Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez cloner » 28 Kwi 2010 23:30

I gdzie Ci wszyscy kibice tej "wielkiej Barcelony" :?: :lol:
Inter był w dwumeczu dużo lepszy i tyle w temacie.

Messi, a kto to ku*wa jest? :lol:
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez zdzichu » 29 Kwi 2010 14:18

Duche napisał(a):Z reguły się nie frustruję, ale dzisiaj tak. Powiem tyle: Brawo dla złodzieja z gwizdkiem! :x

Duche wydaje mi sie że takie teksty są niezbyt właściwe mając na uwadze półfinał z ubiegłego sezonu w którym Barca została wprowadzona do finału przez Norweskiego arbitra ,wiec nie powinieneś miec pretensji do sedziego ,to co powinno sie stać przed rokiem stało sie wczoraj,taka jest prawda
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 29 Kwi 2010 14:54

Inter był lepszy dlatego, że wyeliminował Barcelonę, ale moim zdaniem finał z Bayernem wcale nie będzie emocjonujący. Fakt, że w Interze może nie zagra żaden Włoch, ale to jednak włoska drużyna, która przede wszystkim bazuje na defensywie. Mourinho jest geniuszem trenerskim, ale nie lubię stylów gry, które grały jego drużyny. Nie grają one efektownie, ale wyniki osiągają i dlatego jest geniuszem. Muszę jednak przyznać, że wczoraj zaimponował mi przede wszystkim Eto. No a Bayern to drużyna niemiecka, która mas przede wszystkim Robbena. Pozostali piłkarze prezentują dobry poziom, ale nie są wybitnymi technikami. Żebyśmy się źle nie zrozumieli - obie ekipy mają świetnych piłkarzy, ale jednak nie należy spodziewać się wspaniałego widowiska.

Dzisiaj dwa półfinałowe spotkania w Lidze Europejskiej.

Ale i tak nie ma to jak mistrzostwa świata, które zaczynają się już 8 czerwca. Tam dopiero będą wielkie emocje. Nie ma to jak reprezentacje i impreza, która odbywa się raz na 4 lata, a nie co roku.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Sven » 29 Kwi 2010 15:38

dan napisał(a):Dzisiaj dwa półfinałowe spotkania w Lidze Europejskiej.

Stawiam na finał : Hamburg - Liverpool :wink:
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez albatros » 29 Kwi 2010 15:39

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:33, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 29 Kwi 2010 17:03

Sven jesteś nieobiektywny, bo zawsze postawisz na niemiecki zespół :lol: Jeśli Hamburg awansuje do finału to w nim będzie miał ułatwione zadanie, ponieważ właśnie w Hamburgu odbędzie się decydująca rozgrywka o zwycięstwo w Lidze Europejskiej.

Co do emocji - mnie ogólnie się wydaje, że w dawnych czasach mecze piłkarskie były ciekawsze. Ale tak jak wcześniej napisałem Mistrzostwa Świata to Mistrzostwa Świata i to jest najważniejsza impreza jaka może istnieć w piłce nożnej. Prestiż Ligi Mistrzów jest znacznie mniejszy. Ilu znakomitych piłkarzy nigdy nie wygrało tego turnieju? Poza tym tylko 7 państw ma w dorobku zdobycie mistrzostwa świata w piłce nożnej. Do tego ekskluzywnego grona ciężko będzie wejść innemu krajowi, choć szanse na to są.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Sven » 29 Kwi 2010 20:00

dan napisał(a):Sven jesteś nieobiektywny, bo zawsze postawisz na niemiecki zespół

Źle na tym nie wychodzę :D Ale i tak pozostanę przy Manchesterze United :D
Co do Mistrzostw Świata to tylko jeden zespół zasługuje na to patrząc na dwie poprzednie edycje. Najpierw 2 miejsce ostatnio 3 więc teraz czas na tryumf ... (i tu wielkie zaskoczenie) :wink:
Ostatnio edytowany przez Sven, 29 Kwi 2010 21:19, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Masha » 29 Kwi 2010 20:38

Inter pokazał fantastyczny futbol na "nie". Cudowna defensywa, chyba najlepsza na świecie, ale na dłuższą metę nie da się tego oglądać :D . Życzę powodzenia Bayernowi w finale, ale ciężko będzie im się przebić przez tą "włoską" zaporę z Lucio :P na czele. Liczę oczywiście, że Bawarczycy wygrają. Lubię z tego zespołu Tymoszczuka i Robbena, więc Weiter!
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Duche » 29 Kwi 2010 21:23

Futbol ogólnie polega na strzelaniu bramek, Inter nie oddał wczoraj nawet jednego strzału ich procent posiadania piłki był także malutki. Cóż, antyfutbol wygrał, niestety. Oby Bayern ich zlał w finale.

Colner, ty mnie zadziwiasz coraz bardziej. Starasz się na forum być nie wiadomo kim, w temacie o kibicowaniu robisz z siebie jakąś alfę i omegę, a w tym temacie robisz z siebie kompletnego d***** (cenzura, bo nie chcę ostrzeżenia, chociaż teraz i tak forum nikt nie pilnuje). Także odpowiedz mi na pytanie. Tobie ktoś za te idiotyzmy płaci czy naprawdę sam z siebie tak piszesz? Naprawdę tekst o Messim mogłeś sobie darować. Już ci raz powiedziałem. Porównajmy sukcesy twojego Interu i Barcelony w ostatnich latach, ba nawet w całej historii i wtedy pogadamy kto jest ten "WIELKI" a kto naprawdę WIELKI. Czekam internetowy napinaczu.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Sven » 29 Kwi 2010 21:59

Ehhh :( Hamburgowi nie uda się u siebie zagrać... Van Nisterlooy żeby trafił z około 6 metrów w 92' to byłby zwycięski remis.
Teraz mam nadzieję, że będą karne w Liverpoolu :) (To się doczekałem :lol:)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 30 Kwi 2010 07:35

Finał Ligi Europejskiej zaskakujący. Fulham spotka się z Atletico Madryt.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez doliniarz » 30 Kwi 2010 10:51

Taki finał LE mnie bardzo cieszy. Zawsze sprawiedliwiej i ciekawiej jest gdy obie drużyny grają na neutralnym stadionie niż w sytuacji gdy jedna z drużyn ma atut własnego boiska. Może Fulham odkupi słaby występ angielskich klubów w europejskich pucharach? Ja jednak wolę żeby wygrało Atletico.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 30 Kwi 2010 11:36

LE. Fajnie, że Fulham awansowało. Wprawdzie nie lubię angielskiej piłki, klubów i piłkarzy, ale lubię takie historie. Coś jak Alaves sprzed ładnych paru lat. Ostrzę sobie zęby na ten finał, ach żeby to był taki finał jak Liverpool-Alaves...

LM. Pierwszy mecz - spalony Milito. Drugi - chyba spalony Pique, i prawidłowa bramka Bojana. Tak jestem zły. Zły również dlatego, że Hauge całkiem dobrze prowadził zawody, ale co z tego jak na końcu będzie się pamiętać jeden błąd decydujący o awansie...
Tej mediolańskiej, złodziejskiej drużyny nienawidzę. Calcipoli II i zobaczymy co się stanie. Byle by im ten finał nie uratował tyłka we Włoszech, bo tam musi być degradacja do Seria B. Swoją drogą ciekawe co wtedy zrobiłaby UEFA. Inter wygrywa LM i jest degradowany do Seria B. Startowałby w następnej edycji czy nie? Paradoks polegałby też na tym że zabrane musiałyby być też tytuły mistrzowskie.
Ale nie ma co tego rozważać w końcu Bayern ich przejedzie. Oby.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez cloner » 30 Kwi 2010 11:44

Duche napisał(a):Porównajmy sukcesy twojego Interu i Barcelony w ostatnich latach, ba nawet w całej historii i wtedy pogadamy kto jest ten "WIELKI" a kto naprawdę WIELKI. Czekam internetowy napinaczu.

Napinka, napinka, napinka :twisted:

Nie żyjmy przeszłością, a teraźniejszością.

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Kompromitacja-Barcy-Nie-umieli-przegrac,wid,12222775,wiadomosc.html - polecam! Kompromitacja Barcelony! Nawet nie ma co zbytnio dodawać, napisali wszystko dokładnie.

Messiego wystarczy dobrze pokryć i chłopak nic nie zagra, w PD ludzie mu się odsuwają z drogi, bo za każdy faul, zaraz jest alarm podnoszony, że ktoś chciał złamać karierę "nowej legendzie futbolu" :lol: A co ta legenda osiągnęła. Jak osiągnie Mistrzostwo z 3 różnymi klubami, i 3 razy będzie najlepszym zawodnikiem ligi, a do tego zagra kilka meczów na wysokim poziomie w reprezentacji to wtedy będzie można tak mówić.

Duche napisał(a):Futbol ogólnie polega na strzelaniu bramek, Inter nie oddał wczoraj nawet jednego strzału ich procent posiadania piłki był także malutki. Cóż, antyfutbol wygrał, niestety.

Przypomnę tylko, że w pierwszym meczu obydwie drużyny grały otwarty futbol, a w nim WYGRAŁ INTER! To on okazał się lepszą drużyną :!:
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez 19Kolejorz95 » 30 Kwi 2010 19:20

27 Kolejka polskiej ekstraklasy
GKS Bełchatów - Cravovia 3:0

Korona prowadzi od 9 minuty z Wisłą 0:1, może Lech będzie mistrzem w tym roku !!!:)

Korona trzymam kciuki :)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez RakuNH » 30 Kwi 2010 19:29

Stawiam że się skończy jakieś 3:1 dla Wisły. :(

Oglądasz mecz? Jeśli tak to mi powiedz czy Brożek bronił ręką w tej samej akcji co był gol czy wcześniej? :wink: Tzn czy mogło być 2:0?

Choć dla Wisły nawet remis jest zły więc w sumie to dla Lecha nie ma znaczenia bo i tak Wisła musi dwa razy zgubić punkty i mogą to być dwa remisy także Wisła musi walczyć o 2 bramki :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 30 Kwi 2010 20:08

Pozwól, że odpowiem. Piłka wybita z linii bramkowej przy pomocy łokcia. Był ewidentny ruch w stronę piłki, bo gdyby Brożek tego nie zrobił to padłaby bramka dla Korony. Czerwona kartka i rzut karny.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 30 Kwi 2010 20:21

Teraz już widziałem powtórkę ale dzięki za odpowiedź. Tylko dalej nie wiem czy była to akcja bramkowa czy jednak to była akcja budowana od podstaw z własnej połowy :wink:

Jakbym znał ten fakt to bym wiedział czy powinno być 3 czy 4 do 0 dla Korony :lol:

Jeśli tak ma grać mistrz to jestem zdruzgotany. Korona jedzie z Wisłą prawie cały mecz. Bardzo agresywnie grają.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 30 Kwi 2010 21:28

Colner, zadziwiasz mnie coraz bardziej.

Żyjemy teraźniejszością - ok. Czyli to, że Inter wyeliminował w 1/2 LM Barcelonę to znaczy, że Barcelona to nie jest wielki zespół? To sprawia, że Inter, który od wielu lat nic nie pokazał w Europie z miejsca staje się wielką drużyną? Jeśli wg ciebie tak jest, to ja naprawdę nie wiem co mam ci powiedzieć.

Ewidentnie widać, że masz jakiś kompleks Barcelony. Na każdym kroku musisz napisać coś o "WIELKIEJ" Barcelonie lub zaśmiać się z Messiego. Trudno mi odgadnąć o co ci tak naprawdę chodzi. Bo to, że przeinaczasz rzeczywistość to widać od razu. Pytanie tylko, dlaczego to robisz?

Jeśli Leo nie jest "Nową legendą futbolu" to ja nie wiem kto nią jest. W twoim Interze nie ma nawet w połowie tak świetnego zawodnika jak Messim. Chłopakiem zachwyca się cały świat, nie bez powodu wielu piłkarskich fachowców i wielkich trenerów porównuje Messiego do Maradony. Nie bez powodu współczesny futbol nazywany jest erą Messiego, tak jak wcześniej była eta Pelego, Maradony, Cruyffa czy di Stefano. Naprawdę nie wiem jak zdrowy na umyśle kibic piłkarski może podważać geniusz piłkarski tego chłopaka.

Z tymi osiągnięciami to pojechałeś po całości. Czyli wg twoich standardów Maldinii nie jest wybitnym zawodnikiem, bo nie wygrał mistrzostwa z trzema różnymi klubami? Fajnie, nie ma co. Guardiola w takim razie także był słabym pomocnikiem. Messi jest bardzo młody, a w piłce klubowej wygrał już WSZYSTKO! Nagrody indywidualne także na swoim koncie ma i nie wzięły się one za piękne oczy Argentyńczyka. Doprawdy mogłeś sobie ten tekst o sukcesach Messiego darować.

Co do zachowania Barcelony i kompromitacji, to hmm... Zobacz pierw jak kibice twojego klubu zachowują się w stosunku do Mario, poza tym radzę prześledzić karierę Mourinho i zobaczyć ja ten człowiek zwykł się kompromitować jak mu nie szło. Czy to nie przez niego świetny sędzia Frisk zakończył karierę? Chyba właśnie przez frustrata Mourinho. Dlatego też popatrz pierw na swój klub, a później gadaj o innych.

Zresztą może i Barcelona się nie popisała, może i pomysł z zraszaczami był kiepski, ale za to Barcelona nie jet umoczona w żadne afery korupcyjne tak jak Inter. Także dla mnie spoko.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 30 Kwi 2010 21:30

Inter zasłużenie przeszedł dalej i to wyjaśnia sprawa. Niech sobie Barcelona będzie lepsza ale odpadła i ta wielkość się nie ujawniła :wink: Sędziowanie w żadnym stopniu się do tego nie przyczyniło.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości