Kolejny dzień za nami... I można powiedzieć kolejna niespodzianka. Barry Hawkins pokonał Stephena Maguire'a 10:9. Ja widziałem tylko pierwszą sesje gdzie Hawkins prowadził 6:3. Maguire taki zdenerwowany był bardzo tym przegrywaniem. Ale Hawkins o dziwo nie rozgrywał jakiegoś świetnego meczu. Nikt chyba powyżej setki nie miał break'a z nich. Ogólnie mecz stał na niskim poziomie.
Za to drugą sesje meczu Stephen Hendry - Joe Perry oglądałem i emocje były, choć Eurosport zabrał mi końcówkę meczu
Trzeba pochwalić Hendry'ego za jego świetne odstawne, bo naprawdę dzisiaj mu wychodziły. Hendry wygrał ostateczni 10:9.
Do drugiej rundy awansował także Ding Junhui, który dopełnił tylko formalności i wygrał w drugiej sesji 2:1 z Jamie Burnett'em, a w całym meczu 10:2.
Dzisiaj mecz rozgrywał także Ronnie O'Sullivan i uzyskał dosyć pokaźnego break'a 112. Słyszałem, że mecz był dosyć dobry, a u Ronnie'go nie brakowało zaangażowania i widać było, że chciał wygrać ten mecz.
Wyniki dzisiejszych zakończonych meczów:Ding Junhui 10-2 Jamie Burnett
Stephen Hendry 10-9 Joe Perry
Stephen Maguire 9-10 Barry Hawkins
Wyniki nierozstrzygniętych jeszcze meczów:Ronnie O'Sullivan 7-2 Dominic Dale
Peter Ebdon 4-5 Stuart Bingham
Program dzisiejszych transmisji:11:00Marco Fu - Martin Gould
Ricky Walden - Rory McLeod
15:30Graeme Dott - Mark King
Ronnie O'Sullivan - Dominic Dale
20:00Peter Ebdon - Stuart Bingham
Mark Allen - Matthew Stevens
Wszystkie mecze do obejrzenia w EurosporcieMecze drugiej rundy:Judd Trump - Marco Fu/Martin Gould
Allister Carter - Greamme Dott/Mark King
Ding Junhui - Stuart Bingham/Peter Ebdon
Stephen Hendry - Mark Selby/Jimmy Robertson
Mark Williams - Jamie Cope
Barry Hawkins - Mark Allen/Mathieu Stevens