Sporty walki

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Sporty walki

Postprzez Duche » 09 Maj 2010 22:59

http://www.youtube.com/watch?v=rAdgAXXL ... re=related

Niech Pudzian zobaczy sobie tą walkę, może mu to coś pomoże przed najbliższym pojedynkiem. Fedor zniszczył Sylvię w kilkanaście sekund. Świetnie ta walka wyglądała. Rosjanin pozamiatał w swoim stylu.

Niech Pudzian zacznie się uczyć samba to może coś z niego będzie, choć z drugiej strony on raczej nie ma do tego warunków.

Podobno na początku września Pudzian ma walczyć z Nastulą. Szykują się ładne baty dla Mariusza. Nie wierzę, że on będzie miał jakieś szanse z Nastulą. Paweł sprowadzi go do parteru i będzie po zabawie.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 09 Maj 2010 23:18

RakuNH napisał(a):Rozpoczynając analizę tej walki trzeba zacząć od najważniejszego aspektu. KIM JEST NAJMAN? NIkim :wink: Zatem aktualny bilans pudziana wynosi 0-0-0. Każdy z wcześniej walczących by pokonał tego pyszałka(moim zdaniem to ta jego medialna burza to część kontraktu)

Jak dla mnie Pudzian może spokojnie dostać od Khalidowa. Nie mówię juz o takich gwiazdach jak Minotauro czy Emelanienko. Przecież pudzian leje całą tablicą mendelejewa to jakim sposobem on może walczyć? Nie ma żadnych kontroli antydopingowych w MMA? Przy każdym low kicku opuszczał garde, walczył jak furiat i wystarczyła by jedna riposta rywala (Najman to nie rywal) a mogło by być KO.

No i nie myliłem się :wink: Choć z Khalidowym by jednak mógł wygrać bo tez nie był za dobrze przygotowany.

A co do Fedora to różnica w sile ciosów jest ogromna na korzyść Fedora i to nie ta półka. W ogóle nie ma o czym mówić i myślę że zbierze baty od Tima.

A dla tych którzy wierzyli w niszczenie rywali przez Pudziana polecam historię Boba Sappa który wygląda nawet pokaźniej. Siłę ma pewnie sporo mniejszą ale jako wrestler kondycję ma niezłą. Na cóż mu to jak Minotauro go załatwił techniką mimo że baty zbierał przez długi czas? :D Już nie mówię o tym że i przegrany Sapp by zabił Pudziana. Wystarczy zobaczyć jak on wygląda w 2 rundzie a jak Pudzian. Nie mniej rzut rywalem na początku robi wrażenie :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=tL7KgdVU5Gc
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 10 Maj 2010 09:45

To będzie walka na miarę starcia właśnie Fedora z Filipović'iem :lol:
Mógł Pudzian wyzwać Cro Copa to by zobaczył co oznacza walka w stójce a nie jakieś klepanie Najmana czy zacięte przytulanki z Japońcem :wink:
Na pocieszenie Jemieljanienkę już niedługo zobaczymy (chyba) w starciu z Fabricio ;)
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Sven » 22 Maj 2010 09:21

Wielki Dominator jak większość się spodziewała poległ :wink:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 22 Maj 2010 09:23

Nie wiem czemu się nie rzucił na początku skoro widział że w 2 rundzie na 100% przegra. Może ta porażka czegoś go nauczy.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 22 Maj 2010 10:46

Rzucił się, tylko Sylvia to kawał dziada i wiedział jak zneutralizować jego siłę. Pudzian stracił podobno 15 kg. Czego? Mięśni oczywiście, już nie dysponuje taką siłą jak jeszcze 2 lata temu.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 22 Maj 2010 10:53

W przeciągu tych 2 tygodni stracił aż 6 kg a wcześniej mówił że w kilka miesięcy nie mógł nic zrzucić a ciągle biegał także nie bardzo rozumiem co się stało. Z moich nieoficjalnych rozkmin wynika że po prostu mu się ciepło w gaciach robiło więc stres mu pomógł w odchudzaniu :wink: Innej opcji nie widzę.

A co do rzucenia się to nie zgadzam się. Sprzedał mu pare low kicków (później już tego nie był w stanie zrobić) i zaatakował jak byk głową. On powinien wyprowadzać ciosy i liczyć że go Silvio nie trafi co było prawie niemożliwe ale by na pewno wyszedł z tarczą jakby został posłany na deski. Tak nie dość że o minucie było wiadome że przegra to jeszcze poddał walke. :roll: Zresztą był tak nieporęczny że mi się go żal robiło. Choć szczękę ma twardą bo po tylu kolanach niektórzy by padli jak kłoda.

Teraz pozostaje czekać na Kliczko - Sosnowski :lol: Tez będzie ciekawie :D

Dla przykładu. O czymś takim mówiłem :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=eUx9OE7D ... _embedded#!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 22 Maj 2010 12:05

Ta walka pokazala mu gdzie jak narazie jest jego miejsce w mma i ze jednak troche za duzo ceni swoje mozliwosci jak narazie ,zreszta ciezko pogodzic odpowiednie pryzgotowania ,treningi z blaznowaniem w telewizji , i napewno nauczy go to pokory
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez forrest » 29 Maj 2010 20:47

zdzichu napisał(a):Ta walka pokazala mu gdzie jak narazie jest jego miejsce w mma i ze jednak troche za duzo ceni swoje mozliwosci jak narazie ,zreszta ciezko pogodzic odpowiednie pryzgotowania ,treningi z blaznowaniem w telewizji , i napewno nauczy go to pokory

dobre słowa i ty nie jeden to zauważyłeś Silvia powiedział przed walką że ceni Pudziana jako najsilniejszego na świecie ale nie jest zawodnikiem mma to pudzian powinien sobie dobrze wpoić do głowy i... TANIO SKÓRY NIE SPRZEDAĆ :lol: 8)
ten filmik mówi dużo o mariuszu http://www.youtube.com/watch?v=zhxFFUSLs8c tyle w temacie
Awatar użytkownika
forrest
Junior

Postprzez RakuNH » 29 Maj 2010 20:52

Za jakąś godzinę Sosnowski-Kliczko;) Stawiam 5 rund.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 29 Maj 2010 23:06

RakuNH napisał(a):Za jakąś godzinę Sosnowski-Kliczko;) Stawiam 5 rund.

Jak dla mnie wytrzymał naprawdę sporo ;) Jednak Kliczko to Kliczko ;) Samo wejście można porównać, skromne Alebrta i z jakim rozmachem i ulubieństwem tłumu Kliczki. 50 tysięcy na Veltins musiało zrobić na nim wrażenie. Pierwsze rundy z lekkim wskazaniem na Ukraińca. Ostatnie mocniej zaznaczone aż wreszcie porządny gong i skończyło się. Zamuliło Albercika i skończył się cudowny sen ;)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 29 Maj 2010 23:13

Sosnowski dobrze zawalczył. Zawodników którzy wytrzymali z Viatlijem minimum 10 rund można wyliczyć na palcach jednej ręki (+ 2 porażki) także wstydu nie przyniósł.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 30 Maj 2010 06:25

Fakt. Kompromitacji nie było ale emocji też nie. Od początku wiadomo było kto tu rządzi i ani przez ułamek sekundy nie zapachniało jakąś sensacją.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez doliniarz » 30 Maj 2010 12:05

Fakt, próbował i kompromitacji nie przyniósł. Jednak raczej to Kliczko nie chciał za szybko kończyć tej walki, chyba chciał żeby ludzie obejrzeli sobie dłuższy pojedynek. Mimo wszystko brawa za ambicję, bo wiem że pewien inny polski "legendarny" bokser o przezwisku "Foul Pole" padłby w pierwszej rundzie, albo faulowałby ukraińca uderzając go w krocze.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 06 Cze 2010 20:19

No i nie będzie kolejnej walki stulecia Pudzian-Nastula. Już nawet na Onecie nie dają się nabierać na te "stuletnie" walki.
Pudzian chce podobno odpocząć. Ja mu radzę tak z dobrego serce żeby sobie dał z tym całym MMA spokój bo ktoś naprawdę mu tam karoserię wyklepie i po co ma zostać inwalidą. Niestety ale bić to się on nie umie i śmiech mnie ogarnia jak niektórzy po tej walce z Nejmanem już widzieli Mariuszka jako mistrza świata.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Cze 2010 22:55

I dobrze. Ja myślę że Pudzian jeszcze pokaże moc. Co jak co ale jaj to on ma tylko za pewnie się poczuł i jak nie Silvia to sklepał by go Nastula. Teraz wie że musi wiele poprawić i myślę że da rade.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 08 Cze 2010 14:09

http://sport.interia.pl/boks/news/tak-f ... dy,1489428 - nie lubię boksu, ale tego nie dało się nie zauważyć.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 27 Cze 2010 09:54

Niezniszczalny Fedor Emealienko wreszcie został pokonany w MMA przez brazylijczyka Fabricio Werduma co ciekawe Fedor poddał walke , mam nadzieje że Pudzianowi nie przyjdzie teraz do głowy wyzwać tego Brazylijczyka :lol:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 18 Lip 2010 19:45

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 19 Lip 2010 18:19

Już wielokrotnie pisałem tu co sądzę o Salecie jako bokserze. Jeszcze do tego ten Nejman, aż takim masochistą nie jestem aby to oglądać.
Kolejna "walka stulecia" i pieprzą obaj farmazony, żeby oglądalność wzrosła. Obaj mieli okazję by wykazać co z nich za bokserzy i co teraz chcą udowadniać to nie rozumiem. Nawet jak Saleta sklepie Nejmana czy to zmieni czyjąś opinię co do tego jakim był zawodowym pięściarzem i na odwrót.
Czytając ten wywiad nie mogę wyjść ze zdumienia jak ten Saleta chce w jakiś tam sposób porównywać się z Gołotą. Co nie powiedziałoby się o Gołocie to w porównaniu do Salety Himalaje do górki usypanej przez dzieci na plaży. Owszem Gołota dostawał baty i to jak pamiętamy w przekonywującym stylu ale na miły Bóg. Jego leli takie tuzy jak Tyson czy Lennox a nie jakiś anonimowy Turek po przeciętnej amatorskiej karierze. Kilka lat temu kiedy obaj byliście w pełni sił to Gołota przeżułby cię Saleta i wypluł zanim w uszach kibiców przebrzmiałby gong.
Nie oceniam kariery Salety jako kickboksera ale pięściarz był z niego więcej niż marny. Ot taki kelner i dopóki za przeciwników miał innych kelnerów to jeszcze sobie jakoś tam radził. Kiedy tylko spotykał boksera o jakiś tam podstawach boksu to aż żal było na Saletę patrzeć. Z boksera zrobiły go kolorowe pisma dla idiotek których był bohaterem.
Nie mam pojęcia po co miałby Gołota w tamtym czasie spotykać się z Saletą w ringu. Saleta nawet na sparingpartnera był za marny.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości