Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez dan » 06 Lis 2010 00:16

W mojej 5 piłkarzy Ronaldo nie ma szans się znaleźć, ale każdy ma prawo do swojej opinii oczywiście.
A co do Lecha to zwycięstwo nad Manchesterem City było olbrzymim sukcesem. Otworzyła się w tym momencie niesamowita szansa na wyjście z grupy.
Raku ja nadal uważam, że to Juve będzie faworytem spotkania z Kolejorzem. Za wiele dzieli te dwie drużyny (poziom ligi, historia, budżet) by bukmacherzy większe szanse dawali Lechowi na zwycięstwo niż Starej Damie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez dan » 08 Lis 2010 10:10

Niezrozumiała jest dla mnie gra Lecha. W Lidze Europejskiej radzi sobie całkiem nieźle, by nie powiedzieć, że dobrze. A w beznadziejnie słabej polskiej lidze spadł już na 15 miejsce. Zbliża się koniec rundy jesiennej, a oni są na pozycji spadkowej. To jest kompromitacja! Przegrywają z drużynami, które w Europie dostałyby baty od Ormian, Azerów czy jeszcze słabszych rywali.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 08 Lis 2010 15:14

Trochę mocni naginasz fakty. Gra Lecha w LE jest rewelacyjna bo wiadomo jako poziom prezentuje Polska liga. Wszyscy dawali im szansę na 1 pkt z Austriakami a mają ich już 7 i nawet jak nie zdobędą już żadnego to zaprezentowali się świetnie. I Ruch nie dostał by batów od Ormian czy Azerów bo odpadł z Austrią Wiedeń a więc z drużyną z Austrii. Lech po prosu się spina na LE a drużyny z ligi Polskiej spinają się na Lecha a on wówczas się rozpręża i tak wychodzi :D Mit o krótkiej ławce niech sobie znawcy wsadzą w buty bo poza atakiem Lech ma bardzo dobrą ławkę a jak na Polskie warunki to powinno wystarczać.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 08 Lis 2010 15:17

Ja tam wolę żeby Lech ogrywał rywali w LE a grał w kratkę w polskiej lidze, niż by miało być odwrotnie :wink: .
Bardzo ciekawy materiał o "il Fenomeno", Duche, moim ulubionym piłkarzu ostatnich kilkunastu lat.
Jego przydomek mówi wszystko, to jest bez wątpienia jeden z trzech najlepszych piłkarzy wszechczasów. A dla takich goli jak ten gdy grał w Barcelonie warto żyć :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Lis 2010 15:19

markos7207 napisał(a):Ja tam wolę żeby Lech ogrywał rywali w LE a grał w kratkę w polskiej lidze, niż by miało być odwrotnie :wink: .

Trochę krótkowzroczne patrzenie bo jeszcze nie daj Boże mistrzem zostanie Wisła i 3 kompromitacja z rzędu :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 09 Lis 2010 09:42

Raku Ruch nic nie miał do powiedzenia z Austrią. A Lech przegrał w polskiej lidze nie tylko z Ruchem. W ostatnich latach coraz bardziej widać jak beznadziejna jest nasza liga, a Lech w niej zajmuje przedostatnie miejsce!
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 15 Lis 2010 00:48

Milan wygrał derby Mediolanu. Kocham Zlatana :P
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez dan » 21 Lis 2010 10:40

http://www.youtube.com/watch?v=R-fh5uxt0iM - ta sytuacja z wczorajszego meczu znalazła się na internecie z komentarzem w bardzo różnych językach.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 21 Lis 2010 15:14

Wspaniały gol Zlatana. Artur Boruc bez szans.
http://www.youtube.com/watch?v=Dte9Z0KX7UA
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez albatros » 23 Lis 2010 15:57

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 01 Maj 2011 10:20, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 24 Lis 2010 10:01

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 24 Lis 2010 14:14

Masza pewnie bardzo szczęśliwa, bo Ibra wczoraj znów strzelił ładnego gola. Wielki Ibrakadabra :D
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Duche » 29 Lis 2010 14:34

Już dziś o 21.00 na Camp Nou rozpocznie się wielkie Gran Derbi! Najwspanialszy mecz piłkarski na świecie, który jest transmitowany w prawie każdym kraju. Dzisiejszy mecz zapowiada się kapitalnie. Oba zespoły są w wielkiej formie, na przeciwko siebie staną Messi i Ronaldo, a dodatkowo osoba Mourinho podgrzewa całą atmosferę, bo Jose jest znienawidzony na Camp Nou niemalże tak bardzo jak sam judasz Figo.

Wynik może być tylko jeden. Zwycięstwo Barcelony! Zwłaszcza, że dzisiaj Duma Katalonii obchodzi swoje urodziny. To musi być wielki dzień Barcy!

Image
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Adrian Woźniak » 29 Lis 2010 19:05

Duche napisał(a):Wynik może być tylko jeden. Zwycięstwo Barcelony! Zwłaszcza, że dzisiaj Duma Katalonii obchodzi swoje urodziny. To musi być wielki dzień Barcy!

Wynik może być tylko jeden- wygra Real :) Po dobrym meczu będzie 3:2 dla Królewskich :) Szkoda tylko, że Higuain prawdopodobnie nie zagra :(
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 29 Lis 2010 19:24

Coś czuje, że Mourinho postara się zepsuć widowisko i będzie 0:0 lub 1:0 dla Realu :lol: .
No to się mocno pomyliłem, Mourinho zmasakrowany.
Ostatnio edytowany przez karlos, 29 Lis 2010 22:42, edytowano w sumie 1 raz
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 29 Lis 2010 20:22

Ja jako obiektywny kibic typuje 2:1 dla Barcelony ,bo jesli rzeczywiscie nie bedzie Higuaina to Real mocno oslabiony
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 29 Lis 2010 23:07

Właściwie trudno mi cokolwiek teraz napisać. Dla takich chwil warto żyć.

5:0

Wielka, przewielka Barcelona. Jest MANITA, jest zabawa!
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Duche » 30 Lis 2010 00:00

Przepraszam, że post pod postem w tak krótkim odstępie czasu, ale warto wrzucić tutaj ten tekst z "weszło".

Futbol niczego więcej już nam nie zaoferuje

29 listopada 2010 - 23:10

Pisaliśmy kiedyś, że dzisiejsza FC Barcelona to drużyna wszech czasów, najlepsza w historii piłki nożnej. I chyba dobrze wiecie, co chcemy napisać dzisiaj. Tak, Barcelona JEST drużyną wszech czasów. Nie chodzi nam w tym momencie o puchary, zwycięstwa, medale, rekordy. Chodzi o sposób gry – futbol przez całe dekady ewoluował i to, co dziś prezentuje Barca jest ostatnim możliwym stadium rozwoju. Nie da się grać lepiej. Nie da się wymyślić niczego więcej. Kolejny krok jest niemożliwy. Zapomnijcie o wszystkim, co futbol wyprodukował przez całe dziesięciolecia. Historia tworzy się na waszych oczach.

Barcelona pewnie zdobędzie w tym sezonie kolejne tytuły, ale nawet jeśli miałaby nie zdobyć żadnego, dla wszystkich powinno być jasne, że nie ma drugiego zespołu na świecie, który potrafi wznieść się na taki poziom. Aż żal robiło się piłkarzy Realu Madryt, którzy przez moment sądzili, że ogranie Herculesa czy Bilbao upoważnia ich do marzeń o trzech punktach na Camp Nou. Oni naprawdę uwierzyli, że są ulepieni z tej samej gliny. Nie, nie są. To też genialni piłkarze piłkarze, ale nigdy nie będą w stanie rozegrać TAKIEGO spotkania i nigdy nie będą w stanie zastopować TAKIEGO przeciwnika. Gdy już się zorientowali, że piłkarsko odstają, próbowali zdominować mecz poprzez bardzo ostrą grę. Ale Barcelona nie boi się ostrej gry. Ona może nią gardzić, jako środkiem do zwycięstwa, ale nigdy się jej nie przestraszy.

Tak, żal Realu. Żal zespołu, który byłby uznawany za kompletny, gdyby nie jeden szczegół – gdyby nie było Barcelony. Ilekroć widzimy Guardiolę i stworzoną przez niego maszynę, przypomina nam się anegdota, którą już kiedyś pisaliśmy. „Pepe” grał przez moment z Markiem Koźmińskim w Bresci. No i Koźmiński drze się: - Podaj, podaj! Druga akcja: - Podaj, podaj! Trzecia: - Tu jestem, podaj! Na to podbiega do niego Guardiola i mówi: - Nie krzycz tak, przecież ja cię widzę.

On widział, jego piłkarze widzą. I grają piłkę, jakiej… świat nie widział. Niby trochę na stojaka, żeby w odpowiednim momencie przyspieszyć. Niby dość luźno, frywolnie, ale jest w tym wszystkim też żelazna dyscyplina. Niby z nastawieniem wyjątkowo ofensywnym, ale zarazem przeciwnik nie jest w stanie wyprowadzić kontry. Aż można zawyć z rozpaczy: - Jaka szkoda, że na świecie nie może być dwóch takich zespołów! Jaka szkoda, że tej magii nie starcza dla wszystkich.

Barcelona wygrywa 5:0 z Realem Madryt, wygrywa 5:0 z Sewillą. Tak naprawdę wygrywa 5:0 z dowolnym przeciwnikiem, za wyjątkiem tych, z którymi wygrywa 8:0. Piłka nożna dziś toczy się tylko po to, by wyłonić zespół numer dwa na świecie. Numer dwa. Pierwsze miejsce jest i musi być zarezerwowane dla Barcelony.

Oglądajcie te mecze uważnie. Za czterdzieści lat ktoś się was zapyta: - A jak grała ta słynna Barcelona z początku XXI wieku?

Image

Image

Image

Dzisiaj cały piłkarski świat widział co to jest barcelońska TIKI-TAKA :mrgreen:
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 30 Lis 2010 14:20

No no ,takiego upokorzenia Real nigdy nie zapomni ,szczerze mówiąc to takiego wyniku nigdy bym nie wytypował
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Adrian Woźniak » 30 Lis 2010 15:31

Wczoraj przeżyłem szok, momentami nie wiedziałem czy to wszystko dzieje się w rzeczywistości...Nie pamiętam czy kiedykolwiek widziałem tak słabo grający Real i przede wszystkim tak bezradny. Wydaje mi się, że nawet zeszłoroczne 2:6 było w "lepszym stylu" :( Niestety muszę przyznać, że Barcelona zmiażdżyła Real...Iniesta, Xavi i Messi są niesamowici. Ten pierwszy moim zdaniem technicznie jest lepszy nawet od Messiego czy Cristiano Ronaldo, aż dziw, że jest tak niedoceniany i przez wielu nawet lekceważony. Mimo wszystko dzisiaj cały dzień chodziłem w koszulce Realu, przegrywać też trzeba solidarnie :wink:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości