Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez RakuNH » 11 Mar 2010 11:43

w supergigancie niespodzianka :D Raich 6 a Janka 11 także KK oddaliła się od Szwajcara. Mam nadzieje że tym razem Raich dopnie swego :wink: Svindal też już ma prawie pewne 3 miejsce.

Vonn tradycyjnie wypadła więc Riesch jest dalej w grze :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 11 Mar 2010 13:45

Tina Maze najlepsza w gigancie. Suuuuuuuuuper :D Brawo, brawo Tinka. Teraz jeszcze podium w supergigancie i slalomie i będzie ekstra ;)

Image

A Raich lepiej od Janki w supergigancie... Nie spodziewałem się tego, choć Benny taki zupełny leszcz w supergigancie to nie jest. Wielka szkoda, bo liczyłem na to, że Carlo dzisiaj znów zdobędzie więcej punktów od Raicha.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez zdzichu » 11 Mar 2010 16:50

i Vonn znów nie ukonczyła konkurencji technicznej (to już powoli robi się tradycja) dobrze ze jeszcze jest supergigant bo już bym się martwił o kryształową kule.A tak to jutro raczej juz postawi kropkę nad i
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 11 Mar 2010 21:54

Robi się nerwowo. Jutro minimum 6 miejsce dla Vonn lub maksimum 3 miejsce dla Riesch. Bardziej liczę na Niemkę, jakoś nie jest specjalistką od superG.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez cloner » 12 Mar 2010 13:07

Carlo Janka wygrał :mrgreen:
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez Duche » 12 Mar 2010 13:18

I bardzo dobrze. Carlo świetnie przejechał oba przejazdy giganta i zasłużenie dzisiaj wygrał. Raich zepsuł pierwszy przejazd i mimo że awansował nieco w drugim to i tak okazało się to zbyt mało, by móc jeszcze jutro walczyć z Janką o PŚ. Carlo w tym sezonie pokazał, że jest najlepszy, że jest chyba najbardziej utalentowanym zawodnikiem od parunastu lat. Wg mnie Szwajcar ma zadatki by zbliżyć się do sukcesów osiąganych niegdyś przez jego wielkich rodaków - Zurbriggena i Accole. Oby tylko kontuzje omijały go szerokim łukiem.

A w przyszłym sezonie wróci inny mega talent rodem ze Szwajcarii - Lara Gut i być może i u pań najlepsza w generalce okaże się reprezentantka Szwajcarii. Nie miałbym nic przeciwko. Najlepiej byłoby gdyby na podium uplasowały się Maze, Gut i Mancuso :)

Ciekawe jak będzie z Albrechtem. Mam nadzieje, że Daniel wróci w przyszłym sezonie i będzie podobnie skutecznie jeździł jak przed tym upadkiem.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 12 Mar 2010 14:35

No i gitara że tak się to wszystko skonczyło z kryształowymi kulami fajnie że Lindsey wygrała zresztą jak najbardziej zasłużenie ,a co do Janki to jak dla mnie też ujdzie kibicowałem nieco za Raichem ale skoro wygrał Janka to nic złego się nie stało i rzeczywiście było by super gdyby na nastepny sezon te dwa wielkie talenty ze Szwajcari wróciły na stoki te pojedynki Janki z Albrechtem były by niesamowite tak samo jak starcia Lindsey z Larą oby wrócili w niezłej formie
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 12 Mar 2010 22:22

No cóż znani są już zwycięzcy PŚ. Jakoś za Janką nie przepadam, zresztą nie przepadam za wszystkimi panami, którzy mogą zagrozić przystojnemu Svindalowi i postrzelonemu Millerowi, więc nie jest wyjątkiem. Trzeba przyznać, że ten sezon miał wielu bohaterów i nie było zdecydowanego lidera. 4 różnych mistrzów olimpijskich, 5 różnych zdobywców kul, tego dawno już nie było. Moim zdaniem największym bohaterem tego sezonu był przede wszystkim niesamowity Bode Miller ze swoim upragnionym złotem olimpijskim :wink:

U pań deja vu :wink: Za rok możemy mieć powtórkę z rozrywki i bardzo bym sobie tego życzyła. Linds już gorzej w konkurencjach technicznych jeździć nie może, a w konkurencjach szybkościowych jest niesamowicie równa i niesamowicie szybka (za szybka dla reszty pań).

Duche podium przyszłego sezonu będzie wyglądać następująco:
1. Vonn
2. Gut
3. Maze
Na większy kompromis nie pójdę, no ewentualnie mogę wrzucić na 3 miejsce Mancuso :wink:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 12 Mar 2010 22:46

No i dobrze niech Lindsey dominuje jeszcze przez długie lata fajnie gdyby w technicznych powturzyła seon 2008/2009 wtedy jezdziła całkiem fajnie slalomy i giganty gdyby tak się stało to wtedy jej dominacja w generalce była by już olbrzymia bo w szybkościowych rzeczywiście prawie nie wypada po za podium :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 12 Mar 2010 22:55

Masza, Lindsey ma już trzy duże kryształowe kule, więc mogłaby się wreszcie podzielić, bo inaczej będzie nudno :P Poza tym ja odnoszę takie wrażenie, że Vonn w tym sezonie osiągnęła maksimum swoich możliwości i lepiej jeździć to on już nie będzie, a może być już tylko gorzej. Choć nie wiem czy to wrażenie nie powstało z powodu wielkiej chęci zobaczenia kogoś innego na pierwszy miejscu ;)

Kilka fajnych fotek ode mnie ;)

Image

Image

Image

Image

Image
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez friducha » 13 Mar 2010 12:14

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 21:32, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 13 Mar 2010 13:24

Ale Schild odpaliła ogromną rakiete w slalomie w pieerwszym przejezdzie chyba o 1,06 wyprzedza Zahrobską to jest przepasc w tej chwili żadna inna slalomistka nie potrafi uzyskiwać takiej przewagi jak Marlies
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 13 Mar 2010 21:33

Rzeczywiście, Marlies dzisiaj zmiażdżyła resztę towarzystwa. Ona to jednak jest niesamowita, chyba jako jedyna alpejka potrafi wygrywać w slalomie z taką przewagą. Jak wyjdzie jej przejazd, to nie ma na nią mocnych, nawet Maria wymięka. Schild to chyba najlepsza slalomistka od czasów wielkiej Verni Schneider. Zobaczymy jak będzie jeździć w przyszłym sezonie. Na MŚ w Ga-Pa Maria na pewno łatwo złota wywalczonego w Val d'Isere nie odda.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Masha » 15 Mar 2010 15:54

Trzeba jakimś miłym akcentem zakończyć sezon:

Image
Image
Dobrze, że Bjoerndalen nie wpadł nigdy na pomysł by zabrać ze sobą wszystkie swoje trofea :lol: Ta kobieta jest rozbrajająca, aż strach pomyśleć co to będzie za 2-3 lata.
Image
Image
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 16:05

Musze przyznać ze bardzo do twarzy jej z tymi kulami fajnie się prezentuja przy niej
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 15 Mar 2010 16:10

Nie, no nie wierzę że ona targała ze sobą to wszystkie "szkło" :lol: .
Pewnie pożyczyła na tę okoliczność od kolegów i koleżanek :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 02 Kwi 2010 15:51

Po sezonie 2009/10

http://www.eurosport.pl/narciarstwo-alp ... tory.shtml

Z Lindsey niezła agentka. Z przyjemnością obejrzałabym jej aktorskie popisy, tym bardziej, że podczas IO w Vancouver świetnie sparodiowała Woodsa :wink:

...........

Emily Brydon zakończyła sportową karierę.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez 19Kolejorz95 » 02 Kwi 2010 18:58

Ja też, po prostu ją kocham :)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez zdzichu » 02 Kwi 2010 19:37

19Kolejorz95 napisał(a):Ja też, po prostu ją kocham :)

Dołączam się do tego
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 02 Kwi 2010 21:57

I bardzo dobrze, im więcej Lindsomanów tym lepiej. Pamiętam jak ona w tym roku nieporadnie przyklejała odklejoną reklamę, ubaw po pachy. Mój tata również ją uwielbia. Zresztą Sharapovą i Magdalenę też lubi. Chyba nie ma wyjścia? :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości