Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez markos7207 » 27 Sty 2015 22:48

Wygrana Chorosziłowa kroiła się od początku sezonu, w Kitz zupełnie zawalił 2 przejazd ale dzisiaj to sobie powetował z nawiązka i to w slalomowej świątyni w paszczy lwa ;) . Prawie całe 34 lata musieli Rosjanie czekać na taki sukces w n. alpejskim, na początku lat 80-tych inny Alex, Żirow wygrywał giganty i slalomy ale szybko chłop zakończył żywot w wypadku samochodowym. Wśród mężczyzn, bo Warwara Zelenskaja wygrywała zjazdy i była nawet faworytka w Nagano.
Nie wiem czemu ale jakoś lubię gdy egzotyczni biorąc pod uwagę konkurencje alpejskie, zawodnicy potrafią spłatać figla potęgom, kiedyś mocno trzymałem za Islandczyka Björnssona, który jeździł jak szaleniec 8-)
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Daniel » 27 Sty 2015 22:58

markos7207 napisał(a): kiedyś mocno trzymałem za Islandczyka Björnssona, który jeździł jak szaleniec 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=5WeRXi0SVWM ;) na kanale masa zwycięskich przejazdów, niekiedy odrobinę dłuższych skrótów. Jest też pojawienie się znikąd Björnssona ;)
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez markos7207 » 27 Sty 2015 23:17

:D Akurat jakieś kilka dni temu namierzyłem ten kanał, a właściwie on namierzył mnie ;) , prawdziwa uczta dla takich hulsów.

Widziałeś Danielu co wyrabia ostatnio Gunde, nawrzucał materiału w kilka dni na miesiąc :) . I to jakiego, pełne 50-ki z kilku mistrzostw i Nagano , Holmenkollen i masa innych, szacun dla gościa.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 29 Sty 2015 01:07

Bedrzich napisał(a):No tak tylko ten Choroszyłow, to już taki austriacki Rosjanin, więc trochę mniejsze zdziwienie. Ale, że tak szybko wygra :o
A Marcelek 14, jak bosko :mrgreen:

A na czym polega jego austriackość ?
W sumie zaskakujące, że zawodnik po 30-tce, nagle odnosi takie sukcesy. Chociaż patrząc w statystyki, to sumiennie z każdym rokiem osiągał coraz lepsze wyniki. Na ostatnich igrzyskach zajął 14 miejsce.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Wybitny ekspert » 29 Sty 2015 15:26

No chyba trudno slalomistę podejrzewać o doping, bo niby co by mu miał dać?
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez markos7207 » 29 Sty 2015 16:01

No chyba tylko przyrost masy mięśniowej o co kiedyś podejrzewano Kostelicia i Austriaków. Teraz wiek w sporcie nie ma tak wielkiego znaczenia, taki Thaler w tym roku może już nie spisuje się tak rewelacyjnie jak rok temu, ale w Levi był piaty. Albo Matt, po wielu słabych latach w zeszłym roku powrócił w wielkim stylu sięgając po złoto w Soczi w wieku 35 lat, a Włoch jest jeszcze rok starszy od Austriaka.

Za kilka dni początek MŚ w Vail/Beaver Creek, Wikingowie ruszają tam najliczniejszą ekipą od lat. Ze Svindalem w składzie rzecz jasna ale to on na miejscu podejmie decyzję czy stanie w bramce startowej czy będzie zagrzewał do boju koleżanki i kolegów w roli kibica. Niestety zabraknie Lotte Smiseth Sejersted która mocno pobijała się przy upadku w Val d'Isere, zwłaszcza głowa mocno ucierpiała. Jej miejsce zajmie młoda Tviberg która zaliczyła niezły weekend w St. Moritz. Ogólnie pechowy sezon dla rodzeństwa Sejerstedów, jej młodszy brat Adrian, mistrz świata juniorów w zjeździe zerwał wiązadła pare dni po kontuzji Svindala w końcu października.

Kjetil Jansrud, Leif Kristian Haugen, Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevaag, Espen Lysdahl, Aleksander Aamodt Kilde, Aksel Lund Svindal, Jonathan Nordbotten oraz Ragnhild Mowinckel, Nina Løseth i Maria Therese Tviberg

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Lut 2015 23:49

Jutro Ragnhild po medal :D, och z pocałowaniem ręki wezmę taki rezultat jak w dzisiejszym treningu zjazdu, a jak nie w super-g to w zjeździe. Razem z Larą a przed Vonn ;) .

http://www.nrk.no/video/PS*194460

Aksel jutro ma wziąć udział w treningu zjazdu i po nim ostatecznie zdecydować czy stanie na starcie w środę, ale więcej przemawia na tak niż na nie.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bedrzich » 03 Lut 2015 14:36

Trudno mi jakoś uwierzyć, aby Vonn miała przegrać złoto w zjeździe, natomiast supergigant jest zawsze trochę bardziej nieprzewidywalny, tu dużo może się zdarzyć. Ja bardzo kibicuje Hosp, za którą od czasu jej paskudnych kontuzji i dwuletniej przerwy zawsze trzymam kciuki. No i ciekawe ile medali jest w stanie wywieźć Maze, bo może być kilka, a może się skończyć tylko na marzeniach...
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez Wybitny ekspert » 03 Lut 2015 16:16

Maze równie dobrze może zdobyć nawet 5 medali jak i 0.
Ale ostatnio jakoś dziwnie jeździła, jak niektórzy lubią mówić "bez błysku".

Pobawię się zatem w typowanie dzisiejszego supergiganta:
1. Vonn
2. Gut
3. Fenninger

Oby tylko nie wiało tak jak wczoraj bo będzie ciekawie.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez markos7207 » 03 Lut 2015 18:26

Chciałbym żeby złoto pojechało do Liechtensteinu, byłoby to zadośćuczynienie za fatalną kontuzje w Soczi przez którą igrzyska Tinie uciekły. A była w życiowej formie.

1. Tina W.
2. Lara G.
3, Anna F.

Oczywiście będę ściskał kciuki za Ragnhild M. :) , wiem że jeden zjazdowy trening wiosny nie czyni ale jakby tak wcisnęła się w tą trójkę byłoby pięknie ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 03 Lut 2015 18:35

Ja jestem ciekaw czy Mancuso przypadkiem nie wytnie jakiegoś numeru, bo to specjalistka od takich imprez. Często bywało tak, że cały sezon słabo, a jak przychodził najważniejszy moment sezonu, to medale zdobywała. Ale złoto ma trafić w ręce Lindsey. Po tych wszystkich różnych dramatach należy jej się, jak mało komu.

1. Vonn
2. Fenninger
3. Maze
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mareqna » 03 Lut 2015 18:43

Ja chciałbym żeby na tych Mistrzostwach Świata los wynagrodził tym co co zabrał przez okrutne kontuzje,a wiec L. Vonn,Tina W,Marion Rolland i Tessa Worley.To tylko marzenia ale dzisiaj wygra Vonn.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez Bedrzich » 03 Lut 2015 18:56

Ej, no to Hosp cały czas jest pierwsza w takim typowaniu, bo jej kontuzje zabrały 2 lata...
A ten wygrany przez Mowinckel trening to żart, powtarzają właśnie tening, to była większa loteria niż w skokach...

Moje typy:
1. Vonn
2. Fenninger
3. Hosp
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 03 Lut 2015 18:58

Rolland będzie musiała poczekać na wynagrodzenie od losu przynajmniej 2 lata, niestety w Cortinie 2 tygodnie temu spotkało ją to samo co we wrześniu '13. Znów zerwanie wiązadła, chyba teraz los zabiera to co dał jej w Schladming...

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 03 Lut 2015 19:04

To o której ma się supergigant zacząć i transmisja live?
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Bedrzich » 03 Lut 2015 19:06

Mareqna, a Marion Rolland nie zakończyła czasem kariery??
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Bedrzich » 03 Lut 2015 19:07

O sorry, nie zauważyłem, że markos już wytłumaczył...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 03 Lut 2015 19:16

Duche napisał(a):To o której ma się supergigant zacząć i transmisja live?

Wg planu start miał być o 19-ej naszego czasu ale śnieży i miecie więc na razie półgodzinny poślizg, coś mi się jednak wydaje że nie ostatni.

Chociaż ;) , numer 1 ma wystartować o 19:24:15(CET)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Wybitny ekspert » 03 Lut 2015 21:26

Chciałbym się zawsze tak mylić jak dziś, bo jakoś nie wierzyłem że można pokonać Vonn, a jednak.
Mam nadzieję że to nie koniec żniw Anny Fenninger.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez zdzichu » 03 Lut 2015 22:15

Vonn bardzo słabo pojechało górny odcinek i to tam przegrała dzisiejsze zawody. Na dole też nie była najszybsza.Ale przy lepszej górze pewnie miałaby złoto. Teraz stanie na uszach, aby wygrać w zjeździe . Oby tak się stało, bo brak złota u siebie byłby dla niej wielką porażką. Po przejeździe Maze gorąco liczyłem na to, że Ania jednak wydrze jej złoto. Lubię Fenninger. Austriaczka jest bardzo solidna i niemal zawsze można na nią liczyć. W sumie może nawet zakręcić się koło 4 medali. Chociaż to takie trochę science fiction ;) A piękna Julia chyba jednak bez formy. Wręcz przeciwnie młoda Cornelia Huetter, która potwierdzą dobrą formę sprzed mistrzostw. Będą z niej ludzie ;)
Ogólnie medalistki zgodne z moimi typami, tylko kolejność na podium pozostawia wiele do życzenia.
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości