Fajne losowanie, i kibicowsko, i sportowo (tu z wyjątkiem Legii)
Wisła - APOEL - szanse oceniam na 40/60. Kibicowsko Cypryjczycy to greckie klimaty, więc zaprezentują się pewnie nieźle na Reymonta. Ostatnio byli w Bratysławie w kilka setek. Dla wiślaków fajny, choć kosztowny wakacyjny wyjazd.
Legia - Spartak - szanse 35/65. Bardziej wierzyłem w Legię niż Śląsk, bo grają fajny i ambitny, choć mocno destrukcyjny futbol, ale trafili na uznaną firmę. Ruskie mają wpadki w pucharach, ale ogólnie traktują je poważnie i zachodzą wysoko. Kibicowsko - Legia jest mocno antyrosyjska/antyCCCP, a Spartak do niedawna kumał się z Lechem. Może być ciekawie

Śląsk - Rapid - ostatnią męczarnię Śląska oglądałem tylko we fragmentach (równolegle Legia grała z Turasami), ale kompletnie nie przekonuje mnie piłka w wykonaniu Mili i spółki. Bicie głową w mur, i całe ich szczęście, że trafiali na słabiutkich rywali. O Rapidzie wiem niewiele, ale wiadomo, że liga rumuńska prezentuje się o niebo lepiej niż nasza, a z drugiej strony chyba słabszego rywala Śląsk wylosować nie mógł. Mimo wszystko Rumuni są faworytami, choć może z silniejszym rywalem, gdy przyjdzie grać z kontry, Śląsk zaprezentuje się nieco lepiej?
Ogólnie mam nadzieję na dwie polskie w fazie grupowej LM/LE, choć chyba największe szanse ma Wisła, a ta już i tak sobie pojeździ po Europie.