Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez zdzichu » 05 Wrz 2012 21:53

Ale gdzie rosyjskiej ,do angielskiej .Liga mocna ,ale to wciąż lata świetlne do Premier League.Wątpię żeby tam się piłkarsko rozwinął .Największy rozwój czekałby go w angielskiej ,zresztą to gość ,stworzony do Premier League ,silny ,szybki ,dynamiczny ,mocno trzymający się na nogach .Zresztą całe lato , był łączony z Chelsea najmocniej ,nawet niezawodny Onet ,podał informację ,że podpisał z nimi kontrakt.Poszedł tam dla kasy ,i taka jest prawda ,zamiast sportowo się rozwijać ,i zdobywać trofea ,z najmocniejszymi klubami ,to wybrał kasę ;) Bo w tym Zenicie ,to raczej szans na najważniejsza trofea nie ma. Zenit przebił inne kluby ,i jeszcze sobie Witsela ,tego co złamał Wasylowi nogę kupił .Suma tych transferów wyniosła podobno 80 mln euro.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 07 Wrz 2012 19:20

Jednak nie skorzystałem z wielkiej okazji obejrzenia ZA DARMO (!!!!) ponad dwugodzinnego studia z Kowalczykiem i Listkiewiczem na PS, tylko zerknąłem na mecz Kazachstan - Irlandia, żeby sobie przypomnieć za co nienawidzę wyspiarskiej piłki. Noż cholera jasna, niech mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że przez 88 minut biją głową w mur, po czym gdy już nikt, na czele z rywalami, nie wierzy, że z tych wrzutek coś wyniknie, wbijają tyle bram, ile potrzebują. :roll: Tymi samymi środkami naturalnie. Wcześniej Kazachowie marnują setkę na 2-0 no i z niespodzianki w Astanie nici.

Na Rosja - Irlandia Północna też zerkałem. W końcówce naciągany karniak dla Rosji, już bardziej należał się Irolom za rękę, gdy w wyspiarkim stylu przygnietli w końcówce.

W trzecim już zakończonym meczu mała niespodzianka w Baku - Izrael traci dwa punkcisze, a w perspektywie Rosja.

No a teraz PEZETPEEN, PEZETPEEN.... :evil:
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez zdzichu » 07 Wrz 2012 22:22

I nie przegrały Ojgeny .Czyli w miarę dobry początek .Gra momentami w drugiej połowie przyzwoita .Bo w pierwszej było słabo ,nie jestem pewien ,bo nie widziałem dokładnie ,ale wydawało mi się ,że w tej sytuacji gdy został odgwizdany spalony Czarnogórzec na nim nie był ,i bramka była prawidłowa.Ogólnie Lewandowski 3 bardzo dobre okazje ,żadnej nie wykorzystał ,Obraniak jak zwykle fatalnie plus czerwona kartka ,ale przynajmniej dośrodkowania świetne ,ale to jedyny pożytek z jego gry. No i warto wspomnieć ,że zaraz po bramce Mierzejewskiego ,Czarnogórzec miał idealną okazję sam na sam ,mógł zrobić wszystko , a strzelił obok bramki :shock: Ale ogólnie gdybyśmy przegrali ,to powiedziałbym , że zasłużona wygrana Montenegro ;) A Mołdawia dostaje u siebie od Angoli 0-5.

W innych meczach dzielny Luksemburg ulega Portugalii zaledwie 1-2 ,Bułgarzy urywają punkty Włochom .Słowacy wobec wyjazdowych zwycięstw Bośni ,oraz Grecji ,zaliczają mały falstart z Litwinami ,Holendrzy pokonują Turków ,a Belgowie na wyjeździe Walijczyków.I właśnie Belgom podczas tych eliminacji ,będę życzył awansu ,bo mają naprawdę wspaniałe pokolenie piłkarzy.Które jeśli nie w Brazylii ,to za 4 lata we Francji powinno coś poważnego ugrać.
Ostatnio edytowany przez zdzichu, 07 Wrz 2012 22:48, edytowano w sumie 1 raz
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 07 Wrz 2012 22:41

Ogólnie fajny mecz, chyba najlepszy z udziałem kadry PZPN jaki oglądałem. Z udziałem, bo sama kadra zagrała lepiej z Ruskimi. No i nie było Szpaka za mikrofonem. Zaczynam coraz mocniej popierać PPV. 8-)

Obraniaka to ja ostatnio przestaję lubić (a jako jedynego z lisków jakąś sympatią go darzyłem). Niedawno wyeliminował mi CZ, dziś, gdybym był jakoś mocniej zaangażowany emocjonalnie, to chyba nie wytrzymałbym jego gry nerwowo. Ale bramka na 2-2 jego.

Spalony na styk. Według mnie remis zasłużony. Choć był fragment ok, 15-20 minut, kiedy Czarnogórcy grali bajecznie, a Ojgeny nie wiedziały, co się dzieje. W drugiej połowie jednak więcej szans Ojgenów.

Widzę, Zdzichu, że nie chcesz Markosowi podpaść, więc dodam, że jeszcze maleńka niespodzianka w Rejkiawiku. Ale to taka tycia, tycia ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 09 Wrz 2012 12:13

Jestem z siebie dumny. Nie oglądałem. Nawet skrótów. Wprawdzie nie oglądałem bo wypadło mi coś pilnego w czasie spotkania, ale nawet gdybym był w domu i tak bym nie obejrzał. Chyba wejdzie mi to w krew.

kat. napisał(a):Zaczynam coraz mocniej popierać PPV. 8-)

A co kupiłeś sobie dostęp? :lol: Czy może zestaw laptop/pecet+internet+meczyki.pl :lol: Aha podkreślam. To jest legalny zestaw :D

Przed chwilą skończyłem oglądać Cafe Futbol i muszę przyznać że Borek to straszny lizus i korporacyjny gość. Przyszedł gość od Sportfive. Pamiętam jak wielokrotnie jechali po tych pośrednikach, jak krytykowali 10 letnią umowę PZPN nazywając ją skandalem. Nagle robią interes ze Sportfive no to trzeba tego ich nowego partnera wziąć w obronę. I nagle jaki ten Sportfive wspaniały, jaki cudowny, jak oni dbają o kibica. Dzięki nim każdy mógł obejrzeć mecz w PPV. No brawa dla nich :lol: Za to pojeździli sobie po TVP. Biedny niedokształcony Borek (o Kowalczyku nie mówię) nie wie co to znaczy telewizja ogólnodostępna... Tak krytykował TVP, a zapomniał że jego chlebodawca nawet nie raczył być zainteresowany zakupem praw do spotkań... Ale PPV to już co innego. Ponoć z 20 zł 9 trafia do Sportfive a reszta dla kablówek i platform. Czysty zysk. Biedak nawet ustawy nie przeczytał, a jeśli tak to biedak nic z niej nie rozumie... Precz z PPV z Polski. PRECZ :!:

A i jeszcze fragment oświadczenia Polsatu. Można się uśmiać:
Jako Grupa, która od lat promuje polski sport i której nadrzędnym celem jest dobro kibiców, nie chcieliśmy w tej trudnej sytuacji zostawić ich bez jakiejkolwiek możliwości obejrzenia meczów. Dlatego jako jedyny operator satelitarny w Polsce podjęliśmy decyzję o zapewnieniu naszym abonentom dostępu do meczów eliminacyjnych do Mundialu w jedynej nam zaproponowanej i prawnie dopuszczalnej formie - usłudze PPV.
.
Prawnie dopuszczalnej? A mogę wiedzieć w którym miejscu ustawa dopuszcza taką formę? Bo nie widzę.
Zgadzamy się co do zasady z tym, że spotkania naszej reprezentacji powinny być oferowane w kanałach ogólnodostępnych, jednak podejmując naszą decyzję w tych wyjątkowych i niecodziennych okolicznościach, priorytetowo kierowaliśmy się chęcią zapewnienia naszym abonentom i polskim kibicom dostępu do meczów.

Hmm... Jakby ten problem rozwiązać w inny sposób... Hmmm.... muszę pomyśleć.... WIEM :!: Wystarczyło kupić prawa do pokazywania wszystkich spotkań eliminacyjnych! Chyba zostanę ozłocony, że też nikt z Polsatu na to nie wpadł... Że co? Że się marketingowo nie opłaca, bo TVP ma prawa do pokazywania turnieju głównego? Że co, że za drogo? Ale tu chodzi przecież o dobro polskiego kibica. Przecież na to powołuje się Polsat... :P
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 09 Wrz 2012 12:35

Oczywiście, ze nie kupiłem. Nie słyszałeś prezesa - tornistry drogie, książki, nima funduszy 8-) Większość streamów podobno "przypadkowo" padła. Na starym dobrym sopcaście śmigało.

Borek jest niezłym komentatorem, ale przydupas z niego był od zawsze. Może nie taki jak Kołtoń (on to w ogóle mi się z takim zabawnym pracownikiem naukowym z UMCS kojarzy, który poza teorią prawa i przymilaniem się do będących wyżej w hierarchii nie widział życia, ale do 40 + nie zrobił nawet doktoratu) , ale jednak przydupas. Gdyby był nonkonformistą, to nie byłby zresztą tam gdzie jest obecnie. Takie czasy, ze karierę robi się włażeniem do d....

Bożydar zresztą też przydupasował w tym gratisowym 2,5 studio (na początku, potem wyłączyłem)

Kończąc wątek eliminacji, wczoraj w dwóch bardzo ciekawych meczach bez bramek. Oglądałem Szkotów z Serbami. Remis sprawiedliwy ze wskazaniem na Szkocję jednak, ale ich przewaga przełożyła się tylko na schematyczne bicie rogów (w pewnym momencie bodajże 11-1 w rożnych). W samej końcówce świetna szansa Serbii i niezła Szkotów, więc obie drużyny mogą czuć niedosyt.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 10 Wrz 2012 10:41

Czytam w "Krakowskiej", że Fornalik zrezygnuje z lisków i ostanie się tylko Ojgen. :D I nie mówi się tylko o ich formie sportowej, ale o tym, że kompletnie nie zintegrowali się z resztą grupy. Niestety, dopiero spadek formy Boenischa i Perquisa i znalezienie w Ludo kozła ofiarnego po meczu z Czarnogórą (choć bez niego PZPN by zapewne przegrał), sprawił, że piłkarzyki coś tam o tym niezintegrowaniu lisków przebąkują, łącznie z kapitanem Kubą, który jak dotąd miał cojones tylko gdy w grę wchodziły bilety dla teściowej czy tam Natalii Siwiec. Właśnie, nie odbieram gościowi klasy piłkarskiej, ale kto go do cholery namaścił na kapitana?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 17 Paź 2012 12:59

Myślałem ja ci, że napiszę parę słów o meczu Polska - Anglia a zamiast tego mamy "dachgate". I ja zwykle ileż fachowców od dachów w tym kraju. Okazuje się, że dach na Narodowym można zasuwać tylko przy pogodzie. :roll: Ostatnio był zasunięty na Euro i było duszno. Co ciekawe duszno było tylko polskim zawodnikom bo przeciwnicy sobie jakoś radzili.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 17 Paź 2012 13:22

Zawsze można znależć jakieś pozytywne strony, mamy stadion z dachem przeciwsłonecznym ;).
No i jesteśmy bardzo gościnni, Grekom stworzyliśmy warunki jakie mają na co dzień to i Angolom też chcieliśmy, tylko nikt się nie połapał że drenaż murawy w międzyczasie ktoś podmienił :P .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 17 Paź 2012 13:27

Tuszyłem, że taka wtopa organizacyjna będzie na ełro. Cóż, lepiej późno niż wcale. Było wesoło, przebieżka dwóch pozytywnych wariatów, niedobrane buty ochroniarza (Bożydar), konferencja Agi, cierpliwie tłumaczącej, że dach zostanie zasunięty, gdy tylko przestanie padać, mina prezesa... Kto z angolskiego dorobku kulturowego najbardziej ceni Monty Pythona, musiał być wczorajszym wieczorem usatysfakcjonowany. Wątpię, czy dziś będzie choć tyle atrakcji i "fajerwerków". A sam mecz już chyba mało kogo interesuje.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 17 Paź 2012 13:36

Kabaret był przedni :D Radość gostka po glebie ochroniarza była piękna - to jest prawdziwy reprezentant Polski a nie farbowany lis :mrgreen: Fornalik powinien zastanowić się nad powołaniem go do zespołu. Szkoda, że dziś nie pada, bo ubaw był dobry ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 17 Paź 2012 15:51

Tak ,wczoraj to było piękne przedstawienie :D Chyba najlepszy spektakl jaki do tej pory odbył się na tym stadionie ,wliczając w to mecze Euro ;)
A zwieńczeniem tego tragikomicznego wieczoru ,była konferencja i fenomenalny występ Agi :D Panowie pytający chyba zapomnieli ,że złość piękności szkodzi i nieustannie drażnili pierwszy głos pezetpenu :P Niech dzisiaj zagrają i Angole wracać do siebie ,bo już w sobotę derby Londynu.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 17 Paź 2012 17:56

Ten remis z Anglikami... Naprawdę nasi byli lepsi, ale czuję niedosyt, bo taki wynik u siebie nie jest dla nas korzystny. W tej grupie jeszcze sporo się może wydarzyć. Wczoraj zawaliła Ukraina.
O awans powinny walczyć aż cztery reprezentacje: Anglia, Polska, Ukraina i Czarnogóra.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 18 Paź 2012 09:39

Jeszcze tak słabej Anglii nie widziałem a parę lat już mam na koncie. Była okazja ją dobić ale Polska to jeszcze nie to. Jest kilka jaskółek ale to jeszcze nie wiosna. Niemniej kierunek dobry i trzeba tym młodym dawać szansę. Może wykluje się z tego drużyna. Rozpaczliwie potrzeba lewego obrońcy bo ten Wawrzyniak.... :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 18 Paź 2012 09:41

Wprawdzie skompromitował się NCS, PZPN i Polska jako organizator, ale co z tego :lol: Ubaw przedni miałem. No i dzięki temu obejrzałem 4 jakże pasjonujące mecze (chociaż oglądanie na raz 3 spotkań...). Najpierw Niemcy--Szwecja. Po kwadransie dałem sobie spokój bo tu się zanosiło na ostry w*******. Kiedy w 45 minucie popatrzyłem kolejny raz i było już 3:0 to dałem sobie spokój z oglądaniem. Znowu patrzę w 60 i tam już 4:0. Myślę Czy Niemcy przejadą Szwedów mocniej niż Irlandię? :lol: O jak ja się pomyliłem. Dobrze, że się załapałem na ostatnie 10 minut. Reakcja Merkel po bramce na 4:4 Elma bezcenna :lol: Jak przedszkolanka ciesząca się z beztroskiej gry grupki dzieci, wszak wynik nieważny, bo bramka padła. Cieszmy się :lol:
Włochy - Dania. I mimo, iż fanem włoskiej piłki jestem muszę przyznać, że to Duńczycy zrobili na mnie lepsze wrażenia. Tylko ta ich skuteczność... Oczywiście czerwona kartka Osvaldo miała duży wpływ na przebieg II połowy, ale mimo wszystko naprawdę niezła gra Duńczyków.
Hiszpania - Francja. Mimo że już w I połowie Francuzi zdobyli bramkę (nie wiedzieć czemu nie uznaną) to dopiero po wejściu Valbueny zaczęli tak naprawdę grać i zepchnęli Hiszpanów do defensywy. Ostania akcja meczu to popis głupoty Juanfrana. Wystarczyło wykopać piłkę gdziekolwiek, nawet w trybuny, a nie próbować siatkę? zakładać... Starta, kontra, gol. Hiszpanie go chyba w szatni za pewna część ciała powiesili.
Portugalia - Irlandia Płn. Tak to jest ta Portugalia którą znam. Do bólu nieskuteczna i ponownie jacy frajerzy im zabierają punkty. Cypr, Albania, teraz drwale z Wysp Brytyjskich. Ale też ciekawa rzecz. Dosyć mocno padało w Porto, dachu stadion nie ma, a mimo to nie widziałem ŻADNEJ kałuży na boisku. Piłeczka się odbijała i toczyła jak po stole bilardowym. Ciekawe jak tego Portugalczycy dokonali...

Polska - Anglia. Jestem kompletnie niezaskoczony. Zarówno wynikiem jak i przebiegiem spotkania. Od EURO twierdzę, że obecna ekipa Anglii jest najsłabszą jaką widziałem za mojego życia. Rooney jedyne bramki w tym sezonie strzelił San Marino, Gerrard 32 lata kapitan słabego Liverpoolu, Cole 32 lata, Carrick 31, Defoe 30... W pierwszym składzie wychodzi rezerwowy ManU Cleverly, a z ławki inny rezerwowy tego klubu Welbeck. Straszna posucha, straszna... My zagraliśmy nieźle (bynajmniej nie tak rewelacyjnie jak twierdzili na TeFałPe -> oglądałem na Polsacie Sport głównie ze względu na duet Szpaq-Juskowiak, jeden z najgorszych jaki można sobie wyśnić) i wynik uważam za sprawiedliwy.

Dach dachem, ale murawa była TRAGICZNA. Ale ja już od samego początku mówiłem, że koncepcja budowy stadionu niby to piłkarskiego na którym mecze piłkarskie będą się rozgrywać od wielkiego dzwonu jest kompletnym nieporozumieniem.

Ale w sumie fajnie posłuchać tej trwającej już 2 dzień spychologii. Kto winien? Ten Pan, ten Pan i tamten Pan też. No bo przecież nie JA!

A i ciekawe czy ten mecz mógł się w ogóle odbyć w świetle przepisów o bezpieczeństwie imprez masowych? Kat? Zdrowy rozsądek mówi tak, czysta litera prawa chyba nie. Panowie posłowie zmieńcie ustawę!
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 18 Paź 2012 10:10

Szczerze, to nie czytałem i nie chce mi się czytać tej ustawy, ale ponoć nie ma żadnej furtki dla zgłoszenia i organizacji masówki w ciągu 1 dnia, a skoro tak - mieliśmy wczoraj nielegalne zgromadzenie przy biernej postawie policji. 8-)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 18 Paź 2012 22:13

Pierwszy raz od długiego czasu można napisać dużo dużo lepiej o formie sportowej naszej "repry", niż o całej otoczce z meczem związanej. Fakt :lol: organizacja to dno i to ze spora dziura w.... dachu, ale dzięki temu chłopaki mogli błyszczeć mocniej, na tle całej bryndzy . Zabieg zaplanowany ;) . Oczywiście doceniam zaangażowanie i walkę, plus wielki. To jeden z lepszych meczów naszej kadry. Słabi Anglicy? Gra się tak, jak pozwala przeciwnik. Lato na trybunach i taki rzęsisty deszcz, paradoks :lol: .Ciekaw jestem tylko, kto zapłaci za uzasadnione pozwy w sądach. Ten Pan , ta Pani a przede wszystkim to Państwo. Pomijając wstyd, którym nas okryto, to aby ciekawiej było, to za ten wstyd jeszcze zapłacimy :(
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 19 Paź 2012 12:48

kat. napisał(a):mieliśmy wczoraj nielegalne zgromadzenie przy biernej postawie policji. 8-)

Ciekawe co na to wojewoda mazowiecki. Zgodnie z prowadzoną przez siebie polityką powinien chyba zamknąć ten "stadion narodowy". Nie?

A w ten weekend. HIT. JUVENTUS - napoli.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 19 Paź 2012 22:28

Zgodnie z polityką, to wydaje się wyroki, tzn. dla tych dwóch typów co sobie pobiegali. :D OK, moim zdaniem powinni im przyklepać niską szkodliwość, ale co? jak ktoś teraz wbiegnie na murawę na zwykłym ligowym meczu, dostanie zawiasy i horrendalna grzywnę, bo premier Tusk i pierwszy ultras kadry PZPN T. Zimoch się nie ujęli? Bo sędzia przeczyta wówczas nieprzychylne komenty na onecie? :roll: Za odpalenie głupiej racy ludzie dostają zawiasy i ogromne grzywny, i jak tu mówić o tym, że prawo jest równe dla wszystkich?

Powtarzam - dla mnie te typy też nie powinny ponieść kary. Ale szokujący jest dla mnie "udział" w orzekaniu "góry" i opinii publicznej. No chyba że tworzymy precedens i uciekamy w praktyce orzeczniczej (póki co) od absurdalnych quasi-angielskich rozwiązań?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 27 Paź 2012 17:58

NO SZOK. Byłem niemal pewny że prezesem zostanie Potok, a sekretarzem Kręcina. Do tego zarząd z Dawidowskim, Niemcem, Bugdołem, Piechniczkiem i być może Koseckim lub Antkowiakiem.
A tu wiceprezesami zostają: Kosecki, Biszof, Koźmiński, Nowak, Bednarek.
Swoje pozycje w zarządzie ocalili nieliczni. Niestety Bugdoł tam się znalazł, również Antkowiak, Malinowski i chyba Animucki też był poprzednio, ale jego wyznacza Ekstraklasa. Są naprawdę duże zmiany. Trzymam kciuki za Zibiego.
A no i w Komisji Rewizyjnej nie ma Hańderka.
Rewolucja :lol:
ssonicsl
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości