Wybory prezydenckie 2010

O wszystkim.

W II turze oddam głos na:

Jarosława Kaczyńskiego
11
22%
Jarosława Kaczyńskiego
11
22%
Bronisława Komorowskiego
14
28%
Bronisława Komorowskiego
14
28%

Razem głosów : 50

Re: Wybory prezydenckie 2010 - na kogo zagłosujesz?

Postprzez RakuNH » 18 Maj 2010 16:24

albatros napisał(a):Reszta to marionetki, bez osiągnięć, statyści na politycznej scenie.

Dla ścisłości. Kogo marionetką jest Korwin-Mikke ? :wink: Możesz oczywiście nie uważać go za polityka przez duże P, może być politykiem bez osiągnieć bo to kwestia osobista ale ciężko mi sobie uzmysłowić czyją jest marionetką skoro nikomu dupy nie liże :wink:

No i dla rozrywki. SHOW MUST GO ON! :lol: :lol:

http://www.youtube.com/user/PrawdziweOb ... eSWHcWm314
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez albatros » 18 Maj 2010 16:31

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:43, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 18 Maj 2010 16:41

Głosi takie poglądy jakie uważa za słuszne i nie zmienia swojego zdania nawet jeśli lepiej by było coś przemilczeć czym oczywiście traci poparcie. Nie wiem jak można tu wysnuć wniosek że jest marionetką czegokolwiek. Marionetkami są osoby które mówią to co jest aktualnie modne i wygodne.

Nie wiem też czepu widzisz tu gdziekolwiek jakąś utopie. Wielu zmian przecież by nie wprowadził bo co może prezydent ale ja nie widzę żadnego problemu w powolnym wprowadzaniu planowanych reform. Czy prywatyzacja służby zdrowia i zniesienie przymusowych ubezpieczeń to jakaś utopia? :shock: Nie uważam też żeby wprowadzenie kary śmierci i legalizacja broni była czymś utopijnym. Utopijny to jest socjalizm który zakłada że ludzie są tacy sami i człowieka trzeba prowadzić za rączkę.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez albatros » 18 Maj 2010 17:13

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:44, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 18 Maj 2010 17:27

Nie rozumiem. Czy aby startować w wyborach trzeba być politykiem? Polityka to nie jest pracą JKM i nie uzyskuje z niej żadnych korzyści finansowych. Utrzymuje się z publicystki więc jest publicystom i nie czerpie środków na kampanie z budżetu państwa więc nie widzę nic złego w jego kandydowaniu. Motorniczy też się może zgłosić do wyborów i nie musi być politykiem. Czy Twoim zdaniem Kononowicz to polityk? Jest to rolnik któremu się nudziło :D

Fajna definicja marionetki. Czy jeśli ktoś nie jest populistą to jest marionetką? :shock:

To jaki pomysł mają partie socjalistyczne? Dalsze zadłużanie się jest sposobem na ratunek?
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 18 Maj 2010 22:03

Raku nie wiem po co zakładałeś ten temat skoro niektórzy już wyzwali połowę Polaków...którzy nie głosują tak jak oni. Trochę tolerancji... :( Jak widać polityka dzieli ludzi, a przecież nie warta jest funta kłaków. Radzę trochę wyluzować.

Matti jak chcesz wiedzieć to nieuruchomienie rezerw budżetowych zahamowała w Polsce kryzys, o tym mówią wszyscy analitycy. Ale skoro idziemy tą drogą to dobrze, to rządy poprzedników to uczyniły, ale jednocześnie doprowadziły do jakże krytycznej sytuacji w Polsce (podobnej do tej z Korei Płn :lol: ), bo to przecież długi proceder (nie można zrujnować państwa przez 2 lata...). Najlepiej to co dobre przypisać tym dobrym, prawym i sprawiedliwym, a to co złe tym niedobrym z zębami wilczymi i Bóg wie jeszcze z czym.
Bez odbioru.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez matti » 19 Maj 2010 06:22

Ej Masha popatrz na deficyt i zadłużenie i zrozum wreszcie, że polityka bez reform stosowana przez PO doprowadzi nas do poziomu Korei Płn

No i właśnie warto by było wyluzować bo panowie z PO wyzywają ludzi. Lepiej niech zajmą się pomocą dla powodzian bo jak Tusk pojawi się na Podkarpaciu to może ktoś nie wytrzymać i... Bo jego kłamstwa z zeszłego roku niektórych doprowadziły do stanu rozpaczy.

Przy okazji trafił się kolejny pomysł PO. Dwie jedynki na koniec roku pozwolą na przejście do kolejnej klasy. Czyżby szukanie elektoratu w szkołach średnich?? Żal.pl
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez markos7207 » 19 Maj 2010 15:12

Obiecałem sobie nie pisać w tym wątku i w ogóle postanowiłem odpocząć od forum na jakiś czas(co nie znaczy że nie zaglądałem tu od czasu do czasu), ale "złamałem się" po niedzielnej prezentacji komitetu honorowego kandydata PO. A szalę przeważył pochwalny pean Mashy na temat osiągnięć rządu premiera "cudotwórcy" i "czego to nie mającego" komitetu :wink: .
Mówią że gdy Pan Bóg chce kogoś pokarać to mu najpierw rozum odbiera, w takim razie po występach panów Wajdy i Bartoszewskiego nie mam wątpliwości że Panu Bogu podpadli. Do "języka miłości" wesołego staruszka(ja mam na niego inne określenie ale nie będę ryzykował ostrzeżenia :wink: ), jak sam siebie określił, Bartoszewskiego zdążylem przywyknąć, ale po takim Wajdzie spodziewałem się minimum kultury i przyzwoitości, ale cóż, jak widać chamstwo i plugawy język są zarażliwe i stanowią standard w PO, czego przykładem są mistrzowie tego gatunku panowie Kutz, Niesiołowski i Palikot.
Dla mnie szokujące jest to że ludzie określani mianem autorytetów potrafią posługiwać się takim nienawistnym i agresywnym językiem pełnym epitetów i osobistych docinek względem osoby która przeżyła ogromną tragedię i na dodatek nie reagującą jak do tej pory na takie zaczepki. Być może to ich tak rozwściecza i irytuje... A wszystko pod jakże wymownym hasłem kampanii prezydenckiej "Zgoda buduje" :shock: . Mają specyficzne poczucie humoru, a zwłaszcza sam kandydat Bronisław :D . Na jego miejscu Poznań i Kraków omijałbym szerokim łukiem :lol:(Raku jak tam u Ciebie z tym wężem w kieszeni ? :wink: ) .
Liczę że nie zmienią taktyki bo to "woda na młyn" sztabu Jarosława Kaczyńskiego, kandydata który ma pewny mój głos.

Masha, komitet Komorowskiego owszem robi wrażenie i składa się w dużej części z ludzi szlachetnych którzy zrobili wiele dobrego dla Polski w różnych dziedzinach ale jest tam też grono które nie ma się czym chwalić, a niektórzy swoimi działaniami i wypowiedziami w ostatnich latach mocno nadwątlili swój wizerunek. Większość ludzi z tego komitetu jest tam za Komorowskim ale nie przeciw J. Kaczyńskiemu i raczej większość z nich została "skaperowana" niż sama zgłosiła się na ochotnika :wink:
Zdziwił mnie trochę fakt że tak barwnie opisałaś zasługi m.in. panów Wajdy i Bartoszewskiego ale nie zająknęłaś się ani słówkiem na temat ich najnowszych "występów", czyżby rzeczywiście skleroza ? :wink:
Laurkę z listą sukcesów PO odmalowałaś niczym rzecznik rządu tak że sam Jerzy Urban - mistrz propagandy sukcesu PRL, mógłby pozazdrościć(sorki za porównanie :wink: ). Ale masz prawo tak to widzieć tak jak ja mam prawo widzieć to zupełnie inaczej, bo dla mnie spolegliwość premiera Tuska na arenie międzynarodowej nie jest zaletą a wadą. Podobnie z sytuacją w kraju, nic nie robienie na krótką metę też czasem daje tymczasowe efekty ale w dłuższym okresie czasu przyjdzie za to zapłacić.
Z tą Irlandią to się udałaś :D . Chyba nie o to chodziło w zawołaniu bycia "drugą Irlandią"(kiedyś Wałęsa też twierdził że będziemy "drugą Japonią" :wink: ) aby tak jak tam i u nas było kilkunasto procentowe bezrobocie a PKB był na poziomie jednego procenta. Wskażniki miały być odwrotne, kilkunasto procentowe PKB i 1% bezrobocie. Ale co tam, ważna aby mieć odpowiedni PR i nawet mizerię gospodarczą można przedstawić jako wielki sukces byleby na odpowiednim tle to umieścić. Tylko że ja mam gdzieś tłumaczenie że gdzie indziej jest jeszcze gorzej. Skoro tam(czytaj na Zachodzie, w strefie euro, etc.) jest gorzej a u nas lepiej to dlaczego tam nadal lepiej zarabiają, jeżdzą lepszymi samochodami po o niebo lepszych autostradach(u nas ze świecą ich szukać), dlaczego rolnika niemieckiego czy francuskiego stać na zmianę sprzętu co kilka lat a mnie co kilkanaście ?
Pięknymi słowami nie przykryje się rzeczywistości. Uwierz mi jest wiele powodów do narzekań. I minimum obiektywizmu mile widziane :) .

Myślę że nieco długawy pościk jest usprawiedliwiony moją czasową absencją(nie mylić z abstynencją :lol: ).
Raku nie zatopiło Cię ? :wink:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 19 Maj 2010 21:20

http://www.wujekdobrarada.pl/2008/09/25/tvn-erewan/ -spójrzcie jak go kreują kreatury :evil:
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Maj 2010 21:52

Markos żyje i mam się dobrze (pomijając chorobę :evil: ) :wink: woda mi nie zagraża i jakby był koniec świata to prawdopodobnie mój blok będzie tonął jako ostatni w Krakowie :wink: Przynajmniej tak wynika z moich wyliczeń także jestem gotowy na koniec świata :wink:

Co do komitetu to ja już sprawę wyczerpałem i z moich informacji elektorat PO znacząco spadł w Krakowie :lol: Nie wiem jak w Szkocji :lol:

JKM od lat jest tak kreowany i nic z tym nie zrobisz. Wczoraj w szkle kontaktowym wyrwali z kontekstu 3 sekundową wypowiedź JKM kompletnie nie zrozumiałą i mieli ubaw. Dopiero po przerwie i kolejnym papalaniu (czyli 10 minut później) puścili całą wypowiedź i przyznali JKM trochę racji. Ile osób dotarło to dłuższej wypowiedzi tego nie wiem ale Ci co nie dotrwali mają JKM za debila bądź idiotę.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 19 Maj 2010 23:56

Rzecznik Donalda Tuska Masha pozdrawia rzecznika PiSu Mattiego i Markosa oraz rzecznika JKM Raku. Wszyscy żyjmy w zgodzie, miłujmy się by Polska była lepszym krajem niż jest teraz. Kurczę mam takie usposobienie do życia, no i może jestem naiwna, bo wierzę, że są tacy ludzie jak ja. Jakoś dałam się zaślepić panu Tuskowi, bywa, najwyżej spali mnie na stosie ojciec Rydzyk. Już więcej się nie wypowiadam, koniec. Lubię Was wszystkich, nie tak jak Lenę, ale zawsze :wink: Zero ładu i składu, ale tym postem daję do zrozumienia, że już mam dość polityki, pójdę głosować na Bronka...
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 20 Maj 2010 13:37

Droga Masho, też Cię lubię i szanuję Twoje poglądy. Mam wyrzuty sumienia za porównanie z Urbanem… Przepraszam, wybacz :oops: .
Niezależnie czy prezydentem zostanie Komorowski czy J. Kaczyński wybór Polaków należy zaakceptować bez względu na to czy jednym pasuje Bronek a innym Jarek. Prezydenta Polski można nie lubić lub się z nim nie zgadzać, można(a nawet trzeba) go krytykować ale POWINNO SIĘ GO SZANOWAĆ(co nie zawsze miało miejsce za kadencji zmarłego Prezydenta). Bez znaczenia powinien być fakt jak wygląda prezydent czy kandydat na ten urząd, jak wygląda jego żona i czy w ogóle ją ma.
Dla przykładu Pani Prezydent Litwy, Dalia Grybauskaite jest niezamężna, może więc w przypadku wygranej Jarosława Kaczyńskiego dało by się ich wyswatać i reaktywować unię polsko-litewską :lol: .

Po tragedii smoleńskiej styl i język uprawiania polityki miał być inny, dlatego teraz bardzo denerwują mnie słowa o jakiejś wojnie domowej którą trzeba za wszelką cenę wygrać, o psychopatach, nekrofilii, Rwandzie i Burundi jeśli nie wygra nasz kandydat, itp. Takie sprawdzanie wytrzymałości przeciwnika prędzej czy póżniej może faktycznie skończyć się totalną wojną, niekoniecznie na słowa.
I pisz nadal w tym wątku bo można się spierać byleby się nie obrażać :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 23 Maj 2010 12:54

....
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 09 Maj 2011 16:42, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 26 Maj 2010 20:16

Ja mam pytanko do 3 osób głosujących na Napieralskiego? Czym jest spowodowana wasza decyzja?

Mnie działania SLD śmieszą bo najchętniej zrobiliby wszystko za darmo tylko kto to będzie opłacał? Morawiecki i Ziętek to jeszcze lepsze wariaty ale tego tematu już nie chce poruszać bo pan Kornel przez 30 minut programu "młodzież Kontra..." nie powiedział nic poza wypowiedziami typu "pomożemy studentom bo to ciężka praca" i "musimy być razem" :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez matti » 28 Maj 2010 10:15

PiS chce za wszelką cenę doprowadzić do II tury wyborów w środku wakacji. Wierzy, że niska frekwencja wtedy będzie mu sprzyjać - mówi w wywiadzie dla dziennika "Polska The Times" Grzegorz Schetyna. - Dlatego zrobimy wszystko, by była tylko jedna tura - dodaje szef klubu Platformy Obywatelskiej. Zdaniem Schetyny "PiS to wciąż zaciśnięte z agresji zęby".

Schetyna zapewnia, że marszałek sejmu Bronisław Komorowski to "najlepszy kandydat dla Polski". W oczach Schetyny Komorowski ma charyzmę, "potrafi przekonać ludzi, jest odważny i ma dobre pomysły na prezydenturę". Ale marszałek sejmu "jest zbyt skromnym człowiekiem i często trudno jest to z niego wydobyć". A Jarosław Kaczyński? - Kaczyński nie jest od miesiąca w polskiej polityce. Znam go od bardzo dawna - ocenia Schetyna. I dodaje, że szef PiS to "polityk, który częściej niszczył, niż budował".

Zapytany jaka jest klasyczna twarz PiS, Schetyna wymienia Jacka Kurskiego, Joachima Brudzińskiego, Beatę Kempę, Marka Suskiego i samego Jarosława Kaczyńskiego. - Grymas i zaciśnięte zęby, agresja wobec wszystkich, którzy myślą inaczej niż PiS. I hasło, a raczej marzenie, że "ciemny lud to kupi" - mówi Schetyna. A klasyczna twarz polityka PO? Według Schetyny to "twarz uśmiechnięta, jak logo Platformy, pokazująca otwartość".

- Jak wygląda współpraca premier Donald Tusk - Jarosław Kaczyński, widzimy od wyborów w 2007 roku. Proszę mi podać przykład realnego wsparcia udzielonego przez PiS Jarosława Kaczyńskiego naszemu rządowi. Dobra współpraca nie polega na tym, że się mówi bardzo głośno o współpracy - ocenił Schetyna, zapytany o ewentualne zwycięstwo Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich.

Powodzenia życzę głosującym na zakłamane PO. Bo kto jak kto, ale agresją od 2 m-cy to kipi PO, tylko nikt nie wie skąd ta agresja?
matti
Kadra B

Postprzez figaro56 » 29 Maj 2010 07:32

Nie jestem wyborcą PO i zawsze uważałem, że ta partia to taki PIS w wersji light ale jak czytam wpisy naszego dyżurnego rusofoba, germanofoba i człowieka który nazywa Bjoergen dziwką a powodu posiadania nieślubnego dziecka to tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że wszystko lepsze niż PIS.
Niestety ale dobrze pamiętam rządy tej formacji i nigdy więcej tych oszołomów u sterów. Wybacz Matti ale mnie z twoimi poglądami i twojej formacji nie po drodze. Ten twój wódz Kaczyński przez cały czas żeruje w polityce na takich właśnie ludziach jak ty umiejętnie podsycając ich fobie. Mnie nie przeraża ani Niemiec ani Rosjanin ani gej bo co mnie do cholery obchodzi co dwoje dorosłych ludzi robi w sypialni. Powiem więcej, że Żyd i mason też nie powoduje u mnie napadów paniki. Chcę na prezydenta człowieka który poprowadzi kraj w XXI wiek a nie będzie go spychał do średniowiecza. Nawet te bajkowe wizje Korwina-Mikke są dla mnie bardziej do strawienia. Może tam komuś pamięć się wyzerowała ale ja aż za dobrze pamiętam rządy Kaczyńskiego i w żadną przemianę nie uwierzę. Wciskaj ten kit o miłości PIS-u komu możesz. Może jakiegoś naiwnego znajdziesz.
Jedną z wad Komorowskiego jest to że poluje na zwierzęta i tej jego pasji nie podzielam ale wolę Komorowskiego polującego na zwierzęta niż Kaczyńskiego polującego na ludzi.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez matti » 29 Maj 2010 11:27

Ehh Figaro i po jakiego te ataki?

Rusofobem nie jestem aczkolwiek uważam, że W.Putin jest mordercą i trzeba się trzymać od niego z daleko. Uważam też, że katastrofa z 10.04.2010r to wina Rosjan, ale jak było się już nie dowiemy bo po 1,5 m-cu wszystko jest już zafałszowane.

Germanofobem też nie jestem bo i dlaczego miałbym nim być.

A co do Bjoergen to moje zdanie na jej temat znacie i nie mam zamiaru wracać do tematu.
matti
Kadra B

Postprzez markos7207 » 30 Maj 2010 15:14

Figaro, czy Ty zawsze swoimi "politycznymi" wpisami musisz powodować u mnie skoki adrenaliny do sufitu ?
Nie rozumiem dlaczego na podstawie komentarzy Mattiego(bo on tu raczej robi antyreklame Kaczyńskiemu i jego partii stylem wypowiedzi, choć w wielu przypadkach trafnie ocenia sytuację) generalizujesz i utożsamiasz je z ogółem zwolenników PiS. Czy mam rozumieć że skoro Tobie nie przeszkadzaja Niemcy, Rosjanie, Żydzi, masoni czy geje to tym którzy popierają PiS to już jak najbardziej ? Nie wiem jak to wydedukowałeś ale ja nie zauważyłem w/w prześladowanych czy wytykanych palcami na ulicach z tą uwagą co do gejów że dla mnie są obojętni i ich toleruję ale nigdy nie zaakceptuję ich "stylu życia".
Jestem wyborcą PiS i niezauważyłem także by rządy tej partii doprowadziły Polskę do katastrofy gospodarczej czy politycznej no chyba że mam słabszą pamięć niż Ty, a to że nie byłem bardzo szczęśliwy z koalicji z panami Giertychem i Lepperem to inna sprawa ale czasem trzeba coś poświęcić gdy wcześniej prawie pewny koalicjant obraża sie bo to nie on wygrał...
Czy w takim razie skoro zamierzam głosować na J. Kaczyńskiego jestem oszołomem a każdy kto nie opluwa i nie szydzi z nigo a jeszcze odważy się zauważyć pozytywne strony PiS-u jest ksenofobem, zacofanym zaściankiem, moherem czy co tam jeszcze panu Bartoszewskiemu przyjdzie do głowy ? Za to reszta czyli "niepisowcy" to sami światli, otwarci, tolerancyjni, jednym słowem *Europejczycy* a nie jak tamci - jaskiniowcy ?
Nie wiem skąd u Ciebie ten nienawistny i agresywny ton Figaro gdy tylko przyjdzie Ci choćby wspomnieć o Kaczyńskim no i trudno Ci dogodzić, skoro ostry Kaczyński zły a łagodny jeszcze gorszy. Może bardziej odpowiada Ci "język miłości" jaki dał pokaz "pokojowo" nastawiony komitet honorowy Komorowskiego.
Ja tych którzy mają inne poglądu polityczne od moich nigdy nie mieszam z błotem, i czy to teraz za rządów PO czy wcześniej SLD mimo że nie utożsamiałem się z tymi rządami i oceniam je krytycznie nigdy nie użyłbym Twojego słownictwa.
Swoją drogą bardzo nurtuje mnie pytanie na kogo Ty głosujesz, Figaro skoro jak napisałeś masz poglądy lewicowe, nie jesteś wyborcą PO a w kilku postach w innym wątku wspomniałeś o solidarnościowym epizodzie i niechęci do "przewodniej siły narodu" :wink: .

PS. Nieślubne dziecko Bjørgen żyje jedynie w wyobrażni Mattiego.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 31 Maj 2010 20:09

Sam Markos musisz przyznać, że taki elektorat jak LPR i Samoobrony nie wymarł ani się na Marsa nie wyprowadził tylko prezes Kaczyński go przejął i ten moherowy również. Jeżeli go przejął to w jakiś tam sposób automatycznie staje się zakładnikiem poglądów głoszonych przez te ugrupowania i wierz mi, że od niektórych z tych opinii włos się na głowie jeży. Zapewniam cię, że poglądy naszego Mattiego to przy innych jakie wypowiadają zwolennicy Kaczyńskiego małe piki. No chyba, że ani przez moment nie myśli kandydat PIS-u na prezydenta ich postulatów spełniać a te głosy są potrzebne tylko do wyborczego zwycięstwa a w polityce będzie się wsłuchiwał tylko w tych rozsądniejszych wyborców jak Ty. To byłoby piękne bo w każdym kraju potrzebna mądra opozycja, która przecież ma realną szansę przejąć państwowe stery. Tylko to mrzonki i polityczna fatamorgana i uwierzyć w to może tylko jakiś Dyzio marzyciel bo następne wybory PIS przerżnie z kretesem jeżeli nie będzie realizował postulatów swego elektoratu. Mnie wizja jakiegoś katolicko- narodowego państwa o poglądach gospodarczych wręcz trącących komunizmem przeraża a taki elektorat popiera Kaczyńskiego.

ps. Jeśli nawet to nieślubne dziecko Bjoergen żyje to mnie, czy tobie, czy nawet moraliście Mattiemu gówno do tego. Przykro mi, że z mojego powodu skacze ci adrenalina ale jak już pisałem raptus, kłótnik i piekielnik z ciebie czyli nie chcę tego powiedzieć ale typowy wyborca PIS. :lol:
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości