Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez markos7207 » 26 Lut 2013 01:20

Radosne wieści docierają z Kanady gdzie swoje mistrzostwa rozgrywają juniorzy. Po srebrze w gigancie Ragnhild Mowinckel(rok temu miała złoto), młodszy brat Lotte Smiseth Serjested, Adrian zdobył brąz w supergigancie a na najwyższym stopniu podium w gigancie znowu Aamodt :D .
Nie mający rodzinnych związków z Kjetilem Andre, Aleksander Aamodt Kilde po czwartym miejscu w zjeździe nie miał sobie równych we wspomnianym gigancie :) .
Nie ma się co martwić, po Svindalu pustki nie będzie a i dziewczyny radzą sobie coraz śmielej ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 26 Lut 2013 14:50

markos7207 napisał(a):Radosne wieści docierają z Kanady gdzie swoje mistrzostwa rozgrywają juniorzy.

Jak ten fragment przeczytałem miałem nadzieję, że fajne rzeczy wreszcie się wydarzyły z udziałem jakiegoś reprezentanta Polski :lol:
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Daniel » 26 Lut 2013 14:53

U mnie było tak samo :D
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez markos7207 » 26 Lut 2013 15:12

Jedna radosna wieść już była o następną będzie raczej ciężko ;)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Mar 2013 17:13

Teraz dopiero sprawdziłem jakie wyniki w Ga-Pa, a tam bardzo sympatyczna niespodzianka :D , dwie Tiny na czele plus Julia :D . Super że wyszedł w końcu Christinie przejazd w tym sezonie, można żałować tylko że tak późno.
Rekord Herminatora padnie na dniach ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 12:48

Rekord padł szybciej niż sądziłem a przy okazji Maze capnęła Vonn w klasyfikacji zjazdu, Zdzichu szlocha pewnie w rękaw ;)
W Kvitfjell znów jakiś trójkolorowy się wciął przed Aksela.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 02 Mar 2013 12:59

No i fajnie no i elegancko. :) Adrien Theaux.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez zdzichu » 02 Mar 2013 13:19

Jeszcze został punkcik, liczę na cud :P W rękach Maze to będzie kuleczka, nie kula, ale niech ma.Z nadarzających się okazji trzeba korzystać i Słowenka to najprawdopodobniej zrobi.Ale każdy wie, że królowa szybkości jest tylko jedna 8-)

Dzisiaj po przejeździe pięknej Lary miałem nadzieję, że to ona zwycięży, ale niestety nawet na podium się nie załapała.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Heidi » 02 Mar 2013 13:59

Kurcze, ale co się z Julcią dzieje? Cały czas blisko podium :(
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez markos7207 » 02 Mar 2013 14:01

Co chcesz, wczoraj Julcia była na pudle ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Heidi » 02 Mar 2013 14:03

No zjazdy są takie pechowe. Korepetycje od boyfrienda powinna brać ;)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez markos7207 » 03 Mar 2013 12:06

Aksel po raz 21-y najlepszy i tym samym dogonił swojego wielkiego rodaka Kjetila Andre Aamodta w liczbie zwycięstw :D . Poważnie zbliżył się też do Hirschera w generalce.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Olma » 04 Mar 2013 08:34

Svindal wreszcie wygrał w Norwegii :D. Przez ułamek sekundy było nieciekawie, gdy zachwiał się przed wyjazdem na ostatnia prostą, ale się udało. Kula za supergigant zaklepana :D. 180 punktów do Hirschera odrobione. Wszelkie punktowe kombinacje i przeliczenia wciąż mają sens. Oby teraz znalazło się kilku zuchów, którzy odbiorą punkty Marcelowi ;).
Olma
Junior

Postprzez markos7207 » 04 Mar 2013 16:18

No nie miał szczęścia jak dotąd w Kvitfjell. Drugie, trzecie, trzecie, drugie ale zawsze ktoś był przed nim. Już Jansrudowi się w zeszłym roku udało, jednak wreszcie i Aksel się doczekał ;) . Mogły być dwie wygrane ale sztorm prosto w twarz w końcówce zjazdu skutecznie wyhamował Norwega.
29 punktów to niby mało ale Hirscher ma przed sobą Kranjską Gorę i 2 szanse na większe odskoczenie. Gdyby nie te cholerne city eventy które nie wiedzieć czemu liczą się do generalki, Aksel mógłby już mrozić szampana ;) . Może jednak Marcel złapie gdzieś po drodze tyczkę :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Olma » 04 Mar 2013 16:38

Może jednak Marcel złapie gdzieś po drodze tyczkę :P

Trochę po świńsku na to liczę :) . Nie będzie łatwo, bo narty Hirschera jadą zazwyczaj jak po szynach, nawet jeśli jakoś niemiłosiernie rzuca górną częścią jego osoby. Nie osłabiają go przeziębienia i zatrucia, zawsze ma siłę na dwa przejazdy. I nigdy nie pęka. Ale może tym razem da się skusić na jakiś wyjazd z trasy ;). Może przyjdzie pomoc ze strony innych zawodników, chociaż w ostatnim gigancie nawet niezawodny Ted Ligety wypiął się na moje oczekiwania i wepchnął się między Marcela i Aksela ;)
Olma
Junior

Postprzez zdzichu » 04 Mar 2013 17:02

Trochę za dużo odrobił Aksel w ostatni weekend, ale konkurencje, które pozostały do zakończenia sezonu układają się w stosunku 4:2 na korzyść Hirschera.Dlatego to Austriak rozdaje karty, i jeśli jakimś cudem nie wygra generalki to będzie to bardziej jego porażka niż zwycięstwo Svindala ;) Te niby slalomy o których wspomniałeś nie podobają mi się, ale jak już ktoś je wsadził w kalendarz to chyba normalne, że są punktowane.Zresztą gdyby ich nie było to Hirscher i tak miałby niemałe szanse na KK.Norweg tak naprawdę zawalił sobie sprawę zawodami w Wengen, gdzie wypadł z trasy.

A wczorajszy supergigant pań miał niesamowity przebieg.Najpierw ucieszyłem się po przejeździe pięknej Juleczki, następnie odetchnąłem z ulgą, gdy Maze dzięki kilku błędom przegrała z Amerykanką :), jednak kochana Marysia, jak to często bywa przyszła z "pomocą" :roll: Ale na szczęście decydujący cios zadała urodziwa Fenninger. Szkoda jednak, że to nie Julia wczoraj zwyciężyła, bo to znacznie zwiększyłoby jej szansę na małą kulę w tej specjalności.A tak to będzie o nią bardzo ciężko.Ale tak jak tutaj niektórzy szlachetnie życzą Marcelowi złapania tyczki, tak ja życzę Słowence 16 miejsca w supergigancie, a przede wszystkim w zjeździe :P
Bo zdaje się, że w finałowych zawodach punkty otrzymuje tylko czołowa piętnastka.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 04 Mar 2013 17:22

Zważywszy na posturę Aksela Ty się do Julki za bardzo nie przyklejaj :mrgreen: . Maze ktoś groźby wysyła, nic Ci Zdzichu nie wiadomo ? :lol:
Piękna strona nart :D

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 04 Mar 2013 19:10

Chyba masz rację.Lepiej przykleić się do Lindsey, bo postura golfisty nie budzi takiego respektu jak ta Aksela :P Jeśli chodzi o te groźby, to bez adwokata nie będę o tym rozmawiał :lol: A tak poważnie to przykra sprawa, ale jak widać debili na świecie nie brakuje.Ja tam Słowenkę lubię, ale tylko, gdy poluje na swoim terenie, a ostatnio właśnie zaczyna wyciągać łapki po cudze łupy :twisted:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez caro736 » 08 Mar 2013 16:57

Niezłą fazę mają wszyscy na te harlem shake :D. Głupkowate są te filmiki, ale mnie śmieszą mnie :). Wklejam tu Felixa, chyba za te zgrabne nóżki :lol:.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5yl5xI-XYUM
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez markos7207 » 09 Mar 2013 13:58

Daga wyobraź sobie Emila w babskich fatałaszkach :P , dla mnie byłby to ostatni dzień w którym mu kibicuję ;) .

Po 1. przejeździe było dobrze, by nie powiedzieć bardzo dobrze w Kranjskiej Gorze. Niestety podobnie jak w Ga-Pa w finale wcięło się ponownie kilku gości między rywali do KK, i z 29 zrobiło się 69. Jakby ktoś przyspawał Aksela do tego 6. miejsca w gigancie ;)

A gigant pań padł łupem pięknej Ani, Tina już wystarczająco się obłowiła w tym sezonie ;) a dla Austriaczki udany koniec sezonu osłodzi dość pechowe starty na MŚ

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości