Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 20 Lis 2013 00:26

Szkoda chochłów . Burkina Faso też szkoda. A czarna Afryka mogła wykorzystać 6 z przysługujących im 5 miejsc. :roll:

a jak tam w Poznaniu? "Graliśmy u siebie" czy się publika wypięła? :lol:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez mareqna » 20 Lis 2013 09:18

W meczach towarzyskich Niemcy jak zwykle pokonali jedna z słabszych drużyn w Europie Anglię a chłopcy Los Cafeteros Jose Pekermana nie polegli w Holandii.Na uwagę zasługuje porażka Hiszpanów ( o jak titi-taka już mi się przejadła) i w ostatnich dwóch meczach pięć bramek Japońców na boiskach Holandii i Belgii,samurajowie będą bardzo niebezpieczni na Mistrzostwach Świata po wodzą Alberto Zaccheroniego.Nie nakłaniaj do złego kat. :)

Płaczliwy Cristiano Ronaldo pokazał jednak klasę Marcosie....Zlatan zrobił swoje, ale ich klasę sportową nie sposób porównywać.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez markos7207 » 20 Lis 2013 10:46

mareqna napisał(a):Płaczliwy Cristiano Ronaldo pokazał jednak klasę Marcosie....Zlatan zrobił swoje, ale ich klasę sportową nie sposób porównywać.

I tu się zgodzę, gdzie tam Krisztianu do Slatana :P . Gdyby w bramce Szwedów stał sam Janusz Jojko to nawet on by coś złapał ;) , a tak wpadało wszystko co leciało w kierunku bramki. "Grać" to Portugalec potrafi, to muszę przyznać - symulant pierwsza klasa :mrgreen:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 20 Lis 2013 15:18

kat. napisał(a):Szkoda chochłów . Burkina Faso też szkoda. A czarna Afryka mogła wykorzystać 6 z przysługujących im 5 miejsc. :roll:

Chochłów jak chochłów, Murzynów szkoda ;) . Lubię afrykański futbol ale nie w wydaniu Arabów z północy. Najwyżej w mojej hierarchii stoją Nieposkromione Lwy, a dalej to już nie ma takiego znaczenia. WKS, Senegal(szkoda że los ich połączył w parze), Ghana, Nigeria...

Tusek zaliczył wiebłąda, chciał się popisać jaki to on mocny z historii polskiej kopanej, i się wyłożył na Domarskim :mrgreen:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 20 Lis 2013 15:29

Dawniej można było mówić o uroku murzyńskiej piłki, teraz nie za bardzo i nie chodzi nawet o to, że się Friducha obruszy. Za dużo "cywilizacji" się wdarło na czarny ląd, a z drugiej strony większość co znamienitszych Bambo pogrywa w Europie i jest "skażona" wszystkim, co w naszej "piłkarskiej kulturze" dobre i złe. Więc jeśli murzyńska piłka, to bardziej na poziomie Mozambiku, Zambii czy Angoli, a nie potentatów ze zmanierowanymi gwiazdkami. Nie śledzę na bieżąco, co tam w afrykańskiej sawannie piszczy, ale Ghana to chyba najlepszy przykład z ostatnich lat, jak się tę murzyńską żywiołowość i pozytywną nieprzewidywalność okiełznało, tworząc coś na kształt czarnej Grecji.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 20 Lis 2013 15:30

Ja też Arabów nie traktuje poważnie w sporcie drużynowym,kiedyś też bardzo stawiałem na Czarny Ląd ale wkurzyłem się postawą Kamerunu w Korei-Japonii i WKS w Niemczech.To były tak mocne drużyny, aż zbrodnią jest że odniosły sukcesu w Mistrzostwach Świata.Szczególnie Elefanty to był zespół gwiazd,super gwiazd.
A wczoraj Grecy przeprowadzili kapitalną akcję przed własnym polem karnym i strzelili w Rumunii samobója najpiękniejszego chyba na świecie,palce lizać :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 20 Lis 2013 15:45

Przyzwyczajenie to druga natura człowieka, drogi Kacie ;) . Poza tym bardzo rzadko zmieniam preferencje(jedna zostanie niezmienna do grobowej deski choćby nie wiem jaka promocja była :P ). A choćby nawet zmanierowani i zepsuci kasą o jakiej kiedyś nie śnili, którą teraz afrykańscy gwiazdorzy zarabiają w Europie, nadal mniej kalkulują na boisku ;)
Idealista z Ciebie, Afryka też się zmienia niestety lub stety :|

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 20 Lis 2013 20:26

A w prasie o promyku nadziei po remisie z Irlandią. Mój Boże do czego to doszło. Remis ze słabiutką Irlandią powodem do nadziei na podleczenie polskiej piłki. Był to mecz nudy i przysypiałem na fotelu. Ani jedni, ani drudzy nie stworzyli klarownej sytuacji na zdobycie bramki. Paradoksalnie ruch w polskiej reprezentacji zaczął się trochę po zejściu naszej Superstar Lewandowskiego. Dzisiaj czytam o wielkich nieobecnych MŚ w Rio i jednym tchem wymienia się Zlatana i Lewandowskiego. Przy całym szacunku dla Roberta to do Zlatana mu brakuje i to bardzo dużo. Cały czas czekam na jakiś błysk geniuszu u Lewandowskiego w reprezentacji. Wiem, że współgracze nie są może światowego delikatnie mówiąc formatu ale jeśli ma to być piłkarz absolutnego topu to powinien mieć w meczu chociaż jedną czy dwie akcje przy których szczęki opadają a ręce same składają się do braw. A on tymczasem biega, przewraca się i macha łapkami i tyle z gry tej gwiazdy ma nasza reprezentacja. O ile w meczach z Ukrainą i Anglią dochodził do sytuacji strzeleckich to w dwóch ostatnich meczach zupełnie bezproduktywny.
Zobaczyliśmy w dwóch sparingach przegląd naszej ekstraklasy z nie najmocniejszymi rywalami i ten przegląd wypadł tragicznie. Chciałoby się krzyczeć "farbowane lisy wróćcie". Już zaczynają dziennikarze wspominać o Obraniaku. Tym samym Obraniaku którego nie tak dawno wyganiali z kadry.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 21 Lis 2013 23:01

Może trzeba w jakiś inny sposób motywować naszych kopaczy ? Całkiem ciekawy przykład pochodzi z Francji, może i u nas by się sprawdził 8-) .
Pogodynka Canal+, Doria Tillier zapowiedziała przed rewanżem z Ukrainą, że jeśli trójkolorowi pojadą na mundial do Brazylii to ona zapowie pogodę nago :P .
Słowo się rzekło, kobyłka u płota ;) i piękna Francuzka musiała spełnić obietnicę, choć się nieco wykręciła bo zrobiła to niejako z oddali ale za to celnie wybrała miejscowość :D
http://www.youtube.com/watch?v=Wmoym2H6ZZ8

Ładnych pogodynek ci u nas dostatek :lol:

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 24 Lis 2013 00:05

Sobie wrócę do Słowacji... No, bo się nie da nie skomentować jak 45 PLN wtopiłem (całe szczęście, że nie więcej, bilet kupiłem w dniu meczu to o dobrej miejscówce można było pomarzyć, we Wrocku wszyscy chcieli na mecz...)...
Od słynnego meczu z ITA, bez orła i z okrzykiem nawołującym do współżycia z PZPN, na żywo naszych orłów nie oglądałem... Niestety... Jakaś cholera mnie podkusiła... Namówiłem dwóch kumpli (jeden do dzisiaj kasy za bilety nie zwrócił, ale za złe Mu nie mam...) i sobie znowu na żywca pojechałem...
I moja wina... Wynik się nie zmienił... Ale gra... No nie, gry nie było... To jakaś paranoja była...
Ale nic to... Zapiłem to jakoś i ok.
Budzę się jednak po południu i słyszę, że Pan Klich się na mnie obraził!!! A żeby go jasna cholera!!!...
Może powiem jak to wyglądało. Na początku super atmosfera, meksykańska fala, itp. Potem powietrze uchodziło... No, bo nasze asy 2 razy gumę do przerwy złapały... Ze słowacką potęgą...
Nie było nawoływania do spółkowania z PZPN... Gwizdy umiarkowane... I kibicowaliśmy Borubarowi, bo tylko chyba on mógł zapewnić nam jakiegoś gola w tym meczu...
A Pan Klich chce mi zakaz stadionowy dać!!!
Czuję się jednak winny... No, bo Artur chyba uwierzył przez nas w siebie i próbował powalczyć dryblingiem ostatnio, co mu raczej nie wyszło... ;)
Dryblujący Borubar poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=WZjvfHJ1-Tk
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 24 Lis 2013 00:16

Nie płacz, Janko. Chłopaki z Tarnowa zawsze mają rację. 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 24 Lis 2013 07:21

Ciekawi mnie kto pierwszy strzeli bramkę na arenie międzynarodowej,reprezentacja z orłem na piersi czy Legia Warszawa.Obie ekipy łączy jedno,że nie strzelili bramki w czterech kolejnych meczach.Ja osobiście stawiam na drużynę Nawałki i liczę że coś uda im się ustrzelić w Emiratach jakimś Arabom bo los Legii może być bardziej okrutny ;)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 24 Lis 2013 14:56

Federacja Piłkarska Burkina Faso złożyła protest do FIFA przeciwko Algierii, przeciwnikowi w rundzie play off eliminacji mistrzostw świata 2014. Według działaczy z Wagadugu Algierczycy w meczu rewanżowym wystawili nieuprawnionego zawodnika.
Chodzi o strzelca jedynego gola w rewanżowym spotkaniu - Madjida Bougherrę. Jak twierdzi federacja Burkina Faso, Bougherra nie powinien grać, ponieważ miał na koncie dwie żółte kartki: pierwszą otrzymał w fazie grupowej przeciwko Mali, a drugą w meczu w Wagadugu.
Może się więc okazać, że jednak będziemy mieli debiutanta z Afryki na mundialu. Trzeba zaczekać na decyzję FIFA.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Laleczka Chucky » 28 Lis 2013 12:30

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ka ... orii/lxrnn

W najnowszym zestawieniu naszą reprezentację wyprzedziły między innymi takie ekipy jak: Togo - 77. miejsce, Sierra Leone - 74. miejsce, Jordania - 70. miejsce, Uzbekistan - 68. miejsce.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 28 Lis 2013 21:32

Po tym co pokazała Legia w meczu z Lazio powinni jej zakazać meczów w rozgrywkach europejskich na kilka lat. Boże, co za nieporadność. To wstyd, że tacy piłkarze reprezentują mistrza Polski. Takiej partaniny już dawno nie widziałem. Jeden strzał w światło bramki w doliczonym czasie gry. W polskiej lidze Legia niezagrożona, to tylko pokazuje poziom tejże ligi.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 28 Lis 2013 21:40

figaro56 napisał(a):To wstyd, że tacy piłkarze reprezentują mistrza Polski.

Zapomniałem, że w ogóle był dziś mecz :D No ale Legia to nie tylko mistrz Polski, ale obecny lider i chyba to jest gorsze...
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 28 Lis 2013 22:10

Raku, Ty byś się lepiej koleżankami pochwalił... 8-)
Koleżanki Raku :)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 28 Lis 2013 22:41

No ale to już stara kwestia, bo 2012 i po drugie uważam, że kalendarz z 2011 był jednak bardziej "smaczny". Przykład: http://i55.tinypic.com/287hcg5.jpg ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 28 Lis 2013 22:56

Trudno się nie zgodzić... :)
Ale dość OT, bo znowu wyjdę na trola... ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 29 Lis 2013 11:12

Jaki prezes taki trener, jaki trener taka gra, jaka gra takie wyniki.

Duet Leśnodorski-Urban niszczy ten klub od środka.

Wczorajszy popis... Naprawdę za oglądanie tej mizerii należy mi się nagroda i oficjalne przeprosiny ze strony klubu.

Przynajmniej ludzie wiedzieli co się szykuje i marne 10 tys przyszło. Swoją drogą, finansowo, to Legia chyba na tej LE wyjdzie na minusie. Kto wie, może jako pierwsza w historii...

Oto klub który wyrzuca najlepszego piłkarza z drużyny (na którego ludzie przychodzili na stadion) bo miał większe cojones niż Koralik, oto klub w którym wyrzuca się piłkarza bo śmiał napisać na twitterze, że chyba tych kontuzji jest za dużo i coś jest nie tak z przygotowaniami (miał rację rzecz jasna). I co najgorsze oto lider EKSTRAklasy...
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości