Sporty walki

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Sporty walki

Postprzez RakuNH » 19 Lip 2010 18:22

Dlatego jestem za Najmanem :D Oglądałem wywiad z nim i się tak nie odgrażał także może spokorniał i trochę potrenuje :wink: Dwaj w bokserzy w MMA - bezsens no ale i tak czy siak nie będę marudził że to gówniana walka bo zapewne obejrzę :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 16 Wrz 2010 14:36

Karolina Graczyk (60 kg) i broniąca tytułu mistrzowskiego z Ningbo Karolina Michalczuk (54 kg) awansowały do półfinałów bokserskich mistrzostw świata w Bridgetown (Barbados). Obie zawodniczki zapewniły sobie co najmniej brązowy medal. W 1/4 finału odpadły Sandra Kruk (57 kg) i Lidia Fidura (81 kg).
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 17 Wrz 2010 08:50

Ja już wybiegam myślami w przyszłość i liczę na jakiś medalik na na IO w Londynie. Przy mizerii męskiego amatorskiego boksu honoru bronią dziewczyny.
Masha! Dwie Karoliny i co ty na to? :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 18 Wrz 2010 10:07

W walkach półfinałowych broniąca tytułu Michalczuk przegrała z Rosjanką Jeleną Sawieliewą 5:14 (Polka wygrała tylko pierwszą rundę 2:1), zaś Graczyk uległa Chince Chen Dong 3:12, ale obie Polki zdobyły po brązowym medalu.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 18 Wrz 2010 10:13

Jeśli chodzi o sporty walki to dziś obejrzymy ich parodię w dwóch walkach wieczoru (Najman-Saleta, Pudzian-Esch). Wcześniejsze walki mogą być ciekawe ale powiem szczerze że z chęcią obejrzę 2 ostatnie walki bo takie "uliczne" walki sa po prostu śmieszne ze względu na ich specyfikę. 200 kg gość walczy ze strongmanem :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez bart120 » 18 Wrz 2010 19:44

GEsch ponad 200 kg waży ale wagi wczoraj nie starczyło i nie dowiemy się ile :P To będzie śmiechu warte :)

A prawdziwe walki będą faktycznie wcześniej mnie najbardziej interesuję Błachowicz - Tabera to może być prawdziwe MMA
Portal olimpijskienewsy.pl --> zapraszam
bart120
Młodzik młodszy

Postprzez figaro56 » 18 Wrz 2010 21:36

Raku ostatni raz to oglądałem. Stary a głupi. Ja cię chyba znajdę w tej Nowej Hucie i stoczymy walkę i już widzę to zainteresowanie. :lol: o mistrzostwo forum.
Pękasz?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 18 Wrz 2010 21:45

Przetrzymam Twój frontalny atak i przyduszę jak Saleta :lol: Ale co chcesz Figaro, Nie było śmiesznie? :D Najman się rzucił jak wściekły pies i jakby nie było to jest po części zwycięzcą bo nie uciekał a Saleta trochę za bardzo cwaniakował po walce :wink: Mogli mu dać lustro to by się spokojniej wypowiadał :lol:

Walka Pudziana będzie w podobnym stylu także czekaj Figaro czekaj a między czasie jeszcze będzie ciekawa walka Błachowicza :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 19 Wrz 2010 12:35

Tylko nagrajcię walkę, hit internetu murowany :lol: .
A tak ciut poważniej, bo zupełnie poważnie o tych cudakach się nie da, to na szczęście nie jestem takim desperatem by marnować wieczór czy zarywać noc dla tego cyrku :wink: .
"Walkę"(Saleta-Najman, bo drugiej jeszcze nie widziałem i nie wiem czy chcę zobaczyć...) obejrzałem sobie dzisiaj na youtube i właściwie to do teraz nie wiem co to było :roll:. A tak z ciekawości, może mnie ktoś uświadomić co to za burak komentował z Janiszem ?
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 19 Wrz 2010 13:33

To byl Lukasz Juras Jurkowski też zawodnik Mma ,ładnie sobie zadrwił z Najmana ,fajnie Khalidov skomentował walke Salety z Najmanem powiedział że nie zna tej dzwigni która Saleta założył Najmanowi ,to najlepiej mówi o poziomie tej bijatyki
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 19 Gru 2010 00:30

Dziś była fajna walka Lebiediew vs Huck, ale, jak to w Niemczech, sędziowie znów pokazują, że mają w pip***ie ducha sportu i inne takie pierdoły. Szkoda było Ruskiego, no ale jadąc do Niemiec mógł się liczyć nie z takimi cyrkami.

A co do Najmana i Salety... a zresztą, przygryzę się w język, bo jeszcze nie wiem, na ile modowie są tu tolerancyjni ;)

p.s. też sobie obiecuję, że koniec z polsatowymi galami, czy to MMA czy boks, ale potem zazwyczaj oglądam :roll: choć np. ostatniej farsy z Diablo nie zdzierżyłem psychicznie /chodzi o "oprawę", nie walki/
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez albatros » 07 Sty 2011 18:23

Adamek prawdopodobnie bedzie walczył z Władimirem Kliczko w sierpniu we Wrocławiu

http://sport.onet.pl/boks/adamek-o-walc ... omosc.html
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 07 Sty 2011 23:31

Dla mnie megazaskoczeniem jest planowane miejsce walki, nie wiem, możliwe, że obóz Kliczki nie dysponuje współczesnymi mapami politycznymi kontynentu, że puszczają go poza "heimat"

Wygląda na to, że i Kliczko i Haye boją się siebie nawzajem, ale w tym roku może dojść do 2 walk na topie /jeszcze Haye - Czagajew/, najwyższy czas, bo ciężka schodzi od lat na psy...
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 21 Mar 2011 13:46

heh, jak mówiłem, tym razem nie skusiłem się na polsatową galę, ale dziś oglądam sobie to i owo i kilka refleksyj.

Nasi fajterzy z topu dostali mocno po tyłkach, co pokazuje jak wiele dzieli całe KSW od MMA na jako takim poziomie. Szkoda mi tylko Błachowicza i Jurkowskiego, bo to dwóch typów, którzy trzymali w tym cyrku jako taki poziom, i nie chodzi tu tylko o walkę, ale zachowanie poza ringiem.

Najman znów w akcji :D

http://sport.wp.pl/kat,60960,title,Najm ... caid=1bfc6

Wydaje się, że niestety freak showy znów staną się atrakcjami wieczoru :roll: Szacunek dla Jurkowskiego, że nie połasił się na łatwą kasę i w ogóle nie chciał nawet komentować propozycji :roll:

Zamieszanie z Finami, to wiocha jakiej dawno nawet na polsatowskich galach nie widziałem. Jak ktoś nie wie, o co chodzi, filmik z ważenia.

http://www.youtube.com/watch?v=p6YqoNUPYrc

Niezłe jajca. Jeden z zawodników przekroczył odrobinę wagę, to rozciągnięto przed nim parawan i zdjął slipy. Puhakka przekroczył wagę o 200 gramów (sic!), ale nie mógł zdjąć publicznie t-shirtu, i także w t-shircie musiał walczyć, bo ma "niepoprawne" dziary, na które nikt nawet nie zwrócił uwagi, zanim bodajże fuckt nie rozpętał afery. :roll: Pamiętam, że na jednej z pierwszych gal walczył wydziarany swastami Włoch i była cisza (no, trochę więcej gwizdów zebrał tylko), a teraz wszyscy znawcy znaków runicznych i działalności B&H. I jeszcze to fotoszopowanie zdjęć :roll:

Swoją drogą ciekawy typ z tego Puhakki. Górski napinał się przed walką, ze głupek i naziol, a on zawsze z szacunkiem, skromnie i robi swoje. Walczył z czarnymi, i z żółtymi, i zawsze z respektem, jakoś nie włącza mu się ideologia. Inna sprawa, że na miejscu organizatorów, gdyby przeszkadzały mi jego poglądy, to po prostu nie zapraszałbym typa i finito. Bo teraz nawet ci, którzy wcześniej nie zwrócili najmniejszej uwagi na te dziary, googlują i chcą zobaczyć, co tam takiego ma, gołą babę może czy co? :lol:
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 03 Lip 2011 11:03

ah te TVP.. Podczas przerw między rundami pojedynku Kliczko - Haye zamiast tego co mówili trenerzy obu zawodników, to TVP skusiło się na reklamy :? Mam nadzieje, że pojedynek Adamka z Witalijem Kliczką zostanie pokazana w Polsacie, bo o ile wiem to tam przynajmniej nie ma przerw między rundami..

A co do walki to trochę nudna. Haye za nonszalancko podszedł do tego pojedynku, prowokował w ringu Kliczkę do uderzenia w ogóle nie stawiając gardy.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 03 Lip 2011 11:24

Bartek10982 napisał(a):ah te TVP.. Podczas przerw między rundami pojedynku Kliczko - Haye zamiast tego co mówili trenerzy obu zawodników, to TVP skusiło się na reklamy

Masakra z tymi reklamami. Zabijają przyjemność z oglądania, wyburzają klimat. Ani powtórek (choć wczoraj nie było co powtarzać za bardzo), ani komentów z narożnika. Zatęskniłem za polsatem jeszcze z innego względu. Diablo i Szczęsny za mikrofonem :roll: Ten drugi to specem :lol: od ilu sportów jest? tak z ciekawości pytam. Na tle tego duetu Kostyra i Kulej to poezja.

Co do samej walki - dobrze, że Haye dostał po pysku. Sama walka rozczarowała, ale takich szachów należało się spodziewać. Ciężka pod dyktaturą braci (których lubię i szanuję) stała się nudna jak diabli (albo nawet jak Diablo). W tym sensie Angol (którego nie lubię) wnosił trochę ożywienia i kolorytu, ale niestety tylko poza ringiem ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez lajsek14 » 03 Lip 2011 15:22

Też się ciesze że cwaniak przegrał :D Hay za bardzo pajacował.

Kliczko po prostu walczył z głową i dlatego wygrał.

Położyłem się spać po 8 rundzie bo już nie wytrzymałem tych przerw co 3 minuty... Od razu odechciewa się oglądać, kolejne sportowe widowisko zepsute przez kochane TVP ehhhh :x
lajsek14
Junior młodszy

Postprzez kat. » 11 Wrz 2011 10:03

Nikt nie pisze o "walce XXI wieku"? W sumie nie ma za bardzo o czym pisać.

Sztab Adamka pokpiwał z Sosnowskiego, który z marszu przyjął wyzwanie Witka bez większych nadziei na wygraną, a jedynie z wiarą w przetrwanie jak największej ilości rund, tymczasem obie walki miały oprócz tej samej otoczki, bardzo podobny przebieg. Znaczy się wielkie serce + kompletna bezradność Polaków i punktujący "od niechcenia" Kliczko. Tylko że Sosna miał ciut więcej pokory przed walką.

Co do reszty gali cieszy kolejna efektowna wygrana Masternaka. Chyba już czas na rywala z wyższej półki i w perspektywie kilku walk pojedynek o mistrzowski pas poważnej federacji.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Wrz 2011 08:28

Jak sam zauważyłeś nie ma o czym pisać. Kliczko zlał Adamka równo i dokładnie i tylko sędzi ringowemu i jego litości może Adamek zawdzięczać,że nie opuścił ringu w pozycji horyzontalnej. Oczywiście zakładałem porażkę ale może nie w takim stylu. Zresztą wygląd obu pięściarzy na konferencji pomeczowej najlepiej oddawał to co działo się na ringu. Czekam na następną walkę stulecia albo XXI wieku. Któraż to z kolei? Ktoś to może liczy? Kilka już tym mianem określono a dopiero pierwsza dekada tego wieku ledwo skończona. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez san » 13 Wrz 2011 18:17

Epokowe wydarzenie. Pierwszy raz od siedmiu lat Polak zdobył medal w sportach walki (na MŚ w zapasach). Za chwilę Banak walczy o brąz a Janikowski o złoto. Link:http://www.sat2world.com/fullscreen.php?stream=96
san
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości