Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez Laleczka Chucky » 14 Sty 2012 12:59

Wow. Chyba pierwszy Polak od czasów Bachledy, który jest tak wysoko notowany w ważnych zawodach.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez Daniel » 14 Sty 2012 13:11

Bydliński miał dwa punkty już w ubiegłym sezonie ;) a wcześniej faktycznie Bachleda punktował
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Janko10 » 14 Sty 2012 21:39

Szaleńcze 7-me miejsce od końca. :lol:
No dobra, punktuje, wymiata... :shock:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 14 Sty 2012 21:54

Przy wyniku Bydlińskiego, to Pływaczyk dziś zatrząsł biathlonowym światem. Dużo bardziej wartościowe jest zajęcie miejsca w 40 w solowej konkurencji, a nie liczenie na to, że najpierw najlepsi oleją kombinacje, a później ewentualnie wszyscy wypadną... :roll: Jeszcze jak czytam te jego teksty, że jest dobrze bo stracił pół godziny (no dobra trochę mniej...) do zwycięzcy, to mnie już całkowicie osłabia. Czy polscy sportowcy na prawdę nie mają ambicji?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 14 Sty 2012 23:03

Moim zdaniem to porównywalne "sukcesy". Pływaczyk w biegu 92/102. Drugi bezbłędny strzelec zajął 6 miejsce a nie 54... Zatrząsł co najwyżej moją pozycją w typerku. ;)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez ssonicsl » 16 Sty 2012 11:16

Tina Maze miażdży system. Nie dość, że forma sportowa bardzo wzrosła (jeszcze Lindsey niech się nie cieszy z Kryształa) to jeszcze humor się jej trzyma. Tina i jej stanikowy protest "Not your business", przeciwko skardze Szwajcarów z ubiegłego tygodnia:

http://www.youtube.com/watch?v=BdYG3HJtznk

W ogóle zawody bardzo udane. Kolejne podium w konkurencji szybkościowej, szkoda tylko że na drugie miejsce wryła się ta jakiej tam Hoefl-Riesch. No i szkoda, że druga Tina nie ukończyła zawodów.

U panów coraz ciaśniej. Hirscher traci punkty, Kostelic ruszył po drugą KK. Ale jest ciasno. Jak np Feuz zacznie regularnie plasować się w top 3 konkurencji szybkościowych to i on spokojnie może wygrać. W tym roku duża specjalizacja u Panów. Już nawet Kostelic nie zdobywa punktów w zjazdach jak rok temu.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez markos7207 » 19 Sty 2012 16:01

Szwajcarski alpejczyk, mistrz konkurencji szybkościowych Didier Cuche, ogłościł w Kitzbühel że po tym sezonie kończy swoją bogatą karierę. Jak powiedział, długo nad tym się zastanawiał bo takich decyzji nie podejmuje się w jedną noc, ale chce jeszcze powalczyć w obecnym sezonie i odnieść parę zwycięstw. W Kitzbühel słynny Helwet wygrywał 4-krotnie, również 4 razy wygrywał klasyfikację najlepszego zjazdowca PŚ.
Ma w dorobku srebro IO w Nagano'98 w supergigancie oraz złoto w tej konkurencji i srebro w zjeżdzie z MŚ'09 i także srebro z ubiegłorocznych mistrzostw globu w zjeżdzie, a także brąz MŚ'07 w gigancie.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 27 Sty 2012 14:50

Dzisiaj w Szwajcarskim St Moritz odbyła się pierwsza w sezonie superkombinacja,którą oczywiście ku mojej wielkiej radości wygrała Lindsey Vonn,to już 48 wygrana wspaniałej Lindsey,jak dobrze pójdzie to w niedziele będzie swiętowała 50 zwycięstwo w karierze.Wogóle fajne dziś podium druga była Tina ,a trzecia Niki Hosp mam nadzieje że to powrót do wielkich wyników tej utytułowanej zawodniczki. Dopiero 21 skonczyła Maria Riesch,która była trzecia po zjezdzie :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 27 Sty 2012 15:51

Jeszcze 14 zwycięstw do wyrównania rekordu :D
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Aleksandra » 28 Sty 2012 12:23

Piękne zwycięstwo Vonn,pokazała Riesh gdzie jej miejsce.Prawie 2 sekundy przewagi,to się robi powoli nudne :D
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez markos7207 » 28 Sty 2012 16:14

Królowa szybkości miażdży, jak czegoś porządnie nie schrzani to reszta dziewczyn nie ma absolutnie żadnych szans. Rekordy Annemarie Moser-Pröll i Vreni Schneider mocno zagrożone ;) . Niezmiernie cieszy mnie ponowne podium Tiny z Liechtensteinu bo zawsze alpejczyków z tego maleńkiego kraju darzyłem dużą sympatią.
Po tym co wyprawia znowu Didier Cuche aż trudno uwierzyć że w przyszłym sezonie juz go na stokach zabraknie. Czekam kiedy Aksel sie przebudzi z letargu bo rywale w generalce w międzyczasie odjechali hen, hen.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 28 Sty 2012 20:27

Rarytas na Youtube, 81 minut relacji z Kitzbuehel - zjazd z 1981 roku! http://www.youtube.com/watch?v=EmeZ23aO ... re=related jakoś nigdy wcześniej na to nagranie nie trafiłem, będzie co oglądać po weekendzie :D
Daniel
Kadra A

Postprzez ssonicsl » 28 Sty 2012 20:31

Vonn :x Ile można?

Tina na podium. Super. Też mam tak jak markos. Liechtenstein po prostu budzi moją sympatię, a że dodatkowo Wierather jest bardzo urodziwa ... no cóż.

Cuche, Cuche, Cuche... Kto będzie w przyszłym sezonie robił młynki prawą nartą? No kto?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 29 Sty 2012 15:00

Ach ta Maria,koszmary z przeszłości powróciły :lol: .Szkoda ,tych zawodów,mogło być dziś 50 zwycięstwo w karierze,i kolejny kroczek do rekordu.Ale cóż to zwycięstwo numer 50 powinno przyjsc w GaPa w rodzinnej miejscowości Niemki.Znów kapitalnie spisała sie Niki Hosp,awans z 28 na 3 miejsce,budzi podziw.Tak mi sie wydaje że ten weekend w St Moritz,już definitywnie rozstrzygnął sprawe kryształowej kuli,w tej chwili jest prawie 400 pkt przewagi
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 29 Sty 2012 15:37

Maria teraz to może sobie co najwyżej w kulki pograć, kryształowa kula należy się jedynie Lindsey Vonn :D
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Daniel » 31 Sty 2012 01:59

Daniel
Kadra A

Postprzez RakuNH » 31 Sty 2012 09:05

Rzadko oglądam alpejskie, ale Bode po słynnym przejeździe na jednej narcie znów szalał: http://www.youtube.com/watch?v=cLNf1LHnAKY

;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 06 Lut 2012 17:14

Żeby nie było tak nudno po jubileuszowej 50. wygranej, Lindsey dała szansę rywalkom ;), i fajnie że Julka z niej skorzystała. Poza tym podwójne weekendowe podium panny Weirather cieszy jak cholera ;) . I czekam tylko kiedy wreszcie Lotte pojedzie w zawodach jak czesto potrafi to robić na treningach.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Aleksandra » 06 Lut 2012 20:58

Ja jestem zawiedziona Larą Gut,niby nie jest źle,była blisko podium,jest młoda ma jeszcze czas,ale liczyłam na coś więcej.Ogólnie młodszych zawodniczek nie widać za bardzo,trochę szkoda,bo to zawsze dodaje emocji,a rywalizacja praktycznie tylko starszych doświadczonych zawodniczek robi się nudna.Tylko Weirather i Rebensburg jakoś 'trzymają poziom'.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez zur555 » 08 Lut 2012 17:59

Za nami pierwszy trening na olimpijskiej trasie w Sochi i zawodnicy uważają te trasę za jedną z najtrudniejszych na jakich startowali. Na You tube jest kilka filmików z wcześniejszych treningów i wygląda to groźne...
zur555
Junior młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości