Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez figaro56 » 22 Lut 2012 10:01

Patryk Małecki usunięty z drużyny do końca sezonu. O czym będą pisać media jak zabraknie Małeckiego? :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 22 Lut 2012 10:25

Małecki barwna postać,ale jednak przeginał chłopak.W Wiśle pewnie już nie pogra,być może wyjedzie do Rosji,będzie wreszcie zarabiał zadowalającą kasę,i trochę się uspokoi.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 22 Lut 2012 11:07

Co do Małeckiego. On mi przypomina nieco Cassano (zachowując realne proporcje,rzecz jasna). Cassano też się dobrze, ba znakomicie zapowiadał, trafił nawet do Realu, ale miał jeden problem. Był nim on sam. Gówniarskie zachowanie, brak szacunku dla trenerów czy kolegów z drużyny, sodówka jednym słowem. W każdej drużynie do której przychodził rozwalał morale od środka. W końcu zamiast grać w Barcelonach, Manchesterach, czy Milanach trafił do skromnej Sampdorii. I dopiero wtedy spokorniał, zmądrzał, może po prostu dorósł jak człowiek. Trafił znowu do wielkiego klubu, wrócił do reprezentacji, ale straconego czasu nie odzyska, nigdy.

Patryk wysyłający kibiców na kiełbaski, mówiący o klubie, któremu zawdzięcza wszystko, że już w nim nie będzie grał, trenerowi, który w przeciwieństwie do niego jest rzeczywiście legendą klubu, nie podający ręki i nie przychodzący na umówione spotkania, odmawiający wchodzenia z ławki to gówniarz, po prostu. A w meczu ze Standardem był najsłabszym zawodnikiem meczu. Zamiast uderzyć się w pierś, z powodu słabej gry ... ech.

Dobra decyzja klubu. Małecki przekroczył Rubikon. Za dużo tego, a on sam w końcu musi zrozumie, że nie jest żadną gwiazdką. Świecić to on sobie mógł w Polsce, w takiej Rosji będzie jednym z wielu. I co jak trener go posadzi na ławce, to też się obrazi? Czas dorosnąć.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 23 Lut 2012 23:49

Nie nastawiałem się na awans polskich drużyn (no, Legii dawałem te 40 %), niemniej jednak zostaje duży niedosyt po dzisiejszych występach. Porażki po słabych meczach z przeciętnymi drużynami w kryzysie. Szkoda, choć szczerze mówiąc to się wynudziłem dziś cholernie, patrząc na to bicie głową w mur. Z drugiej strony - gdyby ktoś mi powiedział przed sezonem, że polska drużyna (inna niż Lech, bo ten już pokazywał się z dobrej strony w meczu z niezłymi ekipami) będzie na wiosnę dyktować tempo na boisku takiej firmy jak Sporting, to uznałbym go za wariata. No ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, a dziś niestety zamiast uczty, zaserwowano kibicom zakalec w wykonaniu całej czwórki. Liege i Sporting raczej LE z taką grą nie zawojują, choć w sumie to samo mówiłem o Bradze, gdy ta wyeliminowała Lecha.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez harding » 24 Lut 2012 00:12

"Liege i Sporting raczej LE z taką grą nie zawojują, choć w sumie to samo mówiłem o Bradze, gdy ta wyeliminowała Lecha."
Plus za przyznanie się do niesprawdzonej przepowiedni. Nie wiemy, co dalej z Liege i Sportingiem, może coś osiągną, ale nie z taką grą. Inna sprawa, że nasze kluby, zwłaszcza Wisła, nie wymagały od nich wiele. Ale i to wystarczyło rywalom do zaklepania awansu.
Polskie kluby wiosenny sezon LE mają zimą z głowy. Mogą spokojnie zająć się podwórkową z punktu widzenia Europy "ekstra"klasą. Na dobre rozpocznie się kolejna fascynująca? ligowa walka o MISZCZA ligi, czy miejsca w "pucharach". Tylko po co?..
harding
Młodzieżowiec

Postprzez damian940915 » 24 Lut 2012 01:55

Obie drużyny mogły spokojnie wygrać te spotkania, no ale cóż ... nie wyszło. Nie ukrywajmy, że ogromnym sukcesem był już sam awans do tej fazy i to w dodatku dwóch drużyn. Jest niedosyt, ale pocieszający jest fakt, że to najlepszy od 2003 roku występ polskich klubów w Europejskich Pucharach. Pozostaje mieć nadzieję, że takie wyniki polskie kluby osiągać będą co roku. Istnieje wówczas szansa na dodatkowe miejsce w kwalifikacjach Ligi Mistrzów.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 26 Lut 2012 13:48

A Ja jestem dumny, tak po prostu dumny z postawy polskich drużyn. Nie awansowały? Trudno, czasami nie będąc drużyną gorszą w dwumeczu się nie awansuje. Nie mówię, że były dużo lepsze, mówię że nie były gorsze, gorsze piłkarsko. Tego się nie spodziewałem. Dziękuje.

Nie dziękuje jedynie Nunezowi. Gość mnie drażni od kiedy tylko się pojawił w Polsce. W meczu z APOELEm się obyło bez konsekwencji, w meczu z Fulham oszukał arbitra i Wisła grała w przewadze, w Liege sędzia nie dał się nabrać na teatr i Nunez dostał to na co zasłużył, żółta kartkę, potem drugą i osłabił zespół. Nie lubię symulantów, choć czasem mnie potrafią rozbawić do łez, o czym za chwilę.
Nie dziękuje również ruskiemu sędziemu z Lizbony. Gdyby u niego zasada ręka=ręka istniała, mecz kończyłby się innym wynikiem. Szkoda, że zagrania ręką Gola i Vrdoljaka zostały ocenione na żółte kartki, a Perreiry i Polgi już nie. Nawet kartki nie byłyby potrzebne, tylko te dwa karne...

Symulant tygodnia! Mecz Stuttgart - Freiburg. Piłkarz Freiburga blokuje strzał napastnika VFB ofiarna interwencją rzucając się ręką i głową na piłkę. Oczywiście piłka trafia go w dłoń. Sędzia nie widzi, dyktuje rzut rożny, piłkarz z Freiburga wstaje i trzyma się za/masuje głowę. Wszak uderzenie było mocne a trzeba być przekonywującym :lol: Mistrz 8-)

Mistrzem za to nie był sędzia Tagliavento i przede wszystkim jego kolega liniowy. Hit ligi, 2 nieuznane (prawidłowo zdobyte) bramki, z czego ta dla Milanu to jaja, bo piłki dwie by się za linia zmieściły. Juventusowi odgwizdany spalony, którego nie było, Vidal usunięty za faul, natomiast Muntari za takie samo wejście dostał tylko żółtą kartkę i no boksujący Mexes bez kartki, ale pewnie dostanie zawieszenie. Milan pokazał się z bardzo dobrej strony, ale to Juventus wciąż jest niepokonany. Zostało dwóch wielkich graczy przy stole. Szanse na tytuł po 50%.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 01 Mar 2012 11:27

Ależ nudny ten mecz inauguracyjny na Narodowym. Momentami przysypiałem w fotelu. W perspektywie meczu z Grekami szkoleniowo bez sensu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 01 Mar 2012 12:32

Meczu oczywiście nie oglądałem, ale wróbelki ćwierkają, że

1. ktoś gwizdał na Cristiano :shock:

2. ściągnęli wcześniej Cristiano i żaden z gwiazdorów pzpn nie dorwał jego koszulki :cry:

3. zabronili wnosić trąbek :cry:

4. znakomity doping i atmosfera 8-)

5. nie ma już bandytów, zostali prawdziwi kibice :D

http://s2.cutt.eu/img/z11260341x.jpg
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 05 Mar 2012 16:32

kat. napisał(a):5. nie ma już bandytów, zostali prawdziwi kibice :D

Na to samo zanosiło się w Wejherowie :lol: Otóż miejscowa wieruszka kibicowska postanowiła bojkotować mecz z wrogiem, z Legią, w ramach PP. Dlaczego? Nie, nie z powodu cen biletów (70zł), ale z powodu dołączanych do tychże biletów okolicznościowych szalików, podzielonych pół na pół między Legię i Gryfa.
OK. Rozumie, większość tych kibiców to fani Arki, ale na litość boską. Maluteńki Gryf, który ma okazję ?pierwszy? raz mierzyć się z potęgą ligi, a oni wykłócają się o pamiątkowe szaliki? Toż to już totalna paranoja. Przecież nikt by ich nie zmusił do noszenia tychże szalików. Mogliby sobie nawet na nich usiąść (najlepiej na herbie Legii), albo spalić po meczu. Ale żeby takie larum podnosić...

Na szczęście "konflikt" zażegnany. Grupy zorganizowane miłosiernie pokażą się na meczu a szalików nie dostaną. Przyniosą własne, wejherowskie.

A tak poza tym MAMY LIDERA, HEJ LEGIO MAMY LIDERA!!!
ssonicsl
Kadra A

Postprzez kat. » 05 Mar 2012 17:13

Nie wiem co w tym dziwnego, a tym bardziej paranoicznego i co ma do tego ranga meczu. Wystarczyło, żeby klub uzgodnił treść okolicznościowego szala z grupami kibicowskimi i nie byłoby problemu. Ale kluby kibiców olewają i to o to w tym zamieszaniu, a nie o nieszczęsny szal z herbem "wrogiej Legii" (śmiesznie to brzmi w kontekście Wejherowa), raczej chodzi...
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 05 Mar 2012 17:25

kat. napisał(a):żeby klub uzgodnił treść okolicznościowego szala z grupami kibicowskimi i nie byłoby problemu

I niby co miałoby się znaleźć na okolicznościowym szaliku? Sorry, ale gdyby na Legię, przyjechał Inter, to co byłoby dziwnego, niemoralnego itp. w szaliku pamiątkowym Legia/Inter? Nic. Inter ma mniej więcej tyle do Legii ile Legia do Gryfa.
Co innego ceny biletów, bo sobie w Wejherowie naprawdę "cenią" ten mecz.

Jak mówię. Jak się szalik nie podobał, to można było sobie po meczu urządzić ognisko i spalić to i owo ;)

Swoją drogą czytałem też, że mogło poniekąd chodzić o zabezpieczenie się przed podróbkami biletów...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez markos7207 » 07 Mar 2012 12:13

W radiu, w wiadomościach o 11 usłyszałem wiadomość która mnie zszokawała. Włodzimierz Smolarek nie żyje...
Odszedł wspaniały piłkarz, legenda jednym słowem polskiej piłki i Widzewa Łódż, który z Panem Włodkiem w składzie walczył z potentatami europejskiego futbolu, jak równy z równym w I połowie lat 80-tych. Jego wspaniałe rajdy i dryblingi a zwłaszcza charakterystyczny taniec z piłką w narożniku boiska, kiedy rywal musiał go sfaulować by odebrac mu piłkę(pamiętny mecz z ZSRR podczas mundialu w Hiszpanii), to znak rozpoznawczy Smolarka.
Dla mnie obok Bońka najlepszy piłkarz lat 80-tych, nigdy nie zapomnę Jego gry i bramek jak choćby w kluczowym meczu o awans na Espana'82 z NRD w Lipsku gdzie jego bramkom w dużej mierze zawdzięczamy awans. Za grę w reprezentacji Polski, za mundial w Hiszpanii i Meksyku, za grę w Wielkim Widzewie lat osiemdziesiątych i za wszystkie wzruszenia i emocje jakie dzięki Pańskiej grze przeżyłem, dziękuję panie Włodzimierzu.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 07 Mar 2012 13:25

54 lata, przecież to jeszcze młody człowiek był... Wciąż aktywny na arenie piłkarskiej...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez dan » 07 Mar 2012 13:38

Szok. Posiada ktoś z Was może informacje jaka była przyczyna śmierci?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez markos7207 » 07 Mar 2012 13:49

Zmarłw nocy, podczas snu. Rano sie nie obudził tak jak zawsze...
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 07 Mar 2012 23:00

Ogromny smutek. Odszedł jeden z najwybitniejszych polskich piłkarzy. Tym większy żal, że to był jeszcze młody mężczyzna.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez kat. » 31 Mar 2012 21:07

Obejrzałem mecz dwóch naszych eksportowych ekip i był to czas zmarnowany. Obie ekipy w totalnym dołku, na palcach jednej ręki można policzyć piłkarzy w formie i którym grać się chce (zaczynając od Ljuboji, moim zdaniem najciekawszego zawodnika naszej ligi, który w przeciwieństwie do Novo sporo do niej wniósł). Meliksonowi też się grać nie chce, Małeckiemu zawsze się chce, ale brak treningów z zespołem boleśnie widoczny.

Zerkam niżej. Nieciecza dziś wygrywa mecz na szczycie w Szczecinie. A jeszcze słyszy się tu i ówdzie o mocarstwowych planach Stróż. Jednak Małopolska nie uczy się na błędach wielkopolskich (tam przynajmniej prywatne piłkarskie folwarki robili w miasteczkach, a nie na wsiach jak u nas).

W tym kontekście cieszy mnie nawet prawdopodobny w tym sezonie awans Okocimskiego do 1 ligi. Brzesko też dziura jakich mało, ale mam sentyment i do tego miasteczka, i do klubu. ;)

A jeszcze klasę niżej "moja" Unia walczy, by wreszcie po latach marazmu wejść na szczebel centralny. Walczy za darmo i w dużej części juniorami, bo Azoty wolą pompować kasę w żużel (rośnie moja niechęć do tego sportu, oj, rośnie), a miasto woli robić na zadupiu strefę kibiców na Euro (sic!), zamiast sypnąć trochę grosza na jedyny (jeszcze) dychający klub piłkarski w mieście, który pracuje z młodzieżą. Powiem, że po obejrzeniu niedawnego meczu na szczycie (ze Szreniawą Nowy Wiśnicz - też urocze miasteczko ;) )byłem pod wrażeniem wielkiej ambicji kopaczy. Historia uczy, że na Unii im jest gorzej (finansowo), tym lepiej (sportowo), więc może wreszcie się uda wywalczyć upragniony awans, tym bardziej, że większość folwarków z regionu walczy już w wyższych klasach, albo słuch o nich zaginął.

A co sie dzieje jeszcze niżej, to już Raku wie ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Makarainen » 31 Mar 2012 21:58

W trzeciej lidze Pomorsko-Zachodniej tez bardzo ciekawie.
( Tabela:http://www.90minut.pl/liga/0/liga5664.html )

Runda wiosenna dopiero co się rozpoczęła, a Kotwica już dostała zadyszki, i wszystko wskazuje na to ze wykorzysta to Orkan Rumia lub sławny ostatnio Gryf Wejherowo. Wolałbym żeby to właśnie jeden z tych klubów awansował, co podtrzymałoby tradycje tej ligi od reformy - awans drużyny Pomorskiej 8-) (najpierw Bałtyk, potem Chojniczanka a ostatnio Bytovia). Cieszy mnie rowniez odbicie się od dna Kaszubii, wreszcie odpowiednie transfery w tym klubie pozwolą im na walkę nawet o środek tabeli.
Emocjonująca wiosna się zapowiada ! :D
GO ! Kaisa Lenna Makarainen, Daria Domraczewa & Sophie Boilley!
Makarainen
Junior

Miejscowość: Lębork

Postprzez kat. » 31 Mar 2012 22:55

Widzę, że w bliźniaczych stutysięcznych miastach (Słupsk, Koszalin) też bida :roll: Ale ogólnie fajna ta liga, mało wiosek i innych wynalazków.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości