Odyn napisał(a):
Ulvang jet przewodniczącym komisji biegów narciarskich,ale nie stoi już na czele TDS czy jak nazywa się tam ta funkcja.Teraz jest ten Francuz Pierre czy jak mu tam. Nawet Jóźwik mówił,że za Ulvanga było lepiej.
Yurek3 napisał(a):Marit ,Therese ,Weng ,Northug to jest lista 100% do innych trzeba by dotrzeć poprze FIS i WADA ,ale z tego co pisze się na anglojęzycznych Forach to jak pisałem wyżej wszystkie i wszyscy top 5 to minimum.
Peeta napisał(a):Odyn napisał(a):
Ulvang jet przewodniczącym komisji biegów narciarskich,ale nie stoi już na czele TDS czy jak nazywa się tam ta funkcja.Teraz jest ten Francuz Pierre czy jak mu tam. Nawet Jóźwik mówił,że za Ulvanga było lepiej.
Pierre Mignerey jest dyrektorem PŚ czyli jak Hofer(ciekawe zresztą ile jeszcze lat nim będzie heh) w skokach.
Co do Northuga głowy nie daję,ale Johaug z Weng nie są astmatyczkami!
Yurek3 napisał(a):Co do Northuga głowy nie daję,ale Johaug z Weng nie są astmatyczkami!
To się mylisz na 100% są i musisz pogłębić swą wiedzę poszukaj w sieci ,a znajdziesz daję na to 100% ,że są.
poniżej trener Justyny o Norweżkach
_Stałem na podbiegu i słyszałem jak Justyna ciężko oddychała. Inne zawodniczki podobnie chrapią, bo brakuje im powietrza, dławią się. Widziałem też jak biegnie Marit Bjoergen, dziewczyna chora na astmę, u której oddech nie był nawet przyspieszony – mówi Wierietielny. – Jeszcze dwa lata temu zbliżającą się Tereskę Johaug było słychać z odległości pół kilometra. Teraz oddycha spokojnie. Na jej twarzy nie widać zmęczenia i braku tlenu. Bo dwa lata temu zachorowała na astmę. Justynie jest smutno z tego powodu, że musi walczyć z dziewczynami, które mają legalny dostęp do środków niedozwolonych., które po prostu mają pozwolenie na legalne stosowanie dopingu "
Lekarz drużyny norweskich biegaczek do Bjoergen: "Maritt mam dla ciebie straszną wiadomość"!!! Maritt: "Nie możliwe! Tylko mi nie mów, że wyzdrowiałam, przecież z astmy nie da się wyleczyć?!" Lekarz: "Gorzej, duuuuużo gorzej! Justyna zachorowała na astmę!"
Wybitny ekspert napisał(a):Nie ma kogoś takiego jak dyrektor TdS. Tak jak napisałem przewodniczącym komisji biegów jest Ulvang i to on jest szefem dyrektora PŚ Mignereya.
Komisja w FIS jest nadrzędna, to jest coś takiego jak Rada Nadzorcza w spółce, natomiast Mignerey jest dyrektorem który odpowiada za bieżące działania i to on wspólnie z komitetem organizacyjnym w Oberhofie podjął tą skandaliczną decyzję o zmianie programu. Co do Ulvanga to on jest przewodniczącym od wielu lat i nigdy nie był Race Directorem, poprzednikiem Francuza był Capol.
Wypowiedzi Wieretelnego mnie nie interesują,daj dowody w postaci artykułów w prasie polskiej norweskiej a nawet chińskiej lub oficjalne dane z Fisu.Ja też co mogę dać parę wypowiedzi danego zawodnika czy trenera,ale wiem,że to nie są dowody.
Yurek3 napisał(a):Wypowiedzi Wieretelnego mnie nie interesują,daj dowody w postaci artykułów w prasie polskiej norweskiej a nawet chińskiej lub oficjalne dane z Fisu.Ja też co mogę dać parę wypowiedzi danego zawodnika czy trenera,ale wiem,że to nie są dowody.
To sobie poszukaj czy to tak trudne użyć wujka google ,a najlepiej napisz emaila do FIS i WADA.
Wszystko jest w sieci trzeba być jedynie dociekliwym i nie ulegać mediom ,a prawda jest taka jak wyżej Norweżki są na legalnym dopingu ich koledzy także i konkurują w ten nieuczciwy sposób z resztą zawodnicze.
Yurek3 napisał(a):No cóż dla jednego Ojciec Rydzyk jest wiarygodny dla innych nie, chciałeś dostałeś co jeszcze zadasz wyciągów z FIS i WADA ,a tak na marginesie dla czego jeśli operujesz językiem polskim to mniemam jesteś Polakiem pozwalasz pluć na Justynę ukrywając prawdę o oszustwie Norweżek????
Yurek3 napisał(a):No cóż dla jednego Ojciec Rydzyk jest wiarygodny dla innych nie, chciałeś dostałeś co jeszcze zadasz wyciągów z FIS i WADA ,a tak na marginesie dla czego jeśli operujesz językiem polskim to mniemam jesteś Polakiem pozwalasz pluć na Justynę ukrywając prawdę o oszustwie Norweżek????
Yurek3 napisał(a):Bo to się nazywa patriotyzm jak tego nie rozumiesz to niestety przykro mi i to bardzo ,że nasz kraj dochował się osobników ,którzy mówią ,piszą po polsku ,ale nie znają historii Polski ich wieszczy ,kibicowanie polakom to polska tożsamość to Polskość już coś pojąłeś czy dalej nic nie rozumiesz ,że jesteś jedynie nie Polakiem ,a osobnikiem ,żyjącym na tej ziemi mówiącym po Polsku ,ale niestety nie będąc Polakiem taka i niestety nie tylko twoja jest taka tożsamość lepiej kibicować Borussia Dortmund bo tam gra Lewy niż np Legii.
Pojąłeś czy jeszcze raz Tobie to wyłożyć
Jestem poza krajem blisko 20lat i chciano mi dać amerykańskie obywatelstwo i odmówiłem nie skundlę się dla geen card i american citizen zawsze byłem i jestem Polakiem mino ,że życie rzuciło mnie na inny kontynent i jeszcze jedno wyprzedzając inwektywy nie uciekłem z kraju po prostu była okazja pojechać to pojechałem ,a że jestem tu do dziś to sorry do czego wracać do Donaldowa gdzie litrbensyny kosztuje ok. 6zł ,a tu 2,8zł.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości