Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez 19Kolejorz95 » 03 Kwi 2010 19:22

Lewandowski chyba już miał trzy okazję sam na sam, ale Mucha broni :twisted: :twisted:
Nadal 0:0

1:0 ---) Pięknie Stilić :D :D
Ostatnio edytowany przez 19Kolejorz95, 03 Kwi 2010 19:46, edytowano w sumie 1 raz
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez RakuNH » 03 Kwi 2010 19:40

Za 15 minut Wisła będzie mistrzem Polski....

Nie ma takiej możliwości żeby Lech odrobił 6 pkt mając nawet mecz bezpośredni. Wisła ma za dużo meczy z dołem a Lech się może potknąć. ehhh :(

EDIT:

Wykrakałem. Stilic i 1:0. BRAWO LECH :D Nadzieja na mistrza wciąż żywa :wink:
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 03 Kwi 2010 19:43, edytowano w sumie 1 raz
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez 19Kolejorz95 » 03 Kwi 2010 20:01

Kolejorz wygrał :D :D
1:0, ale tyle okazji miał Lewandowski że powinno być z 4:0, ale ważne są trzy punkty

LEGIA POŻEGNAJ SIĘ Z MISTRZOSTWEM !!
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Postprzez dan » 04 Kwi 2010 12:43

Poziom polskiej ligi jest.... nie chcę używać niecenzuralnych słów. Dla mnie najbardziej liczy się to jak polskie drużyny reprezentują się w europejskich pucharach, a z tym jest coraz gorzej. Mistrz Węgier czy dwukrotnie z rzędu mistrz Cypru dostał się do Ligi Mistrzów, a polska piłka klubowa leci na łeb na szyję. W tej chwili każdy przeciwnik dla polskich klubów jest niebezpieczny i nie zanosi się na to by miało to ulec zmianie. Z roku na rok jest tylko gorzej. W ostatnich latach coraz częściej zdarzają się kompromitacje. Nadzieja na jakiś dobry wynik już mi się ulotniła. Dużo więcej radości sprawiają mi nasze drużyny w innych dyscyplinach sportu.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 04 Kwi 2010 12:53

Jak dla mnie mecz Lech - Legia był bardzo dobry. Wiadomo że polska liga jest jaka jest ale na prawdę był to mecz na europejskim poziomie i brakło tylko skuteczności Lewandowskiego.

Wydaje mi się że jak będą stadiony, piękne i szybkie murawy to wtedy to się zmieni na lepsze. Lech zmienił murawę i od razu widać jak się na takiej gra.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 04 Kwi 2010 12:54

Odnośnie polskiej ligi.

Niedawno jeden z kibiców Barcelony powiedział fajne zdanie - "Nie rozumiem jak można oglądać polską piłkę. Lepiej wyjść na balkon i zobaczyć jak dzieciaki kopią w piłkę pod blokiem, więcej w tym umiejętności i serca włożonego do gry, a nie raz i techniki". Trafił w sedno i podzielam jego opinię :)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 04 Kwi 2010 12:57

A ja obcymi ligami się nie potrafię emocjonować i bardzo się z tego cieszę :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 04 Kwi 2010 13:08

W Polsce nie ciekawe mecze? Ile jest emocji przy tych wynikach 0-0 lub strzelonych po samobójach w 90min, haha :lol:
Tak na poważnie lubię szybką piłkę i walkę jaka jest w Premiere League oraz sporo goli co zapewnia mi Bundesliga :wink:
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez zdzichu » 04 Kwi 2010 19:06

Duche napisał(a):Odnośnie polskiej ligi.

Niedawno jeden z kibiców Barcelony powiedział fajne zdanie - "Nie rozumiem jak można oglądać polską piłkę. Lepiej wyjść na balkon i zobaczyć jak dzieciaki kopią w piłkę pod blokiem, więcej w tym umiejętności i serca włożonego do gry, a nie raz i techniki". Trafił w sedno i podzielam jego opinię :)

Ciekawe czy ten kibic pamietał jak wisła ograła wielką barce w el do ligi mistrzów :lol:
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez 19Kolejorz95 » 04 Kwi 2010 20:59

zdzichu napisał(a):

Ciekawe czy ten kibic pamietał jak wisła ograła wielką barce w el do ligi mistrzów :lol:

Zdzichu pierwszy mecz wygrała Barca 4:0, więc po co miała się męczyć z Wisłą w rewanżu. Opduścili totalnie :wink: :wink:
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Postprzez Kacpero221 » 04 Kwi 2010 21:02

zdzichu napisał(a):

Pewnie tak, ale lepiej zapamiętał pewnie 4-0 w pierwszym meczu :lol:

Muszę się niestety zgodzić z poprzednikami - poziom polskiej kopanej jest bardzo niski, żeby nie powiedzieć tragiczny. Kiedyś, choć nie jestem wielkim pasjonatem piłki nożnej, starałem się oglądać każdy mecz ligi. Teraz oglądam tylko jak grają w pucharach, choć i tak nie jest tego dużo. Mamy chyba największy odsetek bramek samobójczych na jeden mecz w całej Europie :/ Ale emocje są - bramki w 89/90 minucie, wiele czerwonych kartek...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Adrian Woźniak » 04 Kwi 2010 21:53

A ja regularnie oglądam mecze Realu Madryt, czasami Barcelony :wink: Za tydzień Derby Europy :wink:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Sebastian Krystek » 04 Kwi 2010 21:55

RakuNH napisał(a):A ja obcymi ligami się nie potrafię emocjonować i bardzo się z tego cieszę :wink:

Mam tak samo ;) Ligę Mistrzów oglądam np. dopiero od ćwierćfinałów i to raczej z przyzwyczajenia niż z czystej chęci.
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez zdzichu » 05 Kwi 2010 11:07

Ja też niestety z wielkim żalem przyznaje że nasza liga jest słaba jej poziom jest bardzo niski ,co widać nietety po poczynaniach naszych klubów w Europejskich pucharach ,do podwyzszenia poziomu ligi potrzebne są pieniadze ,aby można było sprowadzać coraz lepszych piłkarzy dla przykładu taka Wisła nie była w stanie kupić Dawida Nowaka choć mocno sie starała o niego ,więc kupiła jakiegoś Bułgara ,zobaczymy czy on okaże sie wzmocnieniem ale watpie pewnie pokopie sobie w polsce rok a potem odejdzie.Gdyby taki Lech awansował do tej wymarzonej Ligi Mistrzów to od razu klub dostał by zastrzyk finansowy i był by wstanie kupować lepszych piłkarzy co podnosiło by poziom ligi ,podobnie mogło by być z innymi klubami które by przynajmniej przebiły sie do fazy grupowej ligi europejskiej .Ale co tam liga jest taka jaka jest ale i tak trzeba ją oglądać :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 07 Kwi 2010 12:49

Co jest, czemu tak cicho ? Czyżby na nikim nie zrobił wrażenia wyczyn Leo Messiego we wczorajszym meczu z Arsenalem ? Duche nie obijaj się :wink: .
Ze swej strony dodam tylko że porównania tego niepozornego chłopaka z Maradoną(które niegdyś uważałem za zbyt na wyrost) są jak najbardziej na miejscu.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 07 Kwi 2010 13:00

Mogę powiedzieć, że mam żałobę po odpadnięciu Arsenalu! Najpierw Juve wczoraj kanonierzy. Teraz, trzymam kciuki tylko za to aby MU i Inter nie wygrali LM. A co do Messiego napiszę jedno..... ehhhhhhh :cry:
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 07 Kwi 2010 13:02

Na mnie zrobiło wrażenie to że Pogoń ma coraz większe szanse na grę w Pucharach i prawdopodobnie nie wejdzie też w tym roku do ekstraklasy(dużo jeszcze do końca ale spory ścisk poza Widzewem) Spodziewam się jednak batów od Jagi w finale (jeśli taki będzie finał) :wink:

Swoją drogą to nie pamiętam kiedy ostatnio pierwszoligowiec reprezentował Polskę w Europie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 07 Kwi 2010 13:04

Ja pamiętam kiedy Miedź Legnica zdobyła puchar polski po meczu finałowym z Górnikiem Zabrze i później w pucharach trafiła na AS Monaco. Mimo, że wtedy odpadła to zaprezentowała się przyzwoicie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez markos7207 » 07 Kwi 2010 13:26

A ja pamiętam mecze drugoligowej Lechii Gdańsk z Juventusem Turyn(z Bońkiem, Platinim i Rossim w składzie) w pierwszej rundzie PZP z 1983 roku. Po 0:7 w Turynie był kapitalny mecz w Gdańsku przy 40-tysięcznej publiczności i minimalna porażka 2:3, a zwycięstwo Włosi uratowali dopiero w końcówce meczu.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 07 Kwi 2010 13:27

Markos, byłem tak szczęśliwy po meczu, że nie byłbym w stanie niczego napisać prócz tego, że Leo doprowadza mnie to ekstazy. Jest chłopak wielki i jak dla mnie może spokojnie być lepszy od Maradony i Cruyffa, czyli wg mnie najlepszych w historii - do czasu :P To co wczoraj Pchła wyczyniała na boisku, to przechodziło ludzkie pojęcie. Jest genialny i życzę mu, aby jeszcze z Argentyną zdobył złoto w RPA.

Fragment relacji live na zczuba.pl

82. min. Messi rusza za piłką, do której nie miał szans dobiec. Oczywiście dobiegł. Wpada na niego trzy razy większy Vermaelen i chce go przewrócić. Oczywiście nie przewraca. W końcu jednak Messi postanowił okiwać fizykę - wpadł na Eboue i spróbował przez niego przebiec. Nie, nie obok. Przez. Fizyka jednak walnęła pięścią w stół.

:D
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości