Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 17 Gru 2010 23:21

Nawet teoretycznie najsłabsza para (Szachtar - Roma) jest bardzo interesująca. Ciekawe, jak daleko zajdą Ukraińcy - życzę im jak najlepiej, bo kluby ze wschodu dodają nieco kolorytu LM
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez markos7207 » 18 Gru 2010 12:21

Się wzruszyłem normalnie :oops: Serio.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 18 Gru 2010 19:14

Markos, szczerze? Ja także, zwłaszcza jak ta dziewczynka się rozpłakała, bo nie widziała Xaviego ;)
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez friducha » 18 Gru 2010 19:40

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 22:54, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Adrian Woźniak » 20 Gru 2010 01:47

To co dziś wyprawiali sędziowie w meczu Realu Madryt z Sevillą, to inaczej niż kompromitacją nazwać nie można...brak słów..
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 31 Gru 2010 14:00

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 31 Gru 2010 15:17

To już przestało kogokolwiek szokować i tylko czekają kibice kto następny. Wnioski już dawno wyciągnięte, że w ten proceder zamieszani byli absolutnie wszyscy a naiwni kibice brali udział w jakimś matrixie. Tak to życie przerosło filmowy scenariusz z filmiu "Piłkarski poker"(genialna rola Gajosa jako sędzia Laguna).
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 31 Gru 2010 15:39

Mnie to przestało już dziwić dawno temu. Gdy zaczęli przyznawać się do stawianych zarzutów dawni reprezentanci kraju, póżniej trenerzy tacy jak Wdowczyk czy Wożniak...
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 31 Gru 2010 15:41

Już kilka lat temu była mowa o II części Piłkarskiego pokera, ale jakoś ten temat przycichnął.
Sławomir Peszko odchodzi z Lecha do Kolonii. Jak zwykle polska drużyna osłabia się przed dalszą grą w pucharach. A przecież drużyna do której ten piłkarz przechodzi ma ogromne szanse na to by spaść z Bundesligi. Nie chce mi się tego już bardziej komentować.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 31 Gru 2010 15:50

Jeśli chodzi o korupcję to szkoda słów. W Hutniku też wpadł niby wielce honorowy kapitan i wielu "krystalicznych" graczy także żadne nazwisko mnie już nie zdziwi ;) W każdej lidze się handlowało i teraz może proceder został ograniczony ale jeśli już to tylko w najwyższych ligach.

A co do Peszki to moim zdaniem podjął bardzo dobrą decyzję. Nie ma co się kisić w Lechu bo zagrają pewnie 2 mecze w LE a ciężko im się będzie wydostać ze środka tabeli. Co do klubu też nie mam zastrzeżeń bo najważniejsze jest to żeby klub był z najwyższej klasy rozgrywkowej i żeby zawodnik mieścił się w składzie. Kolonia nie jest czerwoną latarnią i może się utrzymać a Peszko miejmy nadzieje będzie grał w podstawowym składzie i będzie miał okazje do spróbowania się z najlepszymi w Budeslidze.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 31 Gru 2010 15:58

W tej chwili Kolonia zajmuje 16 miejsce więc pewnie będzie walczyła o utrzymanie, a wcale to takie łatwe nie będzie. Lech jest w środku tabeli, ale straty, które ma do czołówki nie są na tyle duże by nie można było ich odrobić. Prawda jest taka, że grając w Kolonii Peszko może zapomnieć o europejskich pucharach. Jedyną satysfakcję może mu dać gra w jednej drużynie z Podolskim no i mimo wszystko przynajmniej do końca sezonu potyczki z dość wymagającymi rywalami.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 31 Gru 2010 16:01

Korupcja w Hutniku? :shock: Nie no za Hutnik położyłbym się na tory pod pociąg relacji Kraków-Tarnów, że czysty. No dobra może to po ostatnich wyczynach PKP zły przykład. Zauważyłeś Raku, że coś nasz kolega Predator ostatnio zamilkł. Ostro musiały mu te zwrotnice i semafory pozamarzać. :(
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 31 Gru 2010 16:12

Myślę że jak Slepcowa zacznie wygrywać to Predator znów do nas zawita bez względu na okoliczności ;) Na razie nie musimy czytać o jej niewątpliwie wielkim talencie :mrgreen:

O o korupcji w Hutniku można przeczytać tu:
http://www.90minut.pl/news/111/news1113 ... ublin.html
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty24/2 ... l?cookie=1

Na szczęście nie są to lata świetności i występów w Europie tylko gra w 3 lidze.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 10 Sty 2011 22:10

Messi ze Złotą Piłką....nie rozumiem tej decyzji, mimo że Argentyńczyka uważam za genialnego piłkarza. W końcu 2010 rok to był rok MŚ, a w nich Messi nie pokazał praktycznie nic, odpadł w ćwierćfinale po klęsce z Niemcami. O wiele bardziej na nagrode zasługiwali Iniesta, Xavi, Sneijder czy Casillas.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 10 Sty 2011 22:58

Ja też uważam tą decyzję za wielką porażkę. Uważam że najbardziej zasłużył na nią Xavi, ewentualnie Iniesta lub Sneijder
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez albatros » 11 Sty 2011 11:45

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 01 Maj 2011 10:22, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 11 Sty 2011 12:07

Wiedziałem, że jeśli wybiorą Messiego to będzie ogólne oburzenie, choć ja takowego nie widzę.

Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie, czy tą nagrodę powinien otrzymać piłkarz, który wygrał najwięcej w danym roku, czy ten, który grał najlepiej. Wydaje mi się, że skoro jest to nagroda dla NAJLEPSZEGO piłkarza świata to powinien ją wygrać ten, który grał najlepiej, czyli Messi. Czy tego chcecie czy nie Leo grał zdecydowanie najlepiej w tym roku, ma statystyki wręcz kosmiczne, a takimi meczami jak np. z Arsenalem w LM całkowicie zasłużył sobie na tą nagrodę.

Nie rozumiem dlaczego o tym kto wygrywa mają decydować gównie MŚ. Kilka spotkań ma być stawiane nad całorocznym dorobkiem? Dla mnie to głupota. Idiotyzmem było przyznanie złotej piłki Fabio Cannavaro w 2006 roku, tylko przez to, że Włosi wygrali Mundial. Wtedy nagroda należała się Ronaldinho bądź Zizu.

Dlatego też podważanie sukcesu Messiego jest głupie wg mnie, bo grał on świetnie w 2010 roku i pokazał, że jest zdecydowanie najlepszym piłkarzem na świecie, więc nagroda dla niego jest jak najbardziej słuszna.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 11 Sty 2011 12:16

To może nie taki znowu szary tłum, wszakże głosowali po równo dziennikarze, trenerzy kadr narodowych i ich kapitanowie, aczkolwiek zgadzam się że co by nie zrobił Messi to jest Messi i już. Opinia najlepszego piłkarza idzie przed wynikami sportowymi. Brak w trójce Sneijdera jest skandalem. Prowadził i Inter i Holandię do największych (prawie największych) sukcesów w dziejach i ... nic. Za rok pewnie też wygra Messi, wszakże nie mamy MŚ, ani ME, przez które mógłby ewentualnie przegrać.

Jak dla mnie kolejność Sneijder, Xavi, Forlan, Iniesta. Albo nie, Xavi pierwszy. Nic nie poradzę w końcu to mój ulubiony skórokopacz :D

Duche. Nieważne czy dla tego co wygrał najwięcej czy tego co grał najlepiej. Messi i Xavi w obu tych kategoriach wyprzedzają Argentyńczyka. Nie liczba bramek o tym decyduje. Np Xavi w Barcelonie, nie ma akcji która by przez niego nie przeszła, on decyduje o wszystkim w tym klubie. Dla mnie gość, który w ciągu 70 minut wymienia dokładnie gubo ponad 100 podań jest magiem i tyle.
Duche po raz drugi. Cannavaro był w życiowej formie. W obronie nie do przejścia zarówno w klubie (Juve) jak i reprezentacji. Owszem nie miał tak medialnego nazwiska jak Zidane czy Ronaldinho, owszem nie strzelał tylu bramek co oni, ale to był jego rok. Czasem też jakiś obrońca, bramkarz, czy defensywny pomocnik może dostać Złotą Piłkę.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez albatros » 11 Sty 2011 12:26

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 01 Maj 2011 10:22, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 11 Sty 2011 12:28

Cannavaro to miał Mundial życia, w Realu nic wielkiego już nie grał, a skoro już chcecie, by sukcesy klubowe były tak brane pod uwagę, to udział Juventusu w Calciopolli też powinniśmy brać pod uwagę. Więc z jakiej paki wygrał gość, którego klub został zdegradowany za korupcję do Serie B?

Messi jest najlepszy, choć ja osobiście dałbym tą nagrodę Generałowi, Xaviemu. Nie zamierzam jednak rozpaczać z innego wyboru, skoro nagrodę dla najlepszego piłkarza świata otrzymał de facto najlepszy piłkarz świata - Leo Messi.

Messi grał słabo w LM? Z jakiej racji niby? Bo Inter przez błędy sędziego awansował do finału? Tytuły króla strzelców nie wygrałby piłkarz, który gra słabo. Asyst także miał sporo.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości