Duche napisał(a):Gadanie, ze Bjoerndalen jest czysty tez jest dziecinne. Naiwnosc ludzi nie zna granic. O Armstrongu tez tak do czasu tego wywiadu miliony ludzi mowilo.
Duche napisał(a):Nie ma sportowych herosow na czysto. Nie ma, ja w to nie wierze i nigdy nie uwierze.
Duche napisał(a):Ja doping juz dawno zaakceptowalem, bo wygrac z nim nie mozna. Ich pieniadze, ich zdrowie, ja na tym, ze oni stosuja EPO czy inne pasci nic nie trace. Chca brac to niech biora, ja i tak zawsze bede kochal kolarstwo, ogladal wyscigi, bo po prostu bardzo to lubie. A to, ze np. za dziesiec lat okaze sie, ze Contador czy Schleck byli uwiklani w jakas super afere dopingowa wcale mnie nie zaskoczy, a kolarstwem interesowal sie bede nadal.
Duche napisał(a):Ole uchodzi za sportowca czystego jak lza, Armstrong nigdy za takiego nie uchodzil. Moze i tak jest, bo ja nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka. Niemniej, jestem tez daleki od tego by wierzyc w czystych sportowych herosow, a Bjoerndalen bez watpienia do takich od wielu, wielu lat nalezy. Nie mam dowodow i nie zdziwie sie jesli nigdy mial nie bede, ale po prostu nie wierze, ze mozna tak na czysto, nie wierze po prostu![]()
Duche napisał(a):W takim razie podaj jakis skuteczny sposob na walke z dopingiem. Ludzie siedzacy w sporcie od lat staraja sie i staraja i im nie wychodzi. Moze nie wychodzi dlatego, bo oni tego chca. Kiedys nie bylo testow na EPO to na tym jezdzili. Teraz EPO to juz powoli przezytek i sa jego nowe odmiany, obecnie niewykrywalne, o czym mowil nie tak dawno jakis szef laboratorium, ktore sie wlasnie tym zajmuje. Zawsze wyjdzie cos nowego, niewykrywalnego, albo beda wielkie uklady jak w sprawie Armstronga, gdy szefowie UCI robili wszystko, by Amerykanin nie wpadl.
Duche napisał(a): Fuentes podnczas przesluchania wyjawil, ze pracowal nie tylko z kolarzami, ale tez z bokserami, pilkarzami, lekkoatletami czy tenisistami. Nie podal jednak zadnych naziwisk.
Ciekawe co dalej bedzie. Niemniej podobnie jak w przypadku wyznan Armstronga jestem zawiedziony. Zero nazwisk, zero szczegolow etc. Nic ciekawego
Adrian Woźniak napisał(a):Czy nie uważacie, że takie krycie zawodników powinno być niedopuszczalne? Jeżeli Fuentes wskazuje na bokserów, piłkarzy, lekkoatletów itp, to moim zdaniem powinny też paść konkretne nazwiska.
damian940915 napisał(a):Według prawa, oskarżony może kłamać lub odmawiać składania zeznań.
damian940915 napisał(a):Inna sprawa, że teoretycznie prokurator mógłby to od niego wyciągnąć poprzez pójście na ugodę z sądem dotyczącą łagodniejszego wymiaru kary. Tylko, dlaczego taki kawał oszusta jak Fuentes miałby być łagodnie traktowany?
Adrian Woźniak napisał(a):Nie wiem jak to jest w Ameryce, ale w Polsce kłamać Ci nie wolno, nawet jeżeli mówisz o sobie. Możesz co najwyżej odmówić składania zeznań lub odpowiedzi na pytanie
kat. napisał(a):A jaka jest odpowiedzialność za fałszywe wyjaśnienia oskarżonego? W zakresie prawa do obrony można nie tylko kłamać, ale nawet bezkarnie pomawiać innych. Damian pisał o oskarżonym (choć błędnie napisał o "zeznaniach"), Ty Adrian o świadku.
ssonicsl napisał(a):Nie nie nie nie może kłamać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości