figaro56 napisał(a):Janko- napisałeś, ze Grecy nie wyginęli ale upadli. Podejrzewasz, że bankructwo Grecji ma jednak jakiś związek z promocją homoseksualizmu sprzed wieków?![]()
.......Syn twierdzi, że przy tym nastawieniu greckiego społeczeństwa wszelka pomoc to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
ssonicsl napisał(a):Janko10 napisał(a): ssonicsl napisał(a):
Janko10 napisał(a):Widzisz coś w tym złego?
Tak.
A co np.?
Bo jest to hmm... niesprawiedliwe? Równy procent od wszystkich tak, równa kwota nie. A dlaczego brak propozycji aby wszyscy dostawali taką samą pensje, bez względu na wykonywaną pracę, jej jakość i długość? Bo to też byłoby niesprawiedliwe. Wiem. Sprawiedliwość społeczna jest dość (bardzo) nieostrym pojęciem, ale to jej nie dyskredytuje...
ssonicsl napisał(a):Co do osób homoseksualnych. Naprawdę co Wam oni przeszkadzają? Skąd ten strach? ...
ssonicsl napisał(a):...Na wykładach z psychiatrii sądowej dowiedziałem się, że 50% aktualnych rodziców NIGDY nimi nie powinno zostać, bo się do tego nie nadają. ...
Kiedyś również przeczytałem(chyba w Newsweeku), że z przeprowadzonych badań wyszło iż około 10% baranów jest się homo. Ciekawe prawda.
ssonicsl napisał(a):Janko10 napisał(a):To samo jest z dziedziczeniem. Wystarczyłoby zmienić debilny przepis zachowku oraz zlikwidować podatek od spadku i problem mamy z głowy. A jeśli komuś się nie chciało napisać testamentu to jego problem.
A możesz tak dla przykładu napisać krótki (zmyślony rzecz jasna) testament, tu na forum. Jestem ciekaw czy dasz radę. Bo to nie jest takie proste jak się większości osób wydaje (chodzi mi o poprawność formalną). A i przepis o zachowku nie jest debilny....
ssonicsl napisał(a):Janko10 napisał(a):matti napisał(a):To zwyrodnienie społeczeństwa greckiego (jak również rzymskiego) spowodowało upadek tych państw. Grecja podniosła się w XIX wieku, a Rzym nigdy....
A co doprowadziło do upadku Państwo PapieskieTeż zwyrodnialstwo? ...
ssonicsl napisał(a):...Najważniejsza była jednak gospodarka. Zawsze jest....
ssonicsl napisał(a):Obecna Grecja to karykatura społeczeństwa i państwa. Raz daj ulge/przywilej/dotacje to wiedz jedno - po dobroci tego się zabrać już nie da. Greckie życie ponad stan, oszukiwanie państwa na lewo i prawo (my w tym też jesteśmy dobrzy) i samo państwo działające na zasadzie byle do jutro. W końcu pękło. Ponieważ Grecy nie chcę się zmienić to tu nawet bankructwo niczemu nie zaradzi. Najlepiej byłoby Grecję wyrzucić z strefy Euro i UE. To może wtedy mieszkańcy Hellady poszli by po rozum do głowy. A te wszystkie chore dodatki tak bronione przez Greków, to naprawdę ręce opadają...
matti napisał(a):Greków nie trzeba wyrzucać z UE bo ta chora organizacja stworzona na wzór ZSRR sama padnie...
friducha napisał(a):....Popraw mnie jeżeli się mylę, ale zdaje się, że zarówno jeżeli chodzi o unię walutową jak i samą UE niestety w traktatach nie przewidziano żadnej ścieżki wyjścia. I to jest chyba głównym problemem. Z drugiej strony gdyby taka ścieżka istniała to prędzej skorzystałyby z niej Niemcy czy Francja zmęczone dojeniem niż "uciśnieni" GrecyJakoś jestem dziwnie spokojna, że w żadnym referendum Grecy nie opowiedzieliby się teraz za wyjściem z UE.
matti napisał(a):Greków nie trzeba wyrzucać z UE bo ta chora organizacja stworzona na wzór ZSRR sama padnie...
Może padnie, a może nie. Jeżeli nie będzie interweniować to zagrożenie upadkiem staje się bardziej realne. W przeciwieństwie do Ciebie matti, miałam okazję dorastać w tzw. demoludzie i mam porównanie. I zapewniam Cię, że różnicę widzę na każdym kroku, a podobieństw nijak się dopatrzeć nie mogę.
friducha napisał(a):...Poza tym nie jest do końca prawdą, że chleb nie jest dotowany. Ubogie rodziny często korzystają porzez MOPS-y z dopłat do posiłków więc argument kompletnie nietrafiony...
RakuNH napisał(a):To dlaczego biedniejsi muszą płacić tyle samo za chleb? Nie jest to żadne wyzwanie logistyczne a żeby płacili proporcjonalnie do swoich zarobków. Świat byłby piękniejszy![]()
Janko10 napisał(a):Po pierwsze nie wierz w propagandę
Janko10 napisał(a):a po drugie czy myślałeś, że homosiowość jest zastrzeżona dla człowieka?
Janko10 napisał(a):Chyba, że uważasz, że to dowód na 10% w homo sapiens? No to zapytam co ma owca do człowieka i jak tych homosiowych baranów policzono? Zwierzali się?... A u mrówków to ile homosiów?
Janko10 napisał(a):Oczywiście mogę napisać. Nie jest to bardziej skąp likowane niż podanie o zasiłek czy o wydanie paszportu, o zameldowaniu już nie wspomnę… Ale jeśli chodzi o poprawność formalną to się na forum nie da. Skoro jesteś znawcą tematu to wiesz, że albo odręcznie albo notarialnie albo „ze świadkami”. Na papierze toaletowym się da, w toalecie na ścianie własnym gównem za przeproszeniem też, ale w Internecie nie. Stwierdzam fakt, nie oceniam.
Ale może napiszę ten testament sieciowy… Friduszce bym coś zostawił może…
Zachowek jest debilny, bo nie pozwala mi w prosty sposób przekazać mojego majątku komu chcę. Oczywiście wszystko da się zrobić w sposób skomplikowany. Ale to już problem dla zwykłego zjadacza chleba.
Janko10 napisał(a):To akurat możliwe.
friducha[quote="Janko napisał(a):Po pierwsze nie wierz w propagandę a po drugie czy myślałeś, że homosiowość jest zastrzeżona dla człowieka? Chyba, że uważasz, że to dowód na 10% w homo sapiens? No to zapytam co ma owca do człowieka i jak tych homosiowych baranów policzono? Zwierzali się?... A u mrówków to ile homosiów?.
Myślę, że całkiem podobne argumenty stosowano wobec Kopernika i GalileuszaCiekawam Janko czy nadal uważasz, że ziemia jest płaska? A badania porównawcze przeprowadza się głównie na ssakach naczelnych, najczęściej szympansach.
A akurat na mrówkach możnaby udowodnić "naturalność" świata jak w "Seksmisji": W mrowisku po pierwsze rządzą baby. Isnieją podatki- bo jak inaczej nazwać karmienie królowej i wspólne budowanie mrowiska? Osobniki męskie żyją jeden sezon i do piachu![]()
Zarzucam nowy temat: okropne trzęsienie ziemi w Turcji, a rząd tego kraju nie życzy sobie pomocy międzynarodowejCzyżby powodem był fakt, że katastrofa dotknęła głównie Kurdów?
Janko10 napisał(a):1. Propaganda - chodziło mi o twierdzenie, że 50% rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci, nie o homosiowe barany. 50% to totalna bzdura. Przede wszystkim każdy sobie może zdefiniować normę i jednemu wyjdzie, że 1 % się nie nadaje a drugiemu, że 99%. Oczywiście pewnie np. rodzic który w swoim życiu dał choć raz dziecku klapsa jest już na czarnej liście. I mamy już w tym momencie pewnie te 50% albo i więcej
Janko10 napisał(a):3. Nie do końca zrozumiałem ssonicsla co chciał zasugerować/powiedzieć, stąd seria może nieskoordynowanych pytań. Broń Boże nie argumentów, jak piszesz.
Janko10 napisał(a):4. Jestem naprawdę ciekawy jak się liczy homosiów wśród baranów. Musi to być trudne i pewnie można naciągnąć wyniki badań w zależności od oczekiwanego wyniku.
Janko10 napisał(a):5. Z doświadczenia wiem jak niby tacy sami fachowcy wydają sprzeczne opinie. Znam też sprzeczne badania naukowe.
Janko10 napisał(a):Dlatego mam dystans i ograniczone zaufanie do badań kiedy ktoś może mieć w tym interes. Szczególnie w tematach typu adopcja dzieci przez homosiów czy też udowadnianie homosiowej normalności czy też nie
Janko10 napisał(a):6. Po co wprowadzasz tu jeszcze jakieś badania na ssakach naczelnych to już nie mam pojęcia...
figaro56 napisał(a):Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.
figaro56 napisał(a):Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.
ssonicsl napisał(a):Janko10 napisał(a):1. Propaganda - chodziło mi o twierdzenie, że 50% rodziców nie nadaje się do wychowywania dzieci, nie o homosiowe barany. 50% to totalna bzdura. Przede wszystkim każdy sobie może zdefiniować normę i jednemu wyjdzie, że 1 % się nie nadaje a drugiemu, że 99%. Oczywiście pewnie np. rodzic który w swoim życiu dał choć raz dziecku klapsa jest już na czarnej liście. I mamy już w tym momencie pewnie te 50% albo i więcej
Moment, moment, to co opisałeś powyżej to jest według Ciebie propaganda? Różne wyniki badań z powodu różnych kryteriów przyjętych przez badających to jest niby propaganda? Z takim postawieniem sprawy zgodzić się nie mogę i zapewne do żadnego consensusu nie dojdziemy. A i zdaje mi się, że klaps to za mało aby się na "czarną listę" dostać. Bo 50% da klapsa, a np. 33% będzie miało swoje dziecko w głębokim poważaniu. To ile wtedy byłoby tych złych rodziców?
...
ssonicsl napisał(a):Janko10 napisał(a):3. Nie do końca zrozumiałem ssonicsla co chciał zasugerować/powiedzieć, stąd seria może nieskoordynowanych pytań. Broń Boże nie argumentów, jak piszesz.
Ale to było z mojej strony ogólne sformułowanie i bynajmniej nie kierowane do Ciebie, mój drogi Janko.
friducha napisał(a):Janko10 napisał(a):6. Po co wprowadzasz tu jeszcze jakieś badania na ssakach naczelnych to już nie mam pojęcia...
Janko, może faktycznie niezbyt jasno się wyraziłam, ale chciałam w ten sposób pokazać, że badania ile jest homoseksualnych mrówek nie mają jakiejkolwiek wartości dla rozpatrywania "naturalności" występowania osobników homoseksualnych wśród ludzi. W takich celach (porównawczych) obserwuje się właśnie społeczności szympansów i innych naczelnych jako najbardziej do człowieka zbliżonych genetycznie...
figaro56 napisał(a): Jedyne czego się obawiam to reakcji innych dzieci wychowanych w homofobii a dzieci potrafią być okrutne.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości