Doping

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Doping

Postprzez markos7207 » 21 Sty 2010 12:13

matti napisał(a):markos no bardzo ciekawi mnie kto zajmuje się 8-letnim dzieckiem "niepełnosprytnej" Bjoergen, podczas jest "czystych" startów w PŚ! A na poważnie niektórzy z was mają dziwne przeświadczenie, że jak ktoś ma papiery to jest chory (hehe). Nie moi drodzy ta osoba nie ma astmy i nigdy jej mieć nie będzie. To wyłącznie zabieg stosowany, żeby poprawić swoją "formę".

Jestem całkowicie za Justyną i proponowałbym wysłać Bjoergen i spółkę na najbliższą marcową paraolimpiadę.

Może z Twoim zdrowiem albo papierami jest coś nie tak ? Bo "formę" prezentujesz denną.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez matti » 21 Sty 2010 12:48

markos no i sam się kompromitujesz takimi tekstami. Twoja wiara jest ogromna. Najlepsze jest to, że mówi o tym zawodniczka startująca w PŚ, a ty "gówno" wiedzący o sprawie zabierasz głos i jeszcze krytykujesz Kowalczyk!
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez markos7207 » 21 Sty 2010 15:26

matti napisał(a):markos no i sam się kompromitujesz takimi tekstami. Twoja wiara jest ogromna. Najlepsze jest to, że mówi o tym zawodniczka startująca w PŚ, a ty "gówno" wiedzący o sprawie zabierasz głos i jeszcze krytykujesz Kowalczyk!

Nie może być innej reakcji na Twoje kompromitujące, kosmiczne bzdury jakie wypisujesz.
Oczywiście że nie tylko wierzę w uczciwość Marit ale mam całkowitą pewność co do tego. Ponad 20-letnie zainteresowanie biegami zwłaszcza norweskimi upoważnia mnie do tego i nie zmienią tego ani na jotę głupoty jakie plecie Justyna a tym bardziej Twoje wyssane z palucha niestworzone historie.
To że Kowalczyk powtarza bzdury po Wierietielnym o „rzekomych astmatyczkach” stosujących podstępnie(czytaj legalnie) zabronione leki aby ją , "jedyną czystą" w tym towarzystwie pokonać znaczą właśnie tyle co napisałeś, czyli „gówno”.
Bo dokładnie tyle wie Kowalczyk rozpowszechniając ostatnio takie kalumnie o Bjørgen, twierdząc że to szwindel gdy „ktoś odkrywa astmę niedługo przed igrzyskami olimpijskimi”, bo mając na myśli Marit u której astmę stwierdzono wiele lat temu i leki na to schorzenie zażywała od dawna, mówiąc delikatnie mija się z prawdą a mówiąc dosadnie - kłamie.
Tak więc za każdym razem gdy Justyna będzie opowiadać podobne „bajki” będę ją za to krytykował.
Szkoda że Polka nie ma tyle odwagi by podobnymi "rewelacjami" podzielić się z prasą zagraniczną,a nie tylko z brukowym obecnie PS.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 21 Sty 2010 16:07

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 21:00, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez matti » 21 Sty 2010 17:53

i kolejna norweska kandydatka na paraolimpiadę- Gro Istad Kristiansen! No to się sypią ich metody "dopingowe".
matti
Kadra B

Postprzez RakuNH » 21 Sty 2010 17:59

"To były bardzo dziwne, niespotykane wcześniej dolegliwości. Najgorszy etap choroby nastąpił na przełomie roku i musieliśmy przerwać treningi strzeleckie ze względów bezpieczeństwa. Teraz, po zastosowaniu terapii hormonalnej Gro już trenuje i dochodzi do formy" - powiedział lekarz reprezentacji Baard Freberg.

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych no ale trochę ciekawe zdanie :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 21 Sty 2010 18:29

RakuNH napisał(a):"To były bardzo dziwne, niespotykane wcześniej dolegliwości. Najgorszy etap choroby nastąpił na przełomie roku i musieliśmy przerwać treningi strzeleckie ze względów bezpieczeństwa. Teraz, po zastosowaniu terapii hormonalnej Gro już trenuje i dochodzi do formy" - powiedział lekarz reprezentacji Baard Freberg.

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych no ale trochę ciekawe zdanie :wink:

To co Twoim zdaniem mieli zrobić, zastrzelić ją czy może pozwolić by kogoś ona zastrzeliła ? I co to ma wspólnego z dopingiem ?
matti napisał(a): kolejna norweska kandydatka na paraolimpiadę- Gro Istad Kristiansen!

Ty jesteś murowanym kandydatem.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 21 Sty 2010 18:52

Po tym co tutaj czytam, obstawiam, że matti mógłby zostać tam multimedalistą.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 21 Sty 2010 19:01

A jak mi udowodnisz że ona na prawdę nie wiedziała gdzie biegnie? To wie tylko ona...

Przecież to jest takie samo mataczenie jak z sądami. Ciekawe czemu co 2 osoba która ma być sądzona ma problemy ze zdrowiem. Niektóre faktycznie mają ale na pewno nie wszyscy. Tak samo może być ze sportowcami. Nie znamy sprawy od kulis....
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez matti » 21 Sty 2010 19:25

Nie markos ja nie wymyślam sobie chorób, żeby brać legalnie środki dopingowe.

Za to ty masz jakieś dziwne przeświadczenie, ze wymyślanie sobie chorób jest czymś normalnym.
matti
Kadra B

Postprzez Duche » 21 Sty 2010 19:32

Ale skąd ty wiesz, że ona sobie to wymyśliła? Może Marti jest naprawdę astmatyczką. Skąd wiesz, że Justyna nie ma na coś lewych papierów?

Swego czasu Winokurow uchodził za jednego czystego w peletonie, a okazało się, że przetaczał krew. Justyna także robi z siebie jedyną czystą w stawce. Nie chcę niczego sugerować, po prostu taki przykład. Poza tym dziwne trochę jest, że Justyna, czyta jak łza Polka, leje na trasach biegowych jak chce wszystkie wg niej niby chore rywalki, które stosują środki dopingujące.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez matti » 21 Sty 2010 19:36

To się nazywa kombinowanie i tyle Duche. Przegrywam to sobie załatwiam "legalny" doping. Jak widać na to właśnie przyszła moda. Więc nie zdziwmy się jak na IO królować będą astmatyczki (np. Bjoergen czy Kuitunen). A Justyna będzie kończyć co najwyżej w "8". Co ważne Justyna nie przegra z mocnymi przeciwniczkami, a zwykłymi oszustkami!

W Winokurowa to chyba tylko ty wierzyłeś (i reszta z forum szosy). On jeżdził w Telekomie, a tam nikt "czysty" nie miał prawa wstępu. Gdyby nie oszuści (Ullrich, Kloden, Winokurow) to Wadecki może miałbym w Sydney medal.
matti
Kadra B

Postprzez Duche » 21 Sty 2010 19:39

Tyle, że Marit już od wielu lat przyjmuje leki na astmę, a nie dopiero od tego sezonu, bo boi się, że przegra z Kowalczyk. Więc nie rozumiem określenia "przegrywam, więc załatwiam sobie legalny doping". Bjorgen już dobrą dekadę jest czołową zawodniczką w biegach i te wg ciebie niby astma nie pojawiła się dopiero teraz, bo Marit boi się Polki i boi się porażek.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez matti » 21 Sty 2010 19:44

Nie, Marit ogólnie bez dopingu nie istniałaby w PŚ. Poza tym nie piszmy tylko o Bjoergen, olbrzymia większość ma załatwione leki na astmę (głownie z Niemiec i Rosji)
matti
Kadra B

Postprzez Duche » 21 Sty 2010 19:55

Skąd wiesz, że Bjorgen nie istniałaby w ogóle bez dopingu? Masz jakiś wgląd to jej wyników wydolnościowych, pojemności płuc etc.?
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez matti » 21 Sty 2010 20:02

heh bez komentarza!
matti
Kadra B

Postprzez Duche » 21 Sty 2010 20:05

No tak, nie wiesz co powiedzieć, to piszesz "bez komentarza". Proszę cię, skoro oczerniasz tutaj Marit i mówisz, że bez dopingu by nie istniała, to proszę podaj mi jej parametry wydolnościowe. Najlepiej jakbyś jeszcze podał takie parametry od Justyny, wtedy porównamy. Poziom hematokrytu także mógłbyś mi podać jak dysponujesz takimi informacjami. A jak mniemam dysponujesz, skoro z taką stanowczością twierdzisz, że Bjorgen swoje sukcesy zawdzięcza wymyślonej astmie.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez friducha » 21 Sty 2010 20:34

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 05:11, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2010 13:24

Kurde, kiedy to się skończy... :roll:
Rosyjska biegaczka Alena Sidko miała pozytywny wynik testu dopingowego podczas zawodów w Krasnogorsku 26 grudnia 2009.
Rosyjskie media podały że chodzi o EPO... Choć Sidko i tak nie była w kadrze na Vancouver bo trener Rosjanek stwierdził że jest za ...gruba. :wink:

Więcej na allsportinfo.ru

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Menson » 26 Sty 2010 13:44

Jeśli każdy bierze doping, to niech się nie kończy. Lepiej żeby dostawali DSQ...
Menson
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości