Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 18 Lip 2012 10:19

Fakt faktem, że sport jest bezbronny przed takimi niezrównoważonymi biznesmenami jak Wojciechowski. Myślał prostaczek, że w sporcie wystarczy włożyć pieniądze i już jest sukces. Jak ten sukces nie przychodził to do jego małego rozumku to nie docierało i zachowywał się jak rozkapryszony dzieciak. Żonglował trenerami i zawodnikami jak kukiełkami. W końcu rozpieprzył 100 letni klub. Najsmutniejsze, że wszystko może znaleźć się w rękach takiego nieodpowiedzialnego osobnika i tradycja i historia, herb i barwy jak widać. Wszystko można kupić i zniszczyć. Miał być wybawcą a okazał się grabarzem. Kto mu teraz zabroni sprzedawać puchary i dyplomy Polonii na bazarze Różyckiego jeśli taki będzie jego kaprys.
Boże drogi nawet galaktyczny Real nie od razu odniósł sukces a ile musiał czekać Abramowicz.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 19 Lip 2012 22:43

Idzie to, znaczy się puchary, jak krew z nosa póki co, ale jest szansa, że w następnej rundzie polskie ekipy zameldują się w komplecie. Najbardziej martwiłem się o Lecha, bo grają kaszanę straszną, a Lenkoran jakiś tam poziom prezentuje. Remis nie jest złym wynikiem (cóż, takie czasy, że remis wywieziony przez polską drużynę z Azerbejdżanu traktuje się w kategoriach rezultatu korzystnego), choć Lech i tak ma chyba największe szanse na sprawienie "niespodzianki".

Całe szczęście, że Ruch finiszował mocno. Powinien chyba obronić dwie bramki przewagi w Macedonii.

Legia, w tych fragmentach co oglądałem, nie grała aż tak strasznie. No ale jak zamiast dobić osłabionego rywala, chce się dowieźć minimalne zwycięstwo, no to można skończyć z frajerskim remisem. Nie chce mi się jednak wierzyć, żeby Lipawa coś zdziałała w Warszawie. No chyba, że Legia znów będzie utrzymywała "korzystny wynik" i zagra na 0-0 :roll:

Dobry wynik Śląska, ale na Boga, nie grali z Barceloną, żeby mieć posiadanie piłki na poziomie 30 %. Dobrze, że Podgorica za bardzo się wczuła w Barcelonę i postanowiła wjechać do bramki Śląska po "koronkowej akcji", bo mecz mógł się nie ułożyć dla WKS-u tak fajnie.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 20 Lip 2012 06:44

Widziałem tylko mecz Śląska i to kolejne zmarnowane półtorej godziny w mym życiu a powinienem z racji wieku lepiej wykorzystywać czas który mi pozostał. Zwłaszcza teraz po wylewie. Podsumuję to krótko. Obustronna nędza. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 20 Lip 2012 10:06

Wygląda na to że jednak nici z ekstraklasy na Suchych Stawach czy jak to się tam teraz nazywa, będziesz Raku musiał obejść się smakiem ;) . Król nie lubi petard i znielubił kibiców Gieksy, więc już złamanego grosza katowiczanom nie da i odwidziała mu się z nimi fuzja swojej nowej zabawki. Robi się coraz ciekawiej ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 20 Lip 2012 11:18

W III rundzie eliminacji Ligi Mistrzów Śląsk po ewentualnym wyeliminowaniu Buducnosti zagra z lepszym z pary New Saints FC / Helsingborgs IF.
Pierwszy mecz tych drużyn zakończył się remisem 0:0. New Saints to drużyna z Walii, no a Helsingborg to chyba wiadomo ;)
Walijczycy chyba lepiej znani są jednak pod skrótem TNS. Przynajmniej ja tak to kojarzę.
Wygląda na to, że losowanie było szczęśliwe, bo teoretycznie potęgi to nie są, co nie znaczy, że na Śląska to nie wystarczy.
No to teraz czekamy, na kogo trafią nasze pozostałe dream teamy.
Ostatnio edytowany przez jacek89, 20 Lip 2012 11:27, edytowano w sumie 1 raz
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez kat. » 20 Lip 2012 11:26

Jak czytam wypowiedzi tego gościa, to mi go szczerze żal. On naprawdę nic nie widzi poza swoimi pieniędzmi, które, jak wierzy, powinny sprawiać, że wszyscy czerwony dywanik przed nim rozścielą. :roll: Biedny, bogaty człowiek. Teraz strzelił focha i chyba myśli, że całe Katowice zapłaczą za swoim "zbawcą".

No i znów ci źli kibole muszą walczyć z patologiami w polskiej piłce.

Rzeczywiście niezłe losowanie Śląska, mogło być gorzej.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 20 Lip 2012 12:27

I znowu ci bohaterscy prawdziwi kibice zabrali się do tego jak to oni potrafią. Obrzucili petardami dom delikwenta. Jak fajnie. Ciekawe czy zastanowili się czy w tym domu były małe dzieci. A nawet gdyby nie było to dorośli z jego rodziny też niewinni całej sytuacji. Nie mówiąc już o zwierzętach. Nic to kolega Kat wystawił im laurkę. Skopać gościa też nie zaszkodzi.
Jezu tyle innych dyscyplin aż piszczy z biedy. Musi gość topić pieniądze w tym skorumpowanym bagnie. No chyba, że pochodzenie jego pieniędzy równie przejrzyste jak wody Wisły pod Krakowem i w tym bagnie będzie czuć się jak ryba w wodzie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez ssonicsl » 20 Lip 2012 12:42

Czyli jak? KP Katowice Polonia Dyskobolia Warszawa Grodzisk Wielkopolski? Czyli co? Sprzedali Polonie, powstało KP Katowice, które teraz zamieni się ponownie KP Warszawa i "mniejsza część" Warszawy znowu będzie mieć swoją drużynę w Ekstraklasie i będzie nowego Prezesa po stopach całować, aż mu się nie znudzi i znowu nie sprzeda Polonii? Ech to się robi naprawdę skomplikowane...

Ciekawe co teraz z GKS. Bez pieniędzy Króla, to ja się boje że oni tegorocznych rozgrywek w I lidze nie ukończą.

Zachowanie tych debili naprawdę odstrasza kogokolwiek od sportu. Można się z kimś nie zgadzać, można przeciw czemuś protestować, ale są granice... granice przyzwoitości, kultury i prawa. Panowie kibice chyba przegięli.

Śląsk. Pierwszy mecz 30% posiadania piłki, mniej sytuacji od swoich rywali, karny z kapelusza, nunezowa czerwona kartka, losowanie tym razem wyborne, ALE jest jeszcze rewanż. Podgorica ma wciąż szanse na awans.

Ruch wygrał i chyba wystarczy do awansu.
Legia frajerski remis, szczególnie drugi stracony gol. Astiz znowu robi karnego z du.., ekhm z niczego. Jednak rewanż powinien być formalnością.
Lech. W dalszym ciągu szanse 50-50. Liga azerska bije w górę.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 20 Lip 2012 12:53

Sorry, Panowie, ale gość chcąc zniszczyć klub, który to właśnie ci KIBOLE podnieśli z dna, chyba wiedział w co się pakuje. Jeśli się samemu nie ma za grosz wrażliwości, to nie wymaga się jej od innych.

Ssonicsl - jeszcze coś o wariancie sosnowieckim słychać. Komu ekstraklasę, komu?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 20 Lip 2012 13:09

kat, ale ci kibole tego GKS nawet w I lidze nie utrzymają, tak? Potrzebują wsparcia finansowego. A obrzucanie kogoś/czyjegoś domu racami. Daj spokój.

kat. napisał(a):Ssonicsl - jeszcze coś o wariancie sosnowieckim słychać. Komu ekstraklasę, komu?

Jak to komu? CRACOVIA już czeka :lol:
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 20 Lip 2012 13:11

Niestety ale kluby są bezbronne wobec takich "szejków" w polskim sporcie. Przecież ten Król nie robi nic niezgodnego z prawem,podobnie jak Wojciechowski.
Teraz wiesz Legio ile masz szczęścia, że Walter to nie taki raptus jak Wojciechowski, że to człowiek innego formatu. Kolebałabyś się Legio gdzieś po A- klasach po tym swoim "ITI spierd...."
Cracovia nie kupi.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez jacek89 » 20 Lip 2012 13:15

Mógłby ten gamoń Król na tej swojej licencji zrobić sobie jaki tam klub chce, przenieść go sobie do jakiego chce miasta, ale odpimpać się od niszczenia historii i tradycji.
Niech sobie stadion w Sosnowcu wynajmuje, byleby trzymał z daleka łapy od Zagłębia Sosnowiec i byleby nie przyszła mu do łba jakaś następna fuzja.
A z GieKSą, to rzeczywiście prawda, po coś Ci kibice wskrzesili ten klub i byli z nim na dobre i na złe, a teraz traktuje się ich jak piąte koło u wozu.
Petardy jak dla mnie to ostre buractwo. W ogóle nie podoba mi się używanie petard przez kibiców. Jakieś takie wiejskie to, nie obrażając Toków. Co innego oczywiście z racami ;)
Z drugiej strony, płacz nie ma sensu, bo nikomu nic się wielkiego nie stało. Ktoś chciał gościa przestraszyć i chyba się to udało.
jacek89
Junior młodszy

Postprzez kat. » 20 Lip 2012 13:25

Figaro - z jakim prawem? Handlowym może i tak. Z tego co wiem UEFA zakazała handlu licencjami. W PZPN-ie nikt tego pewnie nie przetłumaczył.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 20 Lip 2012 15:07

No to ja nic z tego nie rozumiem. To wobec powyższego nie ma tematu. No to w ekstraklasie ma prawo grać Polonia. Oczywiście kto właścicielowi zabroni przenieść Polonię do Katowic i nazwać ją Zemsta Katowice. :roll: jeżeli ma prawo do herbu, nazwy i barw Polonii. Ta jak pisałem, taki Wojciechowski może wygumkować Polonię z mapy Polski.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 20 Lip 2012 15:32

W teorii, jako podmiot, tak. Ale klub to PRZEDE WSZYSTKIM kibice. Rakowego Hutnika działacze już unicestwili. Nowy Hutnik jest kontynuatorem TRADYCJI Hutnika, ale nie Hutnika jako podmiotu (upadłej spółki). Polonia powinna zacząć od nowa, żeby odkupić grzech pozasportowego awansu.

Ssonicsl - myślę, że gdyby Król chciał sponsorować 1-ligową GieKSę powitano by go z otwartymi ramionami. Czy to takie trudne zainwestować w drużynę na zapleczu ekstraklasy? Nikt nie robiłby mu pokazów pirotechnicznych, gdyby powołał do istnienia całkowicie nowy klub.

No ale jak widać Król, jak Wojciechowski, miewa tylko kaprysy, a nie dalekosiężny plan, jak choćby Witkowski, który swoją Niecieczę ciągnie za uszy od bodajże A-klasy (albo okręgówki) i w przeciągu kilku sezonów stworzył zespół, który otarł się o ekstraklasę. I chyba ich horyzonty myślowe nie pozwalają na przewidzenie skutków tych kaprysów.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Auer » 20 Lip 2012 17:13

figaro56 napisał(a):No to ja nic z tego nie rozumiem. To wobec powyższego nie ma tematu. No to w ekstraklasie ma prawo grać Polonia. Oczywiście kto właścicielowi zabroni przenieść Polonię do Katowic i nazwać ją Zemsta Katowice. :roll: jeżeli ma prawo do herbu, nazwy i barw Polonii. Ta jak pisałem, taki Wojciechowski może wygumkować Polonię z mapy Polski.

Z tego co wywnioskowałem to z licencją dla nowotworu chodzi o to, że została ona przyznana na Polonię Warszawa... Natomiast przeniesienie klubu a tym samym licencji poprzez zmianę właściciela jest zabronione. Więc mówiąc krótko, gdyby JW sam przeniósł by klub do Katowic dla UEFY było by ok, natomiast handel jaki zaprezentował już jest nielegalny :)

Ale Polonia sama sobie jest winna, jak przenosili Dyskobolię do Wawy to było ok, wtedy nikt nie mówił o niszczeniu historii, klubu itp. Teraz sami to przechodzą...
Auer
Młodzik młodszy

Postprzez markos7207 » 23 Lip 2012 09:36

Wiele wskazuje na to że szopka z fuzją zatoczy koło i zatrzyma się w punkcie wyjścia, a to coś na co licencję kupił Król zagra w Warszawie i nawet jako Polonia ;) .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 23 Lip 2012 12:51

ssonicsl napisał(a):Sprzedali Polonie, powstało KP Katowice, które teraz zamieni się ponownie KP Warszawa i "mniejsza część" Warszawy znowu będzie mieć swoją drużynę w Ekstraklasie i będzie nowego Prezesa po stopach całować, aż mu się nie znudzi i znowu nie sprzeda Polonii?

Hehehe, czyli jednak ten wariant się sprawdzi. Polonia sprzedana po raz drugi! I wciąż jest jakaś Polonia. Niebywałe.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez jacek89 » 23 Lip 2012 13:33

Niebywałe to jest to co dzisiaj przeczytałem. Kibice Polonii niby nie ufają Królowi, ale chcą z nim rozmawiać i przekazywać mu swoje postulaty.
Dla mnie to jest chore. Gość już dawno złożył papiery o zmianę nazwy spółki i ewidentnie mu coś nie pykło i tylko dlatego wraca temat Polonii.
Oni są ewenementem w skali całego kraju. Nie sądzę, żeby znalazła się druga taka ekipa w Polsce, która by w ogóle chciała z tym Panem rozmawiać.
Zakładam oczywiście, że to co tutaj wypisują to jest prawda. Większość normalnych kibiców w takiej sytuacji wolałby zacząć od zera, odbudowując klub własnymi rękoma.
Jeżeli okaże się, ze kibice Dyskopolo ułożą się z tym całym Królem, to będzie to znak, że nie mają żadnego honoru.
Chociaż jeżeli nawet się nie dogadają, ale podejmą z kimś takim rozmowy, to smród pozostanie.
jacek89
Junior młodszy

Postprzez kat. » 23 Lip 2012 18:47

Nie od dziś wiadomo, że na Polonii jest swego rodzaju rozłam i nie każdy akceptuje tę dzisiejszą ekstraklasową Dysko-Polonię.
Na mapie kibicowskiej Polonia to rzeczywiście twór dość osobliwy. Inna sprawa, że nie mają siły Lechii czy GKS-u i pewnie wielu zdaje sobie sprawę, że honor honorem, ale zaczynanie od zera, może się skończyć dla Polonii kibicowsko źle, bo póki co sukcesy sportowe (w sensie gry na najwyższym szczeblu) pozwalają im jako tako w zdominowanej przez (L) stolicy dychać. Poza tym wiadomo komu kibicują podwarszawskie miasteczka, do których przyszłoby Polonistom w tej 4. lidze jeździć.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości