Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez damian940915 » 08 Lut 2012 23:20

A mi jest szkoda Mali. Co roku im kibicuje, a zostało mi to jeszcze z czasów, gdy trenerem-selekcjonerem tej drużyny był Henryk Kasperczak. Poza tym gra tam Seydou Keita, a ja lubię wszystko co ma związek z Katalonią, w szczególności z FC Barceloną :D. Co do finału, to kibicuje Zambii, która jest rewelacją tego turnieju. Nigdy nie przepadałem za Drogbą. Swoją droga turniej bez Kamerunu, Nigerii czy Egiptu, to nie ten sam turniej.

Visca el Barca! Barcelona wygrała 2:0 z Valencią w Pucharze Króla! :D
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez dan » 09 Lut 2012 09:24

W niedzielę finał Zambia - Wybrzeże Kości Słoniowej. Dzień wcześniej mecz o 3 miejsce.
Ghana była lepsza w półfinale od swoich rywali, ale cóż z tego? To Zambia wygrała i tym samym stała się czarnym koniem turnieju.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 09 Lut 2012 09:27

A ja odwrotnie ,z europejskich drużyn kibicuje Chelsea ,a że Drogba jest jednym z symboli tego klubu, więc w finale ,Wybrzeżu życzę wygranej,i mam nadzieje że tak sie stanie,bo jakoś tak w ostatnich latach jechali jako faworyt ,a pucharu zdobyć im się nie udało.Niech Drogba wzniesie w niedziele ten puchar,bo tak patrząc na aktualne popisy Chelsea,to raczej innego trofeum w tym sezonie nie wywalczy,ale obym się mylił.Tak więc w finale tylko Wybrzeże.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Aleksandra » 11 Lut 2012 17:58

Też kibicuje Chelsea,ale to co się dzieje w tym klubie ostatnio jest tragedią.Sukces trenera o dwa lata starszego od piłkarzy był wątpliwy,ale teraz kiedy już nie ma złudzeń pan Boas powinien zmienić misce pracy,albo chociaż stanowisko.
Moim zdaniem Słonie powinny wygrać,ale nie ze względu na moja sympatię do Drogby czy Kalou,po prostu najbardziej na to zasługują.
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez zdzichu » 11 Lut 2012 19:59

No fakt,teraz jest tragiczny okres,od czasu przejęcia przez Abramowicza chyba najgorszy,nie przypominam sobie żeby było tak zle.Co do Boasa to ja bym mu dał jeszcze czas,fakt furory nie robi, spodziewałem się dużo więcej,ale jednak to młody zdolny szkoleniowiec z wizją ,z Porto osiągnął dużo,nie miał takiego wejścia do Premiership jak Mourinho,ale Mourinho tak naprawdę jest tylko jeden niepowtarzalny :lol: .Chelsea teraz przechodzi taki okres zmian, przebudowy,i to tez ma na pewno wpływ na to co obecnie grają,a grają dno.Nie miał bym pretensji gdyby przy tej małej modernizacji zespołu zajmowali miejsce w trojce,ale nie piąte,to jednak mocno poniżej oczekiwań,choć ja Boasa bym, pozostawił .Ciekawe jak długo wytrzyma Abramovicz,już chyba kończy się powoli jego cierpliwość.
No i miło wiedzieć, że jest oprócz mnie na forum jakiś kibic Chelsea.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Aleksandra » 11 Lut 2012 20:49

Znając Abramowicza to skończy się jak zawsze czyli góra dwa sezony i do widzenia.Trochę szkoda,bo każdy trener ma inną wizje przebudowy zespołu,a kiedy będą zmieniać się co sezon to nic z tego nie wyjdzie. Jose mógł z nami zostać i wszyscy byliby szczęśliwi. :D
Aleksandra
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez damian940915 » 11 Lut 2012 23:04

Abramowicz to uczył się chyba od prezesów polskich klubów, w szczególności prezesa Wojciechowskiego. :D Zmienianie trenerów co roku to nie jest sposób na budowanie zespołu. W budowaniu potęgi pośpiech raczej nie jest wskazany. Wystarczy spojrzeć na Manchester City. Mimo spektakularnych transferów drużynie nie wiodło się tak, jak sobie wszyscy tego życzyli. Pośpiesznie zwolniono Hughesa, zatrudniono Manciniego. W pierwszym sezonie pracy Manciniego Manchester zajął "tylko" piąte miejsce. Jednak zaufano Manciniemu. Sezon 10/11 to już dosyć satysfakcjonujące 3 miejsce i Puchar Anglii. W tym sezonie Manchester City ma realną szansę na Mistrzostwo Anglii. Dopiero w trzecim sezonie Mancini zbudował zespół walczący o wysokie cele. Szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją.

Swoją drogą Mali pokonało Ghanę 2:0 w meczu o 3 miejsce PNA. Obydwa gole strzelił Cheick Diabate. Moim zdaniem Ghana w tym turnieju zaprezentowała się słabo. Stwierdzę nawet, że po dwóch kolejnych miejscach na podium w tych rozgrywkach nie wykorzystała wielkiej szansy na mistrzostwo. Mecz o 3 miejsce chyba nie bardzo już ich interesował
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 12 Lut 2012 00:14

Już to tu pisałem, że średnia długość pracy trenera od kopanej w Polsce to 9 miesięcy. Jakiś internauta porównał pracę trenera do ciąży. Trwa 9 miesięcy po czym następuje rozwiązanie. Nie tylko prezesi klubów są tu winni bo dziennikarze a i kibice też dokładają swoje i wywierają presję na właścicielach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 12 Lut 2012 14:18

Został już tylko finał Pucharu Narodów Afryki. Mecz o 3 miejsce warto było zobaczyć chociażby ze względu na taniec Malijczyków, a przede wszystkim ich trenera - Francuza Giresa.
To prawda, że Ghana trochę zawiodła, ale nie oceniłbym tego w ten sposób, że im nie zależało na 3 miejscu. Na pewno była mniejsza mobilizacja, lecz po minach piłkarzy było widać, że chcieli jednak zdobyć ten medal. Poza tym Oni byli w półfinale. Co mają powiedzieć Egipcjanie, Kameruńczycy czy Nigeryjczycy? Przypominam, że tych nacji nie było nawet w turnieju, bo najzwyczajniej w świecie się do niego nie zakwalifikowali. A należy jeszcze podkreślić, że przegranych jest znacznie więcej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez ssonicsl » 12 Lut 2012 21:25

No no no. Na razie bardzo ciekawe WYRÓWNANE spotkanie. Może przydałoby się troszke więcej sytuacji podbramkowych no i lepsze boisko. Trio Mayuka - Katongo - Kalaba gra fantastycznie, finezyjnie. Po drugiej stronie Drogba klasa sama dla siebie. Zachowanie przy kontuzji Musondy tylko pokazuje wielkość tego człowieka. Kapitan nie tylko WKS ale i całej afrykańskiej piłki. Brawa.

W każdym razie w finale spotkały się na pewno dwie najlepsze drużyny tego turnieju. Kto by nie wygrał, to będzie można z czystym sumieniem powiedzieć, że zasłużył na tytułu. Ale póki co wciąż kciuki ściskam za Zambią.

EDIT: FANTASTYCZNY MECZ. Godny finału jak najbardziej zakończony w 9 kolejce karnych. No i ta historia sprzed 20 lat... Brawo Zambia, brawo.

Sunzu - na 100% przed końcem sierpnia będzie grał w Europie. Dzisiaj przykrył czapką Drogbę. Wielki wyczyn. Wielki mecz.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 13 Lut 2012 08:43

No to macie wygraną Zambii. W finale nie miałem swojego faworyta. Generalnie kibicuję tej czarnej Afryce.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Lilavati » 13 Lut 2012 15:04

Zambia górą. Wczorajsze rzuty karne powinny przejść do historii co ja się stresowałam xD
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez dan » 13 Lut 2012 17:51

A ja powiem tak :D
Moim zdaniem mecz był świetny i dramatyczny.
Zambia wygrała z dwoma faworytami i obaj faworyci nie wykorzystali karnych w meczu. Brawo Zambia. Kilku piłkarzy z tej reprezentacji powinno trafić do silnych klubów europejskich, obecnie na starym kontynencie gra tylko Mayuka, ale Szwajcaria pewnie zostanie zastąpiona przez silniejszą ligę w niedalekiej przyszłości.
W eliminacjach mistrzostw świata Zambia w grupie trafiła na Ghanę, a tylko zwycięzcy poszczególnych grup awansują do decydującej fazy eliminacji. Oj będzie się działo...
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez damian940915 » 13 Lut 2012 22:57

Fantastyczny mecz, dramatyczne karne i zasłużone zwycięstwo Zambii. Sukces porównuje do zwycięstwa Euro 2004 przez Grecję.
Swoją drogą kwalifikacje w Afryce, czy to do Mistrzostw Świata czy do PNA są bardzo "chamskie". Trzeba mieć dużo szczęścia w losowaniu, a jeden słabszy mecz może eliminować. Chyba tylko drużyny z Oceanii mają bardziej pod górkę.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 17 Lut 2012 00:33

2-2 i 1-1.
A mogło być tak fajnie...
Nie ma sprawiedliwości... Może i słusznie?...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 17 Lut 2012 01:00

Wisła zrobiła tyle, co mogła w tej sytuacji, ale Legia spaprała mecz dokumentnie, bo tak słabego rywala to jeszcze chyba w całej przygodzie z pucharami nie miała...

Oprawa Wisły - w GW znów się wzburzą :mrgreen:

http://i40.tinypic.com/71o46a.jpg
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Bartek10982 » 17 Lut 2012 08:17

A bramkarze Sportingu i Standardu to chyba spokoju nie mieli, bo cały czas w nich śnieżkami walili kibice hehe :D
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 17 Lut 2012 11:57

Szkoda tych wczorajszych meczów Legia powinna ten Sporting spokojnie pokonać,widać ze Portugalczycy w dołku,ale cóż jak sie ma dwie sytuacje sam na sam i sie nie strzela gola,to trudno o zwycięstwo,ale mimo wszystko szanse Legii w rewanżu oceniam wysoko.A Wisła zaskoczyła mnie na plus całkiem całkiem wyglądała ich gra.Szkoda że Nunez zrobił to co zrobił,bo wynik mógłby być inny,zresztą mógłbyć inny ,bo sytuacji było kilka.Ale Wisła też nie jest bez szans,do tej pory w każdym wyjazdowym meczu strzelali przynajmniej jednego gola,inna sprawa że jeszcze więcej tracili ;) Ale takie 1-0 dla Wisły w rewanżu bylo by jak znalazł.Warto dodać ze znów dla Hannoveru trafił Sobiech.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 17 Lut 2012 12:41

Gdyby... gdyby ktoś mi 2 miesiące temu, po losowaniu, powiedział, że Legia będzie lepsza, piłkarsko, sportowo lepsza bym nie uwierzył. W to, że może wygrać czy zremisować jak najbardziej, ale nie w to że będzie lepszym zespołem. Wisła w 10 przez 60 minut, a i tak była groźniejszym zespołem niż Belgowie. Oj rozwija nam się liga, piłkarze zaczynają w siebie wierzyć, to też bardzo ważne, znowu piłkarska gwiazda europejskiego formatu zawitała do Polski - Nacho Novo, a druga ponoć w drodze - Ismael Blanco. Młodzi patrzą, uczą się i widzą co można, jak można grać. Rybus grający piętką! Rok temu science-fiction, dziś norma.

Legia ma spore szanse na awans. Mimo gorszego rezultatu niż Wisła uważam wręcz, że większe niż krakowski klub. Standard na wyjazdach gra dziadowsko, u siebie odwrotnie, ale remisik 1:1, potem dogrywka, karne... czemu nie.

Polskie drużyny nie były gorsze, ba były lepsze. Naprawdę szok. 2 drużyny w 1/8... ale by było...

kat. napisał(a):Oprawa Wisły - w GW znów się wzburzą :mrgreen:

http://i40.tinypic.com/71o46a.jpg

Wiesz co, w tym przypadku chyba słusznie. Mam dość tych wszystkich politycznych opraw. Co to u licha ma wspólnego z piłką nożną, ze sportem, z Wisłą? No ponoć precz z komuną był wymierzony w Liege (kibice lewicowi), no ale naprawdę PO CO TO?
I jeszcze te nieszczęsne śnieżki. I Warszawie i Krakowie zabawa małych dzieci o mało co nie skończyła się przerwaniem spotkań. Bez kar finansowych oczywiście się nie obędzie. Tak oto najlepsiejsi kibice pod Słońcem kochają swoje kluby...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 21 Lut 2012 10:03

Mecze pucharowe za nami a i kolejka ligowa a tymczasem media zajmują się kolejnym wybrykiem piłkarza nożnego Małeckiego. Co jak co ale do stwarzania problemów ten chłop ma talent. Czy do piłki kopanej również to już sprawa dyskusyjna. W meczu pucharowym zdecydowanie najgorszy zawodnik na boisku. To i tak ten trener Wisły miał cierpliwość trzymać go tak długo na boisku i patrzeć na tę jego partaninę. Zdjęty z boiska odwala takiego focha, że nie powstydziłby się tego 4 latek. Później nadal sfochowany odmawia gry w meczu ligowym. Czy tam w Wiśle nie ma dla takich klubu Kokosa? Albo dać go na wypożyczenie do .....Hutnika. Raku się ucieszy. :lol: Jak na gorliwego katolika coś mało w piłkarzu nożnym Małeckim chrześcijańskiej pokory. Co zrobić aby na boisku piłkarz nożny Małecki zaczął używać mózgu? Czy jego kiedykolwiek będzie stać na tak przemyślne zagranie jak asysta Meliksona w meczu ligowym? Ostatnie doniesienia mówią, że piłkarz nożny Małecki ochłonął i udał się do Canossy. Kaja się i przeprasza trenera, kolegów, kibiców i prezesa Cupiała i tak do następnego razu? :lol: Dylemat krakowskiej Wisły. Co zrobić z piłkarzem nożnym Małeckim?
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości