Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez Bartek10982 » 12 Mar 2011 17:47

No będą emocje w kolejnych konkurencjach :D Trzymam kciuki oczywiście za Lindsey :)
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 16 Mar 2011 12:57

No i Lindsey jest 27 na plusie ;) . Choć mogło być zdecydowanie więcej ale nie ma co marudzić bo na tej trasie wszystko się mogło zdarzyć.
Cholernie cieszy mnie wygrana Julki no i także 3. miejsce Aksela wśród panów, bo po tragicznych występach w ojczyżnie potrzebował dobrego rezultatu.
Szkoda nieco Lary, wygrana u siebie to byłoby coś dla młodej Szwajcarki. Świetny wynik Lotte mimo tylu błędów na trasie ;) .
A posępna Maryśka zaliczyła trzeci kolejny start bez punktów i oby tak dalej :mrgreen: .
Dziwi mnie że taki stary wyga jak Domański zapomniał że w finałowych zawodach punktuje tylko pierwsza "15"-ka, a on w najlepsze dodaje punkciki Niemce za 17. miejsce których nie dopisze do swojego dorobku.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 16 Mar 2011 14:10

No, no dziś pięknie dzień się rozpoczyna :) W zjeździe wygrała Julia, a czwarta była Lindsey, która już prowadzi w klasyfikacji generalnej. Mam nadzieje, że Marian przegra tą Kryształową Kulę z sympatyczną Lindsey :) Ale był bym podniecony i uradowany :D

A u panów dzisiaj nieco gorzej, bo jako ostatni do mety dojechał Ted Ligety, ale Ted to tylko giganty, więc nie ma co narzekać. :D
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 16 Mar 2011 16:17

Brawo Lindsey ,kurcze gdyby tak Amerykanka zdobyla kryształową kule,to było by cos niesamowitego ,bo był taki moment w tym sezonie gdy tracila do Niemki juz ponad 200 pkt,a ta koncówka sezonu w wykonaniu Marii jest tragiczna ,ale nie bede rozpaczał z tego powodu,ale jutro przydało by sie zeby Lindsey w supergigancie nadrobiła nad Riesch co najmniej 50 pkt ,bo to przed ostatnimi konkurencjami technicznymi byłby piękny dorobek ,także Lindsey jutro przydało by sie zwycięstwo i kolejny słaby wystep Niemki ,i wtedy był bym prawie pewien że krysztalowa kula trafi we wlasciwe ręce ,czyli do pięknej Amerykanki :D .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 16 Mar 2011 16:55

Kurczę nie wykorzystała szansy, 4 miejsce jest słabe, przynajmniej drugie by się przydało i byłoby kolejne 30 pkt...boję się :shock: :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 17 Mar 2011 09:36

Supergiganty z powodu kiepskiej pogody odwołane i niestety, nie jest to dobra wiadomość dla Lindsey :( .
Może Amerykance zabraknąć w ostatecznym rozrachunku tych ewentualnych punktów. Oby nie ale teraz to Niemka ma większe szanse, chyba że powtórzy swój wyczyn ze Szpindlerowego Młyna ;) .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 17 Mar 2011 10:24

Oj może zabraknąć. Wyrażam zapewne, nie na pewno, głoś mniejszości, ale OBY zabrakło tych punktów z supergiganta. Czas na zmiany, choć po Riesch widać, że ją świadomość Kryształowej Kuli i zbliżającej/wyprzedzającej Vonn przygniotła. Kto wie może jednak Amerykanka się obroni.

Swoją drogą Szpindlerowy Młyn - dla mnie nazwa rewelacja.

No i jeszcze jedno. Mam nadzieję, że w przyszłym roku Tina utrzyma cały sezon formę, którą prezentuje od MŚ, to może i ono włączy się w walkę o Kryształ.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Masha » 18 Mar 2011 14:35

Fajnie, że w tym sezonie jest sprawiedliwie w PŚ i więcej jest konkurencji technicznych, dzięki czemu Ryszzz wygra PŚ. Żallllllllll :roll:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 18 Mar 2011 16:31

Nos do góry Masha ;) . Jeśli tylko warunki pozwolą na rozegranie slalomu giganta to wciąż wierzę że Lindsey wyprzedzi Marychę chociaż Niemcom nie będzie zależało aby tak się stało. Zabrakło 2 setnych sekundy a to Amerykanka byłaby 2 punkty przed Riesch i miałaby spokojną noc. I należy mieć nadzieję że dziewczyny będą miały możliwość stoczenia walki o KK na stoku.
Niech wygra lepsza. Czytaj Lindsey Vonn :lol: .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 18 Mar 2011 17:30

Oby tylko odbył się ten jutrzejszy gigant. Byłoby głupio, gdyby tak się nie stało, bo ewidentnie skrzywdzono by tym Lindsey. Już odwołali jej super giganta, w którym raczej odskoczyłaby jeszcze od Riesch. Wyniki ze Szpindlerowego Młyna mogą napawać optymizmem odnośnie występu Sharon Stone. Jak jeszcze jakiś czas temu chciałem, by to Maria wygrała PŚ i przerwała dominację Vonn, to teraz jakoś kibicuję bardziej Lindsey. Niech sobie odkuje nieudane MŚ.

Dla mnie jednak głównym wydarzeniem dzisiejszego slalomu była wygrana Tinki. Wreszcie wygrała slalom. Obecnie jest chyba najbardziej wszechstronną zawodniczką, nawet bardziej od Vonn i Riesch. Bardzo chciałbym, aby cały przyszły sezon Maze miała tak dobry jak końcówkę obecnego. Byłoby super, gdyby wygrała PŚ w sezonie 2011/12, ale będzie o to trudno. Byłbym w siódmym niebie, gdyby ze rok od tej porze taką rywalizację jaką teraz toczą Vonn i Riesch toczyły Maze z Larą Gut :) Moje serce byłoby jednak wtedy mocno rozdarte.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez ssonicsl » 18 Mar 2011 18:36

Tak mnie to zastanawiało i gryzło, że sobie podliczyłem punkty od MŚ (rubryka druga gdyby MŚ były punktowane):
Riesch 472 676
Maze 624 923
Mancuso 402 573
Vonn 625 741
Goergl 314 585
Gut 190 301
Paerson 281 420
Schield 312 444
Poutiainen 135 195
Rebensburg 192 237

Gdyby nie finałowe zawody to Riesch miałaby o 14 punktów więcej, Mancuso 5, a Paerson 3.

Naprawdę jeśli tylko Tina utrzyma formę przez cały sezon, to naprawdę może pokonać te dwie "przyjaciółeczki". A więc z nadzieją będę czekał na następną zimę.

Co do podziału. No cóż nikt nie mówił, że będzie sprawiedliwie :)
A i żeby nie było. Ja naprawdę nie lubię Riesch (Von też), naprawdę. Ale niech ma tą Kryształową Kulę, jakaś odmiana też i Vonn się przyda, jak się jest niepokonanym to motywacja do startów może się ulotnić.
No i oczywiście mam nadzieję, że jutrzejszy slalom gigant się odbędzie. Szansa na kolejne podium dla Tiny.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Kacpero221 » 18 Mar 2011 21:42

Moim zdaniem, Riesch nieco bardziej zasłużyła w tym sezonie na Krzyształową Kulę. Wyrównała swą jazdę i we wszystkich konkurencjach stać ją nawet na podium. Najlepiej byłoby gdyby PŚ zdobyła i Maria i Lindsay, ale nie jest to możliwe (gdy będą miały tyle samo punktów, wygra Lindsay ze względu na większą ilość zwycięstw (11 do 6).
Mała statystyka. W trakcie sezonu na 42 starty, Riesch 16 razy była poza "10" (w każdym ukończonym zdobywała punkty), z czego 4 razy nie ukończyła wyścigu. Vonn również na 42 starty, 11 razy była po za "10" - w 8 nie została sklasyfikowana.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Bartek10982 » 19 Mar 2011 11:35

I gigant odwołany :x Kryształowa Kula dla Mariana, a miałem jeszcze nadzieje :cry:
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 19 Mar 2011 14:40

No i Lindsey nie zdobyła kryształowej kuli :cry: :cry: ,szkoda biedna Lindsey napewno czuje sie skrzywdzona decyzją organizatorów,nieco kontrowersyjna i krzywdzacą Amerykanke ,przecież udało sie rozegrac dwa przejazdy slalomu mężczyzn ,wiec można było spróbowac rozegrac ten gigant.
Przecież wszystko mogło sie zdarzyć różnica wynosila zaledwie 3 punkty i trzeba było próbowac rozegrac te zawody ,co inne gdyby sprawa bylą rozstrzygnięta ,ale tu jeszcze wszystko mogło sie zdarzyc.W sumie to przypomniał mi sie supergigant z Are ,w którym Lindsey przegrala z Maria ,zaledwie o 0,01 sekudy .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bartek10982 » 19 Mar 2011 17:11

No właśnie. Kryształowa Kula rozdana przez sędziów :x Przecież widać, że Marian w końcówce sezonu stracił formę, a Lindsey wręcz przeciwnie. Nie rozumiem decyzji sędziów, ale pewnie byli to Niemcy :evil:
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 19 Mar 2011 17:20

Parszywa decyzja. Wg mnie w obecnej sytuacji organizatorzy powinni przełożyć giganta. Jeśli wszystko byłoby już rozstrzygnięte to ok, ale w sytuacji, gdy dwie zawodniczki mogą wygrać nadal PŚ to decyzja o odwołaniu decydujących zawodów jak dla mnie skandaliczna. Skrzywdzono Vonn i to dwukrotnie podczas tych finałów w Szwajcarii. Smutne :(
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Kiuru » 19 Mar 2011 21:27

Ani jednej ani drugiej specjalnie nie lubię.
Super za to sezon Pouitiainen, szkoda tylko tego wypadnięcia z trasy w 2 przejeździe na MŚ.
Mancuso i Maze także bardzo pozytywnie w tym sezonie. Wyniki tej trójki najbardziej mnie interesują i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
Kiuru
Młodzik

Postprzez Janko10 » 19 Mar 2011 22:56

Nie przesadzajcie z tą "krzywdą". Pech i tyle. Gdyby skorzystała na tym Lindsey to na 100% byście nie marudzili. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez zdzichu » 19 Mar 2011 23:27

Janko ,ale pozostaje wielki niesmak,ja bym tego pechem nie nazwał ,poprostu Lindsey została skrzywdzona ,oczywiscie nikt nie ma pewnosci czy gdyby ten gigant sie odbyl to Amerykanka odrobila by straty,ale przynajmniej nie było by takiego poczucia niesprawiedliwosci,twierdzisz że nazekamy na to dlatego że wolimy Amerykanke niż Niemke,ale jestem w 100 procentach pewien że gdyby podobny los spotkal Riesch to jej fani zareagowali by tak samo.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dystymik » 22 Mar 2011 21:05

Masha napisał(a):No niby przyjaźń aktualna, ale ja za taką przyjaźń jaką oferuje Maria Riesch bym już dawno podziękowała. Niemka nie potrafi przegrywać z Lindsey Vonn, zresztą nigdy nie umiała... :roll:

Chyba jednak już definitywny koniec przyjaźni Riesch i Vonn. Po tym, jak Lindsey nie pogratulowała Marii zwycięstwa podczas rozdania kryształowych kul, Niemka obskoczyła już chyba wszystkie niemieckie media z opowieścią, jak wielką przykrość sprawiła jej niedobra Vonn ;) Relacje między paniami były bardzo napięte już parę dni wcześniej, kiedy panie posprzeczały się o buty Lindsey - Riesch nie spodobało się, że Lindsey ukrywała przed nią że startuje w starym modelu butów ("jestem nią osobiście rozczarowana", "okłamała mnie prosto w twarz", powiedziała m.in. Maria). Niezależnie kto miał rację szkoda, że Riesch nie potrafiła zachować klasy i tak podczas historii z butami jak i teraz, wywleka brudy w prasie i TV (nawet na rozdaniu bawarskich nagród dla sportowców zimowych musiała się poskarżyć). W połowie kwietnia Riesch bierze ślub, na którym honorowym gościem ma być Lindsey. Wtedy okaże się, czy niesnaski zostaną zażegnane, czy też przyszłej zimy będziemy mieli wojnę :lol: .
dystymik
Młodzik

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości