Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 05 Lip 2010 14:13

Zdzichu, zasada jak dla mnie jest prosta. Gdybym był trenerem to nigdy nie wystąpiłbym do nikogo z prośbą o nadanie obywatelstwa jakiemuś zawodnikowi chociaż nie wiem jak potrzebny byłby mi w kadrze dany zawodnik i nie ważne jakie miałby mocne polskie korzenie. Natomiast jeśli ktoś takie obywatelstwo miałby to jedynym kryterium byłby sportowy poziom jaki reprezentuje. Nie ważne czarny czy żółty czy biały czy nawet zielony w różowe gwiazdki i też nie szperałbym w jego rodowodzie. Jeżeli ma polskie obywatelstwo to ma prawo jak każdy liczyć na powołanie do narodowej drużyny.
Jednym słowem. Nie mam nic przeciwko grze Rogera w reprezentacji ale mam przeciwko sposobowi przyznania mu obywatelstwa.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 06 Lip 2010 14:05

Niezłe :wink: . No to już po Niemcach :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 07 Lip 2010 08:54

Drukujemy dalej!!!

Naprawdę nie wiem po co męczyć piłkarzy po ciężkim sezonie i kazać im grac przez 90, a czasami nawet 120 minut. Jakie to ma znaczenie? Równie dobrze można losować wyniki, też były by emocje.

Urugwaj-Holandia 2:1
Urugwaj-Holandia (+sędziowie) 2:3

Mało kto zwraca uwagę na pierwszą, przepiękną bramkę Gio (gol mistrzostw). Proszę zwrócić uwagę na całą akcję i zachowanie van Bommela, brutalnie faulującego Gargano. Dwa podania dalej piłkę przejmuje Gio i ... O spalonym przy bramce na 1:2 nie ma co nawet dyskutować.

Źle zapamiętam te mistrzostwa...
Niemcy - Anglia
Argentyna - Meksyk
Hiszpania - Portugalia
Hiszpania - Paragwaj
Urugwaj - Holandia
?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez markos7207 » 07 Lip 2010 12:19

Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 07 Lip 2010 12:24

A na kogo stawia Pudzian? :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 07 Lip 2010 12:51

Pudzian wie jedno: ktokolwiek nie wygra na pewno "tanio skóry nie sprzeda" :wink:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 07 Lip 2010 21:25

Super ,Hiszpania w finale fajnie ze Niemcy polegli dzisiaj Hiszpania zagrała swój najlepszy mecz na tym mundialu ,i ciesze sie ze bedzie finał Hiszpania Holandia bo którys z tych zespołów po raz pierwszy bedzie mistrzem ,a swoja drogą to niezły bukmacher z tej ośmiorniczki Niemieckiej ,no a sweter Loewa już nic nie warty
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 08 Lip 2010 13:43

Ośmiornica przepowiedziała na razie wszystko dokładnie. Jeszcze trochę i stwierdzę, że nie warto oglądać meczu, bo i tak wiadomo jak się skończy, ponieważ Paul to przepowiedział. 8 drużyna w historii zdobędzie mistrzostwo, a Hiszpania jest 12 w historii, która dotarła do finału. W rywalizacji Ameryki Południowej i Europy to stary kontynent obejmie prowadzenie. I wreszcie po raz pierwszy kraj europejski wygra mundial poza swoim kontynentem.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 08 Lip 2010 18:05

Niemcy i tak doszli dalej niż zakładałem przed MŚ. Tak popatrzeć na nazwiska to sami zawodnicy Bundesligi i tacy rzemieślnicy. Żadnych tam topowych nazwisk, więc niech się cieszą tym, że dotarli do medalowej strefy. Od kilku lat mówi się, że na kolejną imprezę mistrzowską jedzie najgorsza kadrowo ekipa w dziejach Niemiec a oni w trzech ostatnich imprezach niżej półfinału nie lądują. Może to dla nas trochę pocieszające, że można zbudować solidną drużynę bez wirtuozów i na Euro 2012 nie musimy czekać jak na ścięcie. Czasu zostało trochę i spokoju, więc panie Smuda do dzieła.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 08 Lip 2010 20:14

Kacpero221 napisał(a):Są pogłoski, że wielki finał MŚ w RPA ma poprowadzić, bardzo znany i lubiany (szczególnie w Polsce :wink: ), Howard Webb.

Pogłoski, o których pisałem 8 maja, sprawdziły się:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-fifa-oglosila-nazwisko-sedziego-finalu,1,3319660,wiadomosc.html
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Duche » 08 Lip 2010 20:52

Bardzo dobra decyzja, najlepszy sędzia na świecie. Polacy mają jednak ciągle do niego ale o podyktowanie słusznego karnego. Cóż, to typowe dla tego narodu.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 08 Lip 2010 20:56

Ty chyba sobie jaja robisz. Nie dość że uznał bramkę ze spalonego to jeszcze karny z kapelusza :lol:

Howard Webb zapraszamy na EURO 2012 :lol: A jakie masz obywatelstwo? Rosyjskie? :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 08 Lip 2010 21:08

Mój finał marzeń! Tyle w temacie.
A kto wygra w finale, będę nieznacznie za Hiszpanią.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 08 Lip 2010 21:08

Sorka, ale jeśli ty nie widziałeś tam karnego to nie mamy o czym gadać. No ale nie warto znów roztrząsać tej sprawy.

Webb to najlepszy sędzia na świecie od paru lat, sędziuje kluczowe mecze w lidze angielskiej, jest doceniany przez piłkarskie władze i bardzo dobrze. Przynajmniej nie robi sobie jaj jak niektórzy arbitrzy. Jedyne zagrożenie dla niego to Massimo Busacca, drugi świetny sędzia. Właściwie to jedynie sędziowie na świecie, którzy reprezentują właściwy poziom.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 08 Lip 2010 21:12

Jakby gwizdać takie faule to byśmy na tych mistrzostwach mieli jakieś 20/30 karnych więcej w tym m.in wczoraj :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 09 Lip 2010 08:18

Wielokrotnie Webb był przedmiotem ostrej krytyki po meczach w angielskiej lidze. Ma chody w FIFA i to wszystko. Nie mam zaufania do sędziego, który stara się być najważniejszą osobą na boisku. Po Molinie FIFA znalazło sobie drugiego protegowanego.
Wracając do tego karnego przeciwko Polsce to albo sędzie od początku konsekwentnie karze za takie przepychanki w polu karnym albo przymyka oczy. Nie może być tak, że nagle w końcówce meczu gwiżdże karnego drukując wynik meczu bo takich fauli było kilkanaście i to w tamtym meczu po obu stronach.
Nazywanie go przez Duche najlepszym sędzią świata można tylko usprawiedliwić tylko tym, że panujące upały spowodowały przegrzanie organizmu u naszego kolegi. Pij dużo płynów Duche i zakładaj czapeczkę jak wychodzisz na słońce. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 09 Lip 2010 10:27

Jeśli chodzi o Euro. Lewandowski będąc wcześniej upomnianym przez Webba (słusznie czy nie, nieważne), ma chyba rozum i wie że nie może ściągać za koszulkę Austriaka. Co robi? Dokładnie to. Ciągnie za koszulkę na oczach sędziego, który go chwile wcześniej upominał aby tego nie robił. Za głupotę się płaci.

Co do tych mistrzostw. Webb, jeśli mnie pamięć nie zawodzi gwizdał w meczach:
Hiszpania-Szwajcaria, Włochy-Słowacja, Brazylia-Chile. W każdym popełniał grube błędy. Nie podyktowanie karnego dla Brazylii po ostrej wycince w polu karnym, nie uznanie bramki Quagliarelli, bramka dla Szwajcarów...
I ktoś taki w nagrodę dostaje finał. Extra.
Japończyk albo de Bleeckere (w nagrodę, bo kończy karierę, chociaż on też grubych błędów w tym sezonie się nie ustrzegł).
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 09 Lip 2010 11:07

Ja się powtórzę. Jeśli gwizdamy takie faule to mamy czasem dwucyfrową liczbę karnych w meczu a jeśli piłkarze się nauczą grać jak panienki to mamy po prostu nudny mecz. Zobaczymy ile karnych będzie w finale. Postaram się policzyć ale ciężko będzie dostrzec bez wielu powtórek :wink:

No i proszę porównać hokej pan i hokej panów. Ten pierwszy można by przerobić na ten drugi tylko kto by to oglądał? :shock:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 09 Lip 2010 14:14

Istny cud! Ruch Chorzów wygrał 1:0 drugi mecz z Szachtiorem Karaganda i awansował do drugiej rundy! Tam już czeka na nich wielki rywal - FC Valletta z Malty.

Tymczasem fani Lecha boją się o możliwość wystąpienia "syndromu Levadii":
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/strach-w-lechu-levadia-puka-do-bram,1,3319755,wiadomosc.html
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez RakuNH » 09 Lip 2010 14:30

mecz słabiutki ale liczy się efekt. Ten świetny. 2 mecze - dwie wygrane i nabite punkty do rankingu. Jeszcze 2 zwycięstwa i Ruch okaże się najlepszą drużyną w Pucharach... :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości