mati862 napisał(a):Kompromitacja - o dziwo to słowo, na chwilę obecną nie chcę użyć w kontekście startów naszych reprezentantów (mimo że dziś jakieś przesilenie, fatalne starty) a w kontekście realizacji. Osoba odpowiadająca za ustalenie ramówek i planowanie popełniła dosłownie kryminał. Ja rozumiem że TVP ma tylko 350(?) godzin na żywo (z czego zapewne ze 150 pójdzie na lekkoatletykę więc trzeba oszczędzać godziny), więc nie mogą szastać 3 kanałów TVP 1, TVP 2, TVP Sport tak jak zawsze na żywo, wszystkie dostępne konkurencje ale to co robią jest co najmniej niesmaczne. Takie szybkie przykłady z ostatnich dni: Polki walczą w szpadzie w pierwszej rundzie, a tam ni widu ni słychu o transmisji, pokazali jedną Polkę i tyle. Nasze wydawałoby się szanse medalowe w żeglarstwie nie pokazywane - pierwszego dnia nie zaobserwowałem żadnej transmisji, w drugim sobie przypomnieli i z 3 wyścigi pokazali, gdzie w przeszłości elegancko żeglarstwo było realizowane. O braku łucznictwa czy strzelectwa nie ma co wspominać (ciekawe czy pokażą starty Polaków 29?) ale olewanie wydawałoby się jednej z 'najważniejszych' dyscyplin - pływania to żart pół na pół pokazywane na żywo/ z odtworzenia lub wcale, ja rozumiem fakt że tam nasi nie istnieją ale to obok lekkoatletyki jeden ze sztandarowych sportów olimpijskich. Wieczne studia na którymś z 2 dostępnych kanałów to wisienka na torcie.
Eurosport równie tragiczny jak i nie gorszy, stacja bez żadnych limitów w transmisjach a 50% ich kanałów jest 'martwych' na powtórkach. Eurosport 2 w zasadzie nie istnieje, albo powtórki pokazywane albo bezsensowne studia które nikogo (czy tylko mnie??) kompletnie nie interesują w momencie gdy jest 'prime time' dnia i 15 sportów na żywo. Kanały 3-9 żenujące, z ogromnymi problemami technicznymi albo brak komentarza, jak jest komentarz to nie ma dźwięku z areny lub jak dźwięk z areny to brak komentarza. Kanały te z resztą poukładane w jakiś idiotyczny sposób na których to lecą tylko wybrane sporty i nic więcej mimo na przykład braku tego też sportu na żywo, zamiast wpuścić na antenę - nawet i bez dźwięku jakiś innych, choćby tych 'niszowych' sportów to nie! Pokazujmy cały dzień powtórki meczy piłkarskich, mimo że to dzień bez piłki na igrzyskach to wiadomym że lepsza powtórka Arabii z Niemcami a niżeli na żywo pływanie. Apropo pływania, 9 kanałów i w żadnym nie ma pływania, czemu? Bo popołudniowa sesja bez finałów? Strasznie lipne, nigdy tak nie było... Brak strzelectwa, łucznictwa, kajakarstwa górskiego, żeglarstwa i zapewne wielu innych sportów to też skandal i wspomniana na początku kompromitacja. Jedyną rzeczą co by ich bronić mogło to ewentualny brak produkcji telewizyjnej w danych sportach, z tego co kojarzę sygnał TV nie był produkowany podczas kwalifikacji łucznictwa, ale co z resztą? Można gdzieś sprawdzić co ma, a co nie ma transmisji?
Tutaj mam pytanie, korzysta ktoś z Eurosport Playera? Jak to tam wygląda, mimo braku transmisji na 'otwartych kanałach E1-9' tam dyscypliny typu żeglarstwo, kajakarstwo górskie czy strzelectwo są transmitowane? Z góry dzięki za odpowiedź.
Z racji że ten post już i tak jest wystarczająco długi, to o występach naszych gwiazd i gwiazdeczek napiszę następnym razem, bo ile tych negatywnych komentarzy może się znaleźć w jednym poście ...
figaro56 napisał(a):Czy Hurkacz też należał do grona faworytów 20+?
figaro56 napisał(a):Świątek i Kubot odpadli w drugiej rundzie z Ruskami. Muszę uważać z takimi określeniami jak Ruski bo jeden Niemiec wyleciał z IO za określenie "poganiacze wielbłądów".
Specjalnie mnie ta porażka naszego miksta nie zdziwiła bo jakoś nie bardzo w niego wierzyłem.
Kolejni polscy sportowcy odpadają i te 20+ kolegi Mati odpływa gdzieś za mgłę.
Dziennikarze starają się utrzymać nadzieję w narodzie szumnymi nagłówkami jak " Kolejny Polak w olimpijskim finale". Ten tytuł mógłby sugerować , że Polacy wchodzą do finałów na olimpijskim basenie tabunami.
Przyznaję się bez bicia, że niewiele wiem o golfie a już o faworytach i mistrzach tego sportu jeszcze mniej. Na dobrą sprawę oprócz tego czarnego seksoholika Woodsa bodajże nikogo nie potrafię z imienia i nazwiska określić. Dlatego też, aby oszacować szansę naszego golfisty nazwiska Meronk a na chrzcie mu dali Adrian postanowiłem zobaczyć jak określają jego szanse dziennikarze. Tak więc wyczytałem, że rzeczony Merong to jakiś niesamowity talent i ogólnie przekozak. No to dalejże szukać jak temu naszemu mistrzowi trafiania do dołka idzie. Patrzę a tu po 17 dołkach ....54. ....Hmmm....
figaro56 napisał(a):Zarwałem nockę aby zobaczyć start lekkoatletów na IO. Krótko, jak na razie lipa. Obaj nasi dyskobole odpadli. Szczególnie zabolał brak awansu Małachowskiego chociaż Stója też żal ale Piotrek nie tak powinien się żegnać ze światową lekką. Powiedzmy sobie szczerze szanse na medal były sądząc po tegorocznych wynikach raczej iluzoryczne. No chyba, że jakiś nagły wybuch formy na samym olimpijskim konkursie ale w cuda dawno przestałem wierzyć choć w konkursie byłby gdyby rzucił na swoim tegorocznym poziomie.
Z 800 metrówek tylko Jóźwik awansowała i mówiąc szczerze ten awans za bardzo przekonujący nie był. Jakoś ta Joanna biegła ciężko bez takiej lekkości. Może to moje subiektywne zdanie i inni widzieli to inaczej. Zawsze jest nadzieja, że w następnym starcie pójdzie lepiej. A Sarna i Wielgosz mogą pakować manatki. Szczególnie Sarna miała szansę na awans ale też bez polotu i błędy taktyczne w tym biegu nie pozwoliły awansować. 100 m kobiet bez naszych, 400 m ppł mężczyzn i skok wzwyż mężczyzn bez naszych trochę to smutne.
Czekam na sesję wieczorną.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości