudne i pewnie można naciągnąć wyniki badań w zależności od oczekiwanego wyniku.

Może czekają, patrzą i liczą ile razy baran drugiego barana...

Janko10 napisał(a):5. Z doświadczenia wiem jak niby tacy sami fachowcy wydają sprzeczne opinie. Znam też sprzeczne badania naukowe.

Jasne, że wydają, np w kwestii aspartamu (taki środek chemiczny dodawany np. do gum do żucia) i jego oddziaływania (wywoływania) na guza mózgu, czy też astmy u sportowców (chyba nie otworzyłem na nowo tej puszki pandory ;)). Cały czas czytam sprzeczne wyniki (dziwnym trafem te broniące pojawiają się zawsze po tych oskarżających).

Janko10 napisał(a):Dlatego mam dystans i ograniczone zaufanie do badań kiedy ktoś może mieć w tym interes. Szczególnie w tematach typu adopcja dzieci przez homosiów czy też udowadnianie homosiowej normalności czy też nie

Prawie zawsze, o ile nie zawsze ktoś ma interes przeprowadzanych badaniach. Przecież naukowcy nie pracują za darmo. Najczęściej ktoś im przeprowadzenie takowych badań zleca.
Co do adopcji dzieci przez "homosiów". A czy istnieją jakieś badania stwierdzające, że wychowane w ten sposób brzdące będą miały jakieś defekty psychiczne/zdrowotne/itd.?

Janko10 napisał(a):6. Po co wprowadzasz tu jeszcze jakieś badania na ssakach naczelnych to już nie mam pojęcia...

Nie wiem czy to do mnie czy do friduchy, ale jeszcze raz powtórzę.
W społeczeństwie (nie jest to kierowane do Ciebie, Janko) wciąż istnieje głębokie przekonanie, że homoseksualizm jest chorobą wyłącznie dotykającą człowieka i wysuwany z tego jest wniosek, iż homoseksualizm jest czymś nienaturalnym i nie występującym w przyrodzie, gdyż jest schorzeniem wyłącznie ludzkim. Tylko tyle i aż tyle.

figaro56 napisał(a):Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.

Tak to na pewno by się działo, nie ma się co oszukiwać. Tylko czy przed nietolerancją należy ustępować? Myślę, że z czasem, pewnie długim, i nastawienie w społeczeństwie by się zmieniło. Oczywiście nie da się pewnych zjawisk wyeliminować w 100% (przecież wciąż od groma mamy rasistów), ale nie można nie próbować.

Co do Turcji to pewnie wszyscy macie racje. Raz, że logistyczne zorganizowanie akcji ratunkowej na takich terenach nie byłoby zbyt łatwe i pewnie zajęłoby sporo czasu, dwa to może i faktycznie nie jest potrzebne. Z drugiej strony to są Kurdowie i nie da się o polityce, ot tak zapomnieć, w dodatku po ostatnich atakach Kurdów. A nawet jeśli polityka nie ma tu nic do rzeczy, to gdzieś tam w powietrzu i tak ją czuć.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 27 Paź 2011 13:01

figaro56 napisał(a):Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.

Na tej samej zasadzie można obawiać się reakcji dzieci na osobnika z rodzin mieszanych. Ale nie można zabronić białej kobiecie pójść do łóżka z Murzynem ;)

Ja powiem tak: jestem sobie w stanie wyobrazić, że pochodzę z mieszanej rodziny i staje się to elementem mojej tożsamości, a nawet jakiejś dumy, ewentualna nietolerancja otoczenia tylko kształtowałaby i umacniała charakter. Ba, jestem sobie w stanie wyobrazić, że elementem mojej tożsamości jest taka, a nie inna orientacja seksualna czy seksualność w ogólności. Natomiast gdybym był wychowany przez rodziców homoseksualnych - nie wiem, raczej odpychałbym to od siebie, wstydził się. Czy to już homofobia? Pewnie, zdaniem homo-bojowników, tak. Myślę jednak, że niewielu bez obłudy i z ręką na sercu może powiedzieć, że nie miałoby nic przeciwko takiej sytuacji.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez friducha » 27 Paź 2011 13:14

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:46, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Zann » 28 Paź 2011 11:46

;)
Ostatnio edytowany przez Zann, 15 Lis 2011 00:16, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 28 Paź 2011 16:46

ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):1. Propaganda - chodziło mi o twierdzenie, że 50% rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci, nie o homosiowe barany. 50% to totalna bzdura. Przede wszystkim każdy sobie może zdefiniować normę i jednemu wyjdzie, że 1 % się nie nadaje a drugiemu, że 99%. Oczywiście pewnie np. rodzic który w swoim życiu dał choć raz dziecku klapsa jest już na czarnej liście. I mamy już w tym momencie pewnie te 50% albo i więcej

Moment, moment, to co opisałeś powyżej to jest według Ciebie propaganda? Różne wyniki badań z powodu różnych kryteriów przyjętych przez badających to jest niby propaganda? Z takim postawieniem sprawy zgodzić się nie mogę i zapewne do żadnego consensusu nie dojdziemy. A i zdaje mi się, że klaps to za mało aby się na "czarną listę" dostać. Bo 50% da klapsa, a np. 33% będzie miało swoje dziecko w głębokim poważaniu. To ile wtedy byłoby tych złych rodziców?
...

Propagandą nazywam twierdzenie, że aż 50% rodziców się nie nadaje do wychowywania dzieci. Tylko tyle.
Różne wyniki badań oczywiście są często normalne ale nie w przypadku kiedy ktoś dobiera kryteria tak aby wyszedł mu wynik. I tak moim zdaniem musiało być w tym przypadku.
ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):3. Nie do końca zrozumiałem ssonicsla co chciał zasugerować/powiedzieć, stąd seria może nieskoordynowanych pytań. Broń Boże nie argumentów, jak piszesz.
Ale to było z mojej strony ogólne sformułowanie i bynajmniej nie kierowane do Ciebie, mój drogi Janko.

Ale ja to rozumiem i chyba nie masz pretensji, że się odnoszę również do Twoich ogólnych sformułowań, mój drogi Ssonicsl. ;)
friducha napisał(a):
Janko10 napisał(a):6. Po co wprowadzasz tu jeszcze jakieś badania na ssakach naczelnych to już nie mam pojęcia...

Janko, może faktycznie niezbyt jasno się wyraziłam, ale chciałam w ten sposób pokazać, że badania ile jest homoseksualnych mrówek nie mają jakiejkolwiek wartości dla rozpatrywania "naturalności" występowania osobników homoseksualnych wśród ludzi. W takich celach (porównawczych) obserwuje się właśnie społeczności szympansów i innych naczelnych jako najbardziej do człowieka zbliżonych genetycznie...

To całe udowadnianie czy zaprzeczanie "naturalności" homoseksualności na przykładzie zwierząt jest moim zdaniem bez sensu. Jakie to ma znaczenie czy zwierzątka to mają czy nie... A, że mają to dla mnie fakt.
Wracam chyba do dyskusji do której to forum zostało powołane dość mam homosiowych dyskusji. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 28 Paź 2011 16:53

figaro56 napisał(a): Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.

A nie obawiasz się rodzin "homofilów"? Poza tym tolerancja jest teraz jakoś absurdalnie tłumaczona. Niemcy tolerowali muzułmanów i tam gdzie się rozpanoszyli to teraz niemaszki zbierają cięgi. O to chodzi w tej tolerancji? Mix kulturowy to jakiś lewacki wymysł, który nie ma racji bytu. To jest dopiero utopia.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 28 Paź 2011 17:36

Czego ty się obawiasz Raku? Jak się geje mają rozpanoszyć jak muzułmanie w Niemczech? Raz ich będzie więcej a raz mniej ale nigdy nie będzie ich więcej jak te kilka procent. Co to homoseksualiści jakiś gatunek inwazyjny czy choroba zakaźna. A polityka multikulti poniosła porażkę. To prawda i sama Merkel to powiedziała.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 28 Paź 2011 17:55

Tu chodzi mi o sam lewicowy zamysł, gdzie większość ma podporządkować się mniejszości. Nigdy nie wiadomo co by było gdyby, a nóż homoseksualizm by się właśnie rozpanoszył. Rozpanoszenie nie musi iść w parze z jakimś nadzwyczajnym przyrostem.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 28 Paź 2011 19:38

Musisz doprecyzować ten termin "rozpanoszenie" bo nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. Co według tego terminu homoseksualiści mieliby robić?
Nawet gdyby ten procent osób homoseksualnych wzrastał to i tak nie mamy na to żadnego wpływu. To nie jest religia ani przekonania polityczne to nie jest coś co człowiek wybiera. Gdybyśmy nawet ulegli tej chorej ideologii faszystowskiej i rozpoczęli eksterminację, wybili wszystkich gejów na Ziemi to wraz z kolejnym rocznikiem osiągającym dojrzałość seksuaalną jakiś tam procent populacji będzie nadal homoseksualna. Jak pisałem to nie gatunek inwazyjny ja k na ten przykład szczur wędrowny. Gdybyś wybił wszystkie szczury na ziemi to gatunek by znikł. Ani lewicowi homofile jak ich nazywasz ani prawicowe homofoby nie są w stanie wpłynąć na ich liczebność i gejów będzie tyle ile ma być według natury.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 28 Paź 2011 21:46

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 28 Paź 2011 21:57

Ty już wcześniej przekroczyłaś ten poziom ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 29 Paź 2011 10:36

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 29 Paź 2011 13:28

Nadal czekam aż Raku określi co kryje się za tym terminem "rozpanoszenie". Odnoszę wrażenie, że ty Raku się po prostu ich boisz. Pytanie tylko czego z ich strony tak się obawiasz? Może tego, że jakaś tęczowa ekipa się skrzyknie i zrobi wjazd na twój ukochany Hutnik? :lol: :lol: Myślisz, że jak będziemy szli ulicą to geje bedą za nami gwizdać? :lol: Robić niestosowne propozycje czy wręcz molestować. To ostatnie być może przydałoby się kilku zatwardziałym męskim szowinistom szowinistom (przepraszam nadal nie mogę kasować) chociaż przez chwilę poczuliby to co kobiety znosiły latami. No tak a my cały czas o gejach a co z kobietami i lesbijkami. Nie dosyć, że muszą to znosić z naszej strony to jeszcze teraz w ramach panoszenia od innych kobiet. :D Może zapytamy Friduchę jak zareaguje na propozycję bara bara od innej kobiety? Odnoszę wrażenie jakby to kobiet nie dotyczyło i tylko te ////////////////"pedały" stoją kością w gardle.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 29 Paź 2011 14:05

Rozpanoszenie się to roszczenie sobie dodatkowych praw i doszukiwanie się we wszystkim dyskryminacji. Wole sobie nie wyobrażać jakby po jakimś czasie wyglądały ulicę :D Jak połączenie cyrku z zoo.

Nie wiem Figaro czy sobie zdajesz sprawę, ale ogólnie bliższe kontakty kobiet są w naszej kulturze normalne, dlatego też niektóre zachowania tak nie rażą. Ja rozumiem, że dla Ciebie nie ma różnicy czy dwie kobiet lub dwaj mężczyźni idą razem do toalety, ale wbrew lewicowej nauce są istotne różnice między obiema płciami i pewne zachowania są inaczej postrzegane. To co sobie Friducha będzie robić w domu i z kim to już nie mój interes. Cały czas mówimy o adopcji dzieci i o pewnych zasadach kultury w miejscach publicznych, który dotyczą także par hetero.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości