RakuNH napisał(a):Doprecyzuję - Igrzyska paraolimpijskie nie mają nic wspólnego ze sportem zawodowym.
A co przez całe lata miały wspólnego ze sportem zawodowym Igrzyska Olimpijskie? Przypominam, że na IO startowali jedynie "amatorzy", m.in. dlatego mieliśmy medal w piłce nożnej, m.in. dlatego ZSRR rządził i dzielił. Igrzyska Paraolimpijskie są dużo młodsze od Igrzysk Olimpijskich. A koszykarze na wózkach to też tacy amatorzy? Poza tym co wspólnego ze sportem zawodowym mają strzelectwo, żeglarstwo, zapasy, szermierka, boks amatorski i wiele wiele innych dyscyplin.
RakuNH napisał(a):ale ja zawsze będę odnosił wyniki do najlepszych na świecie
Skoro uważasz, że potrafiłbyś szybciej pływać z jedną nogą, to śmiało można próbować. A nóż się uda i Cię na przystanku autobusowym pijany kierowca potrąci i Igrzyska Paraolimpijskie i te wszystkie darmowe stypendia i renty staną otworem...
Oni są najlepsi na świecie. Najlepsi w swoich kategoriach.
A sport kobiet oglądasz? Wszak ich wyniki w porównaniu do mężczyzn, to dziadostwo jakieś...
RakuNH napisał(a):Nie interesuje mnie mecz młodzików na boisku szkolnym
No i tu się różnimy. Ja pamiętam jak w czasie studiów za oknem miałem boisko szkolne. Jak tylko robiłem sobie takie 10 minutowe przerwy w nauce to zawsze w okno i patrzyłem jak dzieciaki grają. Pewnie faktycznie inaczej patrzymy na sport.
RakuNH napisał(a):Przykro mi dla mnie to zabawa, a nie poważny sport.
No cóż podałem Ci już definicję sportu. Sport to między innymi zabawa. Wolę "taki" sport niż bandę nakoksowanych Armstrongów, Ulrichów, Herasów, Boterów, Pantanich i innych oszustów. A i to nie jest tak że uważam sport paraolimpijski za wolny od dopingu, tak nie jest. Sport to emocje, współzawodnictwo, zabawa i dążenie do bycia coraz lepszym. Którego niby z tych elementów nie spełnia sport paraolimpijski?
ssonicsl napisał(a):Co do TVP. A jestem pewny że ci bojownicy o sprawiedliwość i tolerancję zaraz zrobią w głównym wydaniu Wiadomości reportaż jak to w urzędzie X w mieście Y nie ma podjazdu dla niepełnosprawnych i jaki to skandal. KIJ IM W OKO.
Już zrobili

Rozbrajają mnie, naprawdę
RakuNH napisał(a):Jeśli się czegoś nie transmituje, to znaczy że to się nie opłaca, no chyba że dla Ciebie TVP to lemingi i nie podnoszą pieniędzy z ulicy.
Nie nie zawsze tak jest. Czasem coś się opłaca, ale coś innego opłaca się jeszcze bardziej. O tym też pamiętaj. No i pamiętaj, że w przypadku TVP wciąż mówimy o mitycznej "misji". Zresztą czyżby w ARD/ZDF (według mnie w najlepszej publicznej telewizji na świecie) pracują sami idioci, że codziennie przez kilka godziny transmitowali Igrzyska Paraolimpijskie?
RakuNH napisał(a):Mogę oczywiście nagiąć rzeczywistość, że jakby była transmitowana to by zainteresowanie wzrosło, ale to już by było śmieszne

Daje sobie obie ręce obciąć, że gdyby kombinacja była transmitowana w otwartej telewizji zainteresowanie nią by wzrosło. Takie prawa rynku. Pokazujesz produkt to rośnie nim zainteresowanie. Magia. Magia sprzedaży.
RakuNH napisał(a):Oglądam ja i to mi w zupełności wystarczy - brak Twojego "mentalnego" towarzystwa nie jest dla mnie żadnym dyskomfortem, a może nawet zaletą.
Czuje się urażony
RakuNH napisał(a): Poza tym sam sobie strzeliłeś w stopę, bo wielokrotnie pisałem że sens istnienia tak beznadziejnej polskiej kadry w kombinacji, to jest po prostu podatkowy absurd.
A ja wielokrotnie pisałem że kadry narodowe należy utrzymywać. Ja jestem konsekwentny i nigdzie sobie nie strzelam.
RakuNH napisał(a):Poza tym co ma wspólnego ceremonia ze sportem?
Hmmm to też jest część Igrzysk?
RakuNH napisał(a):Powiedz lepiej po ile były bilety i jaka była frekwencja w porównaniu do normalnych Igrzysk oraz jaka była oglądalność telewizyjna w różnych krajach.
Jeszcze raz. Letnie Igrzyska Olimpijskie to największa impreza na świecie. Nie ma niczego z czym można by ją porównać. Danych o oglądalności nie mam. Może bym i miał gdybym poszukał. Sprzedano blisko 3 mln biletów. Sprzedano, bo nikt ich za darmo nie rozdawał. A były nawet i w Polsce takie imprezy na które próbowano rozdawać wejściówki i chętnych nie było. Czyli to nie są jakieś takie g******* zawody dla nikogo. Ludzie to oglądają.