Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez ssonicsl » 26 Kwi 2010 14:37

Nie przesądzałbym jeszcze sprawy utrzymania się Craxy. Tam jest bardzo ciasno, choć faktycznie największe szanse na I ligę mają Arka i Piast. A wie ktoś może jak wygląd stadion Sandecji? Spełnia wymogi? Bo może znowu będzie licencyjny cyrk na kółkach.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 26 Kwi 2010 15:41

A ja mam nadzieje że z ligi spadnie Odra Wodzisław ,niczego bardziej nie pragne ten klub gra wielkie gu... a jednak jakoś udaje im sie utrzymac w lidze mam nadzieje że wtym roku pożegnaja sie z ekstraklasą ,a co do Sandecji to fajnie gdyby weszła do ekstraklasy przynajmniej miałbym blisko na mecz ekstraklasy
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 26 Kwi 2010 15:48

Mój wymarzony spadek to cracovia i Śląsk ale to raczej mało prawdopodobna wersja :wink: Decydujący będzie jutrzejszy mecz KSC - Odra. Czuje remis :wink:

A Sandecja ma strasznie marniutki stadion i nie wiem czy on spełnia wymogi ekstraklasy. Choć nasz stadion (Hutnika) spełnia wymogi to chyba wystarczy jak Sandecja sobie zrobi jakiś daszek i chyba styknie. W każdym razie wstyd grać w ekstraklasie z takim stadionem więc wolę żeby ŁKS wszedł :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 26 Kwi 2010 15:54

Raku a na tym stadionie Hutnika graja chyba Wisła i Cracovia wiec ciebie jako kibica Hutnika i wroga wisły i Cracovi musi to chyba drażnić :wink: :?:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 26 Kwi 2010 16:14

heh no nie powiem żebym był szczęśliwy ale akurat trafił się taki zbieg okoliczności że od sierpnia zakładamy nową drużynę "Nowy Hutnik 2010" więc aktualnie bojkotujemy mecze i nie muszę oglądać tego stadionu. Całego pewnie poklejonego i oszpeconego przez rywali z błoń

Choć nie powiem że akcja którą prezentują zdjęcia poniżej poprawiła nasze stosunki no ale to nie temat na ich opisywanie bo nie szerzymy tu kibolstwa :D

Image
Image
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez albatros » 26 Kwi 2010 17:15

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:31, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez Sven » 26 Kwi 2010 20:08

albatros napisał(a):Roy Maakay po tym sezonie kończy karierę. Kilka lat temu był to świetny napastnik.

Wielka szkoda :( Roy szczególnie zapadł mi ze świetnych występów w Bayernie ;) Chciałem, żeby stworzył z Van Nisterlooy'em (za czasów United) świetny napad Pomarańczy (choć nie przepadałem jakoś szczególnie za tą reprezentacją) jednak w kadrze mu tak dobrze jak w klubach nie szło i nie udało się...
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez albatros » 27 Kwi 2010 16:07

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:31, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez doliniarz » 27 Kwi 2010 16:31

No właśnie WKS jest dla mnie czarnym koniem, ale jak wyjdzie z grupy. Znowu trafili do "grupy śmierci" i będzie ciężko z niej awansować. Faworyt myślę nadal Hiszpania, ale to nic nie znaczy. Jest wiele świetnych zespołów. Może w końcu Anglia coś ugra?
A może w końcu medal zdobędzie kraj Afrykański? Mundial w Afryce, gorączki i w ogóle więc myślę, że mogą namieszać oprócz WKS może jeszcze Nigeria, albo Kamerun. Najbardziej oprócz WKS i Nigerii będę dopingował jak zawsze Włochów (zawodnicy Juventusu :D ), a przegranych życzę szczególnie reprezentacji: Niemiec, Portugalii i Brazylii.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 27 Kwi 2010 16:45

Ja zawsze mam nadzieję na jakieś niespodzianki. Może wreszcie jakiś kraj afrykański powalczy o półfinał? Nie będzie to oczywiście łatwe, ale kto to wie. WKS czy Ghana mają już za sobą doświadczenia z zeszłych mistrzostw, a Nigeria i Kamerun to nieobliczalne drużyny. Jednak realnie patrząc faworytami pozostają reprezentacje z Europy i Brazylia, chyba że Maradonie uda się wykorzystać potencjał swoich gwiazd. I ciekawe co z tą zapowiedzią Amerykanów, którzy kiedyś stwierdzili, że w 2010 roku będą mistrzami świata. Takie stwierdzenie możemy chyba traktować z przymrużeniem oka.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 27 Kwi 2010 16:48

No i Cracovia dzisiejszą wygraną utrzymuje się w Ekstraklasie a niezatapialna Odra jednak będzie miała kłopoty :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 27 Kwi 2010 16:53

Wiadomo. Wielka trójca Arka Cracovia Lech przetrwa zawsze.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 27 Kwi 2010 16:59

Nie zawsze bo jak zapewne pamiętasz ostatnio Cracovia nie spadła tyko dzięki "zielonemu stolikowi". Liczyłem na pierwszy kub w Polsce który spadnie dwa razy pod rząd z ekstraklasy ale się nie udało :lol:

Natomiast Arka jest pewniakiem do spadku bo ma teraz dwa wyjazdy i musi na nich coś ugrać. Jako drugą drużynę jednak typowałbym Polonie Warszawa :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 27 Kwi 2010 18:21

Ale Arka bedzie miała jeszcze wieksza motywacje bo własciciel tego klubu obiecał im milion złotych jesli wygraja wszystkie pozostałe mecze a wiadomo jak pieniadz potrafi dzialac na człowieka ,tylko ciekawe czy Gdynianie mają taki potencjał ludzki aby sie utrzymać .Pamietam jak w ubiegłym sezonie byłem wsciekły jak Arka sie utrzymała ,a taki solidny Lks spadł ,inna sprawa że został zdegradowany ,ale Gdynianie i tak raczej nie zasłużyli na utrzymanie a w tym sezonie mogłli by spaśc ,ale moi wymarzeni spadkowicze to Polonia i Odra oczywiście
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 27 Kwi 2010 20:14

Bayern coraz bliżej finału :D Piękna akcja Muller - Olić :wink: Oby Bayern grał tak jak dotychczas w tym mecz.
Bravo Olić x3 ;)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 28 Kwi 2010 21:39

Elegancko - Inter w finale :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 28 Kwi 2010 21:43

Bravo Inter :D Jak przystało na włoską defensywę :D
To teraz finał dla Bayernu :D
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 28 Kwi 2010 21:49

Brawo Inter ,wspaniale że Barca odpadła Mourinho jest wielki no i zapowiada sie pasjonujacy finał
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 28 Kwi 2010 22:18

Z reguły się nie frustruję, ale dzisiaj tak. Powiem tyle: Brawo dla złodzieja z gwizdkiem! :x
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Sven » 28 Kwi 2010 22:28

Duche napisał(a):Brawo dla złodzieja z gwizdkiem!

Pierwsza bramka ze spalonego :wink: Cieszę się, że narazie Manchester'owi udało się dwa razy z rzędu awansować do finału co nie jest takie proste jak widać :D Jose jak sam kiedyś powiedział chętnie by zastąpił Sir Alexa więc może za rok zasiądzie na sterami United choć chciałbym aby Szkot tyle ile da radę jeszcze trenował Diabły.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości