Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez markos7207 » 26 Lis 2011 09:24

Po tym co Magnus Krog(teraz juz jest dwóch Magnusów, więc trzeba sprecyzować ;) ) pokazywał latem i wieściach z norweskiego obozu, jego zwycięstwo nie jest dla mnie aż taką sensacją, raczej niespodzianką że zrobił to już w pierwszym starcie.
Mam nadzieję że Krog pójdzie za ciosem i utrzyma równą dyspozycję przez cały sezon, może nawiąże do sukcesów Apelanda który pochodzi z tego samego regionu.
U Moana temat astmy nie istniał więc nie wiem Raku skąd te sugestie.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 26 Lis 2011 10:50

markos7207 napisał(a):U Moana temat astmy nie istniał więc nie wiem Raku skąd te sugestie.

http://www.nettavisen.no/ - news sprzed jakiś 10 miesięcy kiedy Moan miał zapaść formy.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 26 Lis 2011 11:40

No i gdzie ten news ? ;)
To że Moan w okolicach MŚ w Holmenkollen miał słabe wyniki biegowe to żadna nowość, ale nigdzie wcześniej ani pózniej nie spotkałem się z informacją o podejrzeniu astmy u Magnusa. Owszem chorował przez długi czas na infekcje układu oddechowego i uskarzał sie na utrzymujący sie długo ból w płucach, ale to wszystko.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 26 Lis 2011 11:49

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 01:44, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 26 Lis 2011 11:52

markos7207 napisał(a):No i gdzie ten news ? ;)

Przecież nie będę teraz szukał newsa sprzed roku ;) Pamiętam tylko, że informacja była na tej stronce w okolicach lutego bodajże. Dla mnie każde doniesienie o "problemach z układem oddechowym" jest podejrzane i to o Moanie także było, a że informacji o astmie upubliczniać nie trzeba to nikt poza wybrańcami nie pozna prawdy. Na ten moment dla dobra sportu przyjmuję, że oczywiście nic ciekawego mu się nie "zrodziło".
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 26 Lis 2011 12:06

Przecież nie będę teraz szukał newsa sprzed roku

To ja mam to robić ? Chyba po coś dałeś link ;) , na "gębę" to sobie można dywagować. O Hafsåsie też poszedł news że ma astmę ale jakoś póżniej nikt nie prostował informacji że wcale jej nie ma.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 26 Lis 2011 12:15

Jak chcesz, to sobie szukaj ;) To co mówi zawodnik to też jest "na gębę", bo to nie zeznania w sądzie i nie jest zobowiązany do mówienia prawdy, a najlepiej omijać temat.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 02 Gru 2011 20:06

Nie zobaczymy Polaków w Lillehammer... W kwalifikacjach nasi zajęli 57 i 58 miejsce, w związku z czym nie weszli do żadnego z dwóch konkursów. Wyniki: http://www.fis-ski.com/pdf/2012/NK/4053 ... 053PCR.pdf
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez RakuNH » 02 Gru 2011 22:56

Jak widać dwa tygodnie skoków w Lillehammer nie poszły na marne.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 03 Gru 2011 13:05

Koncowka dzisiejszego biegu swietna. Edelmann juz w Kuusamo pokazywal, ze w najlepszej formie biegowej to nie jest i dzisiaj tez spuchl w koncowce. Klemetsen mnie zaskoczył całkowicie, w zyciu bym nie przypuszczal, ze on to wytrzyma i odskoczy jeszcze Niemcowi oraz nie da sie wyprzedzic Pittinowi. To chyba byl najlepszy bieg w zyciu Norwega. Brawa dla niego. Co do Sandro Pittina to pobiegl dzisiaj swietnie, szkoda, ze nie wygral, ale drugie miejsce tez dobre, bardzo się cieszę z jego sukcesów i byloby super jakby ten sezon miał lepszy niż poprzedni :) W ogole Włosi ładnie, bo i Lukas Runggaldier osiągnął dobry wynik.

Czekamy na jutro, po skokach znając zycie znowu Tino na przedzie bedzie. Cos nie najlepiej na poczatku sezonu skacze Lammy Chappuis. Miał jakies kłopoty w przygotowaniach do sezonu, czy po prostu jeszcze się nie rozkręcił?
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez markos7207 » 03 Gru 2011 13:22

Håvard Klemetsen czekał, czekał i się doczekał ;) . Zaskoczył mnie swoim biegiem ale cieszę się że w końcu mu się udało, choć Pittin w końcówce wyskoczył jak z katapulty.
Ogólnie trochę dziwny bieg, niby różnice po skokach nie były wielkie to i tak niektórzy słabsi biegacze spisali sie lepiej, niż zdecydowanie lepsi od nich w tej specjalności. Zwłaszcza na plus zaskoczyli Klemetsen a zwłaszcza Lamy Chappuis który okazał się szybszy od trójki Wikingów, Kroga, Moana i Koksliena. Czyżby w trudnych warunkach nie trafili ze smarami ?
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Gru 2011 18:25

Lamy Chappuis po prostu ewidentnie dużo pracował nad biegiem i moim zdaniem wykorzystał niemistrzowski sezon na eksperymenty. Może po prostu chciałby zostać dominatorem kombinacji i nastukać jakiś rekordów, a do tego potrzebny jest mu właśnie bieg na poziomie pierwszej dziesiątki. Dziś byłem w szoku jak zobaczyłem, że Finiszuje czwarty. Norwegowie poza Klemetsenem dramat. Co zrobili Storlien, Schid, Moan, Kokslien? Zbiorowy kryzys? Zawodzi mnie Demong, a co ciekawe drugi czas biegu wykręcił dziś Taylor Fletcher :D

20 miejsce zajął Manuel Faisst - rocznik 93. To tak na marginesie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 04 Gru 2011 19:48

W KN dziś zadebiutowało Penalty Race, ale najprawdopodobniej nie będzie nawet powtórki na Eurosporcie (LIVE było na eurosporcie 2) i poza wynikami: Frenzel, Lamy Chappuis, Kirecheisen nie mogę nić powiedzieć :roll: Najlepszy czas biegu osiągnął Lamy Chappuis więc to chyba całkowicie rozwiązuje wątpliwości Duche na temat jego przygotowań.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 12 Gru 2011 01:03

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 01:44, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 12 Gru 2011 02:10

Moje komentarze są dosyć monotoniczne: Michalczuk, Cempa, Kruczek, Celej - OUT. Inaczej nic z tego nie będzie, a występ kombinatorów to tragedia. Mają szczęście że są kwalifikacje (które za 2 razem przebrnęli), bo odpadło im kilku rywali np. Runggaldier, a do biegu nie wystartowało trzech Niemców, których nie rajcuje trzecia dziesiątka. Także przy normalnych zasadach tylko dzisiejszy występ Pochwały dałby nam miejsce w 50 i to pod sam jej koniec. Przypominam, że Ramsau to już chyba ostatnia skocznia, która leży Pochwale. :roll:

Oto przykład jak się robi postępy i nie marudzi, że "mamy jeszcze czas": http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html? ... mit=Search

Ogólnie sezon w kombinacji bardzo ciekawy i biegi w Ramsau były świetne.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2012 13:49

PŚ w kombinacji norweskiej w Zakopanem odwołany!

http://kombinacjanorweska.dbv.pl/news.php?readmore=616

I niech mi ktoś powie, że jestem malkontentem i się uwziąłem na Tajnera i resztę darmozjadów. To już jest kpina. Odwołać PŚ na miesiąc przed zawodami, to jest kompromitacja i żenada. :evil:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 01 Sty 2012 14:26

Przecierz dzisiaj jest 1 stycznia a nie 1 kwietnia, no chyba że jeszcze mnie "trzyma" ;) .
To jakieś jaja. To po jaką cholerę oni wpłacają bezzwrotne wadium konieczne przy zgłaszaniu kandydatury do organizacji MŚ w narciarstwie klasycznym, skoro takimi ruchami sami się wykluczają i ośmieszają.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 01 Sty 2012 22:21

Żal du.. ściska... I nie będzie PŚ w Zakopcu przez 10 lat...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez damian940915 » 01 Sty 2012 23:10

To mamy kandydata na bubel 2012 roku ... Takim ruchem PZN i Zakopane mogą zapomnieć o Mistrzostwach Świata. To jest wstyd dla PZN i wstyd dla Tajnera! Jak zwykle najbardziej poszkodowani będą kibice i to nie tylko kombinacji. W PZN zaś jak zwykle nie będzie winnego, a Tajner nadal będzie grzał ciepły stołek, bo przecież bronią go wyniki Kowalczyk, jak i Stocha. Zresztą to już nie pierwszy problem z organizacją międzynarodowych zawodów za kadencji Tajnera, już raz były hocki-klocki z organizacją LGP w Wiśle i tym feralnym wyciągiem, nie pamiętam jak to się skończyło.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 01 Sty 2012 23:44

A w TV cisza będzie, bo kogo ta KN obchodzi?... :(
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości