Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez zdzichu » 13 Mar 2013 14:48

Zjazd pań również odwołany, a to oznacza coś cholernie pięknego :D Jednak organizacja tego finału dramatyczna.Znów w Lenzerheide jesteśmy świadkami wielkiej szopki.Dopiero co wróciłem do domu, więc nie będę się wypowiadał nad słusznością dzisiejszych decyzji.
Rozłożenie zawodów na dzień więcej to jedno, ale czy naprawdę zawody drużynowe są ważniejsze od indywidualnych startów, które w dodatku mogły mieć istotny wpływ na klasyfikację generalną :?
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Olma » 13 Mar 2013 15:21

No faktycznie, jeden punkt zapasu się ostał :D. Cieszę się Twoim szczęściem Zdzichu, dobrze że jakiś kryształ wpadnie w rączki Lindsey po tym pechowym sezonie.
Te zawody drużynowe są potrzebne chyba tylko Hujarze i chyba tylko on się rozeznaje we wszelkich zawiłościach regulaminowych, bo w Schladming nie ogarniali tego ani zawodnicy, ani kibice, ani realizatorzy transmisji. W czasie mistrzostw zapewniały Austrii przynajmniej jeden złoty medal, ale po grzyba rozgrywają je na zakończenie sezonu :roll:.
Olma
Junior

Postprzez markos7207 » 14 Mar 2013 11:23

Dzisiaj zanosi się na powtórkę z rozrywki. Start super-g mężczyzn przesunięty na 13-tą jednak czuje w kościach że nie pojeżdżą sobie panowie i panie ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 14 Mar 2013 11:56

Sprawiedliwości stało się zadość, gdyż ta mała kulka w zjeżdzie najzwyczajniej w świecie się po prostu Maze nie należała. Słowenka miała na to szansę tylko i wyłącznie dzięki kontuzji Vonn i mam nadzieję, że ta drobna zdobycz wleje trochę otuchy w serce dla Amerykanki. Jeszcze niech tylko Schiffrin wygra punktacje za slalom i będę w pełni ukontentowany :)

Markos, nie masz co rozpaczać... Nawet bez odwołania zjazdu szanse Svindala na PŚ były czysto teoretyczne, czyli praktycznie żadne. Na pewno nie jest to tego kalibru sytuacja, która pozbawiła Lindsey przed dwoma laty szansy na kolejną KK. Wtedy rzeczywiście rywalizacja została w rażący sposób wypaczona, w odróżnieniu terażnieszości. Norweg miał swoje szanse, startował w aż 4 konkurencjach, podczas gdy Austriak ledwo w 2, a pomimo tego nie był w stanie mocniej postawić mu się w generalce. Czkawką na pewno odbija się teraz zjazd w Wengen, a także słabe występy Svindala w superkombinacji, w której stracił dobre kilkadziesiąt punktów.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez Olma » 14 Mar 2013 14:42

Ale kaszana w tym Lenzerheide, i to na koniec sezonu :(. Szkoda, bo nawet czysto teoretyczne szanse to zawsze szanse, lepsze niż ich brak.
Francuz posiedział ponad godzinę na krzesełku jak jakiś parkingowy i nic mu z tego nie przyszło ;).
Olma
Junior

Postprzez markos7207 » 14 Mar 2013 15:09

Tylko Kröll helikopterem się przeleciał, ma facet pecha, w zeszłym roku zaraz po sezonie motorem się nieźle "przejechał".
Tak czy siak Aksel mógł chociaż konto zwycięstw podreperować, lubi tu jeździć i robił to dotychczas skutecznie,i ogólnie świetnie sobie radził w finałach.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez anonimejko » 14 Mar 2013 15:46

Ciekawe kto buli za te przeloty helikopterem? ma to w ubezpieczeniu zdrowotnym ?:P Nie no, bez żartów, życze powrotu do zdrowia.
A Tobie Markos, jakoś teraz zauważyłem, gratuluję przekroczenia bariery 4tys postów. Spamer numero uno :P
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez markos7207 » 14 Mar 2013 15:55

Z szacunkiem do Legendy, juniorku :mrgreen:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 16 Mar 2013 12:30

Mikaela Shiffrin najlepszą alpejką w slalomie w tym sezonie :D . Trochę święto zepsuła jej Maze, swoją dramą i przeżywaniem jakby przegrała o kilka punktów dużą, a nie małą, kryształową kulę. Tina wygrała w tym sezonie tak dużo i jeszcze jej mało. Biednej Amerykance aż było głupio, że wygrała i stwierdziła, że chyba ukradła dzisiaj komuś to zwycięstwo...no cóż. Nieco straciła w moich oczach Słowenka.

P.S. bardziej powinna ją boleć mała kryształowa kula w zjeździe, ale ona się należała Lindsey :D Królowa zjazdu jest jedna i powróci w wielkim stylu ;)
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Peeta » 16 Mar 2013 17:16

Gigant to wiadomo...król jest tylko jeden. :D Ligety w tym sezonie nie dał nikomu nawet nadziei, że można z nim powalczyć. :) Shiffrin mnie zaskoczyła, taka strata po 1 przejeździe i wygrana, no i mały kryształ dla niej. W sumie też fajnie, Tina i tak ma już aż dużo zdobyczy w tym sezonie. ;)
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez ssonicsl » 18 Mar 2013 15:46

zygy napisał(a):Sprawiedliwości stało się zadość, gdyż ta mała kulka w zjeżdzie najzwyczajniej w świecie się po prostu Maze nie należała.

A czy Shiffrin wygrana się należała? W końcu wszyscy wiemy, że gdyby nie pewna kontuzja to kryształ powędrowałby do Austrii...

Masha napisał(a):Trochę święto zepsuła jej Maze, swoją dramą i przeżywaniem jakby przegrała o kilka punktów dużą, a nie małą, kryształową kulę.

Ale przegrała i to na własne życzenie. I sobie z tego doskonale zdawała sprawę. Porażki i to takie porażki mają boleć i tak ma reagować sportowiec.

Pojedynek Hirscher-Svindal. No cóż wygrał jednak lepszy. Marcel pewnie bardziej zasłużył na KK. Szkoda jednak tych finałowych zawodów... Może za rok Aksel, może za rok...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez markos7207 » 18 Mar 2013 15:53

Niech tylko za rok będzie po równo konkurencji technicznych i szybkich, tylko i aż tyle i to mi w zupełności wystarczy.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 18 Mar 2013 18:35

ssonicsl napisał(a):
zygy napisał(a):Sprawiedliwości stało się zadość, gdyż ta mała kulka w zjeżdzie najzwyczajniej w świecie się po prostu Maze nie należała.

A czy Shiffrin wygrana się należała? W końcu wszyscy wiemy, że gdyby nie pewna kontuzja to kryształ powędrowałby do Austrii...

Masha napisał(a):Trochę święto zepsuła jej Maze, swoją dramą i przeżywaniem jakby przegrała o kilka punktów dużą, a nie małą, kryształową kulę.

Ale przegrała i to na własne życzenie. I sobie z tego doskonale zdawała sprawę. Porażki i to takie porażki mają boleć i tak ma reagować sportowiec.

Niektórzy sportowcy potrafią przegrywać bez ryczenia. Bardzo krytykowany był nawet Roger Federer gdy popłakał się po finale AO z Nadalem. Trochę nie przystoi tak przeżywać. Zabiera się radość zwycięzcy.

Shiffrin nie zasłużyła na małą kulę? Kto ma ją otrzymać jak nie mistrzyni świata? :shock: Gdyby Ligety był kobietą Maze nie miałaby kuli za gigant, gdybać to sobie można.

Dzisiaj ujrzałam przepiękne zdjęcia Lindsey Vonn z Tigerem Woodsem na facebook'u, tak mnie to rozczuliło, że aż obiad mi nie smakował :(
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Heidi » 19 Mar 2013 16:12

Masha napisał(a):Dzisiaj ujrzałam przepiękne zdjęcia Lindsey Vonn z Tigerem Woodsem na facebook'u, tak mnie to rozczuliło, że aż obiad mi nie smakował :(

Są razem. Biedna kobieta... Patrząc na tego Playboya to mi się śniadanie podnosi.
:evil:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez markos7207 » 19 Mar 2013 16:17

To ja sprawdzę jak będzie po kolacji :P
Musi go dobrze pilnować albo najlepiej wszystkie pokojówki, sprzątaczki itp. powinny być płci męskiej :lol:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Aro1234 » 19 Mar 2013 16:52

Proste, poleciała na pieniądze i nazwisko.
BIATHLON: Miriam Gössner, Monika Hojnisz i Kinga Mitoraj
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Miejscowość: Dukla

Postprzez markos7207 » 19 Mar 2013 16:55

Akurat dla mnie jej nazwisko mówi mi więcej, na pieniądze też Lindsey narzekać nie może mimo kłopotów z fiskusem w ostatnich latach ;)
Krew nie woda 8-)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 19 Mar 2013 16:56

Tylko boje sie, ze Tiger moze ja zranic i z tago Lindsey moze sie juz nie podniesc :cry:
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Postprzez Aro1234 » 19 Mar 2013 17:10

Heidi jak Ty się martwisz o sprawy sercowe u większości zawodniczek :arrow: to jest bardzo romantyczne. Jestem pełen podziwu 8-)
BIATHLON: Miriam Gössner, Monika Hojnisz i Kinga Mitoraj
Awatar użytkownika
Aro1234
Junior młodszy

Miejscowość: Dukla

Postprzez Heidi » 19 Mar 2013 17:11

Nie martwie sie o wszystkie, po prostu Lindsey bardzo lubie, a boje sie, ze moze to zaszkodzic jej karierze.
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości