zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
dege3 napisał(a):24 reprezentacje na 52 to ponad połowa ? :O
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
damian940915 napisał(a):Nieciecza - jeśli tylko napływ gotówki od państwa prezesostwa, będzie odpowiednio duży, to powinna się spokojnie utrzymać, być może walczyć nawet o górną połówkę. Wcale się nie zdziwię jak za 2-3 lata będą tam europejskie puchary, a potem ... odsprzedaż miejsca w lidze. Na dłuższą metę ten biznes po prostu nie ma szans powodzenia w tak małej miejscowości.
Oto czytam bowiem, że kolejnych 4, co zdolniejszych wychowanków, przymierza do swego składu jakiś tam Raków Częstochowa /na dzień dzisiejszy zaledwie II liga z szansami na awans/. Zaczyna się spełniać nakreślony przeze mnie czarny scenariusz, o którym pisałem od dawna. Unia powoli zamienia się w zakład usługowy, świadczący usługi dla innych klubów. Jak tak dalej pójdzie, staniemy się filią zamożniejszych drużyn. Ten temat nie raz poruszałem, więc z satysfakcją przyjąłem wypowiedź przedstawiciela Klubu /trenera/, że tego rodzaju tendencja może sprawić, że sytuacja sekcji stanie się przed nowym sezonem po prostu zła. Z satysfakcją, bo to chyba PIERWSZA tego typu OFICJALNA wypowiedź osoby z klubu, pokrywająca się w całości z moimi obawami. Dotychczas bowiem akcent postawiony był bardziej na korzyści płynące z ogrywania młodych i na rzekomo wynikające z tego na przyszłość profity. "Rzekomo" - bo profitów nie będzie, jeśli nie zatrzymamy młodych, zdolnych. Będziemy w stanie permanentnego ogrywania i ciągłego zachwycania się tym faktem. Profity będą mieć inni. Żeby nie było wątpliwości - Klub można postawić za wzór pracy z młodzieżą. Nawiązuje w tym zakresie do najbardziej chlubnych przykładów z przeszłości. Klub w tym względzie zrobił więcej, niż można było oczekiwać. Tylko, że ta strategia - BEZ WSPARCIA Z ZEWNĄTRZ - może doprowadzić nas do największego upadku w historii Unii: spadku w przyszłym sezonie do 5 klasy rozgrywkowej !. A wtedy opowieści o ogrywaniu młodych na boiskach 5 klasy i zapraszaniu ich w ramach naboru narybku do Unii, osobiście uznam za czarny, wręcz wisielczy humor. Toż gra tam będzie zagrożeniem dla zdrowia młodych adeptów i jako rodzic nie zgodziłbym się, by moją pociechą pomiatano na wioskowych murawach. Zresztą czego tam się można nauczyć ?!.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości