Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez dan » 01 Lip 2010 17:54

Szachtior Karaganda - Ruch Chorzów 1-2. To ostateczny wynik.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 01 Lip 2010 17:58

Oł jea. Mamy ileś tam punktów do rankingu krajowego. Jeszcze wygramy z 20 meczy w pucharach i będą 4 drużyny w LE :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 02 Lip 2010 11:26

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 02 Lip 2010 16:50

No to mamy sensację. Brazylia sama sobie winna bo Holandia szału nie robiła.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 02 Lip 2010 17:03

Ależ mnie uradowało to zwycięstwo Holandii.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 02 Lip 2010 17:24

Ja też jestem zadowolony ze zwycięstwa Holandii. Teraz tylko jeszcze Urugwaj, Argentyna, a w ostatnim meczu niech wygra lepszy, chociaż nie miałbym nic przeciwko gdyby Hiszpania się trochę pomęczyła, mógłbym sobie akurat w tym meczu pooglądać karne :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez doliniarz » 02 Lip 2010 17:25

Brazylia odpadła- co za piękna informacja :D . Jeszcze tylko Niemcy i Argentyna i będzie spokój, a dzisiaj jedna z nich odpadnie więc połowicznie będę zadowolony :D .
A Jak Fabregas grzeje ławę to sympatia do hiszpanów bardzo mi spada i ich porażka mnie nie załamie.

A co do Felipe Melo to widzicie co muszę czuć widząc go jak "gra" w Juventusie. A co lepsze Juve wtedy oddało dużo lepszego Marchionniego i jeszcze dopłacili 20 mln euro :evil: .
Ostatnio edytowany przez doliniarz, 02 Lip 2010 17:33, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 02 Lip 2010 17:27

Coś pięknego Brazylia odpadła ,to już drugi z rzedu mundial w ktorym Brazylia odpadła na tak wczesnym etapie i drugi w którym ,jej styl był daleki od tego czego wszyscy oczekują od Brazylijczyków ,i dobrze że odpadli ,może teraz mocno uskrzydlona Holandia coś ugra naprawde wielkiego ,warto podkreślić także gre Sneijdera który jest prawdziwa dziesiatka dla Holendrów ,jest dla nich już niezbednym zawodnikiem.Mam nadzieje że dziś Ghana wygra a jutro Argentyna i Hiszpania i bede uradowany parami półfinałowymi
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 02 Lip 2010 21:29

TVP jest nie do podrobienia :lol: :lol: :lol: 5 minut przerwy, studio w którym Babiarz mówi że przenosimy się na mecz i 3 minuty reklam i do tego lekkie spóźnienie na mecz :lol: Masakra.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 03 Lip 2010 09:34

Po wczorajszym meczu Urugwaju i Ghany chyba nowego znaczenia powinno nabrać określenie "ręka boga" :D . Suarez z antybohatera szybko stał się bohaterem Urugwaju. Niemoc, która ciąży nad krajami afrykańskimi trwa. Jednak ak blisko walki o medale jeszcze żaden kraj afrykański nie był i trochę mi szkoda Ghany.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 03 Lip 2010 09:41

Było tak blisko wymarzonego dla mnie półfinału. Załamał mnie ten niewykorzystany karny przez Gyana. Oczywiście Suarez stwierdził, że to była ręka Boga. Ależ wczoraj przeżywałem zmienne nastroje. Najpierw wielka radość, bo wygrała Holandia, a później załamanie z powodu porażki Ghany w taki sposób. Po nie strzelonym karnym spodziewałem się, że Urugwaj w konkursie jedenastek wygra. Teraz bardzo chciałbym, by pomarańczowi zdobyli mistrzostwo świata.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 03 Lip 2010 10:25

Ale czemu uważacie Suareza za antybohatera? :D Ja od początku wiedziałem że jest bohaterem bo zamiast bramki mamy karny i czerwoną kartkę. Przecież on wiedział co robi :wink: Można go jedynie nazwać oszustem. Być może obronił by to głową ale była na to bardzo mała szansa.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 03 Lip 2010 10:38

RakuNH napisał(a):Ale czemu uważacie Suareza za antybohatera?

Tak go chyba komentatorzy nazywali najpierw. Jednak jego zachowanie mimo, że trochę nie fair było jak najbardziej oczywiste, bo tak by bramka padła na 100%, a tak zawsze jest nadzieja na cud i on nastąpił. Większość piłkarzy postąpiłaby podobnie wiedząc, że to ostatnia akcja meczu.
I nagrody fair play Suarez chyba nie otrzyma :lol:
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 03 Lip 2010 10:42

Jaj mam tylko dylemat czy nie mógł wyskoczyć do tej piłki. Nie leciała wcale tak wysoko ale było ryzyko czy mu się nie prześlizgnie po głowie :wink: Ja tam się cieszę. Koniec z wuwzelami i będzie trochę ciszej a nie taki rój podczas karnych :D Wydaje się że Holandia będzie miała spacerek z tak wymęczonym Urugwajem bez Suareza. Liczę mimo wszystko na niespodziankę :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 03 Lip 2010 10:49

Suarez wcale antybohaterem nie jest. Dla swojego kraju pewnie został bohaterem. Zrobił to co każdy piłkarz na jego miejscu zrobić powinien. Wygrana Urugwaju w karnych jeszcze go utwierdziła w tym, że postąpił słusznie. Nie potępiam go za to, bo uważam, że sam bym tak na jego miejscu zrobił, bo chyba innego wyjścia nie było. I nie można nazwać tego oszustwem. Dostał za to zgodnie z przepisami czerwoną kartkę i był podyktowany rzut karny. Mnie tylko szkoda, że Ghana go nie wykorzystała, bo nie ukrywam, że kibicowałem afrykańskiej drużynie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 03 Lip 2010 11:01

Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 03 Lip 2010 11:24

Mam problemy z otworzeniem tej stronki. Jeśli Ruch wyeliminuje Kazachów to w następnej rundzie spotka się z kolejną WIELKĄ drużyną. Będzie nią FC Valletta z Malty. :lol:
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 03 Lip 2010 15:08

Coś widzę mało tu było zwolenników brasiliany skoro tak się ucieszyliście z porażki kanarkowych, ja płakałem wraz z całą Brazylią :( . No ale jak nie wykorzystuje się szans by prowadzić do przerwy 3:0 i kontrolować grę to tak się to kończy, niestety. Kiedyś kibicowałem Oranje ale to było dawno temu gdy mieli finezyjnie grających piłkarzy a teraz to przede wszystkim siła, siła i jeszcze raz siła...
W meczu Urugwaju z Ghaną nie miałem jednoznacznego faworyta choć zawsze trzymam kciuki za drużynami z Czarnej Afryki i szkoda mi trochę że wymknęła im się być może niepowtarzalna szansa na medal. Z drugiej strony wielki szacunek dla Suareza bo poświęcił się dla drużyny choć wiedział co go za to czeka , a przecież nie mógł być pewien że Afrykanie nie wykorzystają karnego. W Urugwaju na pewno jest bohaterem narodowym i mam nadzieję że Urusi ograją pomarańczowych i Suarez będzie mógł zagrać w finale o ile nie dostanie dłuższej kary niż jeden mecz.
A mam nadzieję że dziś Niemcy przeżyją pożegnanie z Afryką choć póki co to oni objeli prowadzenie :shock: , ale nie tracę nadzieii że miłe złego początki dla "międzynarodówki".
Adios Germanos :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Lip 2010 15:22

dan napisał(a):Mam problemy z otworzeniem tej stronki. Jeśli Ruch wyeliminuje Kazachów to w następnej rundzie spotka się z kolejną WIELKĄ drużyną. Będzie nią FC Valletta z Malty. :lol:

Druga wycieczka to na szczęście dobre losowanie piłkarsko i kibicowsko. Fani będą mieli miłe i tanie wakacje (nie takie jak w Kazachstanie :lol: ) a i Ruch powinien mieć spacerek jak przejdzie Kazachów. Szansa przejścia 3 rundy jest minimalna także pasowałoby wygrać jeszcze 3 mecze żeby nabić punkty do rankingu. Remis Jagi czy Ruchu w 3 rundzie to będzie sukces Polskiej piłki :roll: :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 03 Lip 2010 16:37

Niech mnie ktoś uszczypnie i powie że to nieprawda :? ...
Argentyna-Niemcy 0:3 a do końca kwadrans :shock: ...
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości