Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez karlos » 07 Lut 2011 22:48

http://www.wykop.pl/ramka/618159/wegier ... -przyklad/
NIe do końca zgadzam się ze wszystkimi reformami, gdyż moim zdaniem np. OFE nie powinno być nacjonalizowane, lecz po prostu zreformowane, ponadto też nie jestem zwolennikiem podatku liniowego.
I wiem też, że Węgry Orbana sobie poradzą, bo ich premier ma to coś, czego niektórym zdecydowanie brak. On ma po prostu jaja.

To zdanie mi się najbardziej podoba :lol: . W Polsce kogoś takiego brakuje, bo np. JKM mało kto traktuje poważnie, m.in. z powodu jego niektórych kontrowersyjnych wypowiedzi czy wyglądu, sposobu wypowiadania się.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez friducha » 07 Lut 2011 23:16

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:34, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 07 Lut 2011 23:39

friducha napisał(a):Co do OFE to szlag mnie trafia, że zamiast ograniczyć Funduszom możliwość pobierania złodziejskich opłat manipulacyjnych przewala się żywą kasę na konta w ZUS, który jest najwydajniejszą czarną dziurą w tym kosmosie i jest w stanie przerobić na nicość dowolną sumę pieniędzy :roll:

Już nie przesadzajmy z tym ZUS-em, oni może za to kilka nowoczesnych gmachów postawią 8-) , a pieniądze też nigdzie nie giną, tylko są wydawane na biężąco na obecne emerytury oraz na nadgodziny pracowników ZUS :lol: .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez friducha » 07 Lut 2011 23:49

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:34, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez albatros » 12 Mar 2011 10:21

Kadafi ma wiele szczęścia, media i opinia światowa zajęte są Japonią, a ten w Libii prowadzi szeroka ofensywę. Rebeliantom udało się zdobyć przychylność zachodu, a tu taka zmiana sytuacji.
Co do Japonii, to należy zdać sobie sprawę, jak ten kraj jest przygotowany do trzęsień ziemi. W innym rejonie przy 8,9 stopnia w skali Richtera nie zostałoby nic. Tu jednak straty są względnie ograniczone. Prawdziwe spustoszeniu zrobiły fale tsunami, szczególnie w nadmorskich terenach. Dochodzi jeszcze sprawa reaktorów jądrowych. Doniesienia nie są zbyt ciekawe, utracono kontrolę nad reaktorami, ewakuowano tysiące ludzi. Donoszą też o wybuchach.
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez matti » 13 Mar 2011 07:14

To co się wydarzyło w Japonii to potwierdzenie, że wystarczy trochę większe tąpnięcie i nasza planetka rozleci się. Za dużo tych katastrof na świecie ostatnio mamy.

Co do Libii to dobrze, że Kadafi pokonuje rebeliantów. Oddać władzę motłochowi i to jeszcze arabskiemu oznacza totalne rozbicie państwa i wojnę domową na najbliższe lata. Mam nadzieje, że dyktator się nie da i nie dopuścić Amerykanów i Żydów do złóż ropy.
matti
Kadra B

Postprzez matti » 13 Mar 2011 19:46

A tak przy okazji miło mi poinformować, że moje przewidywania z 2010 r. się spełniają. Ceny są olbrzymie i nadal rosną, Rząd zabrał się za rozbijanie systemu emerytalnego. Mam nadzieje, że wreszcie zmądrzejecie i jesienią zagłosujcie na poważnych ludzi... proponuję UPR, WiP, ONR, PiS
matti
Kadra B

Postprzez friducha » 13 Mar 2011 23:42

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:35, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 14 Mar 2011 18:45

Ależ oczywiście Friducho... Twój nierząd zapewne sprawi, że od 1.10.2011 r. moje stypendium będzie tylko wspomnieniem. Cóż taki kraj, ważne żeby wspierać hołotę olewającą wszystko i wszystkich. Przykro mi, że taka podstarzała osoba jak ty, która powinna mieć jakieś doświadczenie życiowe, też należy do tego grona "olewaczy".

A kloaka to ulubione słowo JKM. Ja użyłem go na tym forum może raz czy dwa
matti
Kadra B

Postprzez Kacpero221 » 24 Mar 2011 19:49

Pewnie już każdy wie (trudno nie wiedzieć - to "największe" wydarzenie ostatnich dni), że prezes PiS, chcąc utożsamić się z biednymi Polakami i pokazać innym partiom (szczególnie PO) jak jest drogo, zrobił zakupy w osiedlowym sklepiku. Nie wiem, czy specjalnie, ale zrobił te zakupy jak najdroższym kosztem (7,10zł za 10 jajek!) i zapłacił ponad 55 złotych. W konferencji prasowej po zakupach stwierdził, że "Biedronka to sklep dla najbiedniejszych". Dziękuję panie Jarosławie za ten komplement. Nie tylko moja rodzina robi tam zakupy, a ponad 40% Polaków - nawet Ci stosunkowo najbogatsi. Nie widzę, aby szlajali się tam żebracy i bezdomni.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Janko10 » 24 Mar 2011 21:24

Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez friducha » 24 Mar 2011 22:14

bye
Ostatnio edytowany przez friducha 21 Sie 2016 19:35, edytowano w sumie 2 razy
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 24 Mar 2011 22:44

friducha napisał(a):Post godny wyznawcy JKM.

A to jakaś sekta jest? ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 24 Mar 2011 23:41

Oczywiście Raku, to sekta. I to szkodliwa. :oops: :P
Ależ droga Friducho, ja oczywiście czytam bez zacietrzewienia. I widzę to tak, że wielki "liberał" Donek będzie wykorzystywał "narzędzia". Tyle, że to te "narzędzia" są źródłem problemu. "Niestety tak jest" i dlatego też "będę w tym gmerał jak inni"? To tak jak: będę kradł, bo inni kradną (tylko nie czepiaj się znowu, że komuś złodziejstwo zarzucam, przykład taki...).
Oczywiście nie wierzę w ten jego liberalizm ale zawsze tego typu wystąpienia pod publikę mnie irytują a w zasadzie to już teraz bardziej bawią. Jako wolnorynkowiec nie wierzę w regulowany rynek i te wszystkie "osłony", to chyba oczywiste. Jak już raczyłaś zauważyć, mam do tego prawo. A Ty masz prawo sobie wierzyć w "istniejące narzędzia" i tę "opłacalność" (w krótkim okresie co do opłacalności to nawet pewnie masz rację, tyle, że w tym przypadku opłacalność trzeba rozpatrywać w perspektywie pokoleń).
Kryzys subprime'ów (złośliwie: jak smakuje "b" ;) ) to nie jest dobre porównanie. Jedno z drugim ma związek jak piernik z wiatrakiem czyli powiedzmy luźny. Jak chcesz argumentów to sobie wygoogluj, rozpisywać się nie będę, bo takie sekciarskie argumenty to nie dla Ciebie. A jak się szuka winnego to spekulant jest tak samo dobry jak cyklista... Czy chociażby opozycjonista Jarosław. ;)
A miałem się w tym temacie nie udzielać... Te postanowienia... :lol:
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez friducha » 25 Mar 2011 11:22

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 19:35, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 25 Mar 2011 18:10

Znam tego JKM od początku lat 90. Miałem nawet okazję być na spotkaniu z nim w takim kameralnym gronie. Tak to niewątpliwie interesujący i nietuzinkowy rozmówca ale jedno mnie zastanawia. Ile w tym co on mówi jest pozy obliczonej na podtrzymanie zainteresowania sobą a na ile ten gość wierzy w to co mówi. Przecież takie androny można pleść zupełnie bezkarnie bo nigdzie nie znajdzie się kraj który wprowadzi je w życie. Już kiedyś jedni próbowali mi wmówić, że kiedyś będzie komunizm. Znikną pieniądze i każdy otrzyma to czego będzie potrzebował. Miał to być ustrój powszechnej szczęśliwości i tamci też pletli te banialuki z góry wiedząc, że to utopia i nigdzie nie będzie zastosowana. Kiedy pierwszy raz się tym zetknąłem to też byli tacy co w to uwierzyli. Problem w tym, że mieliśmy wtedy bodajże po 10 lat. Teraz tez słucham niektórych pomysłów JKM i się zastanawiam jak w to mogą uwierzyć dorośli ludzie. Podejrzewam, że człowiek o takim jak on ilorazie inteligencji też w to nie wierzy ale trzeba czymś słuchacza zainteresować i zszokować.
Daj sobie spokój Friducha niech tam Janko i Raku wierzą w to bezpodatkowe Eldorado gdzie miejsce baby przy garach a jak się będzie burzyć to zawsze można będzie ją zastrzelić wszak broń będzie pod ręką. Dotychczas traktowałem JKM jako taką ciekawostkę polityczną ale po jego ostatnich umizgach do piłkarskich kiboli i ONR-u jakoś mi zbrzydł.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 25 Mar 2011 19:31

bye
Ostatnio edytowany przez friducha 21 Sie 2016 19:36, edytowano w sumie 4 razy
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 25 Mar 2011 19:56

Zniknij z tego forum. Za dużo jadu... Sektą nazywasz zwolenników JKM? A kto cię do tego upoważnił? A swoje feministyczne dywagacje to nie wynoś na łamach tego forum gdyż tylko się kompromitujesz!
matti
Kadra B

Postprzez friducha » 25 Mar 2011 19:59

bye
Ostatnio edytowany przez friducha 21 Sie 2016 19:36, edytowano w sumie 2 razy
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 25 Mar 2011 20:02

A widzę, że moje wcześniejsze tezy o "podstarzałej kobiecie" były prawdziwe! Problemy z oczami? Cytowałem wypowiedź Janko? Chyba nie. Pisałem pod twoją, więc odnosi się to do ciebie :lol: :lol: :lol:
matti
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości