Piłka Ręczna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka Ręczna

Postprzez Ukassiu20 » 13 Sty 2013 12:46

zdzichu napisał(a):Moim zdaniem ciężko będzie o miejsce w czwórce.Miejsce piąte, o którym wspomniała Heidi, biorę w ciemno.Grupa najtrudniejsza nie jest.Powinniśmy powalczyć z Serbami o pierwsze miejsce.A dalej będzie już system pucharowy.Przegrywający odpada, więc jeden słabszy dzień i może być po wszystkim ;) Jeśli wyjdziemy z grupy na miejscu gorszym niż drugie, to prawdopodobnie czekają nas Hiszpanie lub Chorwaci.Trochę niepokoi mnie wąska ławka.Zmiennicy to w większości nowi zawodnicy, więc mogą nie dać odpowiednie jakości.No ale zobaczymy jak to będzie.Medal byłby wspaniałą niespodzianką ;)

Wygrywajac grupę trafiamy na zespół z którym musimy wygrac, w ćwierćfinale trafiamy na zespół do pokonania typu macedonia,Czarnogóra,Niemcy. Dopiero w półfinale mozemy trafić na TOPowe drużyny typu Francja czy Hiszpania. To oczywiście przy założeniu, ze nie bedzie sensacji w grupach i dobre zespoły nie zajmą słabszych miejsc.
Tylko igrzyska wracają po awarii. Najlepsze forum o sportach olimpijskich
http://forum.tylko-igrzyska.pl/
Ukassiu20
Junior młodszy

Postprzez Heidi » 13 Sty 2013 13:45

Wiecie czy TVP pokaze dzisiaj Islandie? :)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez dan » 13 Sty 2013 14:17

Heidi mecz Islandii z Chile ma być na TVP Sport o 15.35.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 13 Sty 2013 16:23

Ukassiu20 napisał(a):Wygrywajac grupę trafiamy na zespół z którym musimy wygrac, w ćwierćfinale trafiamy na zespół do pokonania typu macedonia,Czarnogóra,Niemcy. Dopiero w półfinale mozemy trafić na TOPowe drużyny typu Francja czy Hiszpania. To oczywiście przy założeniu, ze nie bedzie sensacji w grupach i dobre zespoły nie zajmą słabszych miejsc.

Właśnie, wygrywając grupę.A trzeba zakładać, że możemy nie wygrać.A jest to wielce prawdopodobne.Oczywiście twierdzę tak tylko na podstawie wczorajszego, słabego w naszym wykonaniu meczu.Mam jednak nadzieję, że Serbowie i Słoweńcy jakimś cudem po drodze potracą punkty. A my zaczniemy grać na wyższym poziomie. Jeśli wyjdziemy z pierwszego miejsca to faktycznie, gdzieś tam na daleko na horyzoncie pojawią się półfinałowe nadzieję ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 14 Sty 2013 09:18

Heidi napisał(a):Wiecie czy TVP pokaze dzisiaj Islandie? :)

Mecze Islandi,Grenlandi,Alaski,Syberia -Laponia,Północna Karolina-mieszkańcy dorzecza rzeki Świętego Wawrzyńca i wszystkie inne możesz oglądać tu,na okrągło i do końca życia za darmo. :lol:
http://livetv.ru/pl/
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez ssonicsl » 14 Sty 2013 13:44

A na TVP znowu nie potrafią zsynchronizować obrazu z komentarzem... Teraz o tyle było lepiej, że najpierw był obraz a później komentarz, a poprzednio najpierw słyszałem gol a dopiero po sekundzie go oglądałem. Tragedia...

Dziś łatwo, lekko i przyjemnie. Wyjście z grupy już zagwarantowane, teraz walczymy o 1 miejsce. A za mecz z Białorusinami szczególne pochwały dla Lijewskiego, Jaszki i Szmala. Brawo Panowie.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 17 Sty 2013 23:07

W końcu dokopaliśmy cwaniaczkom z Serbii.Różne mieliśmy momenty w tym meczu. Ale generalnie trzeba to ocenić na plus.Niesamowita walka z naszej strony.A Stanic taki kozak przez większość meczu, a przy rzucie Orzechowskiego zachował się słabiutko.
Wydaje się, że najprawdopodobniej zajmiemy drugie miejsce.Ale możemy być na pierwszym miejscu.Jednak Serbia musi pokonać Słoweńców jedną bramką, nie wyżej niż 25:24.Gorzej będzie jeśli Serbowie wygrają jedną bramką, ale wyżej niż 25:24, wtedy mamy 3 miejsce.Jeśli Serbowie co najmniej 2 bramkami pokonają Słoweńców to mamy drugie miejsce.Każda wygrana lub remis Słoweńców da nam drugie miejsce.Oczywiście żeby to miało sens to musimy Koreańczyków pokonać.

W innych grupach również ciekawie.Francuzi jutro powinni zapewnić sobie pierwsze miejsce w grupie A , bo nie wierzę, że Niemcy ich ograją.Więc w grupie B Islandczycy zapewne wygrają z Katarem.Jednak żeby uniknąć Francuzów będą musieli liczyć na zwycięstwo Duńczyków z Macedonią.Teoretycznie nie powinno być to problemem ale Skandynawowie mają już pewne pierwsze miejsce i mogą olać ten mecz.Mam jednak nadzieję, że to Macedończycy trafią na Francuzów.Chyba, że Ci przegrają z Niemcami ale to mało realne rozwiązanie ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Ukassiu20 » 17 Sty 2013 23:52

prawdopodobnie zagramy z grami a ewentualnie w cwierćfinale z Dania.
Tylko igrzyska wracają po awarii. Najlepsze forum o sportach olimpijskich
http://forum.tylko-igrzyska.pl/
Ukassiu20
Junior młodszy

Postprzez mareqna » 18 Sty 2013 09:44

Jeszcze raz okazuje się że w piłce ręcznej decyduje szczęście.Orzechowski zapewne przy następnych 100 próbach nie rzuciłby bramki z tak trudnej pozycji.Decydujący moment dla przebiegu meczu to wprowadzenie Wicharego za Szmala i rzucane karne przez Szreka.Cały zespół zagrał dobrze ale mecz z Słoweńcami moglismy wygrac kilkoma bramkami a przegraliśmy a z Serbami powinniśmy przegrać kilkoma bramkami a wygraliśmy.O sile zespołu decydują Dzidziuś i śzreku i dopóki graja to zawsze jest nadzieja bo młodzieży nie widać.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 18 Sty 2013 20:07

zdzichu napisał(a):Chyba, że Ci przegrają z Niemcami ale to mało realne rozwiązanie

Mało realne, powiadasz? :P Dużo w tym systemie pokus kombinacji. Francuzi nie chcieli chyba, żeby Dania podłożyła im świnię (Islandię), więc na wszelki wypadek przegrali, żeby pokazać, że im ta Islandia niestraszna. Jeśli się nie pogubiłem w tych drabinkach to nagrodą za wygraną w hitowym meczu Hiszpania - Chorwacja będzie właśnie Francja w ewentualnej 1/4.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RychuGKM » 18 Sty 2013 20:16

no i Francuzi przegrali :D (Nie żebym kibicował niemcom). A więc Islandia zagra w 1/8 z Francją i to będzie hit tej fazy turnieju , bo niewierzę , że Macedończycy będą walczyć o zwycięztwo. Pary 1/8 finału:
Niemcy - Macedonia
Francja - Islandia
Brazylia - Rosja
Tunezja- Dania
Ostatnio edytowany przez RychuGKM, 19 Sty 2013 07:25, edytowano w sumie 1 raz
RychuGKM
Kadra B

Postprzez zdzichu » 18 Sty 2013 21:19

kat. napisał(a):
Mało realne, powiadasz? :P Dużo w tym systemie pokus kombinacji. Francuzi nie chcieli chyba, żeby Dania podłożyła im świnię (Islandię), więc na wszelki wypadek przegrali, żeby pokazać, że im ta Islandia niestraszna. Jeśli się nie pogubiłem w tych drabinkach to nagrodą za wygraną w hitowym meczu Hiszpania - Chorwacja będzie właśnie Francja w ewentualnej 1/4.

Ciekawa teoria, jednak wydaje mi się wątpliwa.Właśnie ze względu na to o czym wspomniałeś.Jakoś nie wydaje mi się, żeby Francuzi celowo przegrali .Przecież oni znają układ drabinki i nie wydaje mi się to realne ;) Moim zdaniem po prostu zlekceważyli Niemców.A Islandczyków na pewno się nie boją, bo Ci póki co nie pokazują nic wielkiego.Przegrali z Rosjanami, w meczu z Duńczykami nie mieli nic do powiedzenia.
A Macedonia w 38 minucie prowadzi 20-18.Oczywiście przegrają z Duńczykami, bo zwycięstwo byłoby debilizmem.
Ale faktycznie mecz Francja - Islandia, jeśli do niego dojdzie będzie hitem.Patrząc na wyniki to obie te reprezentacje nie zachwycają póki co.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 18 Sty 2013 22:06

Mnie też cieszy zwycięstwo nad tymi bez Kosowa. Jeszcze zaczynają mnie drażnić te drugie sieroty po Jugolach Słoweńcy. Najpierw w skokach nam zwinęli zwycięstwo sprzed nosa a teraz w szczypiorniaka. O klęsce w Mariborze w kopanej trochę zapomniałem.
Janko jak sypiasz ostatnio?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 18 Sty 2013 22:13

Kijowo... Chorym... Marudnym... I bez wiary w tę naszą pakę obecną jakiś jestem... Nie czasy na piękne sny prorocze...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez friducha » 18 Sty 2013 22:46

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 06:47, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 19 Sty 2013 02:21

Janko10 napisał(a):
figaro56 napisał(a):No teraz to Janko możesz rozwinąć swój matematyczny talent. Co trzeba żeby nasi awansowali do półfinału? Tylko uważaj żeby ci ułamki nie wyszły. :lol:

Chcesz i masz!
Wygrywamy wszystko do końca, Dania przegrywa z Niemcami, Macedonia w 3 meczach 3 punkty... Reszta nieważna. I już półfinał!!! I nawet bramek nie trzeba liczyć!!! :lol:
Niestety z drugiego miejsca awansujemy i trafiamy na Chorwację... Jest ciężko... Ale po dogrywce awansujemy do upragnionego finału (Szmal broni karnego w ostatniej sekundzie dogrywki)!!!
A z Francją w finale mecz bez historii. 30:22 (15:10). Mistrzostwo Świata nasze!!! :D
....
I w tym momencie się budzę. Poniedziałek 7.30 rano, znowu do roboty... :twisted: :lol:

To ten sen sprzed 3 lat. Nie wszystko się sprawdziło, ale pięknie było... 8-)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez zygy » 19 Sty 2013 06:03

Chyba sprzed 4, ponieważ to było bodajże w 2009r. i nasz ostatni medal. W 2010 były ME, świetna gra na samym początku, ale potem minimalna porażka z Chorwacją i totalna wtopa z Islandią o brąz. W tym roku na medal bym nie liczył, ale w okolicach 5-6miejsca możemy się zakręcić. Warunek jest jeden- trzeba wygrać z Węgrami w 1/8, bo na 99% z nimi zagramy. Podejrzewam, że to będzie podobny dreszczowiec do tego ze Słowenią i Serbią, gdyż potencjał tych drużyn jest bardzo zbliżony. Zadecyduje forma dnia, a także łut szczęścia. W każdym razie szanse oceniam 50/50. Bardzo korzystne jest to, że łapiemy stosunkowo małą liczbę minutowych kar w stosunku do naszych rywali, co przy tak wyrównanych bataliach jest często decydującym czynnikiem. Nie oszukujmy się, ale gdyby nie gra w osłabieniu Serbów w końcówce meczu, to raczej na pewny byśmy nie wygrali... Mało tego, równie dobrze mogliśmy to przegrać i szykować się teraz na Hrvatską lub gospodarzy...

ps., w meczu Hiszpania- Chorwacja mogą być niezłe wałki, bo pewnie nikt nie będzie chciał wygrać... A to dlatego, że wygrany najprawdopodobniej już w 1/4wpadnie na Francję, zaś przegrany na Niemcy lub Macedonię. Różnica kolosalna, a dla Hiszpanów i Chorwatów pewnie nie ma większego znaczenia z kim przyjdzie im się zmierzyć w 1/8, ponieważ każda z drużyn z grupy C leży absolutnie w ich zasięgu. Możemy być więc świadkami podobnej sytuacji, co podczas siatkarskich MŚ w 2010r., kiedy to oglądaliśmy mecz absurdu pomiędzy Brazylią i Bułgarią.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez RychuGKM » 19 Sty 2013 07:37

Może być jeszcze jedna ustawka :? Węgrzy z Algierią grają najpóźniej , a więc będą już znali wynik meczu Polska - Korea , a w trakcie ich spotkania z Algierią zakończy się mecz postjugosławiańskich republik. Będą więc mogli sobie wybrać rywala który im najbardziej pasuje. Dodatkowo wezmą pewnie pod uwagę fakt , że po wygranej w 1/8 , w ewentualnym ćwierćfinale wychodząc z 4 miejsca trafiają na zwycięzcę meczu Rosja - Bazylia , a z 3 na zwycięzce meczu Dania - Tunezja . Myślę że się podłożą algierczykom , bo chyba bez różnicy dla nich czy trafią na Serbię , Polskę czy Słowenię
RychuGKM
Kadra B

Postprzez kat. » 19 Sty 2013 10:43

Co by nie mówić zwycięzca naszej grupy ma bajeczną drabinkę, żeby doczłapać do półfinału i tym bardziej szkoda wtopy ze Słowenią, choć gdyby nie ona pewnie przegralibyśmy z Serbią (Serbowie podarowali nam te 2 pkty, jak my im bilet do Londynu, ale ich sytuacji ta porażka praktycznie nie zmienia), więc szkoda gdybać. Nie napinaj się tak ze swoimi uprzedzeniami, Figaro, bo Jugole mają wszystko w łapach i mogą nas wydymać (wysłać u picku materinu po ichniemu), a sentymenty jugosłowiańskie i w Słowenii są do dziś żywe (w Serbii wiadomo). A nie będzie to trudne, bo mecz prawdopodobnie na styku, a wysoki wynik zrobić nie problem. Więc lepiej licz na to, że jakiś Słoweniec napluje z przyzwyczajenia na piłkę 8-) i Serbowie przypomną sobie o hierarchii w regionie 8-)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez zdzichu » 19 Sty 2013 15:05

Mam nadzieję, że cwaniaczki nas nie wyrolują.Ale po takich wszystkiego można się spodziewać.Ja na ich miejscu walczyłbym o pierwsze miejsce, bo ono daje duże szanse na półfinał.Chociaż w ćwierćfinale prawdopodobnie będą Rosjanie i to na pewno nie będzie spacerek.Dzisiejszy mecz Serbów ze Słoweńcami powinien być twardym meczem na styku.Rok temu Serbowie, u siebie kończyli mecze niskimi wynikami, a w większości były to twarde boje.Dlatego przy normalnym podejściu obu ekip, liczę po cichu na coś w okolicach 24-23, dla Serbów rzecz jasna. Obie ekipy mają świetnych bramkarzy, więc kto wie ;)
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości