Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez dan » 09 Sty 2010 20:00

Mimo wszystko nie sądzę by się Togo wycofało. Wczoraj słyszałem opinię, że tam gdzie będą rozgrywane mecze jest bezpiecznie tylko reprezentacja Togo jechała autobusem przez niebezpieczne tereny.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ajsman » 09 Sty 2010 20:08

Togo się wycofało z PNA..trudno, żeby po takiej tragedii, gdzie zginęły dwie osoby i kilku piłkarzy zostało rannych,grali w tych mistrzostwach.
ajsman
Młodzik

Miejscowość: katowice

Postprzez figaro56 » 09 Sty 2010 23:13

Tego się można było spodziewać. Ci ludzie przeżyli niewyobrażalny szok. Trudno w takich warunkach o koncentrację na grze.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 10 Sty 2010 12:08

Jednak piłkarze dzisiaj zdecydowali, że chcą zagrać i w ten sposób zaprezentować barwy narodowe i pokazać, że są prawdziwymi mężczyznami oraz nie dać satysfakcji terrorystom. Oczywiście w związku z ich udziałem zostaną podjęte szczególne środki ostrożności. Wydaje mi się, że po tym wszystkim mogą być teraz nawet szczególnie zdeterminowani i swoje ewentualne sukcesy zadedykować zmarłym kolegom z drużyny.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Janko10 » 10 Sty 2010 14:20

To było do przewidzenia... Show must go on... :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Masha » 10 Sty 2010 23:22

Piłkarze Milanu pokonali Juventus Turyn 3-0. Gole strzelał Alessandro Nesta i Ronaldinho (2).

Image

.....

A piłkarze Angoli zremisowali z Mali 4-4 mimo, iż przegrywali 0-4 :shock:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Janko10 » 11 Sty 2010 00:09

A Togo jednak wraca do domu. Rząd Togo nie pozwolił im grać.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez karlos » 11 Sty 2010 00:15

Ale może jeszcze wrócą po 3-dniowej żałobie: http://www.sport.pl/pilka/1,87772,74390 ... niach.html
Zrobiła się z tego prawdziwa odyseja :) .
Zwrot wydarzeń w meczu Angola - Mali niesamowity.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez dan » 11 Sty 2010 11:52

Widziałem mecz Angoli z Mali. Ci pierwsi prowadzili 4-0 do 79 minity spotkania!!! A mimo tego nie wygrali.
Jeżeli chodzi o Togo - piłkarze chcą grać, rząd im nie pozwala, ale federacja togijska zwróciła się z prośbą o przełożeniu dzisiejszego meczu z Ghaną. Czy zagrają kto to wie? Słyszałem wypowiedz premiera afrykańskiego kraju Gilbert Houngbo. - "Jeśli drużyna, czy jacykolwiek inni ludzie wystąpią w Pucharze Narodów Afryki pod flagą Togo, to będzie fałszywa reprezentacja."
To jeszcze nie koniec. Inne reprezentacje nie chcą grać w mieście, w którym nastąpiły te wydarzenia. Ciekawe co z tego wszystkiego wyniknie?
Masha gratki za Milan - grają coraz lepiej, ale dogonić Inter będzie strasznie ciężko.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 12 Sty 2010 14:26

W Pucharze Narodów Afryki mamy do czynienia na razie z samymi niespodziankami. Wczoraj niespodziewanie finalista tegorocznych mistrzostw świata Algieria przegrała 0-3 z Malawi i Wybrzeże Kości Słoniowej zaledwie zremisowało bezbramkowo z Burkina Faso. Mecz Togo z Ghaną nie odbył się. Drużyna Esiena wygrała walkowerem. Adebayor i koledzy zostali wykluczeni z turnieju.
Niestety, rebelianci z Kabindy, którzy ostrzelali autobus reprezentacji Togo zapowiedzieli, że to dopiero początek ich walki o niepodległośc, a teraz po prostu mają okazję pokazać się całemu światu. Tak więc organizatorzy Pucharu Narodów Afryki nie mogą spać spokojnie, bo istnieje niebezpieczeństwo kolejnych zamachów.
A dzisiaj w planie są następne dwa spotkania. Egipt zagra z Nigerią, a Mozambik z Beninem. Transmisja na Eurosporcie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 17 Sty 2010 23:55

http://www.youtube.com/watch?v=1nrj8pOAKAw

Masza, Ronaldinho się odradza w twoim Milanie. Cieszy mnie to :)

Bramka na 4:0 - mamma mia! ;)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez dan » 29 Sty 2010 14:00

W finale Pucharu Narodów Afryki spotkają się broniący tytułu Egipt i młoda reprezentacja Ghany.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Ulubione kluby piłkarskie.

Postprzez doliniarz » 23 Lut 2010 13:06

Jakie są wasze ulubione kluby piłkarskie obojętnie czy zagraniczne czy polskie?

Moje bezsprzecznie to (kolejność nieprzypadkowa):
1. Juventus Turyn - :D zdecydowanie nr 1 dla mnie
2. Arsenal Londyn - szkoda, że prześladuje go plaga kontuzji
3. Chelsea Londyn
z polskich oczywiście Lech Poznań
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Re: Ulubione kluby piłkarskie.

Postprzez Duche » 23 Lut 2010 13:09

Kibicujesz Arsenalowi i Chelsea? Dziwne :P
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Re: Ulubione kluby piłkarskie.

Postprzez doliniarz » 23 Lut 2010 13:21

Może trochę dziwne, ale mnie zbytnio nie obchodzi, że się oni raczej nienawidzą. Oczywiście Arsenal wolę zdecydowanie bardziej. Chelsea polubiłem, dlatego, że to kilka lat temu była jedyna drużyna i raczej tak jest do dzisiaj, która jest realnie w stanie przeszkodzić Manchesterowi United w zdobyciu mistrzostwa. Także zacząłem kibicować jej, bo Manchesteru nienawidzę, a póżniej stało się tak, że sympatia do Chelsea pozostała.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez damian940915 » 23 Lut 2010 15:11

Moja kolejność (nieprzypadkowa)
1.FC Barcelona
2.Manchester United
3.Fiorentina
4.Juventus
Polska: Lech Poznań, Podlasie Biała Podlaska
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Pietrol » 24 Lut 2010 00:30

Brawo Doliniarz słuszny wybór

1.Juventus
2.Wisła Kraków
3.Fiorentina
4.Genoa
5.Valencia
Awatar użytkownika
Pietrol
Junior młodszy

Miejscowość: Starachowice

Postprzez Sven » 24 Lut 2010 23:24

Only Manchester United :mrgreen:
Długo, długo nic i Bayern Monachium :wink:
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Masha » 25 Lut 2010 01:34

To akurat nikogo nie zdziwi:

1. AC Milan :wink: Bo kibicuję najprzystojniejszym panom na świecie, ta dojrzałość i klasa, przesłodki Sandro Nesta, Paolo Maldini i niegdyś Andrij Shevchenko :wink:
....
....
2. Olympique Lyon
....
3. Benfica Lizbona
4. wszystkie włoskie kluby oprócz Interu (nie lubię Mourinho, może dlatego), w szczególności AS Roma i Juventus Turyn
5. no i na doczepkę jak wszyscy wyżej odpadają z rozgrywek LM... FC Barcelona (klub z klasą)
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez markos7207 » 25 Lut 2010 09:29

Hm... Trudno mi sklasyfikować miejscami kluby które najbardziej lubię.
Na pewno wśród nich będzie Juventus, sympatią darzę ten klub pewnie dlatego że pamiętam czasy gdy w barwach La Vecchia Signora grał Boniek i jakoś mi tak zostało.
To samo jest z Milanem, ujęła mnie gra rossonerich z przełomu lat 80/90 gdy w ich szeregach błyszczała "trójka tulipanów" - Marco van Basten, Frank Rijkaard i Ruud Gullit i też mi tak zostało do dziś :wink: .
Od połowy lat dziewięćdziesiątych jednym z moich ulubionych klubów był ManU a to za sprawą występowania w barwach Czerwonych Diabłów trójki Norwegów - Ronny Johnsena, Henninga Berga no i oczywiście "mordercy o twarzy dziecka" Ole Gunnara Solskjæra :D .
Finał Ligi Mistrzów z 1999 roku między ManU a Bayernem to chyba mój ulubiony mecz wszechczasów :wink: i mimo że w tej chwili w drużynie z Old Trafford nie występuje żaden z Wikingów wciąż mam do tego klubu sentyment.
No i chyba z zagranicznych klubów z sympatią patrzę jeszcze na drużynę Barcelony, to też z dawnych czasów gdy w jedenastce dumy Katalonii grali Stoiczkow, Romario, Ronaldo czy Rivaldo.

A z polskich ? To będzie łódzki Widzew któremu kibicuję od dziecka chyba dlatego że mocno zapadły mi w pamięć świetne występy podopiecznych wówczas Władysława Żmudy na europejskich boiskach. Widzew grał wtedy jak równy z równym z najsilniejszymi klubami Europy takimi jak Juventus czy Liverpool. No i miał w tamtym okresie świetnych piłkarzy - Boniek, Smolarek, Młynarczyk, Wraga, Surlit, Rozborski i tak długo możnaby wymieniać...
Mam nadzieję że w tym sezonie już nic się nie wydarzy i w końcu wróci Widzew tam gdzie jego miejsce czyli w do Ekstraklasy.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości