Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Duche » 16 Wrz 2010 22:11

Odnośnie bronienia Messiego na boisku :)

http://www.youtube.com/watch?v=8vaFdsrCeps
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 16 Wrz 2010 22:40

Jaki Zlatan? Nowym światowym bohaterem jest Rudnevs :wink: Świetne strzelony karny (jestem pewien że pod taką presją nikt by w Lechu nie strzelił), ładnie się znalazł w 2 sytuacji i wyłuskał piłkę no i fantastyczny gol nr 3 którym przyćmił Del Piero.

Wielka szkoda goli 1 i 2 dla Juventusu bo błąd Arboledy przy 1 i Kotorowskiego przy 2 kosztowały zwycięstwo. Mimo wszystko bramka w 92 minucie powoduje że wszyscy są szczęśliwi bo mogło być zer a kluczowe będą i tak mecze u siebie bo Lech musi zacząć wygrywać na własnym boisku... Ten mecz powoduje że Lech zarobi grube pieniądze na meczach u siebie co jakiś pogrom mógłby zniweczyć.

Dobry mecz wszystkich poza stoperami i średni też Kotorowskiego choć jego gra zależała od obrońców i jak mu zawalili pierwszą bramę to się ugotował i nie był pewny na przedpolu. Świetny mecz Krivca i wreszcie Peszko ładnie się pokazał. Gdyby Bosacki był w pełni sił to by się po Juve przejechali :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 17 Wrz 2010 12:45

Lech zaskoczył i pewnie zaszokował przede wszystkim... Włochów! Jak w takim razie mogli tak ze Spartą zagrać? Nie było wtedy Rudnevsa, który pokazał klasę. Nie wiem czy długo pogra w polskiej lidze. Mam co do tego wątpliwości, ale to dopiero początek, a u siebie jak na razie Lech grał słabiej niż na wyjeździe. Mam nadzieję, że ze Salzburgiem w Poznaniu sobie nasi piłkarze poradzą, choć to nie musi być wcale takie proste.
Oglądałem wczorajszy mecz i muszę przyznać, że dawno nie widziałem by jakiś polski klub tak dobrze grał z liczącym się w Europie zespołem. Fakt, że Juventus nie jest teraz tak mocny jak jeszcze niedawno, ale to przecież słynna Stara Dama. Mistrzowi Polski należy się szacunek za ten jeden mecz, ale to na razie tylko jedno spotkanie. Zobaczymy co będzie dalej.

http://sport.interia.pl/raport/lech-w-l ... us,1533115 - to co o tym meczu pisze włoska prasa.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 17 Wrz 2010 14:55

No proszę, Lech się postarał o miłą niespodziankę. Muszę przyznać, że Lechici całkiem nieźle sobie poczyniali. Szkoda wprawdzie tych dwóch głupio straconych goli, ale nie ma co płakać. 1 pkt na stadionie Juve to kapitalny wynik :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez RakuNH » 17 Wrz 2010 16:43

http://www.youtube.com/watch?v=_s9NACrP ... re=related

Kto nie widział - 3 bramka. Stadiony świata :D Kołtoń dostał orgazmu no ale co się kibicowi Lecha dziwić :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 22 Wrz 2010 11:23

Już słów brakuje. No to się chłopcy popisali. Czy oni zgrupowania kadry traktują jak dzieci kolonie? Czy to jakieś wycieczki zakładowe na grzyby? Można wypić i po rozrabiać?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 23 Wrz 2010 10:47

A czemu nie ? :wink: Tylko jak widać nie potrafią tego robić bez świadków.
Takie rzeczy zdarzały się także gwiazdom naszej piłki sprzed lat że wspomnę aferę na Okęciu z Józefem Młynarczykiem w roli głównej :wink: .
Figaro nie bądż taki zasadniczy, piłkarz to nie kaktus :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 23 Wrz 2010 14:27

To, ze na zgrupowaniach kadry szczególnie tej od piłki kopanej chlało się od zawsze to dobrze wiem. Zagraniczni trenerzy są przerażeni kiedy odkrywają rolę jaką alkohol odgrywa w polskim profesjonalnym sporcie. Smuda pozwala im na piwo bo liczy, że to docenią i nie zmontują po cichu kilku flaszek za jego plecami. To jest chore. Sam nie jestem abstynentem ale są jakieś granice i taką wydaje mi się jest zgrupowanie kadry narodowej.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 23 Wrz 2010 14:36

Poprzedni mój komentarz był z przymrużeniem oka a poza tym czasy się radykalnie zmieniły. Oczywiście że są granice, jeśli są na tyle głupi by zaryzykować popijawę i do tego dadzą się złapać to WON Z KADRY !
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 28 Wrz 2010 14:49

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 01 Paź 2010 08:39

No i mamy zwycięstwo Lecha 2-0 z Salzburgiem. Polski klub jest liderem grupy po remisie Manchesteru City z Juventusem.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 01 Paź 2010 09:38

Kacpero221 napisał(a):
RakuNH napisał(a):I elegancko. Lech w fazie grupowej. Trochę budżetowo odskoczą rywalom.

Teraz będzie elegancko, trafili do grupy z Juventusem, Manchesterem City i Red Bull Salzburg. Ależ pogromy będą... Jak zdobędą choć jednego gola (dotychczas w europejskich pucharach zdobyli dwa :roll: ) uznam to za wielki sukces.

No i jak skomentujesz strzelenie 5 bramek Kacpero? :wink: jeśli 2 to sukces to aż sobie boję myśleć bo na razie mają średnią 2,5 na mecz.

A co do samego meczu to dosyć dobry w wykonaniu Lecha i Arboleda wreszcie zagrał świetny mecz i odpokutował bramkę do szatni w Turynie która prawdopodobnie zabrała 3 punkty. Nie zauważyłem jakiegoś bardzo słabego punkty Lecha, także nie ma co narzekać. Bramka na 1:1 wisiała w powietrzu i dobrze że Peszko dobił Redbullka bo mogło by się to źle skończyć, a tak sytuacja jest świetna. Jest szansa na wyjście z grupy ale będzie o to bardzo ciężko. Już Manchester trochę popsuł sprawę bo niepotrzebnie oddał punkty Juve (a mogli nawet przegrać w końcówce). Liczyłem że Lech z nimi skrobnie remis u siebie a tak z każdym wygrają bo nie ma się co dzielić punktami z rywalami Lecha :D Teraz właśnie dwumecz z bogaczami i myślę że każdy punkcik w tym dwumeczu będzie sukcesem a brak punktów nie będzie tragedią. Mogą grać 2 mecze bez presji i albo postawią tira na bramce albo zaryzykują ofensywną grę. O awansie zdecydują dwa ostatnie mecze a szczególnie ten z Juve u siebie. Wydaje mi się że już nie będzie kolorowo ale 4 pkt to i tak sukces :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 01 Paź 2010 12:22

Niedługo przyjedzie jakiś średniak z polskiej ligi do Poznania i dokopie Lechowi i euforia lekko opadnie. Nie wiem czy ci rywale w takim kryzysie(Juventus na pewno) czy Lech mobilizuje się na LE jakoś szczególnie. Kto widział mecz Legia-Lech to ręce opadają nad niemocą Lecha.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 01 Paź 2010 12:42

oj Figaro, Figaro... Juventus aktualnie jest 9 w lidze włoskiej, Red Byll 7 w lidze Austriackiej z 2 meczami zaległymi (mistrz Austrii i w poprzedniej edycji LE miał 6 zwycięstw na 6 spotkań), Man City to 4 drużyna w lidze Angielskiej i o budżecie nie muszę wspominać także figaro błagam Cię :D Spójrz trochę obiektywnej i nie deprecjonuj tych niebywałych sukcesów jak na nasze warunki. A tak poza tym coś tu nie gra skoro Juve w kryzysie remisuje z Manchesterem na wyjeździe i jest o krok od zwycięstwa po strzale z wolnego Del Piero. :wink:

A Lech to drużyna o marnym budżecie która aktualnie też nie radzi sobie świetnie w lidze polskiej także chcąc nie chcąc oznacza to że Polska liga nie jest tak tragicznie słaba. Szczerze to polską lige oglądam od czasu do czasu bez specjalnych emocji. Dla mnie Lech może bronić się przed spadkiem jak będzie wygrywał w Europie. Życzę tylko źle Wiśle i Cracovi ale tak poza tym to mi lotto jak będzie wyglądać tabela. Może jeszcze kolejne kryterium to pokazanie ładnych stadionów w Europie a żeby jakiś Widzew nie straszył swoimi obiektami.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 01 Paź 2010 12:57

Nie o to chodzi, że staram się pomniejszyć sukcesy Lecha w LE, chociaż trochę przesadzasz bo z Juventusu w porównaniu z tym wielkim Juve to na obecną chwilę tylko nazwa została. Siódma drużyna ligi austriackiej to też nie powinna przyprawiać nikogo o drżenie kolan. Sukcesy Lecha cieszą mnie podobnie jak ciebie a może i bardziej. Nie będziemy się tu licytować ale chyba do cholery mam prawo zastanawiać się jak to się dzieje, że po dobrym meczu w Turynie Lech jedzie do Warszawy i praktycznie nie istnieje a Legia lepsza w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła. Nie uważasz?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 01 Paź 2010 13:06

Dosyć prosta sprawa. Inaczej się gra w polskiej lidze a inaczej w LE. Tam walczą cały czas a po remisie z Juve pomyśleli że polska liga wygra się sama. To zupełnie inne style gry i w polskiej lidze ambicją można wygrać bardzo wiele. W innych ligach już poza ambicją potrzebne są umiejętności. Taki Bełchatów sprzedał pół składu, gra prawie samymi Polakami ale oni gryzą trawę i idą do przodu a taka Wisła ma zbieraninę beztalenci z zagranicy którzy zajmują miejsce Polakom a zarabiają dużo więcej. Jeśli licytujemy się aktualnymi miejscami w tabeli o trzeba zaznaczyć że Lech to 11 drużyna ligi polskiej czyli wychodzi na to że mamy najmocniejszą ligę w europie :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 01 Paź 2010 14:29

No niestety ale aby zaistnieć w Europie to trzeba najpierw zaistnieć na krajowym podwórku. Jak się będzie olewać polską ligę to się w następnym sezonie można obudzić z ręką w nocniku i w ogóle w żadnych pucharach nie powalczyć. Nikt nie klęknie przed Juventusem bo to Juventus a wręcz przeciwnie zagra na maksa bo korzystny wynik z takim klubem nawet jak nie jest obecnie w najwyższej formie to jednak jakiś tam splendor. Tak samo w polskiej lidze nikt za darmo Lechowi punktów nie podaruje i jeżeli włodarzom klubu marzy się piłka europejska to o tym muszą pamiętać. A jeżeli zgodnie z tym co mówią w Poznaniu chcą Lecha w LM to nie wystarczy być nawet w czubie naszej ligi a trzeba ją po prostu wygrać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 05 Paź 2010 13:17

Być może Arboleda w grudniu otrzyma polski paszport. Ciekawe co zrobi Smuda? Swoją drogą Franz już tyle farmazonów nawstawiał z których potem rakiem się wycofywał, że w jego przypadku chyba żadnych deklaracji nie można brać poważnie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 05 Paź 2010 13:33

Smuda kiedyś wypowiadał się, że nie chce Arboledy w kadrze, bo ten jak Lech zdobył mistrzostwo latał z kolumbijską flagą. A Pan Smuda chce w kadrze tylko tych, którzy oddają serce dla Polski.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 05 Paź 2010 13:48

Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości