Doping

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Nove Mesto 2014

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 15:27

Marit ,Therese ,Weng ,Northug to jest lista 100% do innych trzeba by dotrzeć poprze FIS i WADA ,ale z tego co pisze się na anglojęzycznych Forach to jak pisałem wyżej wszystkie i wszyscy top 5 to minimum.
http://www.sportacademy.pl/smf/index.php
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Miejscowość: Panama City Beach ,U.S.A

Postprzez Peeta » 07 Sty 2014 15:29

Odyn napisał(a):

Ulvang jet przewodniczącym komisji biegów narciarskich,ale nie stoi już na czele TDS czy jak nazywa się tam ta funkcja.Teraz jest ten Francuz Pierre czy jak mu tam. Nawet Jóźwik mówił,że za Ulvanga było lepiej.

Pierre Mignerey jest dyrektorem PŚ czyli jak Hofer(ciekawe zresztą ile jeszcze lat nim będzie heh) w skokach.
Awatar użytkownika
Peeta
Junior

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 15:30

Yurek3 napisał(a):Marit ,Therese ,Weng ,Northug to jest lista 100% do innych trzeba by dotrzeć poprze FIS i WADA ,ale z tego co pisze się na anglojęzycznych Forach to jak pisałem wyżej wszystkie i wszyscy top 5 to minimum.

Co do Northuga głowy nie daję,ale Johaug z Weng nie są astmatyczkami!
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 15:31

Peeta napisał(a):
Odyn napisał(a):

Ulvang jet przewodniczącym komisji biegów narciarskich,ale nie stoi już na czele TDS czy jak nazywa się tam ta funkcja.Teraz jest ten Francuz Pierre czy jak mu tam. Nawet Jóźwik mówił,że za Ulvanga było lepiej.

Pierre Mignerey jest dyrektorem PŚ czyli jak Hofer(ciekawe zresztą ile jeszcze lat nim będzie heh) w skokach.

No właśnie o to mi chodzi.Czyli on ustala plan zawodów i inne związane z tym szczegóły.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 15:47

To się mylisz na 100% są i musisz pogłębić swą wiedzę poszukaj w sieci ,a znajdziesz daję na to 100% ,że są.

poniżej trener Justyny o Norweżkach

_Stałem na podbiegu i słyszałem jak Justyna ciężko oddychała. Inne zawodniczki podobnie chrapią, bo brakuje im powietrza, dławią się. Widziałem też jak biegnie Marit Bjoergen, dziewczyna chora na astmę, u której oddech nie był nawet przyspieszony – mówi Wierietielny. – Jeszcze dwa lata temu zbliżającą się Tereskę Johaug było słychać z odległości pół kilometra. Teraz oddycha spokojnie. Na jej twarzy nie widać zmęczenia i braku tlenu. Bo dwa lata temu zachorowała na astmę. Justynie jest smutno z tego powodu, że musi walczyć z dziewczynami, które mają legalny dostęp do środków niedozwolonych., które po prostu mają pozwolenie na legalne stosowanie dopingu "

Lekarz drużyny norweskich biegaczek do Bjoergen: "Maritt mam dla ciebie straszną wiadomość"!!! Maritt: "Nie możliwe! Tylko mi nie mów, że wyzdrowiałam, przecież z astmy nie da się wyleczyć?!" Lekarz: "Gorzej, duuuuużo gorzej! Justyna zachorowała na astmę!"
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Postprzez anonimejko » 07 Sty 2014 16:21

sorry za ofcika ( wiecie, że ja sobie nie nabijam postów) ale nie mogę sobie tego odpuścić:
yurek - hahahahahahhahahahahaha :D
a reszcie proponuję nie odpisywać temu komuś, bo to go tylko nakręca :)
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez Wybitny ekspert » 07 Sty 2014 16:34

Nie ma kogoś takiego jak dyrektor TdS. Tak jak napisałem przewodniczącym komisji biegów jest Ulvang i to on jest szefem dyrektora PŚ Mignereya.
Komisja w FIS jest nadrzędna, to jest coś takiego jak Rada Nadzorcza w spółce, natomiast Mignerey jest dyrektorem który odpowiada za bieżące działania i to on wspólnie z komitetem organizacyjnym w Oberhofie podjął tą skandaliczną decyzję o zmianie programu. Co do Ulvanga to on jest przewodniczącym od wielu lat i nigdy nie był Race Directorem, poprzednikiem Francuza był Capol.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 17:08

Yurek3 napisał(a):

To się mylisz na 100% są i musisz pogłębić swą wiedzę poszukaj w sieci ,a znajdziesz daję na to 100% ,że są.

poniżej trener Justyny o Norweżkach

_Stałem na podbiegu i słyszałem jak Justyna ciężko oddychała. Inne zawodniczki podobnie chrapią, bo brakuje im powietrza, dławią się. Widziałem też jak biegnie Marit Bjoergen, dziewczyna chora na astmę, u której oddech nie był nawet przyspieszony – mówi Wierietielny. – Jeszcze dwa lata temu zbliżającą się Tereskę Johaug było słychać z odległości pół kilometra. Teraz oddycha spokojnie. Na jej twarzy nie widać zmęczenia i braku tlenu. Bo dwa lata temu zachorowała na astmę. Justynie jest smutno z tego powodu, że musi walczyć z dziewczynami, które mają legalny dostęp do środków niedozwolonych., które po prostu mają pozwolenie na legalne stosowanie dopingu "

Lekarz drużyny norweskich biegaczek do Bjoergen: "Maritt mam dla ciebie straszną wiadomość"!!! Maritt: "Nie możliwe! Tylko mi nie mów, że wyzdrowiałam, przecież z astmy nie da się wyleczyć?!" Lekarz: "Gorzej, duuuuużo gorzej! Justyna zachorowała na astmę!"

Wypowiedzi Wieretelnego mnie nie interesują,daj dowody w postaci artykułów w prasie polskiej norweskiej a nawet chińskiej lub oficjalne dane z Fisu.Ja też co mogę dać parę wypowiedzi danego zawodnika czy trenera,ale wiem,że to nie są dowody.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 17:13

Wybitny ekspert napisał(a):Nie ma kogoś takiego jak dyrektor TdS. Tak jak napisałem przewodniczącym komisji biegów jest Ulvang i to on jest szefem dyrektora PŚ Mignereya.
Komisja w FIS jest nadrzędna, to jest coś takiego jak Rada Nadzorcza w spółce, natomiast Mignerey jest dyrektorem który odpowiada za bieżące działania i to on wspólnie z komitetem organizacyjnym w Oberhofie podjął tą skandaliczną decyzję o zmianie programu. Co do Ulvanga to on jest przewodniczącym od wielu lat i nigdy nie był Race Directorem, poprzednikiem Francuza był Capol.

Mignerey jet dyrektorem mniej więcej takim jak Hoffer.I on praktycznie podejmuję praktycznie wszystkie decyzję na miejscu.Komisja jest nadrzędna,ale to dyrektor podejmuję decyzję czy zawody odwołać czy nie.Ponawiam więc pytanie dlaczego na Norwegach wiesza się psy za tą decyzję?
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 17:16

Wypowiedzi Wieretelnego mnie nie interesują,daj dowody w postaci artykułów w prasie polskiej norweskiej a nawet chińskiej lub oficjalne dane z Fisu.Ja też co mogę dać parę wypowiedzi danego zawodnika czy trenera,ale wiem,że to nie są dowody.

To sobie poszukaj czy to tak trudne użyć wujka google ,a najlepiej napisz emaila do FIS i WADA.

Wszystko jest w sieci trzeba być jedynie dociekliwym i nie ulegać mediom ,a prawda jest taka jak wyżej Norweżki są na legalnym dopingu ich koledzy także i konkurują w ten nieuczciwy sposób z resztą zawodnicze.
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 17:22

Yurek3 napisał(a):

To sobie poszukaj czy to tak trudne użyć wujka google ,a najlepiej napisz emaila do FIS i WADA.

Wszystko jest w sieci trzeba być jedynie dociekliwym i nie ulegać mediom ,a prawda jest taka jak wyżej Norweżki są na legalnym dopingu ich koledzy także i konkurują w ten nieuczciwy sposób z resztą zawodnicze.

Ja nie oskarżam ty to robisz wiec Ty musisz udowadniać im winy zgodnie z filarem prawa rzymskiego"domniemania niewinności". Ja się pytam o dowody skoro ty ich nie pokazujesz znaczy,że albo jesteś oszczercą,albo fanatykiem coś w stylu Macierewicza.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 17:32

Ostatnio edytowany przez Yurek3, 07 Sty 2014 17:38, edytowano w sumie 1 raz
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 17:37

Babol.pl przecież to szmatławiec coś w stylu gazety polskiej czy faktu tylko w sportowej odmianie oczywiście.
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 07 Sty 2014 17:42

Sport.pl to też szmatławiec jak cała GW

Panowie, jakiś kącik medyczny Wam wydzielę, co? Tam podyskutujecie o astmie i jej leczeniu.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 17:43

No cóż dla jednego Ojciec Rydzyk jest wiarygodny dla innych nie, chciałeś dostałeś co jeszcze zadasz wyciągów z FIS i WADA ,a tak na marginesie dla czego jeśli operujesz językiem polskim to mniemam jesteś Polakiem pozwalasz pluć na Justynę ukrywając prawdę o oszustwie Norweżek????
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Postprzez Heidi » 07 Sty 2014 17:45

Yurek3 napisał(a):No cóż dla jednego Ojciec Rydzyk jest wiarygodny dla innych nie, chciałeś dostałeś co jeszcze zadasz wyciągów z FIS i WADA ,a tak na marginesie dla czego jeśli operujesz językiem polskim to mniemam jesteś Polakiem pozwalasz pluć na Justynę ukrywając prawdę o oszustwie Norweżek????

Nikt tu nie pluje na Justyne. A tak a propos jak masz swoje forum to po co tu przylazles? Idz tam wylewac swoje teorie spiskowe Norwegii ;)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Re: Kącik medyczny, teorie spiskowe itd.

Postprzez kat. » 07 Sty 2014 17:48

Sorry, jeśli jakiś post w temacie wyciąłem przy okazji, ale po prostu tak było technicznie łatwiej. Jak chceta się napinać, to tutaj, a nie w innych tematach. No chyba, że wyższa instancja wywali wszystko do kosza ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 17:52

Yurek3 napisał(a):No cóż dla jednego Ojciec Rydzyk jest wiarygodny dla innych nie, chciałeś dostałeś co jeszcze zadasz wyciągów z FIS i WADA ,a tak na marginesie dla czego jeśli operujesz językiem polskim to mniemam jesteś Polakiem pozwalasz pluć na Justynę ukrywając prawdę o oszustwie Norweżek????

Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego tylko z faktu,że jestem Polakiem mam od razu kibicować jakiemuś polskiemu sportowcowi.
Odyn
Młodzieżowiec

Re: Kącik medyczny Norweski Doping

Postprzez Yurek3 » 07 Sty 2014 18:32

Bo to się nazywa patriotyzm jak tego nie rozumiesz to niestety przykro mi i to bardzo ,że nasz kraj dochował się osobników ,którzy mówią ,piszą po polsku ,ale nie znają historii Polski ich wieszczy ,kibicowanie polakom to polska tożsamość to Polskość już coś pojąłeś czy dalej nic nie rozumiesz ,że jesteś jedynie nie Polakiem ,a osobnikiem ,żyjącym na tej ziemi mówiącym po Polsku ,ale niestety nie będąc Polakiem taka i niestety nie tylko twoja jest taka tożsamość lepiej kibicować Borussia Dortmund bo tam gra Lewy niż np Legii.

Pojąłeś czy jeszcze raz Tobie to wyłożyć

Jestem poza krajem blisko 20lat i chciano mi dać amerykańskie obywatelstwo i odmówiłem nie skundlę się dla geen card i american citizen zawsze byłem i jestem Polakiem mino ,że życie rzuciło mnie na inny kontynent i jeszcze jedno wyprzedzając inwektywy nie uciekłem z kraju po prostu była okazja pojechać to pojechałem ,a że jestem tu do dziś to sorry do czego wracać do Donaldowa gdzie litrbensyny kosztuje ok. 6zł ,a tu 2,8zł.
Yurek3
Użytkownik zbanowany

Re: Kącik medyczny Norweski Doping

Postprzez Odyn » 07 Sty 2014 19:04

Yurek3 napisał(a):Bo to się nazywa patriotyzm jak tego nie rozumiesz to niestety przykro mi i to bardzo ,że nasz kraj dochował się osobników ,którzy mówią ,piszą po polsku ,ale nie znają historii Polski ich wieszczy ,kibicowanie polakom to polska tożsamość to Polskość już coś pojąłeś czy dalej nic nie rozumiesz ,że jesteś jedynie nie Polakiem ,a osobnikiem ,żyjącym na tej ziemi mówiącym po Polsku ,ale niestety nie będąc Polakiem taka i niestety nie tylko twoja jest taka tożsamość lepiej kibicować Borussia Dortmund bo tam gra Lewy niż np Legii.

Pojąłeś czy jeszcze raz Tobie to wyłożyć

Jestem poza krajem blisko 20lat i chciano mi dać amerykańskie obywatelstwo i odmówiłem nie skundlę się dla geen card i american citizen zawsze byłem i jestem Polakiem mino ,że życie rzuciło mnie na inny kontynent i jeszcze jedno wyprzedzając inwektywy nie uciekłem z kraju po prostu była okazja pojechać to pojechałem ,a że jestem tu do dziś to sorry do czego wracać do Donaldowa gdzie litrbensyny kosztuje ok. 6zł ,a tu 2,8zł.

Nigdy nie będę krytykował ludzi,którzy wyjechali za chlebem za granice ojczyzny.Proszę ci nie pisz mi,że nie znam historii polski bo ku... historia zawsze była moją pasją więc proszę cię nie pisz takich rzeczy.Doskonale wiem,że przejawy patriotyzmu w czasie pokoju polegają między innymi na kibicowaniu narodowym sportowcom.Pełna zgoda!Czy jednak z tego powodu mam kibicować wszystkim jak leci? Nawet jak nie lubię jakiegoś sportowca bo wiem,że jest bufon i ma cech,których nie znoszę.Nie uważam,że wspieranie każdego nie jest przejawem patriotyzmu.
Odyn
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości