Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 05 Paź 2010 19:01

Śmieszny jest ten Smuda jak myśli, że taki Kościelny mu serce na boisku dla Polski zostawi. Gra w topowym europejskim klubie i co za interes będzie miał aby żyły dla Polski wypruwać. Miał przykład Francuzów gdzie grę dla reprezentacji mają gwiazdy tych najlepszych klubów. Teraz byle junior patrzy swego interesu i dla niego gra w reprezentacji to możliwość pokazania się na międzynarodowej arenie i taki może serce zostawić na boisku. Ktoś go tam wypatrzy i może to skutkować jakimś lukratywnym kontraktem.
Moje zdanie już znacie i jeśli Arboleda dostanie obywatelstwo to nie powoływanie go do reprezentacji to nic innego jak dyskryminacja tym bardziej, że sam chce. W tym wypadku decydować o tym powinna forma i umiejętności czysto sportowe. Jeżeli jest lepszy od innych i chce grać to powinien powołanie dostać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 20 Paź 2010 14:56

http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,8 ... torii.html
ciekawe jak nisko spadniemy jeszcze w tym rankingu, może niedługo wypadniemy z pierwszej setki :lol: .

http://www.sport.pl/euro2012/1,109077,8 ... adrze.html
Tym niżej jesteśmy w rankingu, tym więcej piłkarzy o polskich korzeniach chce grać w naszej reprezentacji 8) . choć akurat ten piłkarz naszej reprezentacji może się przydać, bo aktualnie nasza obrona to jakiś dramat i wolałbym jego w biało-czerwonych brawach niż Arboledę.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 20 Paź 2010 15:36

Tak akurat wierzę w te cudowne wzrastanie patriotycznych postaw. Euro 2012 to jest magnes i zawsze szansa na szerokie pokazanie się na futbolowym rynku. Gdyby tylko widział dla siebie szansę na występ w barwach Niemiec to jego patriotyzm pękłby jak mydlana bańka. Już wolę lojalnego wobec kraju który mu daje chleb Arboledę niż tych farbowanych patriotów.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 20 Paź 2010 16:58

A ja wolę Polaka bo nie chce podobnego zespołu jak Niemcy choćby miał zostać mistrzem świata. I specjalnie dla Figaro - to moje zdanie i nie obowiązuje w całym kraju :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 20 Paź 2010 17:49

Ja tam nie jestem zwolennikiem ani obcokrajowców ,ani piłkarzy o Polskich korzeniach w naszej reprezentacji,taki Brzenska zagrał w Niemieckiej młodziezówce 15 razy i co taki nagle z niego Polak sie zrobił ,moim zdaniem taki piłkarz nie powinien dostac pozwolenia na gre w reprezentacji najpierw gra w Niemieckiej młodziezówce ,a potem widzi dla siebie szanse i chce grać dla Polski, takiego czegos to nigdy nie zaakcptuje
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 22 Paź 2010 13:34

Okazuje się że jednak Rooney podpisał z "Czerwonymi Diabłami" nowy kontrakt i zostaje na kolejne pięć lat na Old Trafford.
Albo ta cała szopka szła o to, by wytargować podwyżkę albo Wayne przestraszył się fanów ManU:
"Przejdź do City, a będziesz martwy".

Prawda że bardzo przekonywujący argument ? :lol:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 22 Paź 2010 13:41

Albo kontrakt przedłużono tylko po to, by zwiększyć cenę za Rooneya, który i tak latem odejdzie.

Jakoś trudno mi sobie teraz wyobrazić grę Rooneya na Old Trafford. Mocno podpadł kibicom i ci raczej prędko mu nie wybaczą, o ile w ogóle to kiedyś uczynią. Ogólnie szopka wielka się z tego zrobiła.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 22 Paź 2010 20:29

Widzę że nikt Lecha nie oglądał :lol: Całkiem niezły mecz i jakby Czibamka coś więcej strzelił to może by o remis powalczyli. 3-1 na wyjeździe z vice liderem ligi angielskiej to nie wstyd. Szkoda że pierwszą połowę przespali. Dalej są na 2 miejscu w grupie i dwa ostatnie mecze będą grali o awans. Każdy punkt z MC też będzie sukcesem. Rudnevs tak jak się wydawało nie jest jakimś wielkim gwiazdorem. :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 23 Paź 2010 13:42

Rudnevs też nie miał za dużo okazji by się wykazać. Aż wierzyć się nie chce, że w polskiej lidze gra ten sam Lech, który w Europie walczy i na półmetku rozgrywek grupowych w Lidze Europejskiej sytuacja jest co najmniej niezła.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez dan » 26 Paź 2010 22:24

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 27 Paź 2010 13:04

Niektórzy twierdzą, że śmierć Paula nie nastąpiła z przyczyn naturalnych. Jedni jako zamieszanych wskazują bukmacherów inni utrzymują, że tuż przed jego śmiercią widziano kręcącego się w pobliżu akwarium Diego Maradonę. :D Warto sprawdzić ten trop. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 29 Paź 2010 11:26

Tymczasem Lech Poznań będzie w tym sezonie walczył w Ekstraklasie chyba już tylko o utrzymanie, bo co prawda Zieliński jest słabym trenerem, to Bakero jest według mnie jeszcze gorszym i ta zmiana do której mam jeszcze nadzieję nie dojdzie, nic dobrego dla kibiców z Poznania nie przyniesie.
http://www.sport.pl/sport/10,67450,8585 ... nikad.html
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 29 Paź 2010 15:04

Myślę że każdy jest lepszy od wuefisty który ma więcej szczęścia niż rozumu. Większość z nas wolała Lecha za Smudy mimo że nie zawsze wygrywał to jednak grał ładnie dla oka. Ostatnio może i wygrywali kopiąc się po czole ale ten czas dobiegł końca.

No i dla każdego piękne wspomnienia :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=G3mWRv13jqE
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 29 Paź 2010 16:45

Raku co Ty nam tutaj pokazujesz? Myślałem, że to będzie fragment jakiegoś meczu o stawkę, a tutaj coś takiego :lol:
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 29 Paź 2010 16:52

Jakbym napisał to byś nie wszedł :lol: Mecz o stawkę mimo wszystko był. To początek ery Comarchu na Pasach i tym meczem mieli przypieczętować awans do zaplecza ekstraklasy. Niestety ktoś im w tym przeszkodził ale tak czy siak awansowali. No i to ostatni "poważny" mecz wygrany przez Hutnika bo później to mieliśmy derby ale z rezerwami Wisły. Reasumując to masz rację, pokazałem wam fragmenty meczu o stawkę :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 04 Lis 2010 12:09

http://www.sport.pl/video/12,98305,8610 ... Serie.html
Tymczasem do Boruca po tylu nieszczęściach, uśmiechnęło się wreszcie szczęście, gdyż jego rywal w bramce doznał groźnej kontuzji. więc Boruc otrzyma szansę powrotu do swojej dawnej gry i myślę, że z niej skorzysta, bo wydaje mi się , że po tym jak schudnął tyle kilo :lol: , wreszcie wziął się w garść.

Tymczasem wczoraj Pippo pokazał, że nadal jest najlepszym lisem pola karnego, bo strzelić w 20 minut po wejściu z ławki 2 bramki Realowi, to nie lada wyczyn.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lis 2010 15:21

A dziś mecz Lecha z nowym szkoleniowcem - Bakero :lol: ja nie wiem jak mistrz Polski mógł zatrudnić takiego gościa bo cudów się po nim nie spodziewam. Na razie to i tak będzie grał Lech Zielińskiego ale czuje że runda rewanżowa może być równie słaba. Dziś każdy wynik mniejszy do 2-0 dla Man City będzie dobry a remis byłby rewelacyjny i bardzo zbliżyłby do awansu. Wydaje mi się jednak że Lech nie da rady awansować i może wymęczy remis z Juve ale polegnie z Redbulkiem :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 04 Lis 2010 21:40

No prosze jakie zaskoczenie ,piękny wynik Kolejorza ,ktory poważnie otworzył szanse awansu do dalszych gier ,na papierze jest to zasługa Bakero ,ale w praktyce Zielinskiego ,no cóż 3 ostatnie mecze Lecha 3 zwyciestwa bilans bramek 11-3 ,mam nadzieje że to znak odrodzenia Kolejorza .A tak nawiasem mówiac to te Polskie kluby ostatnio może i przegrywaja z kelnerami ,ale jak już sie dostana do fazy grupowej to wstydu nie przynoszą tak było w 2006 roku z Wisłą w ,czy z Lechem w 2009 i w obecnych rozgrywkach ,jedynymi którzy mocno dostawali byli piłkarze Amiki Wronki.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 05 Lis 2010 11:08

Lech już 3 rok się nie kompromituje w pucharach a 2 raz udaje mi się zrobić coś pożytecznego. Szkoda że rok temu odpadli po karnych z FC Brugge. O Wiśle w takiej sytuacji lepiej nie wspominać bo od razu się przypomina Karabach i Levadia :D Boję się że to zwycięstwo może być w ogólnym rozrachunku złe dla Lecha. Rywale grają ciągle pod Lecha ale media teraz zrobią z Kolejorza "młodego boga" a Juve w Poznaniu na pewno nie odpuści. Po raz pierwszy Lech zagra jako faworyt i to nawet zdecydowany faworyt i nie wiem czy odnajdą się w takiej sytuacji. Wymęczony remis by im dał chociaż spokój :D

Mecz bardzo dobry i fajnie się słucha frustracji wiślaków że Man City słaby, że odpuścił, że grał rezerwami, że mają farta itp. itd. Strzały Możdżenia i Injaca pierwsza klasa. Główka Arboledy komiczna i takie bramki powodują że mecz jest interesujący. :mrgreen:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 05 Lis 2010 17:58

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ostatn ... omosc.html

Czytając ten tekst prawie się wzruszyłem. Wielki Ronaldo, mój idol z dzieciństwa. Pamiętam jak w wieku 9. lat specjalnie byłem ogolony na łyso, by przypominać Ronaldo :)

Dla mnie zdecydowanie najlepszy napastnik w historii i obok Maradony i Cruyffa najlepszy piłkarz w historii piłki.

Image
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości