albatros napisał(a):„ssonicsl” na linkowanym przez ciebie filmie i na wielu innych idealnie widać, że był spalony. To co uprawiasz to czysta demagogia i tyle. Czarno na białym widać że Włoch jest za Słowakami złapany na ofsajdzie.
Ja do dzisiaj słyszę opinie, że Roger w meczu z Austrią zdobył bramkę jak najbardziej zgodnie z przepisami, słyszę też że na 99% to Tusk zorganizował zamach terrorystyczny na Prezydenta Kaczyńskiego. Także mnie już nic nie dziwi. Wiem filmik jest długi i być może ciężko dotrwać do 10 minuty...
No to sędziowie jadą dalej:
Urugwaj - Korea Płd:
- brak dwóch ewidentnych karnych (na szczęście po jednej z obu stron)
- odgwizdanie spalonego Suareza
Ale o dziwo ten mecz mieści się jeszcze "w ramach".
USA - Ghana:
- świetnie sędziował Węgier ?Kiss?. Na razie został on, uzbek, japończyk. 3 sędziów na 12 spotkań...
Niemcy - Anglia:
- parodia futbolu. Ostatni raz coś takiego widziałem w meczu Wisły z Koroną, gdy Edi strzelał z połowy boiska. Tylko że nawet wtedy piłka tak chamsko nie przekroczyła linii bramkowej, no i liniowy miał dalej do bramki.
Niemcy byli lepsi, grają tak jak wcześniej pisałem, naprawdę fajną piłkę. Ich liga w tej chwili, według mnie, jest najatrakcyjniejszą spośród wszystkich lig europejskich. Tyle że bramka na 2:2 zdobyta jakieś 20 sekund po wznowieniu gry od utraty 1 gola mogła naprawdę powalić na kolana młodych Niemców.
Argentyna - Meksyk:
- po tym meczu mam już swojego faworyta do tytułu MŚ. Argentyna i Messi ku uciesze milionów fanów na całym świecie i Sępa Blattera. 4 mecz 4 gol podarowany przez arbitrów. Nie przypominam sobie aby kiedykolwiek ktoś miał taką serie.
Małym skandalem w tym wszystkim jest jeszcze to że Rossetti i jego liniowy na telebimie zobaczyli, że był spalony, a mimo to uznali bramkę... w końcu zachowali się zgodnie z przepisami, toż to sędzia nie może korzystać z nowinek technologicznych...
Obstawiałem, że sędziowie przekręcą około 20% spotkań. Chyba trzeba będzie mi to skorygować. Komu dzisiaj nie uznają bramki, kto dzisiaj strzeli ze spalonego, kto dostanie karnego z kapelusza, a kto przywali operatorowi kamery? To wszystko już dziś! Tylko w TVP.
Holandia. Według mnie, i oczywiście mogę się mylić, mam nadzieje że się mylę, prezentują formę taką jak Anglia. Są w 1/8 i będą w 1/4 ale to zasługa koszyków a nie ich świetnej gry. Według mnie ćwierćfinału z taką grą, będąc w takiej formie nie przeskoczą.
A i może mały konkurs dotyczący Argentyny. W meczu z Niemcami strzelą:
a) bramkę ze spalonego
b) bramkę ręką Boga
c) bramkę po faulu
d) karnego z kapelusza
e) rywal dostanie czerwoną kartkę za krzywe spojrzenie na Messiego
f) rywalowi nie uznają bramki zdobytej jak najbardziej zgodnie z przepisami